Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 784.707 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 1. října 2009 ve 20:59 ® ZN reakce na …
-
Libor> nevím, ale já jsem úplně opačného názoru. Pokud by to bylo, jak píše Tomáš, celá debata by šla brzy do kytek. Nevím, proč bych měl jako rybář na rybářském, diskuzním webu respektovat něco, co je mi proti mysli. Vždy je to o diskuzi, a pokud je diskuze plodná, je jedno, jestli jsou na fotce ryby (které já třeba už dávno prakticky nefotím), nebo cokoliv jiného, co přispěje k debatě o fotkách. Já to respektovat nebudu, maximálně tak tuto diskuzi vypustím. Svět se nezboří a nemíním dělat ze sebe arbitra, co je a co není v této diskuzi přípustné.
reagovat - Čtvrtek 1. října 2009 ve 20:34 ® sus1
-
Tak dobře,necháme to chvilku na jiných a ,,my" si dáme pauzu.
reagovat - Čtvrtek 1. října 2009 ve 20:27 ® sus1 reakce na …
-
Libor> No já nevim,kdo tady řikal,že fotim jenom krávoviny.
reagovat - Čtvrtek 1. října 2009 v 18:19 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
Libor>
reagovat - Čtvrtek 1. října 2009 v 18:00 ® MP-E65mm
-
tomashr> Zamyslel jsem se nad tvým příspěvkem a budu ho respektovat. Jestli to přispěje nebo naopak kvalitě tohoto vlákna tak to nechám na jiných,nechť nad tím dumají
reagovat - Čtvrtek 1. října 2009 v 17:30 ® Libor
-
zlomiljsemprut> Suse si nevšímej, ten od Tý doby co má zrcadlo, prodává fotky ryb na Billboardy a sem už žádný dávat nechce
reagovat - Čtvrtek 1. října 2009 v 17:27 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
sus1>
reagovat - Čtvrtek 1. října 2009 v 17:25 ® sus1 reakce na …
-
zlomiljsemprut> Jaká osobka??tady se to má řešit??!!
reagovat - Čtvrtek 1. října 2009 v 17:25 ® sus1 reakce na …
-
Libor> jablko,sklenice. – to snad ani nemůžeš myslet vážně.
reagovat - Čtvrtek 1. října 2009 v 17:24 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
Libor> Díky! Osobka.
reagovat - Čtvrtek 1. října 2009 v 17:00 ® Libor reakce na …
-
zlomiljsemprut> ahoj, zajímavý, posunul bych háček víc doprostřed a třeba mírně doostřil či přidal kontrast. Trošíčku mi vadí ten přesvětlený roh. Je to fotka jak vystřižená do nějakého článku.
reagovat - Čtvrtek 1. října 2009 v 16:47 ® zlomiljsemprut
-
zdravím. Jak se vám líbí tohle?
reagovat - Čtvrtek 1. října 2009 v 16:35 ® Libor
-
osobně bych to viděl hlavně na ryby, přírodu – krajinu hlavně od vody a pěkný ženský. Ale je to fakt, na fotoserverech zase pomalu nikdo rybu neviděl. Já třeba navštěvuju i amatérský fórum o focení hub. Současný stav mi vyhovuje, ryby se sem snažím dávat. Tomáš měl poznámku dobrou, není dobré sem dávat fotky mimo téma. Jablko se sklenicí je třeba příklad.
reagovat - Čtvrtek 1. října 2009 v 15:59 ® sus1
-
regulus> Přesně tak,pokud by to mělo bejt jen o rybách,tak je tady mrtvo a polovina stránek(v lepším případě) by tady vůbec nebyla .Tudíž by tohle forum usnoulo jako některá jiná a nebo by se posunulo kamsi jinam.
tomashr:Neni to tak jednoduchý fotit jen ryby,vid??i když už teda nějakou máš,tak se tě z nějakého důvodu nelíbí a vlastně nemáš co sem dát.
Možná by chtěla zadaná otázka(znění) kapinku poupravit a tim ji tak trochu rozšířit i pro další přispěvovatele,kteří by zrovna potřebovali poradit s focením nejen ryb.Chodí sem i nerybáři a rádi fotí zrovna tu tolik rybám příbuznou vodu a její prostředí v okolí.
reagovat - Čtvrtek 1. října 2009 v 15:32 ® regulus
-
tomashr> máš částečně pravdu, ale obávám se, že kdyby se to tu scvrklo jen na ryby, tak by tohle fórum zdechlo nebo to možná ne, ale určitě by bylo daleko míň frekventovaný.
reagovat
Jistě, jsou fotoservery, jenže si myslím, že dost lidí co sem chodí by tam bylo za „lojze“, z prostého důvodu, to focení je sice jakejsi zájem, ale ne až v takové míře jako u lidí, kteří tím doslova žijou. V neposlední řadě společným znakem návštěvníků tohoto fóra je rybařina, ale to nutně nemusí znamenat, že fotí jen ryby i když ty pravda narozdíl od jiných fotografů tvoří určitou část objektů zájmu, u někoho ve větší u někoho v menší míře.
Můj názor je ten, že současnej stav nejspíš většině vyhovuje, jinak by sem asi nepřispívali, z druhé strany víc ryb by na škodu nebylo. Myslím, že tohle fórum patří momentálně k jedněm z nejsmysluplnějších co v současné době na Chytej jsou, navzdory tomu, že se to leckdy od rybařiny kapinku vzdaluje. No a pokud to někomu nevyhovuje, není nic jednoduššího než vhodnými příspěvky stáhnout diskusi na jiné téma, třeba ty ryby. - Čtvrtek 1. října 2009 v 15:15 ® tomashr reakce na …
-
ZN> Já ale nikde nepsal, že sem nemají chodit lidé, kteří smysluplně kritizují fotky (což zrovna ty jsi)!! Jen mi přišlo, že se tu v poslední době vyrojilo docela dost fotek vyloženě mimo téma…
Pro sus1 – musíš domluvit rybám, zrovna minulé víkendy to byla dost bída. Nějaké úlovky by byly, ale kombinovat to s pořádným focením nešlo. Ostatně jsem i něco do „Z lovu“ dal, ale byly to jen takové „popisné“ právě tak akorát do „z lovu“, z fotografického hlediska ale celkem nezajímavé.
reagovat - Čtvrtek 1. října 2009 ve 14:58 ® sus1
-
MP-E65mm> Vypadá to jako malá myš s křídlama.
reagovatale pěkný.
- Čtvrtek 1. října 2009 ve 14:50 ® sus1
-
ZN> Ty nikam nechod a bud v klidu.
reagovatKritika je třeba, jinak člověk zleniví a pak nedělá nic, jen ten svuj zažitej standart a to neni dobře.Docházej dál,at se mám na co(koho),ale i ostatních se ptát.
PS:Myslim tu kritiku k těm fotkám.
- Čtvrtek 1. října 2009 ve 14:39 ® ZN
-
tomashr> tak to tady nemám co dělat. Čau
reagovat - Čtvrtek 1. října 2009 ve 14:36 ® sus1
-
Libor> Je to vyfocený úplně od boku jak se řiká,bez přemejšlení a aniž bych se podíval,co mam nastaveno?!, sem to zmáčknul a následně dal sem.Otevřel sem okno,vyfotil,zavřel a tot vše.
tomashr:Jasně, jenom ryby.Dej sem nějaký,dlouho sem tady od tebe nic(ryby) neviděl.
reagovatMášli jich dost,sem s nima.
- Čtvrtek 1. října 2009 ve 14:06 ® tomashr
-
Pánové dovolte mi trochu kritický příspěvek – nešlo by omezit to vkládání fotek s rybařinou totálně nesouvisejících? Na obecné debaty k fotkám se přece najdou kvanta specializovaných serverů, tato debata má smysl právě v té kombinaci focení-ryby-rybařina… Přirozeně nemohu nikomu nic zakazovat, ale opravdu by stálo za zamyšlení sem dávat důsledně jen fotky ryb, rybářu a pak věci jakž takž související
reagovat - Čtvrtek 1. října 2009 ve 13:57 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> radši bych lítal jak superman
reagovat(když už bych si mohl vybrat )
- Čtvrtek 1. října 2009 ve 13:55 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> krásná dlouhozobka svízelová! jestli jsou to začátky, teď budeš fotit jak superman
reagovat - Čtvrtek 1. října 2009 ve 13:46 ® MP-E65mm
-
Vyštrachal jsem docela zajímavý snímek , je to tři roky staré (začátky se zrcadlem) doba expozice 1/125s
reagovat - Čtvrtek 1. října 2009 ve 12:54 ® osprey
-
sus1: Ten prostřední, to je kompoziční vražda…
reagovat - Čtvrtek 1. října 2009 v 10:06 ® Libor reakce na …
-
sus1> ta první je nejhezčí, líbí se mi, možná bych ještě líp upravil vytáhl barvy nebo tak něco.
reagovat - Čtvrtek 1. října 2009 v 8:40 ® sus1
-
Je mlha,tak káva.
reagovat - Čtvrtek 1. října 2009 v 8:26 ® sus1
-
Dneska ny ryby nejdu,tak pudu vyfotit Liborovi nějakou tu kravinu.
reagovat - Čtvrtek 1. října 2009 ve 2:42 ® MP-E65mm reakce na …
-
regulus> já to mám nastavený vše na nulu, i ostrost. Upravy jako kontrast, tony atd si nasledně upravíš v editoru , bud při vyvolání Rawu nebo nasledně při upravě fotky (v tiffu), těch variant je tam mnoho. někdo to používá tak, druhý onak
Co se týká ostrosti , tak tam bych ti doporučil nastavit taky na nulu , bo ti jinak zbytečně vyleze šum, při vyšším ISO.
Co se týká DPP tak tam se opravdu nemusíš obávat nějakýho erroru ze strany canonu, ten program je jak na prohlížení , ale i následné vyvolávaní Rawu velmi povedený.
reagovat - Čtvrtek 1. října 2009 v 0:50 ® regulus
-
Libor> no uvidíme, já mám jakousi přirozenou nedůvěru k tomu, co se s něčím dodává, otázka další je, pokud je to jednoúčelovej nástroj na zpracování něčeho vyloženě napasovaný na daný parametry, tak by to snad mělo uspokojivě fungovat.
reagovat
Upřímně, programy co Canon dodává ke všemu jako např. ZoomBrowser EX a podobně, mě příliš nenadchly.