Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 784.524 zobrazení | 18.360 odpovědíTohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 23. září 2009 ve 23:20 ® PetrC reakce na …
-
Libor> jen si rejpej, máš důvod.
reagovat - Středa 23. září 2009 ve 23:20 ® Libor reakce na …
-
1Mara> ještě by jsi z těch peněz zblbnul a upil se k smrti, radši ne.
reagovat - Středa 23. září 2009 ve 23:19 ® PetrC reakce na …
-
sus1> samozřejmě, ovládám a umím i tohle a i tamto.
Pokud jde o mou kartu, tak věřím, že i kdybych tam měl napsáno, že se jmenuji Petr Černý a jsem z Prahy, tak budeš spát stejně klidně jako nyní.
reagovat - Středa 23. září 2009 ve 23:18 ® 1Mara reakce na …
-
PetrC> nemáš náhodou výherní čísla do sportky ?
reagovat)
- Středa 23. září 2009 ve 23:12 ® Libor reakce na …
-
PetrC> tak jsem to nemyslel, to bylo jen takový rejpnutí aby řeč nestála.
reagovat - Středa 23. září 2009 ve 23:11 ® sus1 reakce na …
-
PetrC> Když tohle vše ovládáš??, tak trochu vypln kartu,at víme o koho jde.
reagovat - Středa 23. září 2009 ve 23:08 ® PetrC reakce na …
-
Libor> zdravím tě. Asi bych měl, že?
No jo, ale jakou otázku mám položit, když všechno vím a znám a všude jsem byl a všechno viděl?
reagovat - Středa 23. září 2009 ve 22:30 ® Libor reakce na …
-
PetrC> nazdar, položíš nějakou otázku?
reagovat - Středa 23. září 2009 ve 22:21 ® PetrC
-
Blééé, Shimano…
reagovat - Středa 23. září 2009 ve 21:25 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> mňam, shimano
reagovat - Středa 23. září 2009 ve 21:21 ® Libor
-
MP-E65mm> ateliér ano, ale přírodní, navíc bylo supr světlo, mírně zatažená obloha dělala super difuzér – znáš to.. Za cca 15s sem s ní zvládnul sérii snímků, zde je i nápis na prutě.
reagovat - Středa 23. září 2009 ve 21:17 ® osprey reakce na …
-
MP-E65mm> Mám i s neupajcnutým ocasem, ale neudržel jsem to a je rozmazaná.
V té pěně byly ryby a tak jsem je tam jen podržel a udělal tyhle saponátové fotky. Udělal jsem jich dost, ale pěkně vyšlo máloco.
reagovat - Středa 23. září 2009 ve 20:46 ® MP-E65mm
-
BTW: podíval jsem se do rubriky Z lovu Liborova štika s popem je v mých očích pěkný snímek, líbí se mi, že si šel níž a ten vláčak ( na první pohled tam vypadá tak nějak nemotorně , ale po nějaké době co na tu fotku čučím si to bez něj nedokážu představit, škoda jen, že tam není čitelná značka)
čoveče ty tam máš snad zhotovený ateliér
Osprey: první fotka (okoun) slušná práce
reagovat - Středa 23. září 2009 ve 20:33 ® MP-E65mm reakce na …
-
osprey> Ty si toho duháka máchal ve zlatém moku, že tam máš tolik pěny
reagovatpěkný snímek, takový netradiční, oku lahodící
u první fotky je škoda upajcnutýho ocasu, jinak po technický stránce není co vytknout.
- Středa 23. září 2009 v 8:26 ® tomashr reakce na …
-
osprey> Ad kompozice na čtverec – s tím doporučuji postupovat dost opatrně. Je to velmi snadné u jednotlivé fotky, jenže pokud chceš udělat výstavní soubor, tak musíš sladit i formáty a kdž ti mezi obdélníkovými najednou trčí jedna čtercová, tak je to problém. Přirozeně v pořádku je, pokud budeš komponovat na čtverec skoro vše, jako třeba dělá ZN, to je OK, ale pokud bys na to chtěl říznout jednu náhodnou fotku, tak to není ono
reagovat - Středa 23. září 2009 v 0:14 ® osprey
-
Libor: Ne. S bleskem se polarizovat nedá a jinak to ukrutně žere světlo a przní barvy.
Mám doma tři polarizáky a ani s jedním jsem nenavařil.
reagovat - Středa 23. září 2009 v 0:12 ® Libor
-
taky sem dám rybu
reagovat - Středa 23. září 2009 v 0:10 ® Libor reakce na …
-
osprey> ty jsi i polarizoval ne?
reagovat - Středa 23. září 2009 v 0:07 ® Libor reakce na …
-
osprey> ale snažil jsi se a povedlo se, je to kus práce udělat takový obrázky.
reagovat - Středa 23. září 2009 v 0:02 ® osprey
-
Libor: Voda čistá byla a ostřené je to podle tebe. Takže už se plácáme oba.
reagovat - Středa 23. září 2009 v 0:01 ® Libor
-
osprey> vidím v těch fotkách čistotu a průzračnost a to je dobře. Ale víš co jsi říkal o chválení a plácání po zádech
reagovatedit: duhák v pěně je super
- Úterý 22. září 2009 ve 23:47 ® osprey reakce na …
-
tomashr> Mě se ta plotice taky líbí, jen bych jí asi dal čtvercový formát.
Nacpu sem pěr posledních věcí, něco ještě bude v rubrice Z lovu.
Ten duhák je taková variace na to, co níže dal kolega Míra (MP-65).
reagovat - Úterý 22. září 2009 ve 23:14 ® Libor reakce na …
-
tomashr> někdy ti napíšu mail, chci se na pár věcí optat. Chtěl bych si pár svých fotek co se mi líbí na papír udělat.
reagovat - Úterý 22. září 2009 ve 23:08 ® tomashr reakce na …
-
Libor> Zrovna na zde debatované slezině nikdo technické detaily řešit nebude – vyber pár fotek,pošli je do nejobyčejnějšího Fotolabu třeba na 20×30cm a všichni budou v pohodě. Ostatně ty asi taky – výsledky z labů při tomto nejjednodušším přístupu bývají docela slušné. Tisky a jiné metody přípravy můžeme někdy probrat, to není problém, ale pro základní fotky k diskusi si to nemá cenu komplikovat.
reagovat - Úterý 22. září 2009 ve 23:01 ® Libor reakce na …
-
tomashr> rád bych někdy zašel, ale potřeboval bych poradit s výstupem na papír, jak a co připravit a co je nejlepší a nejlevnější
reagovat - Úterý 22. září 2009 ve 22:40 ® tomashr reakce na …
-
MP-E65mm> Ad „zákaz“ debat nad fotkami – takhle jsme to kdysi měli taky, ne tedy zákaz, ale naprostou dobrovolnost – jenže časem se to začalo jevit takové lehce „prázdné“. Pak kluci laborovali s vyloženě povinnými tématickými úkoly, to jsem ale já a řada dalších dost jasně odmítl a celkově to šlo taky lehce do ztracena. Takže někdy před létem se najelo na zatím finální režim, kdy sice nejsou úkoly, ale docela se požaduje něco k věci – fotky, ale třeba i nějaký jiný příspěvek k fotografii – tohle zatím vypadá poměrně slibně a „udržitelně“.
reagovat - Úterý 22. září 2009 ve 22:22 ® Libor
-
filip111> to bylo první co mě napadlo, ostřil bych na tu první, ale bůhví jak by to dopadlo. Focení hub je pohoda a opak focení ryb. Houba neuteče, nemrská se atd., maximálně trochu povyroste
reagovat - Úterý 22. září 2009 ve 22:16 ® MP-E65mm reakce na …
-
tomashr>
já když jezdil na fotosraz (photopostí – Vyškovský) tak se tam jenom chlastalo a žralo, bylo tam výslovně „zakázáno“ debatit nad fotkama
Asi na tom něco bude, věřím, že názor nezaujatýho může být zajímavý.
reagovat - Úterý 22. září 2009 ve 22:11 ® tomashr
-
osprey> Já to ustojím
A teď vážně – jde o to, abys byl ve společnosti, kde sice kritizují, ale opravdu se říká proč a má to hlavu a patu – tohle je na té naší slezině splněno. Ač tam máme i lidi, kteří fotografii v řekněme výtvarném pojetí studují, tak jsou všichni dost normální. A ještě jeden klad (na tom odkazu to je napsané) – na těch fotopivech se opravdu fotky vyžadují od všech a docela se to dodržuje, takže máš i možnost srovnání a vidíš jaké má pojetí focení ten, kdo tě třeba zkritizuje – to má taky dost do sebe.
Jinak konkrétně mě tam totálně nezprudili nic, docela hodně se ale proti mému vlastnímu úsudku lišilo pořadí toho, co se líbilo nejvíc a co nejmíň. Třeba pomalu nejvíc se líbila tahle plotice: http://www.fotozona.cz/…ng/h2a529662#… , podotýkám, že na papíře vypadá lépe než na webu. Na tom se hodně líbilo to posazení do naprosto neutrálního pozadí a určitý kontrast té části nad vodou s tou „rozplývající se“ pod vodou.
reagovat - Úterý 22. září 2009 ve 22:07 ® MP-E65mm
-
filip111> Vůbec bych se toho nebál, kor když ty prašivky lezou z mechu
reagovatAranžovaná fotografie se vším všudy.