Chytej.cz

Fotografování ryb

1.3.2009 | filip111 | 784.524 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 23. září 2009 ve 23:20 ® PetrC reakce na …

Libor> jen si rejpej, máš důvod. :-)

reagovat
Středa 23. září 2009 ve 23:20 ® Libor reakce na …
Libor

1Mara> ještě by jsi z těch peněz zblbnul a upil se k smrti, radši ne.

reagovat
Středa 23. září 2009 ve 23:19 ® PetrC reakce na …

sus1> samozřejmě, ovládám a umím i tohle a i tamto.

Pokud jde o mou kartu, tak věřím, že i kdybych tam měl napsáno, že se jmenuji Petr Černý a jsem z Prahy, tak budeš spát stejně klidně jako nyní. ;-)

reagovat
Středa 23. září 2009 ve 23:18 ® 1Mara reakce na …
1Mara

PetrC> nemáš náhodou výherní čísla do sportky ? :-)) )

reagovat
Středa 23. září 2009 ve 23:12 ® Libor reakce na …
Libor

PetrC> tak jsem to nemyslel, to bylo jen takový rejpnutí aby řeč nestála.

reagovat
Středa 23. září 2009 ve 23:11 ® sus1 reakce na …

PetrC> Když tohle vše ovládáš??, tak trochu vypln kartu,at víme o koho jde.:-)

reagovat
Středa 23. září 2009 ve 23:08 ® PetrC reakce na …

Libor> zdravím tě. Asi bych měl, že?

No jo, ale jakou otázku mám položit, když všechno vím a znám a všude jsem byl a všechno viděl? :-)

reagovat
Středa 23. září 2009 ve 22:30 ® Libor reakce na …
Libor

PetrC> nazdar, položíš nějakou otázku? :-)

reagovat
Středa 23. září 2009 ve 22:21 ® PetrC

Blééé, Shimano… :-((

reagovat
Středa 23. září 2009 ve 21:25 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Libor> mňam, shimano :-)

reagovat
Středa 23. září 2009 ve 21:21 ® Libor
Libor

MP-E65mm> ateliér ano, ale přírodní, navíc bylo supr světlo, mírně zatažená obloha dělala super difuzér – znáš to.. Za cca 15s sem s ní zvládnul sérii snímků, zde je i nápis na prutě.

reagovat
foto/forum/2009/th-img10354.jpg
Středa 23. září 2009 ve 21:17 ® osprey reakce na …
osprey

MP-E65mm> Mám i s neupajcnutým ocasem, ale neudržel jsem to a je rozmazaná.

V té pěně byly ryby a tak jsem je tam jen podržel a udělal tyhle saponátové fotky. Udělal jsem jich dost, ale pěkně vyšlo máloco.

reagovat
Středa 23. září 2009 ve 20:46 ® MP-E65mm
MP-E65mm

BTW: podíval jsem se do rubriky Z lovu Liborova štika s popem je v mých očích pěkný snímek, líbí se mi, že si šel níž a ten vláčak ( na první pohled tam vypadá tak nějak nemotorně , ale po nějaké době co na tu fotku čučím si to bez něj nedokážu představit, škoda jen, že tam není čitelná značka)

čoveče ty tam máš snad zhotovený ateliér :-)

Osprey: první fotka (okoun) slušná práce :-)

reagovat
Středa 23. září 2009 ve 20:33 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

osprey> Ty si toho duháka máchal ve zlatém moku, že tam máš tolik pěny :-) pěkný snímek, takový netradiční, oku lahodící :-) u první fotky je škoda upajcnutýho ocasu, jinak po technický stránce není co vytknout.

reagovat
Středa 23. září 2009 v 8:26 ® tomashr reakce na …

osprey> Ad kompozice na čtverec – s tím doporučuji postupovat dost opatrně. Je to velmi snadné u jednotlivé fotky, jenže pokud chceš udělat výstavní soubor, tak musíš sladit i formáty a kdž ti mezi obdélníkovými najednou trčí jedna čtercová, tak je to problém. Přirozeně v pořádku je, pokud budeš komponovat na čtverec skoro vše, jako třeba dělá ZN, to je OK, ale pokud bys na to chtěl říznout jednu náhodnou fotku, tak to není ono :-((

reagovat
Středa 23. září 2009 v 0:14 ® osprey
osprey

Libor: Ne. S bleskem se polarizovat nedá a jinak to ukrutně žere světlo a przní barvy.

Mám doma tři polarizáky a ani s jedním jsem nenavařil.

reagovat
Středa 23. září 2009 v 0:12 ® Libor
Libor

taky sem dám rybu

reagovat
foto/forum/2009/th-img10352.jpg
Středa 23. září 2009 v 0:10 ® Libor reakce na …
Libor

osprey> ty jsi i polarizoval ne?

reagovat
Středa 23. září 2009 v 0:07 ® Libor reakce na …
Libor

osprey> ale snažil jsi se a povedlo se, je to kus práce udělat takový obrázky.

reagovat
Středa 23. září 2009 v 0:02 ® osprey
osprey

Libor: Voda čistá byla a ostřené je to podle tebe. Takže už se plácáme oba.

reagovat
Středa 23. září 2009 v 0:01 ® Libor
Libor

osprey> vidím v těch fotkách čistotu a průzračnost a to je dobře. Ale víš co jsi říkal o chválení a plácání po zádech :-)) edit: duhák v pěně je super

reagovat
Úterý 22. září 2009 ve 23:47 ® osprey reakce na …
osprey

tomashr> Mě se ta plotice taky líbí, jen bych jí asi dal čtvercový formát.

Nacpu sem pěr posledních věcí, něco ještě bude v rubrice Z lovu.

Ten duhák je taková variace na to, co níže dal kolega Míra (MP-65).

reagovat
foto/forum/2009/th-img10349.jpgfoto/forum/2009/th-img10350.jpgfoto/forum/2009/th-img10351.jpg
Úterý 22. září 2009 ve 23:14 ® Libor reakce na …
Libor

tomashr> někdy ti napíšu mail, chci se na pár věcí optat. Chtěl bych si pár svých fotek co se mi líbí na papír udělat.

reagovat
Úterý 22. září 2009 ve 23:08 ® tomashr reakce na …

Libor> Zrovna na zde debatované slezině nikdo technické detaily řešit nebude – vyber pár fotek,pošli je do nejobyčejnějšího Fotolabu třeba na 20×30cm a všichni budou v pohodě. Ostatně ty asi taky – výsledky z labů při tomto nejjednodušším přístupu bývají docela slušné. Tisky a jiné metody přípravy můžeme někdy probrat, to není problém, ale pro základní fotky k diskusi si to nemá cenu komplikovat.

reagovat
Úterý 22. září 2009 ve 23:01 ® Libor reakce na …
Libor

tomashr> rád bych někdy zašel, ale potřeboval bych poradit s výstupem na papír, jak a co připravit a co je nejlepší a nejlevnější :-)

reagovat
Úterý 22. září 2009 ve 22:40 ® tomashr reakce na …

MP-E65mm> Ad „zákaz“ debat nad fotkami – takhle jsme to kdysi měli taky, ne tedy zákaz, ale naprostou dobrovolnost – jenže časem se to začalo jevit takové lehce „prázdné“. Pak kluci laborovali s vyloženě povinnými tématickými úkoly, to jsem ale já a řada dalších dost jasně odmítl a celkově to šlo taky lehce do ztracena. Takže někdy před létem se najelo na zatím finální režim, kdy sice nejsou úkoly, ale docela se požaduje něco k věci – fotky, ale třeba i nějaký jiný příspěvek k fotografii – tohle zatím vypadá poměrně slibně a „udržitelně“.

reagovat
Úterý 22. září 2009 ve 22:22 ® Libor
Libor

filip111> to bylo první co mě napadlo, ostřil bych na tu první, ale bůhví jak by to dopadlo. Focení hub je pohoda a opak focení ryb. Houba neuteče, nemrská se atd., maximálně trochu povyroste :-)

reagovat
Úterý 22. září 2009 ve 22:16 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

tomashr> :-) :-) já když jezdil na fotosraz (photopostí – Vyškovský) tak se tam jenom chlastalo a žralo, bylo tam výslovně „zakázáno“ debatit nad fotkama :-)

Asi na tom něco bude, věřím, že názor nezaujatýho může být zajímavý.

reagovat
Úterý 22. září 2009 ve 22:11 ® tomashr

osprey> Já to ustojím :-) A teď vážně – jde o to, abys byl ve společnosti, kde sice kritizují, ale opravdu se říká proč a má to hlavu a patu – tohle je na té naší slezině splněno. Ač tam máme i lidi, kteří fotografii v řekněme výtvarném pojetí studují, tak jsou všichni dost normální. A ještě jeden klad (na tom odkazu to je napsané) – na těch fotopivech se opravdu fotky vyžadují od všech a docela se to dodržuje, takže máš i možnost srovnání a vidíš jaké má pojetí focení ten, kdo tě třeba zkritizuje – to má taky dost do sebe.

Jinak konkrétně mě tam totálně nezprudili nic, docela hodně se ale proti mému vlastnímu úsudku lišilo pořadí toho, co se líbilo nejvíc a co nejmíň. Třeba pomalu nejvíc se líbila tahle plotice: http://www.fotozona.cz/…ng/h2a529662#… , podotýkám, že na papíře vypadá lépe než na webu. Na tom se hodně líbilo to posazení do naprosto neutrálního pozadí a určitý kontrast té části nad vodou s tou „rozplývající se“ pod vodou.

reagovat
Úterý 22. září 2009 ve 22:07 ® MP-E65mm
MP-E65mm

filip111> Vůbec bych se toho nebál, kor když ty prašivky lezou z mechu :-) Aranžovaná fotografie se vším všudy.

reagovat