Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 761.936 zobrazení | 18.360 odpovědíTohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 3. dubna 2013 ve 14:51 ® regulus reakce na …
-
nnnap> nevím co myslíš, že to mlaská ze 100m, jestli elefanta nebo ICE, ale můžu tě upozornit, že to druhý, je šrumec jak sviňa. Nevím jestli to frčí 200, 250 km/h nebo i víc, ale když to okolo tebe profrčí i když v dostatečné vzdálenosti a nečekáš to, tak si pomalu cvrkneš. Je ovšem taky, fakt, že tyhle trati jsou oplocený, takže tam adenalínový sporty nehrozí, ale tady bys asi tu spoušť ani nestačil stisknout.
reagovat - Středa 3. dubna 2013 ve 14:49 ® MGR reakce na …
-
ok, tak tady jsou tři příklady… Jsou z alb na chytej.cz tak snad nebude problém…
reagovat - Středa 3. dubna 2013 ve 14:39 ® regulus reakce na …
-
MGR> klidně ji sem strč, bude to jen ilustrační foto, v nejhorším se to smaže. problém by byl, kdybys cizí fotku prohlašoval za svou.
reagovat - Středa 3. dubna 2013 ve 14:34 ® nnnap reakce na …
-
regulus>
reagovat. Taky to mlaská ze 100 metrů. U nás je elefant hrozba. Já jsem, právě díky nim, si vyvinul takovou sebeobranou pomůcku- než vstoupím do kolejí, zkontroluji směr za zády, až kde vidím, odhadnu čas dojezdu té tiché bestie ve vteřinách a automaticky si v sobě pustím strojek na odpočítávání. Totiž za největší hrozbu považuji, u focení vlaků, ztrátu pojmu o čase. Když se soustředíš na záběr, čekáš na pozici přijíždějícího vlaku… Pak jako taky na kvalitě toho úsudku, dost záleží.
A co si budem namlouvat… Jednou to nevyjde.
- Středa 3. dubna 2013 ve 14:32 ® MGR reakce na …
-
Já takové vlastní fotky nemám a myslím že ani mít nebudu
reagovat) Nevím jestli sem můžu vložit nějakou cizí fotku?! Nerad bych někoho urazil, naštval nebo něco podobného …
- Středa 3. dubna 2013 ve 14:20 ® regulus reakce na …
-
MGR> nevím co myslíš tou vykloubenou hlavou a u ryby si to dost dobře nedovedu představit. Hoď sem ukázkový foto.
reagovat - Středa 3. dubna 2013 ve 14:19 ® nnnap reakce na …
-
MGR> to jsou dvě různé prezentace úlovku. Ta s pohledem do kamery říká- hele, já jsem to ale chytil rybu a ta druhá se zlomeným vazem říká- hele jaká se tady chytila ryba, ale já nic, já muzikant. Tedy správňák. Tedy správňáka poznáš- má zlomenou páteř, stydí se za sebe ale nemůže si pomoct. Kdyby měl dost dlouhé ruky, schová se při focení za řeku.
reagovat - Středa 3. dubna 2013 ve 14:19 ® regulus reakce na …
-
nnnap> psal jsi o tichým elefantovi, ale to nijak moc rychle nejezdí, tohle je ten pravej adrenalín …
reagovat - Středa 3. dubna 2013 ve 13:59 ® MGR
-
Ahoj, nevím proč ale strašně se rozmohlo ve všech časopisech o rybářství fotografování s ,, vykloubenou´´ hlavou a takovým nic emotivně nevyjadřujícím pohledem na rybu, je to určitě každého věc, jak se fotí s úlovkem ale musím se zeptat na Váš názor, líbí se Vám víc klasická fotka s rybou s pohledem do objektivu nebo ten druhý styl focení ( vykloubená hlava ) ??? Díky
reagovat - Středa 3. dubna 2013 ve 13:23 ® nnnap reakce na …
-
regulus> já právě, když šlapu do kolejiště, tak si uvědomuji, jakou dělám blbost, vím, že to je můj problém, mé následky ale nejvíc myslím na ty mašinfíry. A proto nemůžu nikdy udělat dobrou fotku. Protože za dobrou bude považována ta, která bude zajímavou, nevšední, teda ta z neokoukaných úhlů a vzdáleností, teda ta, nejlépe od čerstvě mrtvého fotografálisty. Nehodlám soupeřit o nejlepší foto.
Pak ještě existují dobré, věřím, že bezpečné fotografie z železničního prostředí a to jsou noční snímky z různých seřadišť, různé světlo, barvičky, tvary, atmosféra…, ale tam je zřejmé, že snímky udělal někdo, kdo se může v tomto prostředí vyskytovat nebo je tolerován. Věřím tomu, že o fotografovi vědí. Ten klid na práci je tam zřejmý a možná proto jsou tyto fotografie těžko dostihnutelné adrenalinovým frístajlem metr od kolejiště.
reagovat - Středa 3. dubna 2013 ve 12:23 ® regulus reakce na …
-
nnnap> seš přesvědčenej, že si všichni vlakofotografové uvědomují míru rizika? Pravda, asi valná většina ano nebo měli štěstí, protože pokud si dobře pamatuju, tak jsem za posledních X let nezaslechl o smrti fotografa na kolejích a myslím si, že by si to dnešní média neodpustila zveřejnit.
reagovat
Když už jsi to nakousnul, dost možná málo z nich si uvědomuje, jak malinkej kousek je k tomu, aby to udělalo křup. Stačí podklouznutí nohy, zakopnutí a seš jasnej. Pokud se týká fírů, tak je možná trochu přeceňuješ (vyznělo to, jakoby byli zvyklí), jsou to jenom lidi a narozdíl od toho magora na kolejích moc dobře ví, jak pomalu to brzdí. No a pocit když někoho trefí mají asi úplně ten samej, jako když kdokoliv srazí někoho autem. - Středa 3. dubna 2013 v 11:20 ® nnnap reakce na …
-
Libor> jo, vždycky, když mám chuť na nějaký snímek z dopravní cesty a odskáče to vlak, tak si uvědomuji, jaká je to jedna obrovská cypovina, to riziko, když našlápnete do kolejí, oko přilepené k hledáčku, čekajíc na naplnění kompozice přijíždějící soupravy. A to se snažím vůbec neriskovat. I když sou to velice vděčné záběry, takové klukovské, technika a pod., tak neustále mám někde vzadu rozsvícené výstražné světlo. Proto pořádnou fotku z kolejí mít nikdy nebudu. No, též nemusím mít všechno. A kdo ví, jak třeba tiše jezdí elefant, tak to je – oko na hledáčku, smrt na zádech. Mít za zády 300 metrů mírný oblouk, oko na hledáčku, to jsou poslední 3–4 vteřiny života. Samozřejmě to za to nestojí, samozřejmě tam vlezu, samozřejmě se bojím, samo si počítám vteřiny, kdy bych měl být bezpečen… Škoda domlouvat. Jednou prostě nepřijdu domů. A žádná frajeřina za tím nebude.
Mne třeba spíše jak úvahy nad osobním bezpečím, irituje, co provádím strojvůdcům v kabinách. Je to pro mne nedílnou součástí fotografování kolejí- odpozorovat ksichty v kabinách. Většinou to maj profesionálně na háku. Vždy ale přemýšlím nad tím, co se jim honí v hlavách, když na dálku několika set metrů vidějí se motat pometlo kolem kolejiště, jestli jsem skokan, nebo zbloudilá ovečka nebo další namrdaný František Moravec… Říkám si, že by asi bylo slušné si na sebe navléci reflexní hadru a dát tak najevo strojvůdci, že se motám kolem kolejiště vědomě. Vím, že to počítaj jak srny, že sou odolní ale přece jenom myslím na ten lidský, psychologický rozměr. Jestli tu je nějaký fíra, napište, jak to vidíte. Případně kde jsou hranice.
reagovat - Středa 3. dubna 2013 v 10:47 ® nnnap reakce na …
-
ZN>
reagovat, tak určitě mi vůbec nevadí člověk, který ví co dělá a třeba úmyslně vjede do protisměru. Toho se není třeba bát. Už sem zažil ale dost obyčejných, poctivých, ve městě 45km/hod debilů, co netušili co dělaj a kdeže to jedou. Já si dávám pozor na tydle. A potom, do protisměru ti ho může klidně poslat i strážník legálně- proto to je třeba považovat jednosměrku vždy za okresku mimo město.
Nikdy tím neuděláš chybu. Já říkám každému spravedlivému- chrápejte si doma, na cestu mi nelozte.
- Úterý 2. dubna 2013 ve 21:47 ® Libor reakce na …
-
regulus> ti frajeři maji sebou strážce s kulovniví a dělobuchama a rachejtlema.
no ono bylo i dost případů že fotografa smetl vlak, kterej se snažil vyfotit. Klika od dveří chytne popruh a v tom lepšim případě to dotyčnýmu namlátilo foťákem držku.. No kulovnicí ani dělobuchem vlak nezastavíš.
reagovat - Úterý 2. dubna 2013 ve 21:30 ® regulus reakce na …
-
Libor> ano, focení některejch zvířátek (myslím těch divokejch a ne v zoo nebo nějakým více méně podobným zařízení), je jedním z mnoha mezníků, kterým jsem myslel tu pomyslnou hranici, za kterou by někdo byl ochoten kvůli fotce zajít. Třeba takový focení v Africe, žádnej džíp není dost velkej, dost pevnej a možná ani dost rychlej proti nasranýmu slonovi nebo třeba nosorožci.
reagovat - Úterý 2. dubna 2013 ve 20:52 ® Libor reakce na …
-
regulus> ahoj! no tak myslím že tenhle hoch to mohl ošklivě odskákat. Pár otoček, křup křup.
http://www.novinky.cz/…a-zivot.html
reagovat - Úterý 2. dubna 2013 ve 20:44 ® ZN reakce na …
-
nnnap> máš recht, ať si každý dělá co se mu zlíbí. Třeba jezdí v protisměru
reagovat - Úterý 2. dubna 2013 ve 12:51 ® nnnap reakce na …
-
regulus> zaprášený kameny v místě, kde má každá normální dědina skládku. Asi tolik k fotografiím káhiry z vrcholu skládky.
Je mi to samozřejmě jedno. Pohoršen v tomto případě vůbec nejsem. Píše synek, že si splnil klukovský sen a sny se maj plnit nejen o vánocích. Neprovedl nic a o záběry se podělil. Hodnej kluk. Zas, nedělal bych z nějakých ručníkářů něco hogo fogo, jako že nějaká úcta k jejich památkám, když oni sami na ně serou. Já myslím, že férová je současná lajna jejich postavení mezi národy a to je aktuálně někde mezi velbloudem a keramickým střepem. Tedy ogarovi fandím a těším se na jeho další kousek z velbloudí ohrady.
reagovat - Neděle 31. března 2013 ve 22:42 ® MP-E65mm reakce na …
-
regulus> a to ja klidně na sebe něco prásknu. Ono totiž až na pár drobností není co. Každý si vysvětluje pojem etika trochu jinak, takze zákonite ty hranice ma každý nastavený jinak. Nevím jestli to lze v obecný rovině nějak specifikovat, nejspíš ne. Ja si nesmírně vážim přirody a všeho co v ní žije. Sere mě kdyz vidím jak se někteří jedinci k ní chovaj a v zapětí v ní hledaj utočiště. Takže moje hranice kam bych zašel jsou ti nejspíš jasné
reagovat - Neděle 31. března 2013 v 19:37 ® ZN reakce na …
-
regulus> ten konkrétní případ je těžko specifikovaný jen do okamžiku, kdy by je zavřeli do egyptské tťumy na půl roku a pak jim dalipořádnou pálku za ničení historických památek
Fotky jsou stejně na hovno.
reagovat - Neděle 31. března 2013 v 18:42 ® sus1 reakce na …
-
regulus> Sice píšou,že tam vylezl v noci,ale je tam vidět jako skoro ve dne.
reagovat
Mladej,odvážnej, … proč ne. : ) - Neděle 31. března 2013 v 16:44 ® regulus reakce na …
-
MP-E65mm> konkrétní příklad je těžko specifikovatelnej. Každej jsme jinej, někdo by se mohl vyprdnout na to, někam lozit aby udělal fotku, jinej kvůli fotce vyleze na kopec, druhej na komín, třetí na mrakodrap, další do jeskyně, do propasti … . Někdy je to jen trocha adrenalinu, často trochu o hubu, jindy překročení zákazu a nebo třeba i jakýsi etiky.
Já kdysi s oblibou fotil cedule zákaz fotografování, byl to takovej blbej plezír, nikdy se nic nestalo, teda skoro nikdy, v Burgasu před vojenským přístavem mě honila hlídka, ale jen kousek, pak se na to vykašlali, zřejmě záklaďáci. Když před časem zatkli v Řecku ty naše borce za focení, tak jsem si na to vzpomněl.
Tou otázkou jsem nemyslel, abychom na sebe vzájemně práskli, jaký jsme dělali vylomeniny, ale spíš opravdu to, až za jakou hranici bychom byli ochotni zajít kvůli fotce.
reagovat - Neděle 31. března 2013 v 16:17 ® MP-E65mm reakce na …
-
regulus> Těžko říct, musel by být konkretní příklad. Když bych se měl vyjádřit k tomu odkazu, já bych tam určitě nelezl o tom jsme přesvědčený. Na druhou stranu mě to nějak nepohoršuje, je mi to celkem fuk. Jsem ve stádiu, že nemusím udělal za každou cenu fotku. Nejsem svatoušek co se focení živých tvorů týká. V minulosti jsem dělal věci, které bych dnes nedělal. Ale nemyslím si, že by to bylo za hranicí. Jen jsem asi zmoudřel ve smyslu, že není potřeba se neustále někam honit, jedu si svojí standardní lajnu
reagovat - Neděle 31. března 2013 ve 13:54 ® regulus
-
Docela by mě zajímal váš pohled na to, udělat fotku i za cenu porušení „něčeho“ a pokud nejste úplně proti, tak kam až by jste zašli.
http://cestovani.idnes.cz/…m-sveta.aspx?…
reagovat - Pátek 29. března 2013 v 17:00 ® sus1 reakce na …
-
Rendy> Přidej ještě nějaká fota,ať je recenze celá. Díky. : )
reagovat - Pátek 29. března 2013 v 16:34 ® Rendy
-
Rád bych se zde podělil o pocity které jsem nabyl během posledních dvou dnů s fotoaparátem Fuji HS 30. Fotím roky se značkou Canon 30D,50D, 7D , ty znám , vím co od nich můžu čekat. Zrcadlovky střední třídy. HS30 je kompakt. Už vidím co lidí ohrnuje nos. Nic moc jsem od toho foťáčku nečekal. Zaujala mě jeho universálnost. Vyrazil jsem si v podvečer do chumelenice. Horší světlo si člověk přát nemůže. To co jsem nafotil mě mile překvapilo. Ať už makro snímky, tak krajina, foto s ohniskem 700. Na to že ten foťáček stojí jako průměrný objektiv dokáže HS30 hodně . Najednou na boku v brašně netahám 2–3 kg a je to velice příjemné. Pro obyčejné lidi co se nechtějí zabývat nastavováním manuálu má pokročilou automatiku co zvládá velice rychle nastavit vše za člověka a rozpoznává situace poměrně přesně. Vychvalovat kompakt je sice divné, ale podle mě si to zaslouží. Měl jsem předchůdce HS10. S tím fotí syn. Sáhl jsem po stejné značce a myslím že neudělal chybu. Na kreativní focení je zrcadlo, ale to co nabízí HS30 mě zlákalo a nelituji. Kdo přemýšlí o něčem co není drahé , co dokáže hodně a nezabere moc místa možná že mu moje mini recenze napoví. Objektiv co je na tomto kompaktu se zdá velice dobrý a světelnost také není špatná. Pro mne čtyři body z pěti.
reagovat - Pondělí 25. března 2013 v 11:22 ® jepice-zruseno
-
Jak tato fotka souvisí s rybolovem? Je na ní hrad Křivoklát, který si osobně spojuji s krásnými úseky řeky Berounky. Tento Křivoklát není ale jen tak ledajaký, nachází se ve vlakové stanici Vrané nad Vltavou, pod níž začíná zvláštní revír – tzv. „sedmička“.
reagovat - Neděle 24. března 2013 v 19:07 ® Venca Zelenka reakce na …
-
Fryw> No ta dvojka je překlep jsem se trochu minul v archivu a poslal jsem tu z byvaku, ale i tak dík za nezučastněný komentář z oka prostého lidu
reagovatMyslím, že ty rušivé elementy jsi trefil.
- Neděle 24. března 2013 v 17:46 ® saman
- reagovat
- Neděle 24. března 2013 v 15:40 ® Fryw
-
Venca Zelenka> Ahoj. Nejsem kompetentní se k tomu odborně vyjadřovat. Ale když už jsem se odvážil sem něco psát, tak v tom budu pokračovat. Asi i z důvodu že si uvědomuji jak malý záběr témat jsem schopný diskutovat…Takže prázdná nádoba ti napíše pár řádků.
Druhá a třetí fotka se mi jako nezučastněnému člověku po pravdě moc nezamlouvá. Je jasné, že to byla výprava na sumce, proto tam musí být ty pruty. Ale ruší, vidím v podstatě jen je. První fotka, ta se mi opravdu líbí. Nádech, břeh. Mám rád hodně věcí ke koukání, hledání si detailů, centimetr po centimetru na té fotce. Je pěkná. Možná půjde na plochu. A poslední fotka? Kdybych si mohl vymýšlet, možná bych dal pryč loďku. Je jí jen takový kousek a zabírá místo. Přemýšlím, jak by tam vypadala sumcařská kačena místo té loďky…
reagovat