Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 763.082 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 29. listopadu 2012 ve 20:40 ® MIG-35 reakce na …
-
OBr> Hmm s tid dřevem si to dokážu představit…
reagovatKlidně bych i zaměnil lahev.
- Čtvrtek 29. listopadu 2012 ve 20:16 ® OBr reakce na …
-
ZN> jsem staromilec a ke všemu foto-kuře, tak mi tu poznámku snad promineš, ale já bych vyměnil tu pracovní desku za kus fošny a bude to pro mě luxuska!
reagovat - Čtvrtek 29. listopadu 2012 v 18:51 ® ZN reakce na …
-
Mates(původní)> jsem podobná hračička. Sedím u pultíku, čtu, popíjím vínečko…popadnu foťák, párkrát zmáčknu spoušť a jsem spokojený
reagovat - Čtvrtek 29. listopadu 2012 v 16:59 ® HaD
-
ten ořez je koukám poněkud nešťastný – jsou tam příliš těsné kontakty s krajem
reagovat - Čtvrtek 29. listopadu 2012 v 16:34 ® HaD
-
něco v tomto duchu…
reagovat - Čtvrtek 29. listopadu 2012 v 16:32 ® HaD reakce na …
-
Mates(původní)> zajímavé. Coby ne, jen bych možná zkusil ostřit někam k tradičním zlatému řezu. I když na tom centru taky něco je…
reagovat - Čtvrtek 29. listopadu 2012 v 16:23 ® Mates(původní)
-
Dneska jsem byl na dílně fotit průběh jedný zakázky, tak jsem vám jednu industiální fláknul, aby to tu nebylo jen samý kamení.
reagovat - Čtvrtek 29. listopadu 2012 v 11:19 ® MP-E65mm
-
Kudlanka na tulipán fakt neleze
reagovatnemá důvod, co by tam dělala................čekala až ji něco slupne. Je to fakt pitomost.
- Čtvrtek 29. listopadu 2012 v 10:59 ® Tino
-
vyplašená sarančata, dýmovnice na Matterhornu, přilepená kudlanka na tulipánu, houbičky rostoucí na sudu s plutoniem, domalovaná duha nad čínskou vesnicí, tuleň vzpírající se žralově hubě, prostě švindl nad švindl
Myslel jsi patrně tím, že je to pouhý záznam skutečnosti a ne FOTKA… Když ve fotce nehledáš nic jiného, tak jsou pěkné, ne?
reagovat - Čtvrtek 29. listopadu 2012 v 9:57 ® HaD reakce na …
-
nnnap> přemýšlím na tím usilovně a vnímám takový drobný náznak částečného souhlasu. Nevím ale proč. Co Tě u těch fotek vede k tomu pocitu?
reagovat - Čtvrtek 29. listopadu 2012 v 7:34 ® nnnap reakce na …
-
sunet> Ten člověk manipuluje předměty do fotografie. Byl bych velmi střídmý v nadšení, protože pravděpodobně manipuluje i s tebou. Nevěř mu ani dobrý den. A kdo lže, ten krade. Není to dobrý člověk. I to se dá z fotografie poznat. Prakticky, chtěl jsem alespoň pozitivisticky mu dát 10/12 stojí za ehme hm, ale když se na ně dívám, nic 12/12= 0. Možná u těch 2 mechanické postupy vedoucí k makrosnímku. A výsledek? Žabička. Vyšší mykóza. Bože, mety nejvyšší. Ježíši maarija. Opravdu nic. Faleš, prázdnota. Ohlupovačka. Prostě klasika .
Ale z mého náhledu si nic nedělej, každej máme jiné potřeby. Někdo chce tleskat, někdo si říká- za co ze mne tahá peníze, za tohle? Proč ne.
reagovat - Čtvrtek 29. listopadu 2012 v 0:28 ® sunet
-
Celkem povedené fotky.
http://news.yahoo.com/…4717201.html
reagovat - Středa 28. listopadu 2012 ve 13:43 ® osprey reakce na …
-
ZN> Udělal jsem 4 fotky, ale bohužel, tahle je nejlepší. Překážel jsem přitom v uličce, takže jsem to prostě spíš jen vyfotil a dlouho se nezdržoval.
reagovat - Středa 28. listopadu 2012 v 11:06 ® Tino reakce na …
-
osprey> člověče… ten kýbl v pozadí strhává pozornost, ale jinak dobrá fotka
reagovat - Středa 28. listopadu 2012 v 8:45 ® ZN reakce na …
-
osprey> výborný nápad, docela se mi to líbí. I když, mám podobný pocit jako nnnap, tak stejně si tuto fotku zapamatuji. Což je fajn.
Určitě jsi to vyfotil vícekrát, co tak vybrat ještě něco, kde by zaplnila plocha fotky těmi splávky víc a zkusit ještě větší abstrakci?
reagovat - Středa 28. listopadu 2012 v 6:47 ® nnnap reakce na …
-
osprey> chybí mi tam přiznat pravé dolní skupině část těla, alespoň jako u té prostřední. Já tam vidím, tedy alespoň naznačil si tam v línii šikmo položené otevřené Z a můj mozek ho tam tvrdošíjně hledá. A chybí. Nedokážu si to zakázat. Končím s rozpaky u dolního ořezu scény a vůbec se nedokážu na nic jiného v té fotografii soustředit. Prostě moje oko by šlo nejprve po nabídnuté linii a potom by se vydalo do zbytku fotografie. Tak se tam vůbec nedostanu.
reagovat - Středa 28. listopadu 2012 ve 4:27 ® siri reakce na …
-
regulus> Taky jsem zaguglil, hotove, vyrizene…
reagovathttp://www.bigmike.it/intervalometer/
- Středa 28. listopadu 2012 ve 4:02 ® osprey reakce na …
-
Tino> Já vyfotil spláfky. Řekl bych, že je tam kontrast spláfků se spláfkama. A taky kýbl.
reagovat - Středa 28. listopadu 2012 v 0:27 ® regulus reakce na …
-
thundarr> pokud se pamatuju psal si že máš Nikon D40, tak jsem trochu zagooglil a pokud je to ono, tak ten foťák nemá konektor pro drátovou spoušť, ale jen IR senzor http://fotaky.xf.cz/Nikon_d40x.html , budeme tomu věřit.
Pokud tomu tak opravdu je, tak jediná možnost je spouštění přes IR. Vygoglit se dá lecos http://diit.cz/…za-par-korun nebo http://digiarena.e15.cz/…vetlo-a-zvuk , ale pokud se na to podívám prakticky, tak mi furt přijde nejlíp to co jsem ti sem už dával http://www.ebay.com/…110916590736?… . Ber to jako polotovar, je to za necelejch 250 kaček a dá se to v pohodě rozdělat, je to na šroubky. Za tak málo neseženeš nic co je schopný foťák na dálku „odpálit“ a samozřejmě bez záruky, bude s hodně velikou pravděpodobností možný k tomu dobastlit kus drátu se spínačem. Jak to je zapojený pochopitelně nevím, ale asi tam bude dvojitý tlačítko (namačknutí zaostří, domačknutí exponuje). Zjednodušeně řečeno, stačí propojit třema drátama onen polotovar s tím čím to budeš spínat.
reagovat - Středa 28. listopadu 2012 v 0:07 ® Tino
-
přemýšlím, jestli je tato fotka o něčem nebo ne. Asi jsem jen podlehl kouzlu okamžiku a zalíbil se mi kontrast západu slunce a dýmu.
Ale kdybych to chtěl okecat, tak bych k tomu napsal, že jde o kontrast přírody (západ slunce) a civilizace (dálnice a právě roztopený kotel)
Možná ji prodám do iDnes, nebo tak něco.
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 ve 21:27 ® thundarr reakce na …
-
regulus> jo koukal jsem na ty odkazy. .. na tu nohu by to asi slo … jen mam vetsinou pod sebou hodne vody … ale to by se nejak udelalo … da se nekde najit nejaky schema jak takovou spoust udelat ?
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 ve 20:36 ® regulus
-
thundarr> zkoušet to nebudu, to že se já s rybama nefotím neřeš, byla to jenom odpověď Davidovi.
Vraťme se k tomu co chceš vyřešit ty, bez keců jestli je to ptákovina, etický, neetický atd.
reagovat
Mě připadla ta spoušť co je na druhým odkazu co jsem ti tam dal, docela slušnej kompromis. Je to buď drátový nebo IR se zpožděním 1 nebo 5s. Nic jinýho na ten svůj foťák s velkou pravděpodobností neseženeš, možná by ti vyhovovalo něco takovýho http://www.ebay.com/…150954824523?… , ale pro D40 jsem to nenašel.
Jedinou možností pak už je jen cesta „udělej si sám“, nevím jak to je u tvýho foťáku, ale předpokládám, že tam asi bude konektor pro drátovou spoušť (pokud tam ovšem nebude jen ten IR vstup). Pokud je to jako třeba u Canonu (dvoupolohový tlačítko, namáčkneš zaostří, domáčkneš vyfotí), tak by nemusel být až takovej problém vyrobit spoušť jaká ti bude vyhovovat, klidně třeba na nohu, myslím že ve tvým případě bude úplně jedno, když to bude větší a těžší a nebude to zrovna vypadat. Jak už jsem psal, udělat se dá skoro všechno, ale je potřeba jasně napsat co vlastně chceš, ve tvým případě patrně jakým způsobem onu spoušť ovládat.
Mimochodem, načasovat delší prodlevu, několikanásobnou expozici třeba po dvou nebo pěti vteřinách není problém, pokud to je kam do foťáku připojit. Jedna ze stinejch stránek ovšem je to, že to nebude za stovku nebo dvě, protože je to atypický a byť součástky na to jsou za pár šupů, tak pokud by to někdo dělal, stráví na tom poměrně dost času. - Úterý 27. listopadu 2012 v 19:39 ® MP-E65mm reakce na …
-
David Havlíček> nezbývá než doufat.
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 ve 14:49 ® HaD reakce na …
-
MP-E65mm> jojo, to je pravda pravdoucí. Vždycky to bude zlomek. Ale třeba se poměr zlepší…
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 ve 14:45 ® MP-E65mm reakce na …
-
David Havlíček> kolik lidí znáš ve svém okolí, kteří by se snažili fotit ryby, přemyšlet na tím jak minimalizovat poškození, trápení atd. Kolik lidí má chut to jen řešit debatou v diskuzi. Když si vezmu tu hromadu lidí co chytá a mají přístup k internetu, tak je to zlomeček.............nemluvím o lidech kteří se na internet nemají možnost dostat. Podívej se na fotky do „Z lovu“ zde nebo u sousedů.
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 ve 14:18 ® HaD reakce na …
-
ZN> Jo s tím souhlasím. Vždyť už ta debata o tom myslím dává základ k nějakým posunům. Byť třeba jen droboučkým.
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 ve 14:17 ® HaD reakce na …
-
MP-E65mm> asi úplně nerozumím, co máš teď na mysli. Mám hlavu lehce zastřenu mnoha činnostmi a úplně mi to nepálí
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 ve 14:13 ® ZN reakce na …
-
David Havlíček> já taky o rybaření, o které samozřejmě prioritně jde, psal. Jsme prostě lidi.
Ale tady jsme v pokecu focení, tak se bavíme o fotkách na rybách. A k těm berličkám…, naopak si myslím, že to bude čím dál horší. Když se podívám nezaujatýma očima okolo sebe, tak je to tak se vším. Lidé přestávají kupovat dobré knihy, čtou škvárové časopisy (a podívej, kolik jich je a co se v nich probírá), sledují filmy nejnižší úrovně (které, btw., vnikají taky s berličkou „lidi to vyžadují“). Jako… já s tím nebojuji, nedá se to a doba je prostě taková, jen konstatuji. Ale proč to vědomě podporovat, proč se nesnažit to posunout na vyšší úroveň? Třeba i takovýmto zdánlivě bezvýznamným pokecem na CHYTEJ?
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 ve 13:59 ® MP-E65mm
-
David Havlíček> Ano, tak by to mělo být. Bohužel to tak není a nikdy nebude. Naprosto drtivá menšina v této společnosti mají podobný pohled. A to neplatí pouze u rybařiny............to platí ve všem. Stačí se kolem sebe koukat
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 ve 13:56 ® HaD
-
ZN> Zdeňku, psal jsem tam o to „I“. Ono i v tomhle směru dochází určitě k jistým posunům a třeba jednou ty berličky nebudou potřeba. Skokově to ale nejde. V tom se myslím shodneme. A nezapomínejme na jednu věc – jedná se o téma rybolovu, nikoliv focení. To je „doplňkový sport“.
Btw.: někomu je to salám, ale já např. vždy budu chtít mít pokud možno hezkou fotku s pěknou rybou, kde jsem vidět. Někomu to přijde divné a má jiný názor. Však ale někdo má rád játra s rýží a já bych je do huby nedal. Přesvědčovat ho, aby je nejedl, ale nebudu
reagovatPonechme si svou osobitost a tolerujme ji u ostatních.