Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 783.373 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 2. září 2009 ve 13:37 ® HaD
-
máte to tam
reagovatUdělal jsem při tom hodně chyb, prostě jsem se věnoval natáčení a jen jednou vzal na chvíli foťák do ruky. Blbá clona, blbej úhel..no nafackoval bych si. Je tu se mnou osprey, tak si o facky řeknu jemu
- Středa 2. září 2009 ve 13:15 ® MP-E65mm reakce na …
-
HaD> pokud by v tom nebyl problém, tak mi jí taky pošli, díky.
reagovat - Středa 2. září 2009 ve 13:13 ® MP-E65mm reakce na …
-
HaD> Luxusní moment (štika) určitě bych se přiklonil k ořezu na výšku, tak aby ten šplíchanec kolem ní zůstal. Ten čtverec taky nevypadá zle. BTW: je to do RAWu?
Libor: dobrý nápad, určitě to zrealizujem
reagovat - Středa 2. září 2009 ve 13:10 ® Libor reakce na …
-
HaD> osobka, ano chci.
reagovat - Středa 2. září 2009 ve 13:05 ® HaD reakce na …
-
Libor> chceš ji poslat v originálu mailem?
reagovat - Středa 2. září 2009 ve 13:03 ® sus1
-
S dovolením.
reagovat - Středa 2. září 2009 ve 13:02 ® Libor reakce na …
-
HaD> fotka paráda, doma zkusím ořezat. Zajímala by mě v original size, přijde mi totiž že by s ní šlo hýbat i expozičně a jemně přiostřit. Jinak takové cvičení je super nápad, čas od času sem můžem dát odkaz na fotku, každý si ji stáhne a pak sem dá výsledek tak jak by ji upravil on.
reagovat - Středa 2. září 2009 ve 12:44 ® HaD
-
Libor: chtěl jsi fotku, tak tady jedna je. Dnes mě sere, že jsem se tomu nevěnoval víc. Mohla být podobných „hromada“. Akorát si zrovna tady nevím moc rady s oprimálním ořezem. Dávám jak ořez, tak originál a prosím o názory, jak to nejlépe říznout.
reagovat - Středa 2. září 2009 v 11:13 ® HaD reakce na …
-
MP-E65mm> jedna narychlo v kanceláři – zhruba z půl metru. Měl jsi pravdu
reagovat - Středa 2. září 2009 v 10:24 ® MP-E65mm reakce na …
-
Kukin1> po otci , ehmmm
reagovat - Středa 2. září 2009 v 10:12 ® Kukin1 reakce na …
-
krásná dcera – gratuluji a krásná fotka
reagovat - Středa 2. září 2009 v 10:11 ® HaD reakce na …
-
Libor: zkusím, ale nějakou dobu skoro nefotím a na svoje výtvory mám čím dál horší názor
reagovat - Středa 2. září 2009 v 10:07 ® Libor
-
HaD> Davide, hoď sem nějakou fotku ryby ať je nad čím plkat.
reagovat - Středa 2. září 2009 v 9:58 ® HaD reakce na …
-
MP-E65mm> no přímo u obličeje bych neřekl. Ale určitě blíž, než se 180 tkou. Mám Nikona a je tam koeficient 1,5 na kinofilm 35mm, takže je to defakto 75tka
reagovat - Středa 2. září 2009 v 0:54 ® MP-E65mm reakce na …
-
HaD> souhlas, pokaždý když můžu tak to do prcka „sypu“ co to jde, ale za ty čtyři roky mám pouze čtyři fotky které mě opravdu oslovily. Takový ty top a právě tahle patří mezi ně.
50tka chybí v mojí výbavě asi o ní začnu uvažovat, ale třeba v tom delším skle vidím výhodu, že jsem dál, přeci jenom s padesátkou na takový detail bych byl přímo u obličeje.
Ta fotka je bez ořezu.
reagovat - Středa 2. září 2009 v 0:43 ® HaD reakce na …
-
MP-E65mm> je to fakt výborný. Mám moc rád tyhle momentky. Pár se mi jich povedlo s pevnou 50tkou v 1,4ce.
reagovat - Středa 2. září 2009 v 0:34 ® MP-E65mm reakce na …
-
HaD> Líbí se mi ten výraz, žádná aranžovaná fotka prostě momentka. Když na to koukám na 22palcovým monitoru je to paráda. Tohle půjde 100% na papír.
BTW: dcera
reagovat - Středa 2. září 2009 v 0:28 ® HaD reakce na …
-
MP-E65mm: moc pěkná fotka a je videt, že dobrým sklem
reagovat - Úterý 1. září 2009 ve 23:40 ® MP-E65mm
-
Tak tady je jedna portrétovka, sice nejsem autor, fotila to přítelkyně, ale je to 180 makrem
reagovat - Úterý 1. září 2009 ve 22:20 ® filip111
-
All: koukám, že se všichni sejdeme na stejném názoru, že je to dost dobrá koupě a ten poměr výkon – cena …
reagovat - Úterý 1. září 2009 ve 22:16 ® ZN reakce na …
-
filip111> jasně, proto jsem to psal. Možná blbě, ale fakt je to výborná věcička.
reagovat - Úterý 1. září 2009 ve 22:12 ® MP-E65mm
-
Na portréty lze použít i 100vka a 180tka makro až příjdu domu tak sem hodím foto. Ono lze použít víceméně cokoliv, když nebudu brát v potaz manipulaci atd. Ono je rozdíl mít na těle nasazenou padesátku resp. 180tku.
reagovat - Úterý 1. září 2009 ve 21:45 ® regulus reakce na …
-
Libor> kolik jich je???
Když tak to pošli po jedné nebo dvou mailem.
reagovat - Úterý 1. září 2009 ve 21:43 ® regulus reakce na …
-
filip111> jistě, možností je víc, ale jak vidíš z odkazů co jsem tam dal, novej objektiv se dá koupit s cestou gratis za cenu podstatně nižší, než u nás a to i v případě, že ti to proclí, jeden objektiv by projít mohl.
reagovat - Úterý 1. září 2009 ve 21:39 ® Libor reakce na …
-
regulus> marně se ti snažím nahrát do uschovny ty fota, ale net mi jede jak hlemýžď, nějak se mi sama omezuje rychlost ven (upload).
reagovat - Úterý 1. září 2009 ve 21:36 ® filip111 reakce na …
-
regulus> nejlepší by bylo, kdyby jsi měl někoho ve státech, kdo by ti to poslal, popř. někoho kdo se tam chystá. Můj známý si jede za měsíc pro nové hole, tak se ho pokusím zlomit aby mi přivezl nějaký objektivy, tak uvidíme jestli na to přistoupí.
reagovat - Úterý 1. září 2009 ve 21:33 ® regulus
-
MP-E65mm> tomashr> Jsem si vědom Crop Factoru a faktu, že to je jako kinofilmová 80 mm. Chci několik pevných skel s dobrou světelností (mám celkem konkrétní představu) a tohle je pro mne takový kompromis do začátků. Objektiv v rozmezí 30–40mm přijde na řadu taky, ale kdy to ukáže situace, nemůžu ze startu vysolit několik desítek tisíc za fotovybavení. Objektiv za téměř 40 tisíc fakt kupovat neuvažuju.
)
Libor> no dobře kapku jsem se seknul, bral jsem to dle E Bay, je to 4770 Kč, pokud by to prošlo bez cla.
http://cgi.ebay.com/…amera_Lenses?…
http://cgi.ebay.com/…amera_Lenses?…
Kdybych to kupoval u nás, tak mne zajímá cena bez DPH, takže např. 5378 Kč
http://www.digihit.cz/…-ii/d-72370/
http://www.digihit.cz/…usm/d-72372/filip111> na tom je kus pravdy, ale uvažuju o poměrně dlouhodobým používání a ten čistej plast mne trochu odrazuje.
ALL> Všem děkuji za rady a názory. Dilema mám stále, nicméně fakt, že bych za ušetřený peníz mohl pořídit další sklo má taky něco do sebe je proti mé nechuti k plastům celkem silným trumfem. Varianta co tu nastínil MP-E65mm s koupí ojetiny za dobrý peníz je taky zajímavá, ale znamená to číhat na inzercích, Aukru nebo E Bay i když tam celkem luxusní ceny většinou zkazí cena za dopravu a riziko zaplacení cla.
reagovat
Samozřejně veškeré další názory a rady vítám. - Úterý 1. září 2009 ve 21:24 ® filip111 reakce na …
-
osprey> jojo, když se to přežene, tak je nos ostrej a oko už ne
reagovat - Úterý 1. září 2009 ve 21:22 ® osprey
-
Nacropovaných 80 mm je na portréty stále skvělá ohnisková vzdálenost. Jen se potřebuju naučit dávkovat clonu, aby to bylo akorát
reagovat - Úterý 1. září 2009 ve 21:19 ® filip111
-
ZN> souhlas. Ale i ta 80ka má hodně široký využití, není to nic nepoužitelnýho.
reagovat