Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 783.447 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 8. září 2009 ve 13:30 ® tomashr reakce na …
-
osprey> Podle mě to občas mrví engine serveru chytej – evidentně tam fotky prochází přes proces nějakým GD nebo ImageMagick (klasika všech podobných galérií). Na některých fotkách se to neprojeví skoro vůbec, ale už jsem měl případ, kdy se mi fotka tady na serveru jevila opravdu dost jinak než u mě. Zatím jsem ale necítil potřebu to detailně zkoumat, většinou to není nějak kritické, ale tento vliv tam prostě je.
Mimochodem jedna fotka posunutá taky až skoro k abstrakci: http://www.fotozona.cz/…ng/h2e81dc36#…
reagovat - Úterý 8. září 2009 ve 13:21 ® Libor reakce na …
-
osprey> nevím, nějak se mi to nezdá, dej sem nějakou s kterou nejsi spokojen? Ráno bývá dobré světlo, ale to i večer. Poslední ryby byly foceny odpoledne a navečer. Teď jsi dal dohromady dvě věci, světlo a úpravy v PC?
reagovat - Úterý 8. září 2009 ve 13:16 ® osprey reakce na …
-
MP-E65mm> Zdarec rosničkáři. Dneska jsem si byl narvat víno a jedna zelená žaba si tam na hroznu nahřívala cemr…
Spolupracovat moc nechtěla, ale něco jsem snad nafotil. A ty za tím jezdíš bůhví kam
Během dne to sem naleju, ještě to není stažené.
A nedávno mi u vody kvákala jedna na vrbě vedle. Ovšem to byl hlas! Slyšel jsem jich už stovky, jen v sadu nám sedí na každém druhém stromě, ale tohle bylo jak Tatra vedle Fabie. Musela to být megarosňa.
reagovat - Úterý 8. září 2009 ve 13:12 ® osprey
-
Libor: Uvidíme. Ty tvoje mají prostě lepší a jasnější kresbu. A jiné světlo – i když to už jsem zjistil. To je tím, jak fotíš ráno, když já ještě chrápu…
Tamtu zkusím zjasnit.
reagovat - Úterý 8. září 2009 ve 13:10 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> beru to tak, že to byl záměr autora aspoň to dá vyniknout barvám, mě osobně to nevadí ba naopak, např. svoje fotky taky tlačím tímto směrem ( tmavší podání) a to kvůli barvám......
reagovat - Úterý 8. září 2009 ve 13:03 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> ta zmiňovaná poslední fotka tlouště mi přijde prostě trochu tmavá.
reagovat - Úterý 8. září 2009 ve 13:00 ® Libor reakce na …
-
osprey> nevymlouvej se
reagovat, ale teď vážně, dej pak vědět zda jsi registroval zlepšení.
- Úterý 8. září 2009 ve 12:55 ® MP-E65mm reakce na …
-
osprey> jaký je limit (datové velikosti) pro vkládání fotografií, jestli to nebude tím, že sem nahrávaš větší fotky jak rozměrově tak i datově a server si je před nahráním upravý dle svých požadavku a v tu chvíli hrozí při změnšení k drobné neostrosti.
reagovat - Úterý 8. září 2009 ve 12:52 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> Líbí se mi to tou nevšedností, modré oko, celková barevnost, vidím v tom lehký nádeh abstraktu díky rozčeřené hladině (mám slabost na abstrakt) ale určitě to ber jako subjektivní pohled
reagovat - Úterý 8. září 2009 ve 12:50 ® osprey
-
To all: Já mám problém s přenosem fotky na web. Prostě na svém monitoru ji mám skvělou, jak ji dám na síť, je nedoostřená a vyblitá. Doma se mi zdá, že mám dost pěkných obrázků, ale tady to nějak není ono – ve srovnání s Liborovými vypadají o dost hůř.
Zkouším to teď upravovat tak, jak mi to u nás ukázal Libor, snad to bude lepší.
Kazan: Blesk barví rybí oči různě – třeba štika a okoun je mají žlutozelené, candát s cejnkem opalizující bělavé, lipan nádherně modré. Tloušť jen trochu domodra. Chce to asi víc těch švestek…
reagovat - Úterý 8. září 2009 v 11:35 ® regulus
-
Když hrátky s vodou, tak taky něco přihodím.
reagovat - Úterý 8. září 2009 v 11:27 ® Kazan
-
osprey> první co mi blesklo hlavou při pohledu na kameny na první fotce ,,zregulovaná Běla,, Jinak ten pohled na tlouště zhora je supr, má krásně modré očičko. Jestli to nemá po těch švestkách co do nich pereš
reagovat - Úterý 8. září 2009 v 11:13 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> nevím, nevím, u Ospreye jsem viděl daleko dokonalejší obrázky – ale je to subjektivní.
reagovat - Úterý 8. září 2009 ve 3:16 ® MP-E65mm reakce na …
-
osprey> Ta poslední fotka (pohled zhora) je v mých očích naprosto dokonalá.
reagovat - Úterý 8. září 2009 v 1:14 ® regulus
-
Ještě k ceně za Canon EOS 7D, bylo mi dnes řečeno, že veškerý ceny na netu jsou čistá spekulace, Canon se ještě oficiálně nevyjádřil a je velmi pravděpodobné, že aparát bude uveden na Český trh na veletrhu Invex, otázka prý je, kdy bude k mání fyzicky. Jak moc se skutečná doporučená cena bude lišit od těch už v současnosti zveřejněných netuším, ale lze předpokládat, že cenová hranice v řádu desetitisíců bude asi sedět, takže bude asi atakovat hranici 40k.
reagovat - Úterý 8. září 2009 v 0:32 ® regulus reakce na …
-
osprey> ty krajinky jsou hezký, to já rád.
reagovat - Úterý 8. září 2009 v 0:27 ® osprey
-
A něco hrátek s vodou:
reagovat - Úterý 8. září 2009 v 0:27 ® osprey
-
Dnešní porce zakonzervované krásy od vody:
reagovat - Pondělí 7. září 2009 ve 21:16 ® Libor reakce na …
-
filip111> nepošlu,zapoměl jsem, nejdou mi poslat velké přílohy, slabý signál wifi, v týdnu bych to měl vyřešit s providerem, pak ti pošlu 1GB fotek
reagovat - Pondělí 7. září 2009 ve 21:06 ® filip111 reakce na …
-
Libor> tak tak, zapoměl jsem to upřesnit.
reagovat - Pondělí 7. září 2009 ve 21:00 ® Flid reakce na …
-
Libor> ne tu zkaženou
reagovat - Pondělí 7. září 2009 ve 20:55 ® Libor reakce na …
-
filip111> kterou? tu prostřední?
reagovat - Pondělí 7. září 2009 ve 20:54 ® tomashr reakce na …
-
Flid> Vadná karta (resp. její nekorektní chování v momentu zápisu). Někdy stačí přeformátovat, občas je ale nějaká karta opravdu buď „nakoplá“ anebo si nějak nerozumí s daným foťákem (v jiném třeba chodí dobře).
reagovat - Pondělí 7. září 2009 ve 20:53 ® Flid
-
filip111> Filipe karta je v pohodě, fotila to Jana tak to bude asi ono.
reagovat.Ta kachna a pelikán je speciálně pro tebe.Ale ješte se mám hoodně co učit,ale nějak se stím poperu.
- Pondělí 7. září 2009 ve 20:46 ® filip111 reakce na …
-
Libor> díky za odkaz. Můžeš mi prosím poslat tu mouchu na mail v plným. To oko mě drtí
Flid> já jsem měl problém se starým foťákem, když jsem dal moc velkou kartu do foťáku. Ten nepodporoval větší než 2GB karty a já tam dal 4GB. Tak mi to dělalo zajímavý mozaiky. Vypadalo to dost podobně.
reagovat - Pondělí 7. září 2009 ve 20:40 ® Flid reakce na …
-
Libor> jj
reagovat - Pondělí 7. září 2009 ve 20:39 ® Libor reakce na …
-
Flid> a je i taková když jsi ji prohlížel na foťáku?, narážím na to že s eto mohlo stát při přetahování do PC..
reagovat - Pondělí 7. září 2009 ve 20:36 ® Flid
- reagovat
- Pondělí 7. září 2009 ve 20:25 ® Flid
-
Nevíte náhodou přoč udělá foták takto kvalitní fotku,stalo se to na dovolené a z 520 fotek 2×.A pokud se to zrovna nedělo,tak šla udělat dokonce i pěkná fotka
reagovat.
- Pondělí 7. září 2009 v 16:51 ® osprey
-
MP-E65mm> Mám pocit, že je to bleskem krom té podoustve všechno. Psal jsem, že světlo bylo bídné.
Mě ta žena ve žlutém taky neoslovila. Prostě jen prošla kolem
Ale mám pocit, že u fotky tohohle ražení by fakt o brilantní technickou dokonalost nešlo – i když by to musel být snímek, který by oslovoval (kde vzít a nekrást
reagovat).