Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 761.240 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 8. března 2009 ve 20:33 ® LuboO
-
Pridam aj tu nizsie spominanu uzocku, aby ini videli, o co ide.
reagovat - Neděle 8. března 2009 ve 20:33 ® filip111
-
LuboO: to jo, z kolika snímků to je složeno?
reagovat - Neděle 8. března 2009 ve 20:31 ® LuboO
-
Sakra, ta panorama v tomto zmenseni uplne zanika, nie je tam poriadne nist vidno.
reagovat - Neděle 8. března 2009 ve 20:31 ® LuboO
-
Tu je jedna panorama od nas
reagovat - Neděle 8. března 2009 ve 20:29 ® filip111
-
LuboO: o pravidlu třetin vím, ale na této fotce to byl záměr, chtěl jsem tam i tu silnici pro vyjádření prostoru i ty mráčky zbarvený do červena. Zmenšení to kazí, když mrknu v reálu, tak je ostrá. To je pro vysvětlení. Takhle se mi to líbí, když si o těch našich fotkách můžeme napsat co a jak.
reagovat - Neděle 8. března 2009 ve 20:26 ® LuboO
-
filip111, nejaky perfekcionalista by ti povedal, ze si ju nemal horizontom rezat na dve polovice, ale 1/3 a 2/3 a ze ju mas trochu nedoostrenu, co je asi zmensenim, si myslim. Ale mne sa paci.
reagovat - Neděle 8. března 2009 ve 20:26 ® 1Mara
-
Filipe jetam nahozenej prut a rybář nikde takže přijde o papíry
reagovat - Neděle 8. března 2009 ve 20:25 ® 1Mara
-
Lojza,Sus – Tak pánové vy jste si vůbec neuvědomili že je ještě zima a člověk je nabalenej ? Když to ze sebe schodím tak jsem jako laň , ale to je vše jinak to Filipův foťák stojí za houby a dělá tlusté lidi
reagovat.
- Neděle 8. března 2009 ve 20:23 ® LuboO
-
tomashr, este k tomu, co si pisal o tych mojich foto, nikdy som netvrdil, ze su tam fotky, ktore stoja za vyvesenie na zed, su to naozaj len dokumentacne fotky z miest lovu a to z jedneho dovodu, doteraz som sa nesnazil o nejake motivovo kompozicne lepsie zabery. K tej uzovke, urobil som ledvy dva zabery, aj to dost silno zoomovane a pri najblizsom pohybe isla do prec. Tento rok idem fotit vody trochu viac, potom tam pridam nejake fotky a ked to bude aktualne, tak napisem sem. Inak, zaujimal ma tvoj nazor na uplne inu fotku, nie je medzi tymi, co su na webe.
reagovat - Neděle 8. března 2009 ve 20:22 ® filip111
-
a co myslíte o této fotce?
reagovat - Neděle 8. března 2009 ve 20:17 ® LuboO
-
Lojza, fotka polozena doprava je tym, ze spust je na pravej strane fotaku a pri jej stlaceni robi clovek podvedomy pohyb nielen prstom, ale aj rokou. Ked si to uvedomis pocas fotenia, tak to eliminujes. Je to ako pri strelbe z pusky, tiez musis len ohybat ukazovak, nie tahat cele zapastie dozadu. V kazdom pripade sa ta fotka da vyrovnat v pc.
reagovat - Neděle 8. března 2009 ve 20:11 ® LojzaRybka reakce na …
-
LuboO>nádhera,tady v krušných horách se fotí akorát krásná inverze
reagovat - Neděle 8. března 2009 ve 20:08 ® LuboO
-
Foto trochu off topic, ale ten problem s kominom a elektrarnou ma kazdy, kto u nas foti Malu Fatru z Velkej Fatry, teplaren v Martine je tam vzdy, ak je pekne pocasie a nie je inverzia.
reagovat - Neděle 8. března 2009 ve 20:08 ® LojzaRybka
-
tomashr>no jo,ono foukalo,jen nevim jestli byl ohnutej komín nebo já???:))))
reagovat - Neděle 8. března 2009 ve 20:06 ® LojzaRybka
-
LuboO>je to také na nechrankách,akorát že z hráze nen na vodu ale dolu pod hráz,na vodu to vypadá takto
reagovat - Neděle 8. března 2009 ve 20:05 ® tomashr reakce na …
-
LojzaRybka: Elekrárna mi ani nevadí, ta tam prostě je a do jisté míry ilustruje vztah člověka a přírody, vůbec bych se s ní netrápil. Blbé ale je, že je ta fotka úplně našišato, včetně komína – to je velmi zásadní chyba, která dosleva tluče do očí. Když se to v PC narovná, tak to podle mě bude pohodová ilustrační náladovka.
reagovat - Neděle 8. března 2009 ve 20:05 ® LojzaRybka
-
tady jsem se musel hodně krčit abych nevyfotil dráty v policejní zátoce
reagovat - Neděle 8. března 2009 ve 20:04 ® LuboO
-
Lojza, tak ta z auta, to je mnamka, paradna…
reagovat - Neděle 8. března 2009 ve 20:03 ® filip111
-
taky přidám jednu z Nechranic:
reagovat - Neděle 8. března 2009 ve 20:02 ® LojzaRybka
-
toto je foceno na nechrankách za jízdy z auta,když bych zastavil,věřim tomu že bych tu fotku neudělal a je tam zákaz zastavení
reagovat - Neděle 8. března 2009 v 19:59 ® filip111
-
Lojza:ty tam jsou vidět opravdu téměř všude.
reagovat - Neděle 8. března 2009 v 19:57 ® LojzaRybka
-
LuboO>jj,máš pravdu,ale první čeho si člověk všimne je ta elektrárna
reagovat - Neděle 8. března 2009 v 19:56 ® filip111
-
Lojza: mě se ta fotka líbí, je to taková náladovka. Když jsem jí viděl, hned jsem si uvědomil, jak se těším na to, až bude teplo a já půjdu večer na ryby. Takže na mě to zapůsobilo dobře.
reagovat - Neděle 8. března 2009 v 19:55 ® LuboO
-
Lojza, je tam este jeden problemik, trochu ti vyteka voda do prava. A ja by som ju bral na sirku, vpravo rybar, vlavo slnko, nebolo by tolko prazdneho priestoru v hornej polovici. Ta elektraren je nepodstatna, v najhorsom sa da komin vyretusovat. Ale inak v pohode. Este trochu prepal na slnku.
reagovat - Neděle 8. března 2009 v 19:54 ® LojzaRybka
-
tady je to stejný,na nechrankách je problém fotit bez drátů nebo bez elektrárny,jedině že se fotka potom upraví
reagovat - Neděle 8. března 2009 v 19:52 ® LojzaRybka
-
tato fotka by také byla dobrá,ale zase v pozadí mě to kazí elektrárna
reagovat - Neděle 8. března 2009 v 19:51 ® Libor
-
filip111: asi by šla ještě upravit lépe v PC.
reagovat - Neděle 8. března 2009 v 19:48 ® sethy
-
filip111: rybar by se nemusel divat na tebe, ty uřízlý stromy taky nic moc(lepe by to vyniklo bezstromu jen voda, terba na prehrade), lepsi by to bylo fotit z roviny ne z kopce, pouzit nizsí clonu-rozostrit pozadi, použít výraznější nástrahu, atd atd, napad dobrej provedeni nic moc.
reagovat - Neděle 8. března 2009 v 19:39 ® sus1 reakce na …
-
Řezník Krkovička??!
reagovat))))))
- Neděle 8. března 2009 v 19:34 ® LojzaRybka
-
sus1>jj,znám ho,to je ten vyžranej ústečák
reagovat)))