Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 783.460 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 9. září 2009 ve 21:01 ® Ftmči
-
Přihodím sem pár pokusů z nedávného lovu. Snažil jsm se zkoušet něco nového, tak by mě zajímaly vaše názory.
reagovat - Středa 9. září 2009 ve 20:34 ® filip111 reakce na …
-
sus1> jákým zrcadlem?
reagovat - Středa 9. září 2009 v 18:33 ® sus1
-
Moje první zrcadlové.
reagovat - Středa 9. září 2009 v 9:13 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> šumí to, prostě při mále světla ISO 640 šumí. Blesk jsem myslel jen takový vyplňovací ale než bych ho nastavil ryba by byla v trapu. Na nához jsem tu rybu vytáhl, ale na asi na nához č.340. Jedinej záběr za večer.
reagovat - Středa 9. září 2009 v 8:39 ® Libor reakce na …
-
ZN> obě jsou foceny bez blesku, osvíceno zapadajícím sluncem. Jak jsem si myslel že to je dobře, bylo to asi na škodu.
reagovat - Středa 9. září 2009 ve 4:57 ® ZN reakce na …
-
Libor> pěkné fotky, jen bych ubral toho blesku.
reagovat - Středa 9. září 2009 v 1:48 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> Až se dám někdy na ateliérovou práci tak tebe budu chtít za vrchního aranžera
Ale k fotce, docela to šumí. Ta první s trávou v pozadí líbí asi víc. Obecně by mělo platit, že blesk se má brát pouze jako doplněk hlavního zdroje světla a nemělo by tomu být naopak. Já to taky samozřejmě někdy porušuju a to záměrně. Jinak ty štiky u vás evidentně nemájí co žrát, že je tam taháš na nához
reagovat - Středa 9. září 2009 v 1:36 ® MP-E65mm reakce na …
-
osprey> Vidiš, já najedu kvůli rosničkám 800km a Tobě to leze doma po veltlínském zeleném
reagovatTo se opravdu jen tak nevidí
Ty si tu stovku makro budeš muset pořídit, myslím si, že jste si souzeni
Dnes jsem byl taky prohnat závěrku a když jsem vyfotil 20 snímků můj drobek si povzdechl „low batery“ a tak jsem jel zpět domů, asi jsem přetažený nebo co.
- Středa 9. září 2009 v 0:32 ® regulus
-
Vy jste ale alchymisti, vyřezávat a vsazovat ryby.
reagovat)
- Středa 9. září 2009 v 0:18 ® osprey
-
Jo – a taky jde vyříznout a doupravit jen ta ryba. Pak třeba tolik splývat nebude.
reagovat - Středa 9. září 2009 v 0:17 ® osprey
-
Libor: Budeš se divit, ta druhá se mi líbí víc, je přirozenější. A s bleskem já moc neumím. Navíc ten zabudovaný neumí přibleskávat. Každopádně by to pak byla úplně jiná fotka.
A to s tím světlem, to je pravda. Když není, nepomůžeš si – fotku uděláš, ale nikdy to nebude ono.
reagovat - Středa 9. září 2009 v 0:10 ® Libor
-
je to věda, tady bych chtěl ukázat jak je v háji to že rybě splývá hlava s pozadím a tím pádem je celá nevýrazná. Mělo by cenu blejskat, byť jen málo? Kdyby teda na to byl čas
reagovat - Středa 9. září 2009 v 0:00 ® Libor reakce na …
-
osprey> asi, jo, výsledek vylezl celý nějak zmršený a možná jsem ji ještě domršil. Foťák si už v tom šeru neporadil s věrností barev atd. Až mi půjde rychle připojení, šoupnu ji sem všem pro úpravy. Trošku už ale začínám chápat kdy má cenu se snažit, je potřeba mít to správné světlo – to je myšlenka co?
reagovat - Úterý 8. září 2009 ve 23:52 ® osprey
-
Mě tam vadí poloha horizontu – ale vadí mi i na spoustě mých fotek. Jak se člověk s tím foťákem otáčí, občas není jasné ani to, jestli je fotka nastojato nebo naležato.
A tentokrát to postrádá tu krásnou čistou kresbu typickou pro tvoje fotky. Řekl bych, že ostřeno je na wobbler a dík otevřené cloně je hloubka ostrosti malá, což ses pokusi softwarově dohnat.
Ale snažíš se. Já se taky dneska docela snažil a nemám ani takovou
reagovat - Úterý 8. září 2009 ve 23:43 ® Libor
-
Něco k této fotce, vypadá skoro jako vzaná bleskem, ale není, tělo ryby se vyjímalo v posledních zbytcích slunce co mizelo za kopcem. Odrazu ryby ve vodě jsem si všiml pozdě a když už jsem měl naštelováno na další snímek, mrskla se, sjela do vody a byla fuč. Nad fotkou jsem moc nepřemýšlel, u těch ryb na to fakt není čas
reagovat. Sigma 17–70, f4, ohnisková vzd.40mm, čas 1/60s. ISO 640
- Úterý 8. září 2009 ve 23:42 ® osprey
-
Libor: Žába je fajn. Dvakrát za rok ji vidíš, asi desetkrát slyšíš, krmit ji nemusíš…
V rámci testování svého kompaktního utopence jsem vyfotil paví oko a během focení žáby mi proletěla kolem dlouhzobka.
reagovat - Úterý 8. září 2009 ve 23:40 ® osprey
-
Libor: Já dneska fotit byl. Světla moře, ale divné, voda zrzavá, ryby malé… Víc si přečti v příspěvku Z lovu.
Ale potěru jsem chytil dost – okouni 12 – 15 cm tu pořád ještě jsou. Sem tam i tloušť.
Nezbyde mi než chodit do nadjezí, tam ještě sem tam něco zbylo.
reagovat - Úterý 8. září 2009 ve 23:37 ® Libor reakce na …
-
osprey> paráda, taky bych chtěl mít doma žábu..
reagovat - Úterý 8. září 2009 ve 23:35 ® osprey reakce na …
-
MP-E65mm> Tak tady je ta žába. Světlo hrozné, potvora pohyblivá, sedět zůstala zásadně na nejblbějších místech. Makroobjektiv nemám, foceno záklaďákem a kompaktem (abych vyzkoušel, jak po utopení chodí – zdá se že snad jo, jen se mi zdá, že nějak hůř ostří).
Neber to jako FOTKY, ale jako dokument, že mám doma žábu. A to každej nemá
reagovat - Úterý 8. září 2009 v 18:05 ® MP-E65mm
-
Tak jsem se vrátil s čistým zerem , tedy jeden okoun dlańové velikosti se mi tam pověsil. A Tak vzhledem k tomu, že je venku idealní počasí na focení , (slunko + bezvětří) tak si půjdu povodit místní hmyzí potvory.
Osprey: abychom po rozebrání rosniček na atom nezbůsobili řetězovou reakci, nerad bych aby fauna a flora kolem tvého bydliště po dobu dvaceti let svitila jak hvězda na nebi
reagovat, ale na druhou stránku by ti tam rostly houby a možná i ryby
- Úterý 8. září 2009 v 15:25 ® Libor reakce na …
-
osprey> a ještě bych dodal že postprocesingu dávám poslední dobou dost velkou váhu, větší možná než si sám myslím
reagovat - Úterý 8. září 2009 v 15:18 ® Libor reakce na …
-
osprey> tohle probrat, to by chtělo: sednout někde na zadek k feederu, na mělčinu a chytat, diskutovat nad danou situací a fotit. Mám takové místo, ale jsme od sebe daleko. Tento týden je počasím na foto jak stvořený – co já dělám v práci?
reagovat.
- Úterý 8. září 2009 ve 14:56 ® osprey
-
Libor: Ano, tam míchám dvě věci.
- Provedení postprocesingu.
- Světlo v němž jsou exponovány tvé snímky.
MP-E65mm: Těch pár kuliček stačíme obrat a zkonzumovat. Pokud bys chtěl přijet a rosničky teoreticky rozebrat, vyberem láhev někde v obchodě. Kdybys je chtěl rozebrat fakt až na atomy, tak dvě nebo tři.
Ušetříš si tu běhavku, která by tě neminula, kdyby ses stal obětí mých vinařských experimentů
reagovat - Úterý 8. září 2009 ve 14:40 ® regulus reakce na …
-
MP-E65mm> jednak dost stará fotka, foceno kompakt Canon A 510 …
reagovat - Úterý 8. září 2009 ve 14:30 ® MP-E65mm
-
reagovatnic, mizím k vodě zablbnout si
- Úterý 8. září 2009 ve 14:27 ® MP-E65mm reakce na …
-
regulus> ostrost by měla být na očičkách, ale to ty víš
reagovat - Úterý 8. září 2009 ve 14:21 ® regulus
-
:)))
reagovat - Úterý 8. září 2009 ve 13:46 ® MP-E65mm
-
osprey> jestli byla neposedná tak to byl nejspíš sameček , ten z mé zkušenosti taky nechtěl kooperovat
zbabělec
Ta lokalita co tam jezdím je dávačka, ale až natrháš to víno a budeš to mít v tekutém provedení tak jsem u tebe jak na koni ( samozřejmě na rosničky )
Určitě to sem dej rád se na ty mršky podívám a myslím, že nejenom já
reagovat - Úterý 8. září 2009 ve 13:36 ® regulus
-
osprey> fotka by měla mít rozměr 800×533 při formátu 3:2 aby ji server neupravoval. Rozměry pro jednotlivé sekce jsou uvedeny na konci článku http://www.chytej.cz/…azek-na-net/ mělo by to být zkorigovaný od Radima dle aktuální situace, alespoň mi to HaD slíbil.
Jinak soudě podle obrázků, jak mi to serverová automatika zmenšovala, používám v Zoneru konverzi obrázku pro web nastavenou na 140 kB.
reagovat - Úterý 8. září 2009 ve 13:34 ® sus1
-
osprey> Měl jsem ten samej problem,rozmazaný apod.Při zmešování dbát na doostřování.Mam vyzkoušeno,že tu fotku přeostřim a tady to potom vypadá docela dobře.Chce to vyzkoušet.
reagovat