Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 784.391 zobrazení | 18.360 odpovědíTohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 13. září 2009 v 10:43 ® MP-E65mm reakce na …
-
sus1>
reagovat - Neděle 13. září 2009 v 10:42 ® MP-E65mm reakce na …
-
tomashr> Ono ve výsledku tím, že si stáhl pozadí si vytáhl hlavní objekt,nehledě na to jak si to softwarově udělal, tedy když porovnáš original s tvojí úpravou.
Až si dám nový komp trošku do kupy tak se pokusím tu fotku upravit na tisk, samozřejmě by bylo nejvhodnější aby byla fotka expozičně v pořádku to s Tebou naprosto souhlasím. V tomto případě se domnívám, že ta fotka zachránit jde. Představ si situaci kdybych ti poslal tuto fotku již upravenou nebo spíš na papíru aniž by si viděl original. Nevěřím, že by si poznal že byla tak podexponovaná
reagovat - Neděle 13. září 2009 v 10:25 ® sus1
-
Sander>Ostrá,neostrá.Smiř se s tim,že si prostě nevyhrál,no??!
reagovat)
- Neděle 13. září 2009 v 9:49 ® Sander
-
Narážím teď na problém, na který jsem se ptal včera v „Diskusi pro adminy“. Když kouknu doma na svou fotku té kobylky, je krásně ostrá. Zde tomu tak není.
Nikdo mi tam zatím neodpověděl, tak nevím v čem je chyba. Co vy na to, máte podobný dojem?
Možná, ale opravdu jen možná, je to větším formátem než 800px na delší straně fotky – v editoru zmenšuji na 800, ale před přidáním rámečku, který fotku zvětí.
reagovat - Neděle 13. září 2009 v 9:15 ® tomashr reakce na …
-
MP-E65mm> No jistě – celé to názorně demonstruje, že RAW je opravdu jakýsi negativ, se kterým se dá dělat tvůrčím způsobem, a výsledek je podle záměru autora i velmi odlišný. Například se trochu mýlíš, že jsem já vytáhl hlavní objekt, postup byl spíš opačný – naopak jsem následně stáhl pozadí pro jeho zdůraznění, což se mi líbilo malinko více, po prvním kroku úpravy expozice to bylo poměrně podobné tomu od Libora.
JInak ale trvám na tom, že i přes poměrný úspěch úprav by si tohoto měl fotograf všimout již při focení a přefotit to, expoziční korekce nakonec dolezla až na plus 1,6EV a to už je opravdu hodně, při plném rozlišení tam už prostě jisté kompromisy v kvalitě jsou
reagovat - Neděle 13. září 2009 v 8:21 ® MP-E65mm
-
Liborova se mi líbí proto, že jasně odstranil problém s podexponováním fotografie a to hlavně na pozadí. To provedl na jedničku i Sander, ale bohužel zapomněl odstarnit šum, na druhou stranu nechal stéblo které se mi tam líbí, za oko tak netahá. Regulus to taky pěkně vytáhl (křivky,úrovně) leč fotku dost poznamenal šum na pozadí. Tomashr vytáhl pouze hlavní objekt a pozadí není v místech prokreslený což mě osobně oku nelahodí, dále zvolil chladnější tón barev ( šel bych do teplejších tónů)no a sus1 jako jediný fotku neořízl, což mě osobně vůbec nevadí ba naopak, je tam prostor který dává fotce rozměr bohužel expozičně to nedotáhl tak jak bych si to představoval.
PS: je to můj subjektivní názor na jednotlivé fotky.
reagovat - Neděle 13. září 2009 v 0:41 ® regulus
-
Já nevím, asi si hodím korunou mezi Sanderem a Liborem, je to skoro stejný, jen jinej formát. Je docela zajímavý, že se 4 z 5-ti lidí prakticky shodli na tom jak to oříznout a kam co umístit, sus jako jediná vyjímka si nejspíš myslel, že se fotka nemá ořezávat. Libor a Tomashr tam ještě na rozdíl od ostatních vyretušovali tu větvičku či stéblo, pravda je že šikovně, poznat to není.
No co, myslím že si z toho každej vyvodí vlastní úsudek, abych pravdu řekl sám jsem čekal větší variabilitu soutěžních příspěvků.
reagovat)
- Sobota 12. září 2009 ve 23:31 ® MP-E65mm
-
Pokud bych se měl taky vyjádřit jaká úprava se mi líbí tak ta Liborova.
PS: kdybych byl přesvedčený, že ten original je na vyhození tak to jsem samozřejmě nedám. Ještě než jsem to sem vložil tak prošla mojí úpravou a právě výsledek mě k tomu donutil.
reagovat - Sobota 12. září 2009 ve 23:00 ® Sander
-
Tomášova úprava mi přijde jako nejzajímavější, až se čék diví, že to šlo udělat. Přesto bych dal hlas Liborově kobyle. Takového výsledku jsem se chtěl dobrat.
reagovat - Sobota 12. září 2009 ve 22:45 ® MP-E65mm
-
a
reagovat - Sobota 12. září 2009 ve 22:44 ® MP-E65mm
-
Takže tady jsou slíbené fotografie.
reagovat - Sobota 12. září 2009 ve 21:44 ® Ftmči
-
Co říkáte na tuhle fotku?
reagovat - Sobota 12. září 2009 ve 21:12 ® regulus
-
Mám takovej dotaz na odborníky. Dokázali by jste alespoň částečně zhodnotit objektiv dle fotky??? Myslím to tak, že pokud se někomu bude chtít, tak si stáhněte fotku z http://www.edisk.cz/…_14.5MB.html , je to v RAWu (cca 14MB) a focený z ruky za úplně blbejch podmínek (zataženo, šero). Zajímalo by mě jestli je to úplnej šunt nebo aspoň průměrnej, myslím objektiv, fotku neřešte, vyfotil jsem prdel první baby co šla okolo.
)
No a pokud by se někomu chtělo, tak si může typnout ohniskovou vzdálenost objektivu.
reagovat - Sobota 12. září 2009 v 17:44 ® pipa
-
Ta byla z lásky .. a mobilem.
reagovat - Sobota 12. září 2009 ve 14:37 ® sus1 reakce na …
-
regulus> No jo,ale v tej době stálo
1,70Kč.
MP-E65mm>>Zkoušim,zvykam.
reagovat - Sobota 12. září 2009 ve 14:22 ® regulus reakce na …
-
MP-E65mm> no nevím, průměrnej měsíční plat dost míň jak 2000 Kčs/měs (pokud mne paměť neklame mohlo to být tak 1400–1600). No a v tomto kontextu už to takový terno nebylo.
reagovat - Sobota 12. září 2009 ve 13:40 ® MP-E65mm reakce na …
-
regulus> To byly časy, vázaný výtisk za 39,–
reagovat - Sobota 12. září 2009 ve 13:38 ® MP-E65mm reakce na …
-
sus1> Na to si zvykneš, uvidíš. Ono toho najdeš víc kde soudruzi z NDR udělali chybu
reagovat - Sobota 12. září 2009 ve 13:37 ® MP-E65mm reakce na …
-
regulus> bohužel nedá a ani si to v praxi nedokážu představit. Stejně ve většině případu si jednou rukou držíš tělo a druhou držíš objektiv (za něj) nebo já to tak dělám, protože tím minimalizuješ nežadoucí pohyby (pohybová neostrost). Ale jsem přesvědčený , že časem se každý naučí ovladat svého mazlika na jedničku
A jak píše Míra, existují pevný skla.
reagovat - Sobota 12. září 2009 ve 12:58 ® sus1 reakce na …
-
MP-E65mm> Ale pořádným nedostatkem.
reagovatTo ještě soudruzi v canonu nedotáhli.
- Sobota 12. září 2009 ve 12:46 ® regulus
-
MP-E65mm> osprey> a nedá se to zoomování třeba nastavit tak, aby se ovládalo tím kolotočem co je nahoře před spouští (z pohledu fotografa)???
reagovat - Sobota 12. září 2009 ve 12:43 ® regulus reakce na …
-
MP-E65mm> no sklo ani tak zajímavý není (pokud se to tak dá nazvat) Canon Lide 80, ale to médium ze kterýho to bylo snímáno je už letitý, bez tří roků 40 let starý.
reagovat - Sobota 12. září 2009 ve 12:40 ® osprey
-
sus1: To je tím, že každý objektiv je jiný a jsou i pevná skla, která nezoomují. To rozchodíš
reagovat - Sobota 12. září 2009 v 11:55 ® MP-E65mm reakce na …
-
sus1> Už jsem se lekl , že je něco v nepořádku. Spíš bych to nazval nedostatkem
reagovat - Sobota 12. září 2009 v 11:51 ® sus1 reakce na …
-
MP-E65mm> Schází mi u spouště ten činč na zoomování.Když chci něco přiblížit:šmakam,šmakam a nic.
reagovat)
- Sobota 12. září 2009 v 11:43 ® MP-E65mm
-
BTW: není to kobylka ale saranče jak vyšité
reagovat - Sobota 12. září 2009 v 11:36 ® MP-E65mm
-
regulus> samozřejmě Tvá kobylka s mravencem je bezkonkurenční, jen by mě zajímalo jakým sklem si to fotil, hned by si ho zajel koupit
reagovat - Sobota 12. září 2009 v 11:34 ® MP-E65mm
-
sus1> povídej na co si přišel ?
reagovat - Sobota 12. září 2009 v 11:33 ® MP-E65mm
-
all> Kobylky samozřejmě budou, je otázkou jak je budete chtít, jestli pražené, smažené v těstíčku, nebo živé. A teď vážně, včera jsem měl problémy s přípojením se na chytej. Nevím v čem byl problém jestli na serveru nabo u mě , bo jsem si zrovna pořídil nový komp, každopádně internet mi fungoval.
Momentálně se nacházím v pracovním procesu, ale kobylky alla chytej mám připravené, bohužel doma a tam se dostanu dnes večer (cca 21.00h) takže hned jak se přiřítím domu tak to sem přilepím.
reagovat - Sobota 12. září 2009 v 11:22 ® Ftmči
-
osprey: Dík za kritiku. Je mi jasné, že jedině to mě může někam poposunout.
reagovat