Chytej.cz

Fotografování ryb

1.3.2009 | filip111 | 784.707 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 2. října 2009 ve 20:31 ® sus1 reakce na …

regulus> No bílá a modrá je jasná,né??.-))

reagovat
Pátek 2. října 2009 ve 20:30 ® sus1 reakce na …

zlomiljsemprut> Už sem na něj taky koukal.:-)) ))Ale já to nejsem.:-) opravdu.:-)

reagovat
Pátek 2. října 2009 ve 20:30 ® regulus reakce na …
regulus

sus1> ODS těžko, rakušáci trénovali

reagovat
Pátek 2. října 2009 ve 20:29 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

sus1> Už vím, kdo má v pravo ten inzerát „Hledáme rybářky na …“. :-D

reagovat
Pátek 2. října 2009 ve 20:28 ® sus1

MP-E65mm> Jásem ji trochu upravil.:-) Origoš je vedle.:-) Jo ,já vim,proti světlo a tak,ale právě,jak se to povedlo vyfotit.

reagovat
Pátek 2. října 2009 ve 20:25 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

sus1> tmavá? ber to tak, že je to v protisvětle a kresba tam je.........mě osobně se líbí.........nejvíc ty kolečka na hladině :-) možná ten čtverec......­..nevím

reagovat
Pátek 2. října 2009 ve 20:24 ® regulus reakce na …
regulus

inspo> taky bych nekoupil, ale z druhé strany je to za cenu lepšího kompaktu a je to asi 100% lepší než kompakt. Takže pokud je tvoje dilema koupit kompakt nebo tohle tak neváhej a kup raděj toho olympuse, pokud je tvoje dilema jakou koupit zrcadlovku, tak to už se trochu přibržďujn a hodně zvažuj, hlavní důvod je ten menší čip.
Další faktor je asi ten, že ho stejně neseženej, protože se o to lidi možná i pobijou. :-)

reagovat
Pátek 2. října 2009 ve 20:15 ® sus1

S dovolením sem si půjčil fotku od vedle.Co jí řikáte??tmavá a tak,vim,ale???…

reagovat
foto/forum/2009/th-img10487.jpgfoto/forum/2009/th-img10486.jpg
Pátek 2. října 2009 ve 20:04 ® ZN
ZN

inspo> Já vlastním 25 let různé NIKONy a neměnil bych. Je to, to musím přiznat, jednak z důvodu vlastnění několika objektivů a jednak z důvodu, že mi tato značka přirostla k srdci. Objektivně je nutno říct, že mezi NIKONem a CANONem nějaký podstatný rozdíl, který by zásadně ovlivnil kvalitu fotek není. Proto, nehleď na nějakou reklamu, nehleď na nějaký kecy, které tady vedem, kup si to, co ti padne do oka. Musíš tomu od začátku věřit, naučit se využívat možností foťáku, pak bude vše OK.

PS: dobrá fotka se dá udělat s krabicí od bot:-)

reagovat
Pátek 2. října 2009 v 18:57 ® MP-E65mm
MP-E65mm

inspo> Ahoj, nevím proč, ale během meho krátkého fotografického období jsem nikdy nepřišel olympusu na chuť. Nejspíš bych volil mezi Canonem nebo Nikonem a za tu cenu se prodává tuším 1000D (Canon)nevím jak je na tom s parametrama nějak se už o to nezajímám, ale ve značce mám jasno. To co říká Osprey (objektivy, blesky atd.) to je důvod,který rozhodně při koupi zrcadla stojí za zvážení. Třeba je to kravina , ale pokud někdo kolem tebe vlastní zrcadlovku tak není vůbec od věci zvážit fakt, jestli nekoupit tu samou značku. Beru to zvlastní zkušenosti, všichni kolem mě vlastní Canon a opravdu bych si dnes nedokázal představit, že bych vlastnil jinou značku a to z důvodů pujčování objektivů.

PS: já osobně bych ten olympus nekoupil.

Měj se

reagovat
Pátek 2. října 2009 v 16:13 ® osprey
osprey

inspo: Cena je za to, co se nabízí, velice slušná.

Olympus má ale poměrně malý čip s polovičními rozměry filmového políčka (crop faktor 2.0), zatímco Canon má 1.6 a Nikon 1.5 – mají větší čipy > lepší kresba.

Za tu cenu si ale myslím, že budeš s výsledky velmi spokojen.

Musíš si ale uvědomit, že zakoupením zrcadlovky vše začíná – nákupy dalších skel, blesku apod. Takže pak už člověku většinou nezbývá než ctít značku.

reagovat
Pátek 2. října 2009 v 16:02 ® Libor
Libor

inspo> nevím, moc ten olympus neznám ale podle parametrů bych do něj nešel, já bych koupil Canon nebo Nikon, spíš Canon. EDIT: cena je asi lákavá.

reagovat
Pátek 2. října 2009 v 15:58 ® jiris
jiris

proč by nemělo :-)

reagovat
Pátek 2. října 2009 v 15:48 ® inspo

Nazdar všem. Má smysl investovat do tohoto setu?

reagovat
foto/forum/2009/th-img10485.jpg
Pátek 2. října 2009 ve 13:26 ® tomashr reakce na …

MP-E65mm> Jo, tys to pochopil asi nejlépe ze všech – šlo mi opravdu spíš jen o ten podnět k zamyšlení každého indivuduálně, nikoli o nějaké striktní pravidlo.

reagovat
Pátek 2. října 2009 v 9:16 ® Libor reakce na …
Libor

sus1> určitě :-)

reagovat
Pátek 2. října 2009 v 8:39 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

sus1> :-)

reagovat
Pátek 2. října 2009 v 8:22 ® sus1

Libor> Noo, je fakt,že tohle by se asi fotilo lépe,no??!:-)

reagovat
foto/forum/2009/th-img10476.jpgfoto/forum/2009/th-img10477.jpg
Pátek 2. října 2009 v 7:15 ® sus1

regulus> Podle barev letí asi někam ODS.:-)) Pěknej pták.

reagovat
Pátek 2. října 2009 ve 2:04 ® regulus
regulus

Ještě si neodpustím poznámku k těm specializovaným serverům, o kterých tu ve své kritické poznámce psal Tomash. Jedním z mých fotoúletů jsou letadla, lítá mě to před oknama a k letišti to mám fakt kousek. Jak jsem psal, je to jeden z mých fotoúletů a jsou servery, které se vyloženě spottingem zabývají, např. http://www.planes.cz/cs/ nebo dá se říct domovská http://lktb.info/index.htm případně http://www.lktb-photos.cz/index.html . Jenže ti lidé mají naprostý přehled jak přes typ letadla včetně imatrikulace tak i to, jestli na tom „jejich“ letišti už někdy bylo. Odposlouchávají frekvence ŘLP a když jde na přistání něco zajímavýho, tak frčí fotit. Já na rozdíl od nich si jen sem tam bliknu nějaký letadlo a kromě typu (v některých více méně jasných případech vím i kam to letadlo patří) nevím vůbec nic a vlastně mne to ani až tak moc nezajímá. Ano sem tam na tyto stránky mrknu, někdy i získám info o něčem zajímavým, zjistit kdy něco bude přistávat nebo startovat není až tak složitý (existuje letový řád), ale že bych se až tak pídil o podrobnostech to ne. Samozřejmě existuje spousta jinejch spejšl fotofór, ale jak už jsem psal ve svém prvním komentáři, jsou diskutující vesměs zapálení fotografové kde je focení jejich prvořadý a často jediný koníček a dle toho se i diskuse na těchto fórech ubírají. Myslím, že někteří z nás by si tam vlastně ani neměli o čem psát nebo čím tam přispět (tedy kromě nějaké té otázky) a proto buďme rádi za tohle fórum, každý z nás si ho může pokusit nasměrovat tam kam by chtěl a pokud tu najde spřízněnou duši, tak se z toho může rozvinout zajímavá diskuse.

Fotky jsou jen ilustrativní a bohužel dost mizerný (kompakt, dlouhý sklo), má to však svoje kouzlo, můžete se podívat, jak totéž letadlo vyfotili jiní. http://www.airliners.net/…photo.search?…

reagovat
foto/forum/2009/th-img10474.jpgfoto/forum/2009/th-img10475.jpg
Pátek 2. října 2009 v 0:39 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

osprey> Co se týká dlohozobky, tak nad tím moc nepřemýšlej, byla to náhoda :-)

reagovat
Pátek 2. října 2009 v 0:36 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

osprey> moje řeč, každý znás si tu dokáže udělat názor na tomashuv příspěvek ( o kterým si myslím, že byl na místě) a ne proto, že by měl něco zakazovat nebo upravovat, ale proto, aby dal podmět k zamyšlení a at se s tím každý vypořáda dle svého. Nic víc, nic míň :-)

reagovat
Pátek 2. října 2009 v 0:18 ® osprey
osprey

Pánové, já si skutečně myslím, že tohle je kvalitní plodná diskuze a musím říct, že i co se přivzdělání týče, nemusí být na fotce jen ta němá šupinatá tvář.

Hodně fotek úplně obyčejných věcí mě naučilo uvažovat o kompozici, hloubce ostrosti a myšlenkách, na kterých kvalita snímku stojí. Dneska budu uvažovat nad tím, proč má MP-E65mm dlouhozobku na 1/125 s ostřejší než kterýkoli z mých 40 snímků téhož tvora exponovaných na 1/300 a 1/ 800 s. A jsem rád, že o tom můžu uvažovat.

No a doufám, že tady nevznikne situace, aby kdokoli tuhle manéž opouštěl. Není nás tu zase tolik a každý pravidelně přispívající jedinec bude postrádán – už pro osobitost svého pohledu na různá témata.

A proto hlasitě volám: Nechme věci takové, jaké jsou! :-)

reagovat
Pátek 2. října 2009 v 0:04 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Libor> Ale není, jak to znenadání přišlo tak to odejde, nějak bych se toho neobával. Pokud sem budu chtít vložit za každou cenu nějakou hmyzí jebku tak jí sem dám i přes zákaz admina :-) Ale vzhledem k tomu, že taky ryby víceméně nefotím ( důvody jsem již několikrát zminoval) tak zítra zajdu koupit kilo jablek vezmu si první skleničku na kterou narazím a nasekám plnou kartu fotek a neříkej , že jedna nebude ucházející :-) :-) samozřejmě si dělám prdel, protože na tohle nemám fakt čas :-)

reagovat
Pátek 2. října 2009 v 0:01 ® regulus reakce na …
regulus

sus1> nemám :-)) )

reagovat
Čtvrtek 1. října 2009 ve 23:50 ® sus1 reakce na …

regulus> No počkej??!!To chceš jako to moje jablko urazit , jo??:-)) ) Ty máš jen jablo.:-)) )

reagovat
Čtvrtek 1. října 2009 ve 23:46 ® regulus
regulus

Libor> jablko a sklenice vody je tuším standartní a dost profláklý cvičení, patrně jak pro malíře tak pro fotofrafy. Faktem je to, že možností jak to „ztvárnit“, je neskutečně mnoho. To, že jsem ho sem já sám nedal (teda kromě té recese na susovo utopený v kriglu a ještě k tomu vody), je ten, že se mi kompaktem nepodařilo vyfotit to co jsem chtěl a jak jsem to chtěl. Vlastně jedinej kdo ho sem dal byl Ricci a to možná jen proto, že jsem ho vyprovokoval. Já sem to jabko za nedlouho dám tak jak jsem chtěl, včil to nejde nejsou zatím technický prostředky. :-)) )

Jinak si osobně myslím, že je chyba, že jste se tohoto špásu nezúčastnili, řekl bych, že to je docela dobrá rozcvička a následně námět do diskuse proč tak ano a proč tak ne.

reagovat
Čtvrtek 1. října 2009 ve 23:38 ® sus1

Libor> Hele ??!neser!!:-)) Tady je jedna z večera a du.:-)

reagovat
foto/forum/2009/th-img10473.jpg
Čtvrtek 1. října 2009 ve 23:34 ® Libor
Libor

Tady je každej nějak vztahovačnej, Tomáši cos to rozpoutal? :-)

reagovat
Čtvrtek 1. října 2009 ve 23:19 ® Libor
Libor

ZN> nesmysl, jen tady hezky zůstaň, nepochopil jsi to a sám jsem napsal že mi současný stav vyhovuje. Za to jablko sorry, prostě mi to přišlo mimo. S diskuzí máš pravdu, a myslím že i sám víš jak to já i Tomáš myslíme.

reagovat