Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 761.865 zobrazení | 18.360 odpovědíTohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 30. května 2013 v 18:34 ® sus1 reakce na …
-
Libor> To zas ne.
reagovat - Čtvrtek 30. května 2013 v 18:34 ® sus1 reakce na …
-
Fryw> Ano,nexe mam.Do 12800 to ujde.
reagovat - Čtvrtek 30. května 2013 v 18:15 ® Libor reakce na …
-
sus1> hádám že touhle „fotkou“ jsi asi chtěl naznačit kam se ubírá tohle forum :-/
reagovat - Čtvrtek 30. května 2013 v 17:06 ® Fryw reakce na …
-
sus1> a ten nex máš? Jestli jo, tak jakým ISO se dá ještě rozumně fotit? Čip by to mělo mít stejnej.
reagovat - Čtvrtek 30. května 2013 v 16:40 ® sus1 reakce na …
-
Já nevim, neznam a37. Mám známého a ten nějaké zrcadlo od Sony měl.Po nějakém čase se ho zbavil a vrátil se opět ke Canonu se slovy,že udělal chybu a šel do toho,ale … to je jen názor jenoho, druhému může naprosto vyhovovat.: )
reagovat - Čtvrtek 30. května 2013 v 15:00 ® Fryw reakce na …
-
sus1> to je to stejny co ta alfa a37, akorat v menším těle, bez hledáčku a s jiným bajonetem, nebo se pletu?
reagovat - Čtvrtek 30. května 2013 ve 14:53 ® sus1 reakce na …
-
Sony NEX 5N.
reagovat - Středa 29. května 2013 ve 21:30 ® Fryw
-
Ahoj fotorybáři. Máte někdo zkušenost se Sony alfa? Ideálně s a37. Pokud ano, jaké jsou v praxi rozdíly oproti levným dslr?
reagovat - Pátek 17. května 2013 ve 13:33 ® sus1 reakce na …
-
rliebzeit> To nevadí,že to neni ryba.
reagovat - Pátek 17. května 2013 ve 13:32 ® sus1 reakce na …
-
ZN> Tak jsem něco dej,ať se kouknem.
reagovat
Neni čas ? , píšeš, ze bys chtěl více. Koupil sis ten novej foták o kterém si se tady zminoval ? - Středa 15. května 2013 ve 21:19 ® ZN reakce na …
-
sus1> já jo. Docela dost, i když bych chtěl víc.
reagovat - Středa 15. května 2013 v 9:38 @ rliebzeit reakce na …
-
Jo občas fotím . Stál jsem za oknem a fotil dálkovou špouští a tohle je výsledek. ryba to ale není
reagovat - Středa 15. května 2013 v 9:20 ® sus1 reakce na …
-
regulus> Já jen,že už je drobet počasí,tak jestli …
reagovat - Úterý 14. května 2013 ve 21:52 ® regulus reakce na …
-
sus1> ani moc ne …
reagovat - Úterý 14. května 2013 v 19:51 ® sus1
-
..... a fotíte ještě někdo jinej?Nemusí to bejt zrovna ryby.
reagovat - Úterý 14. května 2013 v 6:57 @ rliebzeit reakce na …
-
To je OK, také používám dost často jen jeden ostřící bod, pokud fotím ale na výšku (otočený foťák)tak mám nastavenou jednu čárku nebo dvě čárky nad středním ostřícím bodem. Dalším figlem je namačknutí spuště na zoostření místa, kde očekáváš akci, ne vždy se to ale dá stihnout… Pokud ti to světlo dovolí dej tam větší clonu, kvůli hloubce ostrosti, snáš se trefíš do ostrosti obrazu , no a jak jsem zjistil i já, chce to opravdu rychlé časy min 1/500 a více, pak se minimalizuje možnost rozmazání snímku. Tak zdarec a zase někdy
reagovat - Úterý 14. května 2013 v 0:31 ® Rendy
-
Pravdou je že chytit ten záběr je problematické, kdyby necákla ta voda před ní, tak by to autofokus možná i chytil, ale to je to kdyby
reagovatPoužívám v těchto případech jen jeden středový ostřící bod , jinak jak bych zapnul ostatní, těžko by se něco povedlo.
- Pondělí 13. května 2013 v 10:05 ® HaD reakce na …
-
rliebzeit> lepší! Ale tu ostrost už tam dostat nejde. Tedy bez hodin práce a stejně to 100% nebude
reagovat - Pondělí 13. května 2013 v 6:40 @ rliebzeit reakce na …
-
Ahoj K tvé fotce. Fotka je to opravdu zajímavá, nicméně zaostření je velmi slabé. předpokládám, že ji chtěl fotit rybu a né šplouchanec. Já bych fotku upravil následně. 1.Ořez fotky 2 dostření ryby ,3 rozostření pozadí- popředí, 4. zesvělení tmavých partií.5. úprava žluté a červené barvy.6.úprava šumu. Bohužel fotka je opravdu hodně máznutá a víc ji už zaostřít neumím, už by to šlo na úkor kvality obrazu. Kdyby fotka byla víc ostrá, tak by to byl opravdu moc pěkný záběr.Vyfotit rybu při výskoku je dost náročné, dáš 500 fotek a nic. Doporučuji fotit do formátu RAW,je to lepší formát pro úpravu fotek, pak upravíš i nemožné. Samozřejmě každý máme svůj styl, tato úprava je jen, jak bych to udělal já, nic nenutím. čauves
reagovat - Středa 8. května 2013 ve 12:32 ® regulus reakce na …
-
Rendy> první fotka zajímavá, připadne mi trochu tmavější, ale to může být klidně zobrazením monitoru, na papíře by to nejspíš vypadalo líp. Za mě dobrý.
U druhé je škoda, že to není zaostřený na rybu, ale na ten „šplouchanec“, jenže v těchto případech je člověk rád, že to vůbec trefil a navíc ta nezaostřená ryba u mě vyvolává dojem pohybu, takže taky pěkná momentka. Asi bych tam softwarově už nic neostřil, rybu nedoostříš, asi by to fotce jen uškodilo.
reagovat - Středa 8. května 2013 ve 12:11 ® -zruseno reakce na …
-
Rendy> Like!
reagovat - Středa 8. května 2013 v 0:18 ® Rendy
-
Zajímavé povídání o ostření. Jak by jste třeba doostřili tuto fotku. Podle mne by jí ostření spíš uškodilo, ale třeba je to jinak.
reagovat - Středa 8. května 2013 v 0:13 ® Rendy
-
Ryba žádná , tak sem jednu dám
reagovat - Pondělí 6. května 2013 ve 14:10 @ rliebzeit
-
otázka je položena naprosto správně, jestli se chceš zabývat s úpravou každé fotky. Já upravuji každou fotku a bez dostřování si to neumím už představit. Dostřujim jak ve fotáku na medium, tak i v softwaru. V softwaru doostření ladím v několika levlech a i v labor nastavení a kanálu světlost, který potlačuje šum. Pokud fotíš delším objektivem, doostřování podstatně vylepší kvalitu fotografie. Fotka musí prostě řezat, pokud tedy není neostrost záměrem.
reagovat - Čtvrtek 25. dubna 2013 ve 14:36 ® sus1 reakce na …
-
Fryw> A nejlepší je to vyzkoušet na aktech.
reagovat - Čtvrtek 25. dubna 2013 v 9:20 ® MP-E65mm reakce na …
-
Fryw> je podstatný si položit otázku, zda se hodláš s každou fotografií tebou vyhodnocenou jako dobrá, zabývat resp. upravovat v PC. Pokud ano, doporučuji zcela vypnout doostření ve foťáku nebo stáhnout na low. Programy na úpravu fotek mají lepší algoritmy pro doostřování. Tedy aspoň taková je praxe. Na druhou stranu, pokud nebudeš snímky tisknout na větší formát (víc jak půl metru) je to zcela zbytečné. Na web už vůbec. Toť můj pohled na věc.
reagovat - Středa 24. dubna 2013 ve 22:10 ® sethy reakce na …
-
Fryw> Co já vím, každý foťák to má jinak. Já to mám v kompaktu "Sharpness: 1,2,3,4,5 atd).
reagovat
Nejlepší je vyzkoušet jak to na jaký nastavení fotí a bude - Středa 24. dubna 2013 ve 21:58 ® Fryw reakce na …
-
sethy> tak spíš low nebo standard? Standard bylo defaultně, tak to je snad bez nějakyho softwarovýho prznění…
reagovat - Středa 24. dubna 2013 ve 21:47 ® sethy reakce na …
-
Fryw> Doostřuju v počítači.
reagovat - Středa 24. dubna 2013 ve 21:41 ® Fryw
-
Ahoj. Dotaz. U některých fotoaparátů lze v menu nastavit ostření (sharpness) na low, standard, high. Předpokládám, že to nemá s optikou nic společného, ale je to nějaká softwarová věc. Jakou máte zkušenost s touto možností, jak ji většinou nastavujete? Přijde mi že s nastavením na high je to spíš horší (ale na tomto TN lcd těžko říct..)…
reagovat