Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 761.811 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 3. června 2013 ve 21:05 ® sus1 reakce na …
-
sethy> No a votom to je.
reagovat - Pondělí 3. června 2013 ve 21:03 ® sethy reakce na …
-
sus1> Jasný, každý co mu sedí. Hlavně že jsem spokojení (no a na chvilku jsem oživili umírající otázku
reagovat)
- Pondělí 3. června 2013 ve 21:02 ® sethy reakce na …
-
sus1> Vole
reagovat - Pondělí 3. června 2013 ve 20:58 ® nnnap reakce na …
-
P.M.> to né. Tušil sem, že tu bude veselo
reagovat - Pondělí 3. června 2013 ve 20:57 ® sus1 reakce na …
-
sethy> Nedavno jsem mluvil s klukem z Plzně a ptal se ho ,na co( s čim ) fotí a odpověd zněla – Canon 50D a Sigma 10 – 20.Je prej spokojenej a prý si s tim vystačí.
reagovat
Fotí přírodu,město ale jde i do společnosti. - Pondělí 3. června 2013 ve 20:53 ® sus1 reakce na …
-
sethy> Nu právě, proto potřebuju tu radu,za co to mam vyměnit.
reagovat - Pondělí 3. června 2013 ve 20:51 ® ZN reakce na …
-
P.M.> já?!!! Proč bych s tím měl mít problém? A ty máš nějaký problém s tou otázkou, která nutně při pohledu na tento „cvak“ musí přijít na mysl?
reagovat - Pondělí 3. června 2013 ve 20:40 ® ctverec
-
Dvě pozvánky do Uherského Hradiště…vice o festivalu na http://www.tsttt.cz/index.php?…
reagovat - Pondělí 3. června 2013 ve 20:34 ® sus1 reakce na …
-
sethy> Ok.
reagovat - Pondělí 3. června 2013 ve 20:33 ® sethy reakce na …
-
sus1> Dnes se mi fakt nechce rozepisovat. Někdy to můžem pořešit…
reagovat
btw. někdo sem furt cpe fotky z nexe, které by ovšem stejně vypadaly i z mobilu - Pondělí 3. června 2013 ve 20:30 ® Fryw
-
Sem to pobral tak, že toho teď sethy netahá tolik a s výsledkama je spokojenej.
reagovat - Pondělí 3. června 2013 ve 20:27 ® sus1 reakce na …
-
sethy> A ty seš jeden z nich, že sis koupil kompakt ?
reagovat - Pondělí 3. června 2013 ve 20:26 ® reakce na …
-
ZN> Ne.Je to jen cvak z objektivu o kterym jsme se bavili.Máš s tim problém?
reagovat - Pondělí 3. června 2013 ve 20:21 ® sethy reakce na …
-
sus1> Mám namysli to, že 90% lidí co má zrcadlo s tím stejně neumí fotit, resp. neumí využít potenciál toho co mají. Atd, atd.
reagovat - Pondělí 3. června 2013 ve 20:17 ® ZN reakce na …
-
P.M.> ta fotka, to je nějaký cvičení do nějakýho kurzu či školy?
reagovat - Pondělí 3. června 2013 ve 20:00 ® sus1 reakce na …
-
sethy> No, myslim tim to, jak píšeš, že si rád,že si zrcadlo prodal, že si na kompaktu nastavíš to samé co na zrcadle a že je to stejné.Máš něco vyfocené obojím( pro porovnání )? Mám na mysli tu pomyslnou kvalitu i když píšeš, že je to o okamžiku. : )
reagovat - Pondělí 3. června 2013 v 19:55 ® sethy reakce na …
-
sus1> Jakou shodu, moc tě nechápu.
reagovat - Pondělí 3. června 2013 v 19:52 ® sus1
-
sethy> Můžeš mě( možná nejen mě ) nějak více popsat tu shodu( ne-li lepší mít raději kompakt ),o které tady píšeš? Myslim tim kompakt a zrcadlo? Díky.
reagovat - Pondělí 3. června 2013 v 19:08 ® reakce na …
-
nnnap> Některý programy najetý „kiláky“ ukazujou.Otázka jestli i tohle se dá v nějakym programu „stočit“ a potom bouchnout tělo skoro jako nový
reagovat - Pondělí 3. června 2013 v 18:54 ® nnnap reakce na …
-
P.M.> to je jak s tachometrama u aut. Každý má nastříleno nejlíp 6 ooo / 5 roků.
Pak mrkneš na web co má za fotky a zjistíš, že dělá motosport.
Beru s rezervou. Já mám na zrcadle nějakých cca 20000/rok. Ode mne půjde do popelnice. Nebo jako skoro nový, co ležel německé důchodkyni v nočním stolku.
reagovatJeště nevím.
- Pondělí 3. června 2013 ve 14:57 ® reakce na …
-
Fryw> Jinak bacha u jetýho těla,kolik má nastříleno.Případná výměna závěrky není levná záležitost,ale to asi víš.
Jo a to ostření v pohodě.AF i MF.Zatim jsem neměl problém a jsem spokojenej.
reagovat - Pondělí 3. června 2013 ve 14:55 ® reakce na …
-
nnnap> Teď nějak nechápu?Myslíš špatně živou vodu?
reagovat - Pondělí 3. června 2013 ve 13:25 ® Fryw reakce na …
-
nnnap> Ještě pořád beru do úvahy jetej foťák, to by byl ten samsung gx10, bratr hodlá po letech upgradovat na k-5II . Jen je to na mě dost velký. Na druhou stranu měl jsem to už dostkrát v ruce, vím co a jak a pěkně se to ovládá.A hlavně vím, že ten foťák je funkčně úplně v pohodě… Já myslím že už jsem nějak tak vyčerpal tu teorii o výběru a už to chce akorát někam zajít a ošahat si.
S tím aranžováním. No já bych docela rád zkoušel fotografovat zátiší. Dost motivů by bylo, stačí návštěva u bratrance. Má tam spoustu starých věcí jak na půdě, tak ve sklepě. Staré lahve od vína, pavučiny, vázy atd. Teď když na to prosvítá slunko přes drátosklo, okem to vypadá moc hezky a už delší dobu mě láká to nějak vyfotit.
reagovat - Pondělí 3. června 2013 ve 13:04 ® nnnap reakce na …
-
Fryw> hele, víš, že řešíš technické detaily v nejspodnějším patře fototechniky. Tam bych to fakt nechal plavat a věnoval se pouze podstatným detailům. Obsloužím prstem vše co potřebuji? Nasadím na to levnější objektiv který chci? Vše ostatní jsou vlastnosti toho daného přístroje. Třeba pomalý fokus, třeba… prostě to je tak schválně marketingově nastaveno. Prakticky není žáden rozumný důvod aby místo 5 mio kusů nějakýho základního kanona za šestku nedělali 5 mio EOS 1D X za 6a půl tisíce.
Šel bych do slušného jetého těla a osobního výběru slušných jetých objektivů. Za stejné peníze obdržíš nářadí o 1 level výše. A navíc- fotografie je spíše o hlavě než o technice. Tedy pokud nechceš portrétovat přilepenou berušku na skleničce s do 2/3 červeným vínem , lehce nakloněnou na stopce, lehce drbnout do skleničky, aby se udělala stopa na sklince, samozřejmě ve směru pohledu. Na to teda hlavu nepotřebuješ, na to stačí technika.
reagovat - Pondělí 3. června 2013 ve 12:40 ® nnnap reakce na …
-
P.M.> zvláštní fotka. Trochu mi ale nesedí ledem sevřená hladina vodní s čerstvostí zeleně. Listy by měly být spáleny mrazem.
reagovat - Pondělí 3. června 2013 ve 12:37 ® Fryw reakce na …
-
P.M.> Fotka vypadá pěkně. Při zkoumání na kompu a zvětšování se vždycky něco na něčem najde, ať je to sebelepší technika. Co ostření? Někde někdo psal že je trošku pomalejší.
reagovat - Pondělí 3. června 2013 ve 12:20 ® reakce na …
-
Fryw> Tady je ještě jedna tou 105kou abys měl trochu představu,i když tady je to zmenšený a není to ono.Ale aspoň něco.
reagovat - Pondělí 3. června 2013 ve 12:11 ® reakce na …
-
Fryw> Chyba to asi nebude.To červený tělo se prostě asi málo prodává,tak to maj levnější. 5100 a 3100 má čip myslim stejnej.No stejnej.....prostě to na výstupu nepoznáš.Ta Sonka má elektronickej hledáček s né moc dobrym rozlišenim,tak abys nebyl zklamanej.Je rychlejší než low end Nikony,ale to bude asi jediná výhoda.Záleží jaký pak zamýšlíš dokoupit objektivy.Chce to prostě omáknout a pořádně promyslet pro a proti.Vzít obě těla do ruky a nechat si poradit.Hlavně né od prodavačů vysavačů v Datartu ale ve specializovaný prodejně
reagovat - Pondělí 3. června 2013 v 11:55 ® Fryw reakce na …
-
P.M.> díky za to foto. Tady je v setu za hodně dobrej peníz http://www.aaron.cz/…-105-cerveny#… , ikdyž o 3000 levnější než s černým foťákem, tak jestli to není chyba. Ten objektiv je důvod proč bych o d3100 přemýšlel, za ty peníze by to bylo fajn a pro mě asi na dlouho, bych nemusel zatím nic dokupovat. Ale ta sony a37 má zase dle toho co jsem četl na netu hodně dobrej čip, ten má nikon až v 5100 a to je s penězma s 18–55 tam kde bych byl se sony a37 s dvouma objektivama.
reagovat - Pondělí 3. června 2013 v 11:33 ®
-
Fryw> To je výhoda.Dá se koupit zvlášť tělo i objektiv a vyjde to ještě levnějš než v setu.Tady je jedna z toho 18–105
reagovat