Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 783.390 zobrazení | 18.360 odpovědíTohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 4. září 2009 v 1:25 ® regulus
-
MP-E65mm> napsal jsi „… ono je fakt lepší když chceš pořídit nějaký ten snímek fišky aby jeden chytal a druhý se věnoval pouze focení …“. Máme to bohužel k sobě kapinku daleko, nicméně pokud zrovna netoužíš po 80 cm štikách, tak na pstruhovkách na Vysočině se dají taky pořídit pěkný fotky, potočák a lipan byť v nevelkých velikostech je taky vhodnej objekt k focení a mnohem častější na prutu než štika. Navíc si myslím, že bys tam našel i spoustu zajímavých objektů z toho co fotíš ⇒ různý hmyzáky, ale to já zase nedokážu posoudit.
reagovat - Čtvrtek 3. září 2009 ve 22:36 ® ZN reakce na …
-
MP-E65mm> beze sporu. Ale psal jsem o debatách, ne o výsledcích. Dovedeš si představit, že trenér Bolta by měl být lepší? Ale určitě ví, o co jde.
A ten člověk, který fotí super bez znalostí, to je takový novodobý Vincent, Manet, Monet, Renoir a Degas dokupy. Talent od boha. A ty výsledky, to je zase ta subjektivita, kdo je dokáže posoudit?
Ale to je fakt zcestná debata, takový plkání
reagovat)
- Čtvrtek 3. září 2009 ve 21:48 ® MP-E65mm reakce na …
-
ZN> Pod první větu se podepisuju, tu druhou bych si dovolil pozměnit, a to : Míra subjektivity je přímo úměrná s výsledky.
I výborný teoretik nemůsí dobře fotit a věrohodnost takové osoby nemůsí být brána. Naopak člověk , který není teoreticky vybaven může fotit vic než dobře. Z druhým příkladem se setkávám časteji.
reagovat - Čtvrtek 3. září 2009 ve 21:26 ® ZN
-
debaty o fotkách jsou vždycky subjektivní pohledy na objektivní věci. Míra subjektivity je přímo úměrná se znalostmi. A je dobře, že to tak je
reagovat - Čtvrtek 3. září 2009 ve 20:40 ® MP-E65mm reakce na …
-
tomashr>
to byla doba kdy se lidi kteří dnes ty workshopy pořadají učili od Rosti a chodili na jeho WS. Moc dobře si to pamatuju. Nemám vůbec nic proti klukům co je pořadají (víceméně je všechny znám. To , že se tam naučíš je bezdebat a to díky tomu , že ti kolem hlavý neustalé líta sova, orel atd. a lektor Tě zásobuje informacema. Třeba já jsem v tomhle naprostý samouk a jestli se naučíš ovladát svůj přístroj a pochopíš spojitost mezi clonou ,časem, atd. tak není důvodu takový WS navštěvovat. Tam se nic jinéhlo nenaučíš. To jak vyfotit lednáčka nebo vlhu resp. najít ji připravit si vše potřebné Ti nikdo neřekne, možná v tý doibe ano , ale ted si každý chrání své místa. Je divná doba na tohle, ale lidi si za to můžou sami. Ale znám lidi kolem sebe, kteří tam jezdili a zaplatili nemalé peníze i přesto , že vše co jsem psal výše znali a moc dobře. Prostě si chtěli zafotit a poznat partu lidí.
Já mám rád když se sejde parta lidí, kteří jsou v pohodě a něco se nafotí, pokecá. A nemůsí se ani mlít o focení.
reagovat - Čtvrtek 3. září 2009 ve 20:01 ® tomashr reakce na …
-
MP-E65mm> Workshopy jsou naprd v té komerční podobě, ale jsou naopak super, pokud se sejde hodně fotografů, kteří mají nějakou úroveň a použijí to k výměně zkušeností. Třeba naprosto fantastické byly první workshopy kolem wildlife od Rosti Stacha před pár lety, tehdy tam byl ten prvek výměny zkušeností mimořádný. Bohužel v současnosti už se tam asi podobná atmosféra nevytvoří (čímž neříkám, že jsou špatné, zrovna Rosťa si pořád úroveň drží a hlídá, jen prostě trochu klesá ta „kooperativní“ atmosféra). Ta slezina u Ospreye měla přínos podobný, nedá se říct, že by mě někam posunula zásadně,nicméně pár postřehů tam bylo jednoznačně užitečných a nedivil bych se, kdyby se v brzké době projevily přímo v mém focení.
reagovat - Čtvrtek 3. září 2009 v 19:45 ® osprey
-
Libor: Máme nadprůměrné výsledky, ale všichni víme, že se dá jít dál. Jak píše Míra (MP 65) – člověka posouvá kritika. Ostatně proto jsme se tu slezli. Myslím, že až se tu budeme bavit za 3 – 5 let, budou tu k vidění o chlup lepší obrázky.
reagovat - Čtvrtek 3. září 2009 v 19:25 ® HaD reakce na …
-
Libor> někdy hned sám vím, co bylo blbě. Někdy potřebuju trknout. Nejhorší je, když je důvodem banalita, která mě měla napadnout.
reagovat - Čtvrtek 3. září 2009 v 19:24 ® HaD reakce na …
-
osprey> já vím, ale jsem lenoch. Kdyby měla jít třeba do časáku nebo do knížky, tu práci bych si s tím dal
reagovat - Čtvrtek 3. září 2009 v 19:15 ® sus1 reakce na …
-
Libor> V evropě tělo, malobchod. cena 45.000Kč.
reagovat - Čtvrtek 3. září 2009 v 17:50 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> právě proto o něm uvažuju, jako o záložním těle. Ta cena by byla fajn, což u nás, ale pochybuju. Tady se nevyplatí koupit ani krytka na objektiv
reagovat - Čtvrtek 3. září 2009 v 17:46 ® MP-E65mm
-
Každý má nějaké svoje měřítko co se dokonalosti týká. Když nejsem s něčím spokojený je lepší se zeptat člověka jehož výsledky hovoří ze vše. Nejlepší věc k dokonalosti ( to slovo mi příjde divné, ale budiž) je kritika !!! Tá mě posunula trošku dál, ono když do vás neustále někdo šije že to stoji za prd, tak vás to žene dopředu i přes to, že se to špatně poslouchá. Nejsem zastánce workshopů a nikdy jsme na žádnem nebyl a nehodlám na tom nic měnit, ale pro někoho to taky posun dál.
reagovat - Čtvrtek 3. září 2009 v 17:37 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> crop je dobrej pro VILD Life jak dál dosáhne… . Juza píše 1700USD takže cca30.000kč (tolik stála jako nová 40D). VIP nic není, jen není čas, ale do zimy bych nějakou výpravu uskutečnil i kdyby to mělo být jen na jeden den..
reagovat - Čtvrtek 3. září 2009 v 17:33 ® Libor reakce na …
-
osprey> to je toršku zavádějící, tou dokonalostí myslíš opravdového fotografa ryb? Dokonalost je podle mého zhouba a pitomost (i když láká) Mě se na tom náhodou líbí, že vy všichni jste se svými výsledky skromní a když se na Vaše fotky dívám pár z nich bych si jako skoro dokonalé vybral. Líbilo se mi Davidovo přirovnání že když něco vyfotí, ihned koumá co by mělo být lepší, dělám to taky, nejsem snad nikdy spokojen se svými fotkami. Naopak fotky druhých žeru.
reagovat - Čtvrtek 3. září 2009 v 17:32 ® MP-E65mm reakce na …
-
tomashr> Libor, kdyby jste cokoliv plánovali a nevadila by vám moje přítomnost, tak bych přijel taky. Pokud to je VIP akce, budu to respektovat
reagovat - Čtvrtek 3. září 2009 v 17:29 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> To jsem zvědavej co si vymyslí, za cenu. Jinak podle specifikací to vypadá na slušný tělo. Ten crop s kombinací 8 snímků/s a 18MP čip........ no krásně se to čte
reagovat - Čtvrtek 3. září 2009 v 17:00 ® osprey
-
HaD: A ještě drobnost – jak ti ta kudla v Milanových rukou brousí dolní kraj fotky ocasem, to se dá klonovacím razítkem s trochou citu a pečlivé práce odstranit. Zatím si nikdo nikdy nevšiml, že tyhle věci dělám.
reagovat - Čtvrtek 3. září 2009 v 16:57 ® osprey
-
HaD: Máš dobré fotky. Absolutně dokonalý snímek nevzniká každý den. Já si nejsem jist, zda jsem už někdy nějaký udělal. Myslím, že ne.
Mimochodem, zkus toho Bonu převést do ČB, myslím, že by to nemuselo být špatné.
A jak jsem tady tu naši tlupu potkal, tak mám dojem, že k dokonalosti nám při focení u vody (ostatní si netroufám posoudit) každému kus chybí. U každého je to ale trochu jiný kus a proto vznikla myšlenka těch srazů, kdy každý může vidět, jak to dělají ti druzí. Mimochodem třeba takový Sander, ač technicky nevybaven a fotograficky nevzdělán, má obrovský cit pro práci s rybou jako takovou. Akorát mi nevěří, že je to tak velké plus. Je.
reagovat - Čtvrtek 3. září 2009 v 16:28 ® HaD reakce na …
-
tomashr, ZN> OK
reagovat - Čtvrtek 3. září 2009 v 16:14 ® Libor reakce na …
-
tomashr> ještě nevím , ale někdy by to něco podniknout chtělo. Domluvíme se až podle počasí atd.
reagovat - Čtvrtek 3. září 2009 v 15:19 ® ZN reakce na …
-
tomashr> přesně tak
reagovat - Čtvrtek 3. září 2009 v 15:07 ® tomashr reakce na …
-
HaD> Zanech zbytečné skromnosti, ten boat je určitě výrazný nadprůměr a ten portrét je minimálně mírně nadprůměrný taky – za to tě nebude pomlouvat nikdo. A jestli to někdo označí za vyloženě špičkovou fotku, to už je vždy jen „o vkusu každého soudruha“, ty jsi svůj díl práce jako fotograf odvedl dobře.
reagovat - Čtvrtek 3. září 2009 v 15:06 ® HaD reakce na …
-
Libor: jedu na závody, poslední v tomto roce, ale tam zřejmě nic extra k focení nebude a navíc budu muset natáčet
reagovat - Čtvrtek 3. září 2009 v 15:04 ® HaD
-
U toho portrétu jsem nad tím světlem jásal a naopak jsem byl rád, že se v tmavých částech nekreslilo. Možná to není učebnicové, ale mě se to tak prostě líbí.
Pozn: přemýšlel jsem, zda to trochu neflešnout, příp. vytáhnout v PS, ale nakonec jsem se rozhodl takto.
Pozn2: asi je to skutečně více momentka než skutečný portrét
reagovat - Čtvrtek 3. září 2009 v 15:04 ® inspo reakce na …
-
Libor> Já jsem už tak lenivý, že letos jsem u vody foťák ještě neměl a dokonce poslední cca dva měsíce neberu už ani mobil…prostě co nejmíň krámů
reagovat.
- Čtvrtek 3. září 2009 v 15:01 ® tomashr reakce na …
-
Libor> Něco vymysli… Tento víkend nemůžu (možná v neděli se chvíli dostanu na ryby někde kolem Třeboně), ale příští týden by klidně něco šlo. Když nic jiného, tak můžeš přijet ke mně na chatu u Sázavy, já sám tam na ryby vyrazím skoro jistě. Ale pokud bychom vykoumali něco atraktivnějšího, tak proč ne
reagovat - Čtvrtek 3. září 2009 ve 14:57 ® Libor
-
tak kam vyjedeme fotit ty ryby?
reagovat - Čtvrtek 3. září 2009 ve 14:56 ® tomashr reakce na …
-
Libor> U mě na blogu je k tomu droboučký koment: http://blog.fotozona.cz/…-eos-7d.html . Je třeba počkat na víc praktických testů, ale určitě je to novinka, která si zasluhuje pečlivé sledování.
reagovat - Čtvrtek 3. září 2009 ve 14:56 ® Libor
-
inspo> já ano
reagovat, klidně bych se sedřel.
- Čtvrtek 3. září 2009 ve 14:55 ® Libor
-
tomashr> koukám jak blázen že je tu novinka EOS 7D, dravec osprey a regulus by měli zaostřit smysly
reagovathttp://www.megapixel.cz/canon-eos-7d#…