Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 783.373 zobrazení | 18.360 odpovědíTohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 3. září 2009 v 1:12 ® osprey
-
Libor: Ono to opravdu vypadá, že je na té fotce HaD! Možná i 2009.
Jak může ten David fotit takový hubený ludry? A vůbec, monopol na zubaté ryby lítající vzduchem jsem si přisvojil já
Takhle vypadá kudla, hergot!
A její plný snímač. Řekl bych, že mám opačný problém než HaDice…
reagovat - Čtvrtek 3. září 2009 v 0:30 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> jasně!, takže dávám výsledek: originál X uprava.
reagovat - Čtvrtek 3. září 2009 v 0:24 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> první má víc prostoru ale středovka viz níže. druhá co se týká ořezu je stejná jako tvoje akorát jsem použil chladnější tony (do modra)
reagovat - Čtvrtek 3. září 2009 v 0:20 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> první nelíbí, druhá ano, dobrej nápad přidat modrou!
reagovat - Čtvrtek 3. září 2009 v 0:17 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor>
reagovat - Středa 2. září 2009 ve 23:55 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> jen to dej…, člověk nikdy neví, tuto kompozici bych ideálně volil fotákem já, říkám ideálně protože bych tam chtěl mít rybu v detailu, a ideálně protože ono se to od PC kecá, ale na lodi bych vyfotil možná starou bačkoru nebo svojí nohu. Navíc štika ve skoku to je fofrník. Všechna čest Davidovi že blejsknul aspoň toto.
reagovat - Středa 2. září 2009 ve 23:51 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> řekl bych, že jsi s toho vyždímal maximum, líp to určitě udělat nešlo.
Moje představa byla taková zanechat ten šplouchanec celý, jenže to zrovna vychází na naprostou středovku, což moc pěkný není. Ani to sem dávat nebudu.
reagovat - Středa 2. září 2009 ve 23:40 ® Libor
-
Tak když se nikdo nehrne…, brutální ořez(takto by měla 1800×1200px), MP-E65mm měl pravdu že je v čudu, ale být to do článku či jen na net apod. volil bych to takto, nebičujte mě, je to jen můj pohled
reagovat - Středa 2. září 2009 ve 21:36 ® Sander
-
Posílám jednu dnešní poloakční. Žádný zázrak, dneska jsem nenašel místo, kde by se dalo dobře fotit.
reagovat - Středa 2. září 2009 ve 20:55 ® filip111 reakce na …
-
regulus> jj, to byl pouze tip
reagovat - Středa 2. září 2009 v 19:51 ® regulus reakce na …
-
MP-E65mm> no já si myslím, že máš pravdu s tou nevýhodou, ale já bych ten RAW versus JPGE tak tragicky neviděl (samozřejmě vím o čem mluvím), řekl bych nebo se spíš domnívám, že budou různý pohledy na fotku jako takovou a sám su zvědavej, co z toho vyleze.
reagovat
No a arbiter elegantiarum nám to zhodnotí. - Středa 2. září 2009 v 19:09 ® MP-E65mm reakce na …
-
regulus> V tom případě ten co bude upravovat z JPG je mírně v nevýhodě na rozdíl od člověka který šáhne po RAWu, důvod je asi všem jasný ( i když pro prezentaci na webu by to nemělo hrát až takovou roli)
reagovat - Středa 2. září 2009 v 19:01 ® regulus reakce na …
-
MP-E65mm> řešil bych to tak, že dotyčný co dá svoji fotku na pospas „vlkům“ strčí fotku v obou formátech čili RAW i JPGE, je možný, že by si s tím RAWem někdo nemusel poradit, do složky, tu zazipuje a strčí na úložiště. Původní plnou velikost jsem samozřejmě předpokládal.
reagovat - Středa 2. září 2009 v 18:14 ® MP-E65mm reakce na …
-
ZN> souhlas...........
reagovat - Středa 2. září 2009 v 18:13 ® MP-E65mm reakce na …
-
regulus> Hlavně at se dávají fotky v RAWu a pokud v tom někdo vidí problém tak v JPG ale v plné velikosti, at to má význam. Upravovat fotku o rozměrech 1000× něco a velikosti 500kB je zbytečná ztráta času.
reagovat - Středa 2. září 2009 v 18:05 ® regulus reakce na …
-
filip111> úložiště bych nechal na na výběru toho kterého soudruha
) já např. používám e-disk, ale myslím, že to je úplně jedno, odkud se to bude stahovat, ne.
Upravená a zmenšená fotka pro web má pár kilo, to půjde bez problému mailem.
Libor> asi tak, jen bych ještě dal termín, do kdy ti mají upravenou fotku poslat. Fungovat to bude pokud bude zájem, v každým případě se uvidí. Samostatný fórum nemá smysl.
Docela mne zajímá, jak takový srovnání dopadne.
reagovat - Středa 2. září 2009 v 18:04 ® ZN reakce na …
-
MP-E65mm> krom toho je ta fotka mázlá, to taky nepůjde rozumně opravit. Té fotky je fakt škoda.
reagovat - Středa 2. září 2009 v 17:50 ® MP-E65mm reakce na …
-
regulus> psal jsem HaDovi do mailu, že ta fotka je v čudu, expozičně se s tím už nic nedá dělat. Je to škoda , protože ten moment je opravdu dobře chycený. Až příjdu večer z worku , tak jí sem dám , ale bude to spíš jen kvůli tomu ořezu. Ostatní je zbytečné cokoliv dělat.
reagovat - Středa 2. září 2009 v 17:39 ® filip111 reakce na …
-
Libor> já to vidím jako dobrej nápad. Já mám dobrou zkušenost s www.ulozto.cz
reagovat - Středa 2. září 2009 v 17:37 ® Libor
-
Takže rekapituluju, vložím fotku někam do uložiště a dám odkaz na stahnutí. Napíšu co a jak okolo a dám termín kdy ji mají ostatní nahrát? Nevím, bude to fungovat? To je skoro na samostatné fórum pro fotku
reagovat - Středa 2. září 2009 v 17:33 ® regulus reakce na …
-
Libor> no vono je to trochu těžký, sem si teď přečetl něco na stránkách toho vašeho sdružení a vše asi vyplývá z toho, že je na tu síť připojeno poměrně dost lidí a kapacita jednotlivých propojů a možná i kapacita samotnýho připojení do internetu je nedostačující. V době, kdy je většina lidí v práci to asi pojede OK, ale večer nebo ráno to už tak OK nebude. Každopádně ten upload je tragickej.
Otočíme list zpět k fotkám.
reagovat - Středa 2. září 2009 v 16:57 ® Libor reakce na …
-
regulus> díky moc za ochotu, tak koumej, tohle je výsledek z dnešního rána (ted jsem jeste v práci) http://www.speedmeter.internetprovsechny.cz/?…
reagovat - Středa 2. září 2009 v 16:54 ® regulus reakce na …
-
Libor> to spíš bude tím, kolik lidí je na to napíchnutý, wifina by až na nějaký problémový lokality měla jet dostatečně rychle, běžně až 56 Mb/s a i kdyby tam měli ještě 11 Mb/s tak to na internet bohatě stačí. Pokud máš kvalitu signálu alespoň na půlce (měl bys mít na komplu u hodin nějakou ikonku připojení a u tý se to píše) tak je to zaručeně jejich problém.
Vypni všechny otevřený okna prohlížeče a klikni si na tento odkaz http://rychlost.cz/?… a spusť si kompletní test. Až to zobrazí výsledky je tam odkaz „Přímá URL na výsledky“, klikni na něj a pošli ten odkaz mailem, třeba mě něco napadne.
Vypadá to takto (toto je můj test s před chvilky): http://rychlost.cz/…a6e270c.html
reagovat - Středa 2. září 2009 v 16:38 ® Libor reakce na …
-
regulus> wifinu, a jde mi hrozně pomalu nahrávání dat : 5–7kB/s , provider mi řekl že mě nebrzdí a že to ještě prověří, tak budu muset koumat kde a co je špatně.
reagovat - Středa 2. září 2009 v 16:25 ® regulus reakce na …
-
Libor> co máš za net, kabelovku, ADSL nebo nějakou wifinu???
reagovat - Středa 2. září 2009 v 16:15 ® Libor reakce na …
-
regulus> naopak je to to nejdůležitější
reagovat - Středa 2. září 2009 v 16:11 ® regulus reakce na …
-
Libor> na fotky se vyflajzni, to není nic důležitýho.
reagovat - Středa 2. září 2009 v 16:04 ® Libor reakce na …
-
regulus> já jedině až večer, navíc mi doma zlobí ten net. Jojo, dobrej nápad, tak vypracujem nějaký pravidla, to by mohlo fungovat. (s fotkama pro Tebe jsem nezapoměl, nešlo to ale ani tim mailem).
reagovat - Středa 2. září 2009 v 15:59 ® regulus
-
Libor> MP-E65mm> no nápad dobrej, ale chtělo by to, autorovi poslat upravenou fotku zpět ve velikosti pro vložení na web a pak to sem prásknout vše naráz, aby to nebylo rozfrcaný na týden, přece jen ne každej má vždy čas a že tu bylo mrtvo, to taky není.
BTW kdo z vás dvou hodí první fotku do placu.
)
HaD> můžu taky poprosit o originál na mail???
reagovat - Středa 2. září 2009 ve 14:07 ® ZN
-
HaD> tsssss, pěkný moment.
Fotka se bude zachraňovat dost těžko, škoda. Je to jedna z těch, kvůli kterým stojí zato fotit. Fakt k zlosti
reagovat