Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 763.112 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 26. listopadu 2012 ve 20:14 ® regulus reakce na …
-
thundarr> popravdě, moc nechápu, co řešíš nebo spíš co se snažíš vyřešit. Pokud jsem to dobře pochopil, tak máš problém vyfotit sám sebe s rybou (velkou), nejspíš to děláš tak, že strčíš foťák na stativ, lapneš rybu a postavíš se tam kde chceš být. Nevím jak funguje D40, ale vyplývá mi z toho, že na DO funguje jen 2s samospoušť, 10s musíš zmáčknout na foťáku (zdá se mi to divný, ale dobře). To, že zmáčknout spoušť na foťáku, lapnout rybu a postavit se s ní na místo do 10 vteřin je na pikaču je jasný, ale není mi jasný co ti nevyhovuje na DO s 2s prodlevou? Ty 2s jsou dle mýho tak akorát, lapneš rybu, postavíš se, zmáčkneš čudlík na bazmeku a za 2 vteřiny vyletí ptáček, štelovat se 10s a čekat kdy to fakt cvakne mi připadne hodně času.
reagovat
Pokud bych zašel do absurdit, tak udělat je možný všechno, DO s jakoukoliv prodlevou, ovládání hlasem (řekneš „kapr“ a vono to cvakne), ovládání nohou, ale to by asi nesplňovalo cenovej limit. Takže snad jen tyto dva odkazy jinak máš asi smůlu.
http://www.ebay.com/…290407358047?…
http://www.ebay.com/…321006605755?… - Pondělí 26. listopadu 2012 v 18:53 ® thundarr reakce na …
-
David Havlíček> jo to je ten fotak za 60 000,– ?
reagovat - Pondělí 26. listopadu 2012 v 18:31 ® HaD reakce na …
-
thundarr> Já mám foťák s intervalovým snímáním. Tzn. nastavím v jakých intervalech bude fotit (např. každých 5 vteřin) a pak kolik fotek má takto udělat (např. 10). A dokonce si ještě před každou fotkou sám znovu zacloní a zaostří (tedy pokud to nechám na automatice). Takový foťák by Ti asi sloužil 100%
reagovat - Pondělí 26. listopadu 2012 v 16:40 ® thundarr reakce na …
-
osprey> tak nepocita no .. ale uz myslim D3100 mam na dalkovem 10vterin … coz je parada … ale utracet za novy fotak se mi ted nechce … mam dve deti a dokud funguje muj milacek … rad si ho ponecham
reagovat - Pondělí 26. listopadu 2012 ve 14:47 ® osprey reakce na …
-
thundarr> Ono se s tím při výrobě techniky moc nepočítá. Ale prý jsou foťáky disponující funkcí exponovat snímky v nějakém pravidelném intervalu. Takže nastavit třeba 5 vteřin a držet rybu, to by bylo řešní.
Ale kdo to nabízí a jestli to ještě nabízí, to fakt nevím.
reagovat - Pondělí 26. listopadu 2012 ve 14:40 ® thundarr reakce na …
-
Tino> ja dalkove ovladani mam, jen na fotaku jde nastavit pouze 2vteriny podleva po zmacknuti … ja potrebuji vice … nezapomen ze v rukou drzim treba 10kg rybu … obema rukama
reagovat - Pondělí 26. listopadu 2012 ve 14:16 ® Tino reakce na …
-
thundarr> zeptal jsem se gůglu a našel jsem tohle http://www.fotografovani.cz/…ve-ovladani/ Což je docela zajímavý nápad.
Jinak by se to dalo řešit DO pro D40 a dát ho do zipo sáčku http://www.aaron.cz/…st-pro-nikon
reagovat - Pondělí 26. listopadu 2012 v 10:20 ® sus1 reakce na …
-
osprey> Je to na takovém místě,kde....., no hlídaj si to.: )
reagovat - Pondělí 26. listopadu 2012 v 10:10 ® thundarr
-
Lidi mam dotaz … vlastnim D40, jsem s ni celkem spokojeny … jen mne trapi jedna vec …
Casy na samospoust … kdyz jsem u vody sam a chci se vyfotit s rybou …
dalkove ovladani ma jen 2s prodlevu coz je malo a klasicka samospoust 10s, coz nekdy staci nekdy ne …, problem je hlavne v neklidne rybe.
kolikrat se na to vykaslu jen proto ze nechci zbytecne rybu trapit …
poradi mi nekdo jak vyresit dalkove ovladani aspon na tech 10 vterin ? pokud mozno vodeodolne, protoze s rybou pracuji v znacnem vlhku
Pekne by bylo i nejake sekvencni snimani, treba 10 fotek za sebou po jedne vterine nebo tak neco …
dikes
reagovat - Pondělí 26. listopadu 2012 v 0:03 ® osprey reakce na …
-
sus1> No, kdyby nedovolila, to by teprve byly fotky!
U vás mají v čajovně ochranku? Kurnik, to je drsnej kraj.
reagovat - Neděle 25. listopadu 2012 ve 23:53 ® sus1 reakce na …
-
osprey> Jestli by mě to ochranka dovolila,tak možná jo.
reagovat - Neděle 25. listopadu 2012 ve 23:32 ® osprey reakce na …
-
sus1> Já bych odnes tu ceduli a fotil ty dveře až pak. Myslím, že pak by se z toho něco vyrazit dalo.
reagovat - Neděle 25. listopadu 2012 v 19:18 ® sus1 reakce na …
-
nnnap> ,,U nás " bylo teda slunečno a to oba dva dny.
reagovat
Debatit?? neni očem.: )
Já jen, jestli někdo něco zajímavého pořídil,když bylo pěkně.: ) - Neděle 25. listopadu 2012 v 18:57 ® nnnap reakce na …
-
sus1> o jakém to parádním víkendu hovoříš, člověče?
Tma, sychravo. Na pendrek.Chceš podebatit nad svou fotkou? Případně i o těch dvou pod nima?
reagovat - Neděle 25. listopadu 2012 v 18:44 ® sus1
-
Víkend bylo parádní počasí,tak … : )
reagovat - Sobota 24. listopadu 2012 ve 12:56 ® nnnap reakce na …
-
Doudleban> jestli bych na tomto motivu viděl něco jako výzvu, tak právě ty kameny. Ale uznávám, že praktická obtížnost skladby- horizont, linie cesty, celá skupina stáda, pes + kámen v prvním plánu je prakticky mimo realitu. Ale to by bylo první, nad čím bych tam pochodoval okolo. Až kdybych to vzdal, komponoval bych zbylé. Ale v duchu bych odcházel poražen.
reagovat - Pátek 23. listopadu 2012 ve 23:04 ® sus1
-
Jedna večerní.
reagovat - Pátek 23. listopadu 2012 v 17:11 ® sus1
-
Že se vracim – Někdy zase ten delší čas neni až tak na závadu.Dá se s nim ,, blbnout "( neni tenhle případ )ale …
reagovat - Pátek 23. listopadu 2012 v 15:04 ® regulus reakce na …
-
Libor> já ti nevím, když si to představuju, tak si myslím, že možná ne, tedy ne že by to s tou cestou nehejblo, ale asi by to nemuselo být dramatický, bylo by to jenom o kousínek.
reagovat - Pátek 23. listopadu 2012 ve 14:57 ® sus1 reakce na …
-
Libor> Možná že jo, je to jen taková teorie.Kdoví, jaké jsou tam podmínky.: )
reagovat - Pátek 23. listopadu 2012 ve 14:15 ® Libor reakce na …
-
Mates(původní)> mám ale z etiky věci sem nemohu dát no..
reagovat - Pátek 23. listopadu 2012 ve 14:14 ® Libor reakce na …
-
regulus> sus1> ahoj, no to „popojít“ by mohlo dramaticky hejbnout s tou cestou, což by tu fotku nabořilo. Nechal bych to jak to je.
reagovat - Pátek 23. listopadu 2012 ve 14:12 ® Libor reakce na …
-
Doudleban> pěkná fotka po retuši!
reagovat - Pátek 23. listopadu 2012 ve 14:06 ® sus1 reakce na …
-
regulus> Jj, popojít, též jsem psal.: )
reagovat - Pátek 23. listopadu 2012 v 7:43 ® Mates(původní)
-
No ryby nefotíte, kamení vám celkem jde. Neměl by jste někdo fotku nějaký pěkný baby?
reagovat - Pátek 23. listopadu 2012 v 1:50 ® regulus reakce na …
-
Doudleban> dobře ty
(MIG-35 copyright)
Pěkná retuš. Asi by bylo jednodušší to vyfotit bez těch šutrů, ale i tohle je řešení. Musím říct, že ta fotka prokoukla, líbí se mi, ty šutry ji vyloženě kazily, ale ještě si neodpustím jednu věc. Kdybys při focení udělal krok, možná dva doprava, dostal bys hlavu psa o kousíček vlevo, jak tam nejsou ovce, tudíž by byly kapinku dál od psovy hlavy, ale je to jenom můj pocit. Ber to prosím s rezervou, je to jen teoretizování nad cizí fotkou a su naprosto přesvědčenej, že bych to nejspíš nevyfotil, tak jak tu teďka kážu.
reagovat - Pátek 23. listopadu 2012 v 0:33 ® osprey reakce na …
-
Doudleban> Rozhodně lepší.
reagovat - Čtvrtek 22. listopadu 2012 ve 23:23 ® Ftmči
-
Tak takhle nějak by to vypadalo bez kamení.
reagovat - Čtvrtek 22. listopadu 2012 ve 21:41 ® Ftmči
-
Musím se přidat k těm, kterým ty šutry v popředí vadí
. Bohužel. Když ono na nějaké velké rozmýšlení na místě nezbývá čas.
PS: Co se psů týče, bývá s nimi někdy docela ,,sranda". Oni totiž ty ovce fakticky hlídají a cokoliv v blízkosti ovcí je automaticky označeno jako narušitel. A co jim schází na velikosti (většinou trošku větší kokršpaněl), dohánějí množství. Kolem stáda jich klidně může pobíhat i přes 10.
reagovat - Čtvrtek 22. listopadu 2012 v 17:29 ® ZN
-
Doudleban> škoda těch šutrů, velká škoda.
reagovat