Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 762.032 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 4. března 2013 ve 14:24 ® Mates(původní) reakce na …
-
David Havlíček> Taky nic, ale já tomu nerozumím.
reagovat - Neděle 3. března 2013 ve 22:12 ® HaD reakce na …
-
MP-E65mm> ok
reagovat - Neděle 3. března 2013 ve 22:08 ® MP-E65mm reakce na …
-
David Havlíček> když to otevřu, tak mě to osloví nebo ne. Tady se to bohužel nestalo. Nic sem v ní nenašel. Rozsáhlejší rozbor ode me nečekej. Od toho tu jsou jiní.
reagovat - Neděle 3. března 2013 ve 21:56 ® HaD reakce na …
-
MP-E65mm> a blíže?
reagovat - Neděle 3. března 2013 ve 21:49 ® MP-E65mm reakce na …
-
David Havlíček> Davide u mě nic.
reagovat - Neděle 3. března 2013 ve 20:58 ® HaD
-
Co říkáte tomuto?
reagovat - Neděle 3. března 2013 v 19:55 ® MP-E65mm reakce na …
-
nnnap> tvé komentáře mi vzdáleně připomínají reakce uživatelů „fejzbůku“ cituji ,, právě večeřím tlačenku s cibulí" nebo ,, moment musím na záchod" a mohl bych pokračovat. Prostě ty šlehačky je moc a čeho je moc to není zdravé. Zlatá střední cesta.
Add tvůj upgrade techniky, jaká škoda, těšil jsem se na fotky z GPSky.
reagovat - Neděle 3. března 2013 v 19:52 ® sus1 reakce na …
-
Libor> Jo, jo, už aby to jaro začalo.
reagovat - Neděle 3. března 2013 v 11:50 ® skwor reakce na …
-
Libor> Tak pokud si na jaře uděláš čas, tak se můžem pokusit dostat na břeh kvůli obrázku nějakého z místních amurů
reagovat - Neděle 3. března 2013 v 11:33 ® Libor reakce na …
-
nnnap> zdar, nebolí tě dnes hlava?
Moje mlčení se může vysvětlit tím že nemám moc času poslední dobou. A povinnost odpovídat ta tu taky není.
Jaro je za dveřmi, třeba se tu začne objevovat víc obrázků.. .
reagovat - Neděle 3. března 2013 v 9:14 ® ZN reakce na …
-
nnnap> Jak si to vysvětlit? Všichni asi čekali na tebe
Moralizovat a kárat v sobotu večer je na hovno.
reagovat - Sobota 2. března 2013 ve 21:37 ® nnnap reakce na …
-
ZN> no pěkně jste mu poradili. Dobrej kolektíf. 10 února. 2 března. … Tomu nemůžete říct natvrdo, krátce, že to je nahovno? Jak jinak si to vaše mlčení vysvětlit? Jinak on neví, on se ptal.
reagovat - Sobota 2. března 2013 ve 21:33 ® ZN reakce na …
-
nnnap> a… nic. Zdar.
reagovat - Sobota 2. března 2013 ve 21:29 ® nnnap
-
myslel jsem tedy k fotografii.
reagovat - Sobota 2. března 2013 ve 21:28 ® nnnap reakce na …
-
ZN> a?
reagovat - Sobota 2. března 2013 ve 21:25 ® ZN reakce na …
-
nnnap> a za koho jiného bych mluvil? To je zase keců.
reagovat - Sobota 2. března 2013 ve 21:18 ® nnnap reakce na …
-
ZN> můžeš za sebe…
reagovat - Sobota 2. března 2013 ve 21:12 ® ZN reakce na …
-
nnnap> raději ne.
reagovat - Sobota 2. března 2013 ve 20:21 ® nnnap
-
foks01> tak jsem zpátky u svého dluhu. Načínám druhou sedmičku, tentokrát to odnáší pálava, výběr z hroznů 2002 a diskutuji s děvčaty v rodině o kulturní náplni do léta. Omlouvám se za postupně zlepšující se pravopis, co už s tím nadělám, že… Kávu dášo.
Beru to tak, že nejseš úplné dřevo. Pohybuješ se v prostředí, které není úplně jenom zaplivaný pajzl nebo fácebok. To jsem rád. Mimochodem, trval jsem na jednom baletním představení.
Netroufám si odhadnout, jak dalece dopředu jsi věděl co fotíš a co z toho uděláš. To nevadí. To málokdo. A ještě, až se k tomu teprv omyly prohrabou. Tedy vidím před sebou fotografii nezralou. Nejdříve ti řeknu, že mi ten papírek a kameny už vůbec, nevadí. To téma není na fotografii řádu, proto jsou, vnášejíc neřád, spíše fotografii prospěšné.
Musím ti říct, že jak jsem tolerantní a málo které fotografii bych něco vytknul, tak tady je toho tolik špatně až je to fakt špatně. Sejmul si otisk místa. Nic víc. Sejmul jsi ho způsobem, který vnáší zmatek do mysli. To by nevadilo. Ale tady je to jenom bordel. Tady nepracuješ s tématem, prostě jsi ofotil nález a pro mne kompozičně naprosto nepřijatelně, ale to neřeš, leda by se připojil někdo další s tímto názorem. I centrální čtvereček by byl lepší…
Teď se omlouvám za pauzu, musel jsem si obhájit vágnera v opeře.
Byť se ti zdálo, že divákovi nabídneš tvary bez souvislostí, tak tady to je špatně. Ať chceš nebo nechceš, divákův mozek vnímá strouhu jako vodu. Byť je zde naprosto minoritní. Souhlasím. Ty mi tady tvrdíš,kompozičně, že voda teče do kopce. Ta fotka má problém v příběhu, byť si jej nabídnout nechtěl. Tady se pere očekávání s nabídnutým. A to je problém. Já se prostě k nabídnuté grafice nedostanu. Ne protože tam je papírek, protože tam je jiný chaos.
Jako nástřel to není špatný. Taky mám takové nezvládnuté fotografie, které si ponechám do doby, než je zvládnu lépe. Jako pamatovák, připomínka nezdaru. Jako sbírka chyb. Jako poučení.Já bych se k tomu místu určitě vrátil. Určitě bych to poučen vzal více zeširoka, trošku, abych měl místo k ořezu. Pak bych se snažil to zabrat trošku v souladu s očekáváním mozku, tedy respektoval příběh fotografie a to je v tomto případě odkud kam, i když ti o to v tomto případě vůbec nejde, ale já říkám, že se k té grafice vůbec nedobéřu právě proto, že na to dlabeš. Jako jedna z kompozičních variant by určitě byl takový úhel, ve kterém by se mi podařilo eliminovat tu přesvětlenou čočku na vzdáleném konci trouby. Při respektování ostatních kompozičních pravidel. Tedy více zleva a zhora přiznat více dole a vpravo. A potom vyhmátnout celkový úhel zešikmení roury, který by to celé zesouladil abych se potom mohl plně věnovat těm kostičkám a měsíčkům, které jsi našel.
Tak, sedmička dopita, máte někdo další námět na … láhev?
reagovat - Sobota 2. března 2013 v 18:29 ® nnnap
-
to jsem dopadl! Po nějakých investicích tento týden do kompůtra, softu, foťaku, upgrade psa sedím u kompu jak žebrák u starýho vína a plesnivýho sýra!!! Dejte si na investice pozor, přátelé!
Jinak mi příští týden začnou chodit balíčky na poštu a vypadá to, že jsem letos vyměnil ušlechtilou zábavu, lov kapra dookola za sobeckou intelektuální zábavu.
Kecal bych, že se netěším jak malej jarda.
Normálně ale nevím, co si počnu, až se zase objeví sluníčko. Normálně mám strach, protože jsem ho od loňského října viděl tak 3× 2 hodiny a docela mne vždy vyděsilo. Nejsem na to mentálně připraven. Potřebujete někteří k fotografii slunce? Já nevím, co s tím budu dělat ale právě proto jsem zainvestoval do drobností a nějak to zvládnu. Právě sem se dozvěděl, že mi babský kusy doma objednaly 10 divadelních představení do léta, to asi, aby mou metalovou palici trochu kultivovaly. Ještě, že to alespoň trošku konzultovaly.
reagovat - Čtvrtek 28. února 2013 ve 14:19 ® nnnap
-
jenom na skok- dneska končí nabídka na lajtrům 4. Je to trošku levnější jak přes ešopy. Kdo máte doma nějakého školou povinného parchanta, tak se dá pořídit licence pro studenty. Základní až výška. Plný software, pouze licenční omezení, ne krabicoidní. http://www.adobe.com/cz/
reagovat - Pátek 22. února 2013 v 16:50 ® jiris reakce na …
-
Libor> je, hned poté co jsem to napsal jsem to prohnal googlem
Na Sony jedině Carl Zeiss 16–35 – 2,8
reagovat - Pátek 22. února 2013 v 10:42 ® Libor reakce na …
-
jiris> no když to řikaš ty, tak asi jo
reagovat - Čtvrtek 21. února 2013 v 17:08 ® jiris reakce na …
-
Libor> řekl bych, že je.
reagovat - Středa 20. února 2013 v 18:26 ® Libor reakce na …
-
nnnap> ahoj, mam sigma 8–16mm ale nevim zda je i pro sony.
reagovat - Úterý 19. února 2013 v 9:15 ® ZN reakce na …
-
nnnap> mám už pár let Tamron 17–35 2,8:4 ,dobrý kousek za dobré peníze.
reagovat - Pondělí 18. února 2013 ve 22:26 ® nnnap
-
přátelé, poprosím o tip na širokáč. Používám APS-C 1,5×
Představu mám asi takovou to- ne rybí oko, přesto širokej. zoom. Bajonet sony. Tedy cokoliv i z „druhovýroby“
Máte něco ošahanýho, co lze doporučit? Dikes.
Nemusí být superextrovní, stačí slušný, použitelný. Na těch 5 širokejch fotek za rok, co s ním udělám…
reagovat - Středa 13. února 2013 v 1:45 ® Rendy
-
Chlapi co vy nedokážete s rourou
reagovatJe to pěkné
- Pondělí 11. února 2013 v 19:57 ® sus1 reakce na …
-
David Havlíček> To je upravená kolegovo ( foks 01 ) fotka,co jsem včera dal.
reagovat - Pondělí 11. února 2013 v 18:18 ® HaD
-
sus1> pekny. Co to je?
reagovat