Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 762.148 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 26. ledna 2013 ve 22:22 ® MP-E65mm reakce na …
-
foks01> Ahoj, začal si dobře, víc než dobře. Tím myslím svojí fotografickou sestavou. Rozhodně nebuď škrt a občas sem něco přihoď
reagovat - Sobota 26. ledna 2013 ve 22:18 ® nnnap reakce na …
-
foks01> to vše je zřejmé. Ale nic z toho historii fotografie nezajímá. Ale to je dobře. To je motor. Určitě se ti nepodaří ten záběr zopakovat. Vem si ale- je nutné zadokumentovat každou setinu vteřiny na planetě? Asi ne. Byla tadle z hlediska estetického, dokumentačního, blablabla hlediska, nějak vyjímečná? Byla by ke koukání, kdy se podařila netuctově zachytit. A to netuctově nemusí být složité- třeba čistota prostředí. Nebo by něco vyjádřila. Ale musí to být sdělné a přenositelné na diváky, pakliže stojíš o jejich mínění. Zatím v té fotografii udělal více práce ten fotoaparát, jak ty, řekl bych. Ale prosím tě, tím se nedojímej. To je prostě fakt. Přece nikdo se nerodí géniem. Co budeš fotit, až sebeanalýzou se posuneš dál? No jistě- budou to fotky už bez průběžných nedostatků. Tady expozice, pro mne kompozice. Tady jde buď o štěstí nebo se už lépe příště postavíš. Já vím, že poskakovala sem a tam. Ale koho to zajímá? Prostě tam tu tyčku příště už budeš vidět při záběru. Uvidíš, že to tak je. Co se týče aparátu- vyjádřil jsem se k té přeexpozici. Já neříkám, že to je jeho chyba. Ty jsi jej nastavil. Ale jestli po expozici zabliká přepálená bílá, je to na okamžitou korekci. Podle mne. " Přepálená" černá tolik moc nevadí. Jak kde. Samozřejmě. Ale dá se s tím přežít, s přepalem bílé málokdy. Jo, čtu to, sigma mi nevadí. Proč taky. To nejsem schopen po štverém přežvýkání ejpegu od všemožného softwaru poznat. Tím se netrap. Já fotím na víc jak 20 roků starej střep. Hlavně foť. Ať se máš na čem učit.
reagovat - Sobota 26. ledna 2013 ve 22:11 ® foks01 reakce na …
-
hraji>jel jsem tam fotit pouze za účelem učení se,sem jsem jí dal jen pro rozbor a rady co a jak by mělo být.Tudíž,abych se dozvěděl,jak to řemeslo zvládnout.Že není nějak úžasná ,je mě jasný,o tom žádná.
reagovat - Sobota 26. ledna 2013 ve 21:58 ® hraji reakce na …
-
foks01> fotíš pro sebe anebo pro Chytej? Pokud tobě ta fotka i po letech něco připomene, tak není zbytečná. Možná není technicky dokonalá, ale o to až tak úplně nejde. Pokud ale fotíš jen proto, abys svoje fotky vystavoval, pak je zvládnutí řemesla nutným předpokladem.
reagovat - Sobota 26. ledna 2013 ve 21:51 ® foks01 reakce na …
-
nnnap> technickou stránku mi zkus také osvětlit.Sigmu jsem vzal,protože na canon za 50 prostě není.
reagovat - Sobota 26. ledna 2013 ve 21:46 ® foks01 reakce na …
-
nnnap> beru,nebudu se vymlouvat na situaci a prostředí,jen ti zkousím přiblížit, kde to bylo,…byla to taneční akce ,tohle není poza,je to zachycení tance v pruběhu akce,tam se moc dobře komponovat nedalo,když tanečník je každou vteřinu jinde,s pevným sklem to bylo též obtížné najít dobré místo na fotku při pohybu,světlo je každou vteřinu taky jiné a jinde.
Fotku mám v rawu,tak se s tím ještě zkusím poprat.
Že fotka neřekne jednomu nic,to se dá pochopit,horší by bylo,kdyby to neřeklo vubec nikomu nic.Děkuji za reakci,hned se mužu posouvat dál.
reagovat - Sobota 26. ledna 2013 ve 21:38 ® nnnap
-
a proč? Protože 43
reagovat - Sobota 26. ledna 2013 ve 21:37 ® nnnap reakce na …
-
sus1> nedám. Dobrou fotkou nepohrdnu a vyřazenou se neprezentuji.
reagovat - Sobota 26. ledna 2013 ve 21:24 ® sus1
-
Stačí mě jen jedna fotografie od obou mnou oslovených lidí,nic víc.Díky.
reagovat - Sobota 26. ledna 2013 ve 21:19 ® nnnap reakce na …
-
hraji> chápete, že formuluji své odpovědi tak aby aby si členstvo povzdechlo?
reagovatJinak text je daný na stůl. Pro každýho stejně. Můžete oponovat a to i převzatými zkušenoostmi, nateorizovanými z google. Já si to přeberu a důkaz o vaší práci nepotřebuji. Proč asi?
- Sobota 26. ledna 2013 ve 21:06 ® Robur reakce na …
-
sus1> mně se líbí žralok a surfař, možná kolibřík s hadem. Skalní výčnělek či budhu bych asi vyfotit zvládl
reagovat - Sobota 26. ledna 2013 ve 21:06 ® hraji reakce na …
-
sus1> neprovokuj přece, Chytej není hodno fotek mistra
reagovat - Sobota 26. ledna 2013 ve 20:59 ® nnnap reakce na …
-
sus1> přemýšlím, kdo má více vypito… Jo, jestli myslíš ty sračky ze sračkovýběru, tak plný kýbel. Ale to dobře víš. Ty záběry jsou syrové jak flákota na zombie. To přes fotografa nepřešlo ani náhodou. Dojímáš se … autocensured. Bylo by přičteno mé opici. Mněl bich nadělat nejaký chiby, aby to pro tebe bilo věrohodný.
reagovat - Sobota 26. ledna 2013 ve 20:53 ® sus1
-
Dejte sem oba aspon nějakou podobnou co je tam.
reagovat - Sobota 26. ledna 2013 ve 20:45 ® nnnap reakce na …
-
Robur> já myslím, že oprávněně tě úroveň záběrů nemusí trápit. Fotografie mezi nimi není ani jedna.
reagovat - Sobota 26. ledna 2013 ve 20:10 ® nnnap reakce na …
-
foks01> dobrá. Bereš v úvahu, podle debaty o miloušovi a kadlovi, že končím třetí sedmičku… Ale to na mne nemá žáden vliv. To jsou dětské kapky…
Tedy, podle a omlouvám se, ale řeším souběžně i nějakou prudkou inteligentku z divadel a její formáty u pošty u dcerky, ale to už je pryč, tak se tě zeptám-podle formulace- že jsi specifikoval fotoaparát a objektiv-zajímá tě technická kvalita japonců nebo fotografie? Já celkem chápu, že fotografie ale to bych třeba já vůbec nářadí nespecifikoval. Jinak- technická úroveň japonců je daná a bude prodiskutováno dále..
No, nebudu to kouskovat. Jestli fotografie jako takové, s odhlédnutí od nářadí, tak jako autor jsi udělal co. Že jsi měl komponovat více vpravo, ti říkat nebudu. Za to mne tu zdupou jak králíka. Nic méně, příště u této nabídky motivu, buď centrálně nebo trošku víc vpravo. Ten objekt. Fialová v pysku je nablištěná asi správně, podle kalhot. Nedal sis pozor při kompozici, chápu, že to není sloní želva, na tu tyčku za motivem, to je prostě jedno, že to tam bylo, že to jinak nešlo. To historii nezajímá. Prostě znova. Dostáváme se expozičním hodnotám. Tady ti foťák nabídl medvědí službu. Prostě máš přeexponováno. Podívej se na její/ jeho/ leb. . Prostě ten snímek buď z rawu oprav nebo ho zahoď. Tam není nic k řešení. Vzhledem k dopadu přesvětleného lebu bych volil menší zlo, tedy trautenberga, tedy co to povídám, podexpozici s maxem na hlavě slečny nebo kdo to je. Jako rocker respektuji dlouhé vlasy. Ale to je jenom můj problém.Že ostříš do roviny hlavy je v pořádku. Teď se zamysleme, co autor chtěl tou fotografií říci. No a jsem v prdeli. Já to nevím. Možná, kdyby byly ostré i špičky prstů levé ruky… Já chápu, že na to nebylo světlo… Ale koho to zajímá, že.
Tedy mé soukromé rezumé je – nevěř aparátu, koriguj podle výsledku, dávej si pozor na výraz fotografie a nauč se zahazovat naprosto zbytečné snímky.
Co na to kolegové?
reagovat - Sobota 26. ledna 2013 v 19:11 ® Robur
-
http://www.stream.cz/…grafii-sveta tak co říkáte, jsou ty fotky nejlepší? Ač laik se směji nad budhou a tím posedem na skále. Takových fotek je snad veletucet
reagovat - Sobota 26. ledna 2013 v 18:46 ® foks01 reakce na …
-
nnnap> ano je to moje,stojím o vše co je na jazyku,jsem s focením na začátku,takže chci vědět co vše je špatně…
reagovat - Sobota 26. ledna 2013 v 17:30 ® nnnap
-
a ještě otázka- jak moc upřímně stojíš o naše hodnocení? Já mám připravenu škálu hodnocení podle toho, jak moc to subjekt unese. Tak poudej.
reagovat - Sobota 26. ledna 2013 v 15:57 ® nnnap reakce na …
-
foks01> to je tvoje? Ptám se blbě asi, že
reagovat - Sobota 26. ledna 2013 v 15:27 ® foks01
-
co říkáte na tohle?..canon 5d mark2 sigma 85 f1.4
reagovat - Středa 23. ledna 2013 v 15:54 ® džigit
- reagovat
- Sobota 19. ledna 2013 v 19:44 ® sus1 reakce na …
-
regulus> Já jsem rád, že tady trochu přestalo.Před dveřma mě leží půl metru sněhu.
reagovat - Sobota 19. ledna 2013 v 19:43 ® sus1 reakce na …
-
MP-E65mm> Taková procházka v zasněženej krajině je fajn.
reagovat - Sobota 19. ledna 2013 v 19:20 ® regulus reakce na …
-
sus1> to chceš aby tady začalo sněžit nebo co???
No dobrá zkusím napsat Radimovi, třeba to zařídí …
reagovat - Sobota 19. ledna 2013 v 19:19 ® MP-E65mm reakce na …
-
sus1> A to je důvod proč bych měl vytáhnout foták a jít ven............
reagovat - Sobota 19. ledna 2013 v 19:14 ® sus1
-
Venku je sněhu … a tady zatim nic ??
reagovat - Úterý 15. ledna 2013 v 17:31 ® Rendy
-
- )
- Neděle 13. ledna 2013 v 10:12 ® sus1
- reagovat
- Neděle 13. ledna 2013 v 10:02 ® sus1
-
MP-E65mm> Abych pravdu řek,tak jich taky moc nemam.Tohle jsem udělal včera při procházce okolo vody.
reagovat