Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 764.781 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 23. března 2013 ve 23:43 ® nnnap reakce na …
-
Fryw> to nevadí, když už si tu, pěstuj i estetické kategorie.
reagovatPodívej se, kdybys někdy, náhodou , se nám potřeboval fotograficky svěřit s úlovkem, tak věz, že nám to je úplně jedno. Kdyby náhodou si to chtěl povýšit na estetickou kategorii, což by bylo správné, u mladé generace, pak ano.
- Sobota 23. března 2013 ve 23:37 ® sethy reakce na …
-
nnnap> Já psal exteriér
reagovat - Sobota 23. března 2013 ve 23:31 ® nnnap reakce na …
-
sethy> na interiér a detaily? Neumím. Vím, že fotíš na zrcadle.
reagovat - Sobota 23. března 2013 ve 23:30 ® nnnap
-
pánové, proč následující příspěvek směřuji zde a ne třeba do všeobecné, protože si myslím, že smysly, emoce, jsou doma zde.
Tedy- otvírám si další láhev. Je to Veltlínek zelený, 03, pozdní sběr někde z Mikulova. víno, které mi dělalo radost někdy už před 5 léty..... Tedy barva odrůdově typická, zlatozelená, teplota dobrá, láhev rosí jak byk, trocha napětí- korek v pořádku, vůně senzační, prostě průser se nekoná,.....víno se za těch 5 let neposunulo k horšímu , lepší zítřky ho teda nečekaj a myslím, že z mého příručního skladu bylo možná poslední, teda dobře zavřená série. Pokuď máte nějaké buňky pro krásno, nezanedbávejte i buňky pro chuť a vůni. A kategorie víno nebo destilát, to je podružné.
Jinak věcně- udělal sem si nějaká morální upgrade na technice, softu a možná bych pokecal s někým o LR 4/64, také jsem ztratil veškerou trpělivost s běžným LCD a přestal mrhat svým časem při úpravě fotografií a pořídil si domů ke všem počítačům eizo, jako náhradu za CRT, tedy je li tu někdo, kdo má LR 3.6 a přemýšlí o 4 nebo si masteří své fotky na lcd, tak pokecejme.
reagovat - Sobota 23. března 2013 ve 23:24 ® Fryw
-
regulus> Stav Jihlavy nevím, ale Oslava v Oslavanech vypadala při pohledu z jedoucího auta celkem chytatelně. Už jsem tam letos nahodil abych zahnal absťák a ještě vyčkám…Ale přemýšlím o stojatejch vodách tady v okolí, se to nějak zužujou ty možnosti. Už i příbramskej rybník je soukromej…
aha, to jsem se nějak uklikl, mělo být do všeobecné…
reagovat - Sobota 23. března 2013 ve 23:20 ® sethy reakce na …
-
nnnap> Su taky zrcadlovkář, to zaprvé.
reagovat
Široké sklo není žádoucí, to za druhé. Proč si snad umíš odpovědět sám - Sobota 23. března 2013 ve 22:41 ® nnnap reakce na …
-
sethy> čekáš zázraky? Nedočkáš se. Když ti tady zrcadlovkář doporučí nějaké „nedomrdané“ nezrcadlo, sakramensky bych se zamyslel. Jako fakt. Nevím, co si představujete, že by to mělo umět. Ve skutečnosti to poměřujete s mobilama s čipem nula nula prd s fakticky za neskutečné peníze dosažitelnou světelností i u třeba Nokia xiz 1000i pro africký trh. Jistě, firmy potřebují vydělat a zrovna u sonyho mi přijde, že za tu ojebávku nejvíce dostanete. Jinak prosím netřeba přecházet z uvedené nokie do jiné kategorie cvakálistů.
Jinak praktická poznámka- ať to má široké sklo. Nějak mne nepřekvapuje, že to empečko věděl a doporučil.
Dopíjím svou první sedmičku vína z pavlovic a nestojí li nikdo jiný o naletí čistého vína, odcházím si do jedné onlajnovky postřílet pár rusáků. Samozřejmě, že při tom párkrát padnu…
reagovat - Sobota 23. března 2013 ve 22:17 ® nnnap reakce na …
-
regulus> sony koupilo Minoltu. To jenom abychom tady pochopili, proč „začali“ u soniho dělat foťáky. Všechny zrcadla Sony jsou defuckto rebjata po Minolta Dynax 7D. A mimochodem, zjisti si, od koho bere nikon čipy do své hvězdy.
reagovatTakže sonyho se nebojte.
- Sobota 23. března 2013 ve 22:08 ® sus1 reakce na …
-
ZN> Přesně tak – a proto by bylo vhodné ,aby si vybrala foták ,, přítelkyně " sama.Co se líbí jednomu,nemusí se líbit druhému.Sice ji kolega může obecně poradit,ale ve finále …
reagovat - Sobota 23. března 2013 ve 21:47 ® ZN reakce na …
-
sus1> dávat fotka z jakéhokoliv foťáku na web, jako důkaz, že je foťák takový či makový, je nesmyslné.
reagovat - Sobota 23. března 2013 ve 21:28 ® sus1 reakce na …
-
sethy> Tak vidíš,kolik ušetříš peněz za foták,nebo teda přítelkyně.
reagovat - Sobota 23. března 2013 ve 21:27 ® sus1 reakce na …
-
ZN> Tak to jsem rád.
reagovat - Sobota 23. března 2013 ve 21:27 ® sethy reakce na …
-
sus1> Tak nějak podobně fotí můj mobil
reagovat - Sobota 23. března 2013 ve 21:27 ® sethy reakce na …
-
ZN> Tudíž asi bude nejlepší zajít do obchodu a vybrat to co bude nejlíp pasovat konkrétní osobě
reagovat - Sobota 23. března 2013 ve 21:14 ® ZN reakce na …
-
sus1> pobavil jsi mne, což je v sobotu v podvečer paráda.
reagovat - Sobota 23. března 2013 ve 21:13 ® ZN reakce na …
-
sethy> teď vážně, není to u mě, je to obecné. Ale… ono je to to fakt jedno, dnes je to tak vyrovnané, že ty rozdíly jsou minimální a u drtivé většiny nepodstatné. To nepodstatné podtrhuji.
reagovat - Sobota 23. března 2013 ve 20:28 ® sus1
-
Sony NEX 5N. Nevim , co tady s tim udělá web,ale …
reagovat
Světla málo,lidí moc a čas na focení skoro minimum.Vše foceno z ruky. - Sobota 23. března 2013 v 19:57 ® sethy reakce na …
-
regulus> No jo, takže jsem se vlastně zase nikam neposunul
reagovat - Sobota 23. března 2013 v 19:57 ® sethy reakce na …
-
ZN> U tebe ano
reagovat - Sobota 23. března 2013 v 19:41 ® ZN reakce na …
-
sethy> Nikon je vždycky lepší, jak Olympus. Laboratorní testy nejsou všechno
reagovat - Sobota 23. března 2013 v 19:19 ® regulus reakce na …
-
sethy> ani jedno jsem nedržel v ruce a neviděl naživo, podle obrázků mi to připadne jedno za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet. Vycházel jsem jen z technickejch parametrů a ten větší čip se mi jevil jako jednoznačný plus. Co a jak bude slečna fotit musíš vědět ty, zrovna tak co jí bude víc vyhovovat. Asi ti nezbude než vlítnout do fotokrámu a vyzkoušet.
reagovat - Sobota 23. března 2013 v 19:06 ® sethy reakce na …
-
regulus> Čip ano, objektivy to má na prd (před pár měsíci jsem ty „objektivové kompakty“ hodně zkoumal). Fotil jsem s něma dlouho na prodejně a nejvíc mě teda zaujaly Olympusy (OM-D ale cena je zas jinde). Sony pomale, objektivy na prd. To už fakt byly lepší ty Nikony (ikdyž mají malý čip).
Adaptér tam dáš, ale pak musíš ostřit ručně atd… O dokumentační fotky nejde.
Nepočítám s tím, že by si do budoucna kupovala další objektivy.
Asi tomu budu muset dát trošku časuJinak řečeno – nějakého NEXe jsem si chtěl koupi taky (podle recenzí na netu) než jsem ho vzal do ruky…
reagovat - Sobota 23. března 2013 v 18:57 ® regulus
-
sethy> Kubo, osobně bych se asi spíš přikláněl k tomu SONY co sem dal MPčko a to z jedinýho důvodu, má větší čip 23,4×15,6mm, zatímco ty Nikony 13,2×8,8mm, což je tak třetina. Z druhý strany Nikon je na rozdíl od Sony fotoznačka a vůbec nepochybuju, že ty foťáky jsou dobrý. Na to SONY přes adaptér dáš i jiný objektivy, což si u Nikonu nedovedu představit i kdyby to šlo, crop 2,7 ti udělá i ze širokáče pomalu teleobjektiv. Ale možná se v tom moc paplu protože jde patrně jen o dokumentační fotky.
reagovat - Sobota 23. března 2013 ve 13:37 ® sethy reakce na …
-
ZN> OK mrknu na ně.
reagovat - Sobota 23. března 2013 ve 13:37 ® sethy reakce na …
-
MP-E65mm> S tím jsem si chvilku hrál a moc mě to teda neoslnilo.
reagovat - Sobota 23. března 2013 ve 13:11 ® MP-E65mm
-
sethy> http://www.megapixel.cz/…n-telo-cerny
reagovat - Sobota 23. března 2013 ve 12:29 ® sus1
-
sethy> Tak na tu J3ku budeš asi muset přítelkyni trochu zadotovat. : )
reagovat - Sobota 23. března 2013 v 11:55 ® ZN reakce na …
-
sethy> cokoliv, jsou to všechno podařené věci, které by odpovídaly tvému zadání. Přikoupit jeden objektiv a má vystaráno.
reagovat - Sobota 23. března 2013 v 11:50 ® sethy reakce na …
-
ZN> J1,2,3,V1,2,S1?
reagovat - Sobota 23. března 2013 v 11:46 ® ZN
-
sethy> jednička NIKON
reagovat