Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 784.524 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 22. září 2009 ve 22:05 ® MP-E65mm reakce na …
-
osprey>
Ahoj, já už ani nevím jak vypadá můj aparátus, i když je pravda, že bych měl za čtrnáct dní zajet na víkend festovně zafotit. Není moc času, tak jsem to teď vše pěkně flákal, tedy krom ryb, ale tam se mi opravdu nechce tahat foták. O víkendu jedu na Sázavu, tak bych mohl pořídit nějaké snímky.
šup šup, dávej to sem
reagovat - Úterý 22. září 2009 ve 22:02 ® osprey
-
tomashr: Ustojí to psychicky takový jedinec? Já neznám jedinou fotku, která by byla bez chyby, takže mě kritika nepřekvapí. Věřím, že ani tebe tam celou dobu neplácali po zádech.
Hodně lidí ale nerado slyší, že to nemají super. My měli ve škole nařízeno děti soustavně chválit. Víš kolikrát jsem měl chuť jim říct, že to, co spáchaly, jsou nepoužitelné sr…y?
reagovat - Úterý 22. září 2009 ve 21:58 ® MP-E65mm reakce na …
-
sus1> zdarec, koukám, že si užíváš zrcadlo
reagovats přítelkyní jsme se shodli, že se Ti „kašna“ vcelku povedla
Být to lízlé zapadajícím sluncem, tak je to vymazlené
- Úterý 22. září 2009 ve 21:58 ® filip111 reakce na …
-
MP-E65mm> pravdou je, že jsem mohl nějaké ty větvičky odstranit. Je jich tam moc.
reagovat - Úterý 22. září 2009 ve 21:58 ® osprey reakce na …
-
MP-E65mm> Takže se shodneme na tomto: přední houbu vyrvat a zahodit. Díru zamaskovat. Poklidit kolem zbylých dvou a domluvit pozadí, aby se začalo chovat slušně.
Rád tě vidím. Byl jsem fotit, rychle tady dělám inventuru a teď si dojdu postahovat, co jsem přinesl.
reagovat - Úterý 22. září 2009 ve 21:55 ® tomashr
-
Jen tak naokraj bych měl jednu obecnou poznámku pro ty, kdo se chtějí zabývat focením víc do hloubky z hlediska kompozice atd. Minulou středu jsem vzal nějaké vytištěné fotky na paladixí fotopivo ( http://www.paladix.cz/…ozvanka.html ) . Velmi zajímavá zkušenost, kterou mohu doporučit – předhodit fotky ryb fotografům, kteří nemají přímý vztah k rybařině a důkladně to proberou čistě z hlediska obrazového účinku obrazu – člověk tím získá velmi dobrou zpětnou vazbu z úhlu pohledu, který mu rybáři (lhostejno zda fotografující nebo ne) nikdy neposkytnou… Máte-li ve svém okolí možnost konzultace s někým s hlubší znalostí focení bez rybářské vazby, tak to vřele doporučuji, je to opravdu HODNĚ zajímavé
reagovat - Úterý 22. září 2009 ve 21:54 ® MP-E65mm reakce na …
-
filip111> Pokud se tedy mohu vyjádřit i já, tak mně ta první rozostřená prašívka tak nevadí, jako ten chaos kolem nich, o pozadí nemluvě. Mám to rád odpíchlé od pozadí, ale ne zas až jednolité (jestli mi rozumíš)
reagovat - Úterý 22. září 2009 ve 21:48 ® osprey
-
sus1: Ty si to předchozí přečti taky. Snaž se nejen vyfotit něco, ale vyfotit to nějak – umístit, zakomponovat, odstranit rušivé prvky,…
Ten objektiv 28 – 135 mm/3.5 – 5.6 IS USM mám jako svůj první. A už jsem to tu psal. Těch 28 mm je na cropu hrozně moc. Běžně to poznáš při focení staveb. Nevejdou se a couvat není kam.
reagovat - Úterý 22. září 2009 ve 21:40 ® osprey reakce na …
-
filip111> Už se stalo. To je právě to, co říká ZN. Myslet, vědět, co chci. Já s tím bojuju pořád. Člověk hledá kompozici, snaží se to tam na ten snímek co nejlép srovnat, vyplnit tu plochu, pak řeší, co bude ostré, následně zjišťuje, že nemá tolik světla, kolik by chtěl…
Asi bych vyfotil jen dvě muchomůrky, první zaostřenou. Potíž je, že když mě bavilo fotit houby, měl jsem jen kompakt. S tím bych je uostřil všechny tři.
reagovat - Úterý 22. září 2009 ve 21:34 ® filip111 reakce na …
-
osprey> určitě se vyjádři. Budu rád za všechny názory od všech.
reagovat - Úterý 22. září 2009 ve 21:27 ® osprey reakce na …
-
filip111> Můžu se vyjádřit taky? Nevím, jestli bylo šťastné rozostřit nejbližší a tudíž největší muchomůrku.
reagovat - Úterý 22. září 2009 ve 21:25 ® osprey
-
Ciffik: Vzorec, na co vzorec? Co do něj chceš dosazovat, co ti z něj má vylézt?
Ber to takhle. Jestli chceš fotit ptáky se zrcadlovkou, s ohniskem kratším než 400 mm budeš mít problémy. Dál to závisí na rozměrech čipu. S čipem širokým kolem 22 mm (značí se APS-C) se ti ohnisková vzdálenost zvětší přibližně 1.5 x. Což je výhodné.
I pak se ale k sýkorce nebo vrabci musíš dostat na cca 5 m. S telekonvertorem („prodlužovač ohniskové vzdálenosti“) nebo delším sklem (drahé) čekněme 8 – 10 m. U větších zířat budeš moci být dál. Ona to není sranda, fotit volně zijící zvířata. Mám kamaráda, co to dělá (hodiny v krytech, vábničky, hlasy pouštěné z reproduktoru, maskovaná krmítka,…). Dobrých (opravdu dobrých) fotek má pár za sezónu.
Viděl jsem borce, co se ptal, jestli se dá objektivem 70 – 200 mm vyfotit ledňáček na 100 m, když to stojí takový prachy. Ano, dá. Jen je otázka, jestli ho na té fotce někdo pozná nebo aspoň najde
reagovat - Úterý 22. září 2009 ve 21:18 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> To jsem rád , že se Ti líbí.
reagovat - Úterý 22. září 2009 ve 21:11 ® MP-E65mm reakce na …
-
tomashr> On to ořez už je a to jsem to bral 180 makrem
reagovatByl tam docela špatný přístup, nechtěli jsme ho s Ospreyem moc trápit.
- Úterý 22. září 2009 ve 20:51 ® filip111 reakce na …
-
Libor> co ty na to?
reagovat - Úterý 22. září 2009 v 18:54 ® Ciffik reakce na …
-
Libor> díky moc…to je přesně ta stránka, co jsem hledal…jinak s těmi objektivy si mě moc nepotěšil…existuje nějaký vzorec pro přepočtení zoomu? ať mám alespoň jakouž takouž představu…
reagovat - Úterý 22. září 2009 v 18:39 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> povedený fotky ryb, opravdu moc pěkný..
reagovat - Úterý 22. září 2009 v 18:25 ® sus1 reakce na …
-
Libor> 400 má brácha,tak ji zkusim.
reagovat - Úterý 22. září 2009 v 18:06 ® Libor
-
Ciffik> www.fotoroman.cz ,s 250mm budeš muset bejt na sýkorku přes celou fotku tak okolo dvou metrů, což je dost málo, já je fotím 400mm a jsem 3,5–4m.
reagovat - Úterý 22. září 2009 v 17:59 ® Ciffik
-
omlouvam se vsem, ale mohli byste mi sem soupnout znovu odkazy na stranky o fotografovani…vim ze osprey mi posilal odkaz, kde bylo vse vysvetleno jak pro blbecky a ten ted nemuzu nikde najit…diky moc…
jednou jsem biolog, fotit musim jen tomu vubec nerozumim…ale bavi me to, jen s kompaktem uz to asi nebude to pravy orechovy, tak pomalu pokukuju po nejakych zrcadlovkach…jen orientacne co si myslite o tomto http://www.alfacomp.cz/php/product.php?…
na jakou vzdalenost se da vyfotit dejme tomu sykorka s tou 250? jde mi hlavne o foceni zvirat…momentalne se k nim hodinu plazim, pak udelam 3 fotky kompaktem, kde jde sotva poznat, co to je a tim koncim…v tech obejktivech amm jeste gulas…proto bych si rad neco prostudoval nez budu drtit jiz tak krehky studentsky ucet…
reagovat - Úterý 22. září 2009 v 17:54 ® sus1
- reagovat
- Úterý 22. září 2009 v 17:46 ® sus1 reakce na …
-
Libor> Na zkoušku 200vku.
reagovat - Úterý 22. září 2009 v 17:11 ® Libor reakce na …
-
sus1> co máš za dlouhý sklo?
reagovat - Úterý 22. září 2009 v 17:11 ® tomashr reakce na …
-
MP-E65mm> Oba duháci pěkní. Ten první (otevřená huba) je taková klasika, asi na něm není co měnit. Ten druhý má podle mě větší potenciál z takového „výtvarného“ hlediska, ale asi bych ho dost ořezal.
reagovat - Úterý 22. září 2009 v 16:26 ® sus1 reakce na …
-
Libor> Asi nevíš,kolik je mě let,co??
reagovat)Dneska prvně s novým vercajkem.
Iso 640, Oh.vzd.320mm - Úterý 22. září 2009 v 16:26 ® MP-E65mm
-
Drsný pohled duháka,neb (kdo, že mě to ulovil)
reagovat - Úterý 22. září 2009 v 16:23 ® MP-E65mm
-
Ospreyuv smáček v akci
reagovat - Úterý 22. září 2009 v 16:18 ® MP-E65mm
-
Další taková blbost, už nevím jak to vyfotit, tak vymýšlím kraviny
reagovat - Úterý 22. září 2009 v 16:17 ® Libor
-
sus1> zkus někdy ohnout záda a vyfotit to z úrovně toho objektu.
reagovat - Úterý 22. září 2009 v 16:16 ® sus1
-
Iso 600,200.00mm
reagovat