Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 761.936 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 24. března 2013 ve 14:47 ® Fryw reakce na …
Fryw

nnnap> Všechno to jsou amatérsky fotky, bez názvu, nevytříděné. Ty názvy jsem dal hlavně pro orientaci. Na první fotce mě zaujalo právě to, že je to fotka jak vystřižená z nějakého „ekonomického“ týdeníku… Mohla by být klidně u článku o NY burze (byť je to z Kalifornie). Evokuje ve mě to, co je pro USA typické – nacionalismus a megalománie. Vlajka, ač je v popředí působí na mě spíš jako pozadí, mělo se víc zaměřit na ni.

fotka 2 je špatná kvalitou, ale motiv se mi líbí… k tomu nemám moc co dodat.

Poslední fotka je plánovaná a fajn že to vyšlo aspoň takto.

Tyto fotky mě zaujaly a dal jsem je sem hlavně proto, abych si nějak tak ověřil, že pokud se pokusím nad tím zamyslet jestli mě napadne alespoň něco podobného co člověka který fotí delší dobu. Ne myslet stejně, ale být si vědom alespoň elementárních bodů v hodnocení (a tím i zhotovování) fot­ky…

reagovat
Neděle 24. března 2013 ve 12:11 ® sus1 reakce na …

sethy> Fotim s tímto setem (+ 55 – 210 ) cca půl roku a jsem max.spokojen.
Jinak se asi nechá sehnat za jinou cenu,přesně jsem to nezjištoval,než co jsem sem dal foto.

Edit :

http://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz/…pha-nex-5nk/

reagovat
Neděle 24. března 2013 v 11:53 ® sethy reakce na …
sethy

sus1> Mrknu na to. dík.

reagovat
Neděle 24. března 2013 v 11:36 ® sus1 reakce na …

sethy> Za mě tohle.
Vyzkoušet a pak se rozhodnout (možná 18 – 55 prodat,pokud nebude vyhovovat ) pro jiný( 35,50 ) objektiv.Cena je teda jinde než si psal ty,ale jak jsem psal, budeš muset slečně pomoci. : )

reagovat
foto/forum/2013/th-img96921.jpg
Neděle 24. března 2013 v 9:50 ® Venca Zelenka
Venca Zelenka

Zdravím pánové, přidám pár mých oblíbených fotek, nejsou nikterak upravované, stojí za něco, nebo se líbí jen mě, že mi něco připomínají? První jepořízená před půlnocí, druhá klasická bouřka na obzoru a třetí svítání.

reagovat
foto/forum/2013/th-img96912.jpgfoto/forum/2013/th-img96913.jpgfoto/forum/2013/th-img96914.jpgfoto/forum/2013/th-img96915.jpg
Neděle 24. března 2013 ve 3:37 ® nnnap
nnnap

tak nic. Tak dobrou, přátelé. A proč vlastně spíte? To je tak nějak třeba? Asi jo.

reagovat
Neděle 24. března 2013 ve 2:44 ® nnnap reakce na …
nnnap

Fryw> aby vůbec vznikl snímek který si nějakou péči zaslouží…

Hele, tak klidně si srovnejme tvůj pokus v protisvětle s tvým výběrem.-

1– označena za novinářský snímek. Je to fotka k hovnu. Supermizerná fotografie na to, že to asi dělal „profík“ Tady se úplně kálelo na nějaký příběh fotografie. Tady si dobytek myslel, že to stádu stačí.Tady nestačí nějak komponovaný barák, to je,… jdu si pro víno za okno. Nepijte víno, které vyběhne z optimální teploty…, tady nestačí, že ostřil na celý krám, tady je příběh v americké vlajce k americkému baráku. Zde se mělo citlivě komponovat na pozici, " náladu" vlajky. Ten barák mu totiž neměl kde utéci. Jestliže je vše, co chtěl autor vyjádřit tímto a je to ten zlatej prásk, tak pro mne mínus.

2– tak to je tak špatná technická kvalita snímku, že není co pochválit. Ale to je věc 40× násobného přepočítání JPG a autor za to nemůže. Rozuměj tomu- fotka může být v originále ke koukání, ale tady na nás z monitoru vypadl odpad.

A ta 3? Ano, bude to výhled z okna. Ten záběr je na to kalkulován. Ale to necvakneš, jako že tě to napadne, že je bouřka. Tady je počítána expozice. Tady je se trefofáno do blesku … anebo naprostá náhoda. Všechno je možné a štěstí přeje připraveným.

reagovat
Neděle 24. března 2013 ve 2:42 ® Fryw reakce na …
Fryw

nnnap> Dobrá. Tohle beru a vidím to stejně. Teď už to ale zalomím, protože si zítra přivstanu. Za blbost se platí… No a pak si zjistím softwarovou vybavenost a zkusím si něco naštudovat… Takže dobrou Tobě i veltlínu

reagovat
Neděle 24. března 2013 ve 2:03 ® nnnap reakce na …
nnnap

Fryw> jako dobrých fotek je kolem nás habaděj… To je individuální kategorie. Co je dobrý. Na to srát, co si o tom myslí druzí. Když ti to uchová okamžik…Jde o tu technickou stránku věci, abychom si mi kluci, za to nemuseli stydět. Jako, že jsme to technicky nezvládli.

reagovat
Neděle 24. března 2013 v 1:52 ® Fryw reakce na …
Fryw

nnnap> Díky. Takhle je člověk zmatenej a neví jak se zorientovat. Tohle mi pomohlo. Minimálně v tom že… už se dívám na youtube jak s takovým programem pracovat. Další věc je ta, že bratr dělá jako bokovku skripta a dostat se k dobře softwarově vybavenému pc a něco si zkusit nebude problém… Hlavně se soustředit na to, aby vůbec vznikl snímek který si nějakou péči zaslouží.

reagovat
Neděle 24. března 2013 v 1:32 ® nnnap reakce na …
nnnap

Fryw> tak na to, co ti teď ukážu nepotřebuješ 3/4 mega ale max 19 stovek.

Hele,vezmem si tu první fotku. Tak u tak jednoduchého motivu si musíš pohlídat rovinu horizontu. Jak to je téma vděčné, jak je mi to omlácováno o hlavu u mého jediného zde prezentovaného mého veledíla, " Topol u jezera Zeel am see", tak tady je to opravdu bez debat. Druhá rada konkrétně k této fotografii- fotíš protisvětlo- automatika ti spočítá nějaký šedý standard. Více viz. teorie. Tedy sám vidiš, že sníh je šedý jak vlasy zemanovi. Tady prostě si za hranou technologií a MUSÍ nastoupit postprocesing. Prostě sesouladit viděné se zaznamenaným. Pokud by si nechtěl toto softverově vyvažovat, můžeš použít přechodové filtry. No můžeš. Musíš! Tady není co k diskuzi. Ale obejdeš se. Takové 2 filtry alespoň od Hitech stojí to co Lajtrům 4 v licenci student. Teda ti to tu fláknu, je to úprava na 2 kliknutí, kolegové ať mne neberou za slovo. Sníh si viděl nějak takto. Neřeším kompozici. Ta je tvá.

reagovat
foto/forum/2013/th-img96911.jpg
Neděle 24. března 2013 v 1:29 ® Fryw reakce na …
Fryw

regulus> Když je řeč o dávání na prdel…Kdyby mi někdo řekl že udělám to co jsem udělal tak bych tomu nevěřil. Otevřít půlku vrat, naložit co je potřeba, sednout, popřemýšlet jestli mám všechno a jedeeem… No nic, dlouho jsem nesvařoval, tak uvidím jestli jsem to nezapomněl.

reagovat
Neděle 24. března 2013 v 1:20 ® regulus
regulus

Vy tomu zase dáváte na prdel … :-D

reagovat
Neděle 24. března 2013 v 1:08 ® Fryw reakce na …
Fryw

nnnap> Prošel jsem tu kartu, tam prostě nic není. Ale když jsem byl v tom, tak jsem zabrousil na síťový disk a zaujaly mě tyto fotky, toto cizí peří..Jedna „novinová“, druhá země zaslíbená a třetí výhled z okna…

reagovat
foto/forum/2013/th-img96908.jpgfoto/forum/2013/th-img96909.jpgfoto/forum/2013/th-img96910.jpg
Neděle 24. března 2013 v 0:59 ® nnnap reakce na …
nnnap

sethy> jako to je … bez komentáře. Jinak hele, kde se tvoje paní vleze s padesátkou v zahradě? A koho zajímá " viděno padesátkou" :-O Jako, ona musí klienty " omrdat" širokáčem nebo teletem! To ti říkám jako že vím, co klient chce vidět. Natož ženská.

reagovat
Neděle 24. března 2013 v 0:53 ® Fryw reakce na …
Fryw

nnnap> Já myslím, že můj problém není v tom zařízení kterým fotím. 3/4 milionu by s tím nic nespravily…

reagovat
Neděle 24. března 2013 v 0:51 ® sethy reakce na …
sethy

nnnap> Bingo :-)

reagovat
Neděle 24. března 2013 v 0:49 ® Fryw reakce na …
Fryw

nnnap> Zatím jsem narazil snad na jen na tyto dvě fotografie. Myslím, že k tomu není moc co říct… Pole je experiment s clonou…líbí se mi na ní mraky, byť to nebyl záměr..prostě jen nastavit clonové číslo – blik, změnit – blik. Druhá fotka, neteř, celkem se mi ta fotografie líbí, ale aspoň podle mého názoru by to chtělo dát pryč tu špičku boty… Musíš si ale pootočit monitor. Jestli vůbec bude možny k tomu něco dodat, tak si to rád přečtu…

reagovat
foto/forum/2013/th-img96906.jpgfoto/forum/2013/th-img96907.jpg
Neděle 24. března 2013 v 0:34 ® nnnap reakce na …
nnnap

Fryw> víš jak to je, můžeme umřít hlupáci. Je jedno, kdy člověk začne, čím začne, hlavně že začne.. Start není o hazelblat.

reagovat
Neděle 24. března 2013 v 0:30 ® Fryw reakce na …
Fryw

nnnap> Dobře, jednopivo si dám, celej den bojuju s kocovinou. Jak naivní byla moje věta „hoši, dneska bez panáků“. A nakonec to bylo komplet, aj s menší slovní roztržkou… Někdo se tam navážel do kamaráda a až to bylo skoro urovnáno tak jsem dotyčnému řekl že je malý člověk, nepochopil to tak jsem mu začal vysvětlovat význam tohoto slovního spojení… Nic méně, otevírám plechovku Kozla, který je nyní již Plzeňský a jdu se podívat co je na kartě. Já vlastně ani nedělám to čemu bych mohl říkat focení. Poměrně nedávno jsem při nákupu v potravin uviděl Benq gh600 za 2300 kč, a koupil ho. Levný ultrazoom. Tak občas chodím po venku a zkouším co se stane když kolečkem otočím doprava a nebo na druhou stranu… Když si to tak vezmu, tak je to můj první vlastní digitál a výsledky tomu přesně odpovídají. Podívám se…

reagovat
Neděle 24. března 2013 v 0:10 ® nnnap reakce na …
nnnap

Fryw> :-D , víš co, neser, zajdi si pro pivko a sem s fotkama. .

reagovat
Neděle 24. března 2013 v 0:08 ® Fryw
Fryw

nnnap> Třeba, někdy. Zatím je tu pro moje fotografie mnohem vhodnější vlákno – pěst na oko :-D

reagovat
Neděle 24. března 2013 v 0:05 ® MP-E65mm
MP-E65mm

sethy> já myslím, že ta padesátka co k tomu dávají (sony) je plně vyhovující tvým potřebám.

reagovat
Neděle 24. března 2013 v 0:04 ® nnnap reakce na …
nnnap

sethy> ekvivalent padesátky, ale to je jedno.

reagovat
Neděle 24. března 2013 v 0:00 ® sethy reakce na …
sethy

nnnap> Zahradní architektura opravdu není o pampeliškách… :-D

reagovat
Sobota 23. března 2013 ve 23:58 ® sethy reakce na …
sethy

nnnap> Při jakém ohnisku se nejlíp zaznamená skutečná realita? Se širokáčem asi ne co…

reagovat
Sobota 23. března 2013 ve 23:58 ® nnnap reakce na …
nnnap

ZN> rozumím, že se jeho paní potřebuje prezentovat detailem pampelišky z Google obrázky… Je nějaký rozdíl ve sklu mezi exteriérem a interierem z pohledu zahradní architektky? :-O :-O :-O

reagovat
Sobota 23. března 2013 ve 23:50 ® ZN
ZN

sus1> ty jsi taky něco požil?

reagovat
Sobota 23. března 2013 ve 23:49 ® ZN
ZN

nnnap> tvé nepochopení a zmatený příspěvek přičítá tomu vín. Jinal to není možný.

reagovat
Sobota 23. března 2013 ve 23:44 ® nnnap
nnnap

sethy> a?

reagovat