Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 763.183 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 19:11 ® regulus reakce na …
regulus

džigit> u mě vede čtyřka …

reagovat
Čtvrtek 8. listopadu 2012 v 10:53 ® džigit reakce na …

nnnap> když už davaš odkazy,taky přidám.To se líbí mi
http://www.reflex.cz/…/lajk/30698/?…

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 20:56 ® nnnap reakce na …
nnnap

regulus> ne, to bych si pěkně naběhl, dát sem odkaz a pak se naprášit v diskuzi:-D

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 20:48 ® regulus
regulus

nnnap> klikni si na diskusi u těch fotek co jsi sem dal ten odkaz a dojde ti to, odkaz sem nejde ve funkční formě dát.

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 v 16:23 ® nnnap reakce na …
nnnap

regulus> Trochu To přibliž. Nejsem v obraze. TT nepoužívám nikde.

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 14:36 ® regulus reakce na …
regulus

ZN> když tady přemíláte toho Medvěděva http://cs.wikipedia.org/wiki/Tobolsk

nnnap> nejseš náhodou TT v diskusi??? :-))

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 14:10 ® nnnap reakce na …
nnnap

Libor> :-D , je tu více radosti bez fotky jak s fotkou:-)

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 14:09 ® nnnap reakce na …
nnnap

ZN> :-)

Kolikrát se do toho člověk musí nutit. Říkám, když jdu po 40 stejnou trasu, venku prší,co si vole bereš ten foťák…, ale ještě se mi nestalo, že bych na něco nepřišel. Kde nic není, ani smrt nebere, ale vyfotit se to dá. A navíc, ty zážitky s lidmi.

Tak například je symptomatické, že procházím li, se zrcadlem na krku kolem policajtů,ti se začínaj hýbat. Do jednoho. Ta změna chování pere do očí. Pohledy úkosem, hnusné, ale zatím se všichni zdrželi blbých keců. Tak nějaká inteligence tam je. To měšťáci, ti koukaj se strachem. Ale jednu vyjímku jsem našel. Evidentně nedopatřením u MP nastoupený mladík se přistavil, když sem si pomalu šoulal a očima měřil okolí, připtal se, co fotím, já mu odpověděl a on na to, jestli fotím ty pokroky, jak jde to co fotím kupředu. No tak úplně u Mp nedopatřením nebyl. Ale sympatickej kluk, už se zdravíme dopředu.

Nebo jsem tak jednou málem získal postarší modelku. Některé jdou do kolen. Zbytečně:-D

Nebo takhle jdou vedle sebe typické kamarádské dvojčátka, klasicky zrůdička a kráska, tedy věnuji se pochopitelně očima jako fotograf té anomálii, okatě zkoumám ten nepodar, vnímám opovržlivé pohledy krásky, že jsem to nepochopil kdo je tady za hvězdu. Ale já to pochopil, jenom jak jinak zjistit, jestli tu krásku zajímám já.

Nebo včera na mne poslala jedna Žena za pultem ochranku. Že prý ji fotím. Takový nedostudovaný ze zvláštní školy za mnou přišel, že jsem ho ani fylozoficko právním rozborem situace netrápil. Prostě jsem mu řekl, že nefotím a paní jsem řekl, že fotím jenom pěkné ženské a holé a sem se zeptal, jestli z toho nastalo cokoliv, co by mne přimělo ji fotit…

Nebo se stává, že se přistavěj chlapi a se zeptaj, i když se vidíme poprvý, kdy bude nějaká výstava.:-) Je fajn potkat sympatický,přející cizí lidi.

Nejvíc se ovšem o svý práva hlásej bezďáci a menčina. Takhle si jednou fotím něco na zdi, pod tím skupinka čučo riedok, klasicky lopaj krabici. Vidím, že je nasbíráno na problém, ale vysrat se na ně, beru si svůj obrázek nad nimi a " Hele, co nás fotíš." A rozbíhá se ke mně. Pobaveně se dívám, pomalu brzdí,pochopil, že přebral a mohl by dostat do držky, ale na slušný dotaz je slušné odpovědět, tak mu po pravdě říkám, že opravdu mi za fotku nestojej, protože potom bych jim musel něco za práva dát a já že víc, jak 500 jim nabídnout nemůžu, protože víc jak 2000 za fotku nedostanu. Světýlka v mých očích mu jasně řekli, stáhni se od toho nepřejícího parchanta:-D

Lidi jsou různí a je to fajn.

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 13:39 ® Libor
Libor

Není problém vyrazit na lov Bigfoota s EMPéčkem. Batoh sekaný, nakládaný beraní rohy a studentskou pečeť a za týden ho máme.

Ale když jsme naposledy fotili vážky na Berounce, jely kolem dvě vodačky… , kam se hrabe Bigfoot pánové. Jejich foto samo není.

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 13:32 ® Libor
Libor

ZN > :-D

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 13:18 ® nnnap reakce na …
nnnap

Mates(původní)> ani na vteřinu mne nenapadlo, že soudíš. Když třeba víš, že se autor věnuje industry a pak si ho představíš, jak sedí u tédle fotografie a zuřivě maže jakoukoliv zmínku lidské aktivity, pak se dostáváš do jeho mozku. A někdy to je zajímavější, jak fotky.

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 13:16 ® ZN reakce na …
ZN

nnnap> pěkně nás lakuješ, ty nám nenabízíš nejen tu první možnost, ale ani tu druhou :-)) )

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 12:40 ® Mates(původní) reakce na …
Mates(původní)

nnnap> Já tu fotku nesoudím, jen se člověk zastaví nad tou přesnou pravidelností. Já ve focení ambice nemám, fotím pro radost mou a bližní své :-)

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 ve 12:23 ® nnnap reakce na …
nnnap

Mates(původní)> v kontextu jeho tvorby ho dovedu pochopit. Je to, a to by som vypichol, vypichnuté z jeho série. Svět autora a jeho pohled na něj zacvakne do sebe až v momentě znalosti komlexní tvorby. Jestli že jí neznáme, těžko hodnotit autora. Ale ti co to kupují ji znají a dost nad tím onanují. Ostatně nedělám nic jiného. Nevím, co je těžší, jestli uloupit světlu jednotlivou fotografii nebo nabídnout k pohledu sérii fotografií. O to první se ani nesnažím. Tam je převeliká tlačenice autorů. Navíc, možnost se opakovaně vracet k námětu, dává smysl nasadit si každé ráno brašnu na rameno. Tak dobře, ta možnost superprásku, ta je tam taky:-)

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 v 11:55 ® ZN reakce na …
ZN

nnnap> já mám dojem, že to nic nevyhrálo. Jen to bylo vybrané díky ceně. Toho blba Medveděva určitě koupil nějaký oliarcha :-)

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 v 11:53 ® Mates(původní) reakce na …
Mates(původní)

Ten Rýn, to jsou ultimátní linie :-)) )

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 v 11:44 ® nnnap reakce na …
nnnap

nnnap> haha, kouzlo nechtěného.

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 v 11:43 ® nnnap reakce na …
nnnap

ZN> už mu tam nevleze. Už tam má putina.:-D Takže od 5 dolů. Ono, udělat kvalitní barevnou fotku je problém. I když vyhrály.

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 v 11:35 ® ZN reakce na …
ZN

MIG-35> dal by jsi si tu třetí na stěnu? :-)

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 v 11:35 ® ZN
ZN

nnnap> jako… Steichena,westona a Stieglitze bych chtít určitě chtěl. Kopie by visely na stěně a originály by byly v klimatizovaném trezoru.

Medveděva bych nakopal do řiti a ještě bych mu tam vecpal i foťák :-)

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 v 11:05 ® nnnap
nnnap

no a tady 10 úplně nejlepčejších šech dob. Nebo největší komerční sračky? Prostě polovina by se nedostala do výběru z mých ranních cvakanců. http://art.ihned.cz/…podivejte-se#…

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 v 8:49 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

nnnap> Ta 3tí fotka je mooc zajímavá… :->

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 v 1:18 ® nnnap
nnnap

nějaké foto podzimu od lidu českého http://cestovani.idnes.cz/foto.aspx?…

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 v 0:50 ® nnnap reakce na …
nnnap

jiris> libor si bude muset na stativ přidělat nožičky, ale jinak by to šlo. Já jsem pro. Dáme jim sebou stravenky? Přece jenom- s foťákem se blbě loví něco k jídlu.

reagovat
Středa 7. listopadu 2012 v 0:39 ® jiris reakce na …
jiris

osprey> vyšleme tam MPčka s Liborem ne?

reagovat
Úterý 6. listopadu 2012 ve 21:36 ® osprey reakce na …
osprey

nnnap> Pustil jsem si to asi desetkrát a rozuzlovával. Žije tam krocan. Ostatně je to i v titulku. Ale tohle není krocan. Krocany měl soused hafo let – dokonce v divokých barvách.

Nechme být. Snad se jednou najde někdo s pořádnou technikou, kdo se nepodělá a natočí nebo nafotí to pořádně.

reagovat
Úterý 6. listopadu 2012 ve 21:30 ® skwor reakce na …
skwor

osprey> Tak kdybych si náhodou vzpomněl (ale to asi nehrozí), tak o tom dáme řeč na výstavě :-)

reagovat
Úterý 6. listopadu 2012 ve 21:28 ® osprey reakce na …
osprey

skwor> Na dlouhý povídání. Ale nic nebezpečnýho ani srdcervoucího.

reagovat
Úterý 6. listopadu 2012 ve 21:25 ® skwor
skwor

osprey> To jsou víceméně ta témata, co jsem zmínil. UFO bych nechal filmařům. Co jsi zažil, jestli se můžu zeptat – alespoň přibližně.

reagovat
Úterý 6. listopadu 2012 ve 21:22 ® nnnap
nnnap

osprey> tak už tam žije. :-D Ne, vážně. Nemyslel jsem to doslova. Prostě je to pták. Mimika tetřeva. Jestli tam žije něco s podobným chováním, je to ono. .Udělej si rozbor toho pohybu. Hlavně si rozuzluj tu „ruku“

reagovat