Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 763.055 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 9. prosince 2012 ve 21:54 ® jiris reakce na …
-
David Havlíček> ty už hledáš tu řeku, a ten přeliv co
reagovatsto pro to bude most.
- Neděle 9. prosince 2012 ve 21:32 ® HaD reakce na …
-
nnnap> to jsem viděl. Mě spíš zajímá, odkud je to foceno/natáčeno – zda to někdo neví…
reagovat - Neděle 9. prosince 2012 ve 21:27 ® nnnap reakce na …
-
David Havlíček> myslím, že to je video.
reagovat - Neděle 9. prosince 2012 ve 21:23 ® HaD reakce na …
-
jiris> foceno z mostu?
reagovat - Neděle 9. prosince 2012 v 17:22 ® MP-E65mm reakce na …
-
jiris> Zajímavý by bylo to pozorovat v realu
reagovat - Neděle 9. prosince 2012 ve 13:54 ® regulus reakce na …
-
nnnap> ach jo …
reagovat - Neděle 9. prosince 2012 ve 12:44 ® nnnap
-
tak něco ze smutného soudku http://xman.idnes.cz/…an-styl.aspx?…
Ono to vůbec není o jedné zoufalé blikačce, ono to je o nás. Mimo jiné i o tom, jak se ve svém světě dokážem zabednit. Ale nad tímto procitnout? Prosím, pane Zíko????!
reagovat - Sobota 8. prosince 2012 v 19:47 ® nnnap reakce na …
-
OBr> to je rojters? No poser. Ale to je fuk. Zima ukrutná. Sedím doma na řiti a odněkud se mi vytoulala zatoulaná karta z letecké akce, kde jsem si dělal pouze dokumentační záběry pro prarodiče, abychom mohli s klukem vyprávění něčím podmalovat. Létá se proti slunci, takže moc toho neuvidíte, natož nafotíte. Tak sbírám nějaké záběry pro dědu a když přijdou na řadu nízké přelety proti sobě, říkám si, ať mám nějakou zábavu i já, že se pokusím o nějaký záběr, kdy budou letadla těsně u sebe, protože se jedná o úkázky s těsným vyhnutím. Opravdu se vyhýbají v posledních setinách sekund. Těch průletů bývá tak ze pět. Tak se pokouším. Úplná prdel to není. 2×700km/h, to je rychlost střetu 1400km/h, to je cca 390m/sec. No a když to trefím téměř na decimetr, je to nepoužitelné za sloupem.
Nechci přemýšlet nad tím, že osa letadel je v ose sloupu, to by mne zajímalo počet těch nul v pravděpodobnosti, kdybych to tak chtěl.
Je to zvětšený výřez z nepoužitelné fotky. Jenom ilustrační situaci. Také máte podobnou „příhodu z natáčení“, kdy jste si něco naplánovali, podařilo se ale do toho něco vlezlo?
reagovat - Pátek 7. prosince 2012 v 15:41 ® jiris
-
http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/…678624_n.jpg
reagovat - Pátek 7. prosince 2012 ve 12:12 ® OBr
-
není to sice rybařina, ale focení ano… autor – reuters, tady je to aranžování do očí bijící : http://img.aktualne.centrum.cz/…ta-duchu.jpg
reagovat - Čtvrtek 6. prosince 2012 ve 20:16 ® sus1 reakce na …
-
nnnap> Jasný, tu pomoc a lidskost – tam je to jasný,šlo mě o čistě finanční,zajímavost,nevšední,…hodnotu fota,… a právě na kolik se tak cení.
reagovat - Čtvrtek 6. prosince 2012 v 15:22 ® nnnap reakce na …
-
sus1> to nevím. U mne je to zařízeno tak, že absolutní privilegium má život. Přede vším. To znamená, že opravdu bych se nerozmýšlel přijít o fotoaparát za třeba 100 kilo nebo si totálně zřídit automobil krví,když by to pomohlo. Zas na druhou stranu nevidím důvod jebnout foťákem o zem jenom proto, že poškozený má před sebou 5 vteřin života a já to k němu mám 7.
Cenu určuje dav.
reagovat - Čtvrtek 6. prosince 2012 ve 14:33 ® sus1 reakce na …
-
nnnap> Na kolik se cení taková fotografie??
reagovat - Středa 5. prosince 2012 ve 22:36 ® HaD reakce na …
-
nnnap> Já názor mám. Každopádně smutné.
reagovat - Středa 5. prosince 2012 ve 21:55 ® nnnap
-
nemám názor. Jenom tak. http://zpravy.idnes.cz/…ranicni.aspx?…
reagovat - Úterý 4. prosince 2012 ve 22:54 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> neboj, mam kvalitní antivirovou ochranu
reagovat - Úterý 4. prosince 2012 ve 22:36 ® HaD
-
tak jsem ty fotky projel a byl jsem překvapen, že se aberace nikde moc neprojevila. Spíš skoro vůbec…
reagovat - Úterý 4. prosince 2012 ve 22:29 ® Libor
-
bych moc aberaci neřešil, v pc velice jednoduše odstranitelenej problem.
reagovat - Úterý 4. prosince 2012 ve 22:24 ® HaD reakce na …
-
havel> ale na tom navijáku do duelu to místy vidět je. Tady ty fotky nemám… Ale seběhnu do kanclu a nějakou na ukázku vložím. Moment tedy…
reagovat - Úterý 4. prosince 2012 ve 22:22 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> Empéčko 1112535mm, nebav se s těma Nikoňákama, nakazej Tě
reagovat - Úterý 4. prosince 2012 ve 22:21 ® havel reakce na …
-
MP-E65mm> Problém nastává u stříbrnejch a chromovanejch věcí. Ale jak kdy. Třeba tady to je celkem bez problému: http://www.chytej.cz/…zlove-hacky/
reagovat - Úterý 4. prosince 2012 ve 22:21 ® HaD reakce na …
-
MP-E65mm> však někdy vem Libora a klidně přijeďte na náčtěvu a můžete s bráchou fotit. Sežene nějaký modelky a hra stínů a světel vás jistě pobaví. Nebo mě, když nebudou modelky
reagovatAnebo rybářskej cajk
) Btw.: součástí redakce je i hostinský pokoj a nedaleko máme hostinec
)
- Úterý 4. prosince 2012 ve 22:17 ® MP-E65mm reakce na …
-
havel> maš recht, je to o zvyku. To sklo ale nebude zas tak hrozný. Za specifických podmínek aberuje i moje, je to ale řešitelný problém. Nicméně pokud to není v míře, že ti to bije do očí, tak se nad tím vůbec nepozastavuju.
reagovat - Úterý 4. prosince 2012 ve 22:14 ® havel reakce na …
-
David Havlíček> Aberaci jsem řešil s Václavem – v testech údajně vyšel daleko líp než Nikon 105/2.8 (ten stojí 22tis.). Problém je prej v tom, že Tamron nerad fotí rybářský vybavení, hlavně to lesklý
reagovat - Úterý 4. prosince 2012 ve 22:11 ® MP-E65mm reakce na …
-
David Havlíček> jj, koukal jsem na to. Jako asi bych to taky zkusil, ale aby to mělo v mých očích význam musel bych udělat upgrade techniky, jak těla tak skla. A na to fakt nemám. Ta hra se stíny by mě asi bavila
reagovat - Úterý 4. prosince 2012 ve 22:11 ® havel reakce na …
-
MP-E65mm> Hele, je to Tamron 90/2.8 Samozřejmě, že Nikonama
reagovatAbych řekl pravdu, párkrát jsem Canon měl v ruce a nesedlo mi to.. ale je to o zvyku.
- Úterý 4. prosince 2012 ve 22:08 ® MP-E65mm reakce na …
-
David Havlíček> a co že je to za sklo? Počkej vy fotíte kokonem.......sory Nikonem
reagovat - Úterý 4. prosince 2012 ve 22:06 ® HaD reakce na …
-
MP-E65mm> btw.: níže jsou ty fotky, který jsem Ti tuším ukazoval na telefonu na veletrhu.
reagovat - Úterý 4. prosince 2012 ve 22:05 ® HaD
-
MP-E65mm: to makro má to sakra kouzlo a odhaluje to věci, co běžně oko nevidí. Asi ten objektiv koupíme. Trochu tedy aberuje, ale zase nestojí majlant.
reagovat - Úterý 4. prosince 2012 v 18:33 ® Robur
-
zdar, nemátě někoho v Uherském Brodě, potřebuji tam převzít objektiv a dcera chce mít jistotu, že není poškrábaný. sigma 10 – 20mm f/4–5,6 pro canon
reagovat