Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 763.225 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 6. listopadu 2012 ve 21:08 ® osprey reakce na …
-
skwor> Speciálně mě zajímá kryptozoologie. Obecně jsem byl kdysi v zoologii docela dobrý – tak, že jsem odmítl na VŠ vzít zkoušku za 2. Zkoušející mě napodruhé dusil skoro hodinu, než mi dokázal dát za 2 i podruhé
Ze zbytku záhad mě zajímají některé fyzikální anomálie, možnosti lidského těla, zapomenuté technologie a některé historické věci. Mimo jiné proto, že jsem jednu takovou anomální věc možná i zažil.
Na ufony, upíry a podobnou havěť nevěřím a ke spoustě pověstí se stavím rezervovaně. Většina záhadologických knížek jsou plky o ničem.
reagovat - Úterý 6. listopadu 2012 ve 20:58 ® skwor reakce na …
-
osprey> Zajímáš se o záhady? Nemyslím teď jenom bigfoot, orang pendek atd. Celkem mě tohle téma baví, kolikrát se člověk až diví, co je i u nás – doporučuji k přečtení třeba něco od Otomara Dvořáka.
reagovat - Úterý 6. listopadu 2012 ve 20:55 ® osprey reakce na …
-
Tino> Ano, je to šílené v tom, jak blbě se mění pozice a jak s tebou ten kajak rotuje. Je to další pohyb navíc, takže se rozmazávají i fotky, kdy držíš ruce naprosto nehybně.
reagovat - Úterý 6. listopadu 2012 ve 20:54 ® osprey reakce na …
-
nnnap> Tetřev v žádným případě. Nežijou tam.
Bigfoot je normální reálný zvíře – Indiáni ho znají tisíce let, řežou ho do totemů (nikdy neřezali nereálné zvíře), viděly ho tisíce lidí, jsou odlitky stop a to tak kvalitní, že se otiskly včetně papilárních linií. K tomu chlupy, trus,… Byli vědci, kteří se mu na základě dostupných informací pokusili dát i vědecké jméno – zejména proto, že teprve oficiálně existující druh může být předmětem ochrany.
Jsou lidi, co se ho reálně snaží zdokumentovat – viděl jsem řadu videí a samozřejmě víc falzifikátů a recesí, ale ty jdou většinou velice dobře poznat. Ono když se hýbe postava, co má dva a půl metru, tak se ten pohyb blbě napodobuje. Všechno je tam takové dotažené…
Smutné je naopak to, že v době, kdy létáme na Mars, nejsme schopni oficiálně doložit existenci takto velkého a nám příbuzného druhu.
Jo – yetti to není, yetti je je něco jiného a průser u yettiho je, že dnes už nové zprávy prakticky nepřicházejí. V jeho případě bych řekl, že už není co řešit.
reagovat - Úterý 6. listopadu 2012 ve 20:41 ® Tino
-
tak se musím přiznat, že jsem o víkend neudělal žádnou rozumnou publikovatelnou fotku. A k tomu, že focení na kajaku je šílené a že se Mírovi divím, že vytvořil co vytvořil.
U mě to bylo dáno i tím, že jsem byl líný vyměnit sklo 100–450 za něco použitelnějšího a že mi došly baterky už v 11 dopoledne.
reagovat - Úterý 6. listopadu 2012 v 19:46 ® nnnap
-
je to tetřev
reagovat - Úterý 6. listopadu 2012 v 19:41 ® osprey
-
Má před objektivem živého bigfoota (jsem o tom přesvědčen, mihne se tam ruka a zvedá se to jako dvounožec) a ten vůl místo natáčení uteče. Ono teda před něčím, co má dva a půl metru na výšku, se utíká celkem ochotně.
Ukamenovat…
http://www.novinky.cz/…krocana.html
Ale až tu fotku jednou někdo udělá a pořádně, tak pro mě to bude ta top – bez ohledu na všechny umělce a zachycovače dějin.
reagovat - Neděle 4. listopadu 2012 ve 21:51 ® Arnej
-
Když rybám se moc dnes nechtělo, tak dnešní odpoledne bylo ve znamení vycházky za účelem provětrání psa. Docela dobře jsem si všiml na okolních stromech, že pravý podzim a pro mě nejhezčí roční doba je nejspíš nenávratně pryč, což není dobrá zpráva.
reagovat - Pátek 2. listopadu 2012 v 9:51 ® sus1
-
Tino> Ne, ne, opravdu dopravní.
reagovat - Pátek 2. listopadu 2012 v 0:47 ® Mates(původní) reakce na …
-
Tino> Taky to chystám na sobotu.
reagovat - Pátek 2. listopadu 2012 v 0:00 ® Tino reakce na …
-
sus1> nojo, není se čemu divit. Podle čar to vypadá na akrobata na leteckém dni
Nabiju svojí už jedninou funkční sadu akumulátorů a snad v sobotu udělám nějaké prezentovatelné fotky…
reagovat - Čtvrtek 1. listopadu 2012 ve 23:01 ® Mates(původní) reakce na …
-
No mě třebas zrovna tvoje kritiky docela nakoply, dost si mi i poradil.
reagovat - Čtvrtek 1. listopadu 2012 ve 22:52 ® sus1
-
Pro Tina : Fotil jsem včera dopravní letadlo ale bylo rychlejší než já. : )
reagovat - Čtvrtek 1. listopadu 2012 ve 22:41 ® sus1 reakce na …
-
regulus> Jo, jo, pravda.
Možná bych ještě – aby ti dotyční hodnotící také občas dali nějakou tu fotku s tim, jak to asi má vypadat.Ono slova někdy nestačí a nebo moc nepomůžou.Hlavně mě zase nepište, čemu nerozumim a co chci ukázat.
reagovat - Čtvrtek 1. listopadu 2012 ve 21:00 ® ZN reakce na …
-
regulus> souhlas. Taky jsem názoru, nikoho neodrazovat, spíše pomoct. A to vůbec nemyslím z nějaké nadřazenosti, naopak. Nakonec, nemám důvod. Každý si něco z kritiky vezme. Nakonec, fungujeme tady dost dlouho, aby to diskutující pochopili. Čím víc fotek, tím více „plků“, a to je jen dobře.
reagovat - Čtvrtek 1. listopadu 2012 ve 20:25 ® nnnap
-
ano. Obsah si děláme sami. Co se týče jeho kvality a délky, nechal bych to na jednotlivých autorech. Známe se. Někomu je škoda číst a psát dlouhé litanie, druhému je škoda času číst a psát úsečné odpovědi. Co se týče mé osoby, každého normálního dostatečně varuje můj avatar Víc pro orientaci v textu, jak červený vykřičník, udělat neumím. Je to trochu o toleranci. Noviny taky málokdo čte celé.
reagovat - Čtvrtek 1. listopadu 2012 v 19:53 ® regulus reakce na …
-
ZN> ale jo, ale uvědom si, že kdyby se sem vkládaly jenom ty super fotky, tak tady vlastně skoro žádný fotky nebudou, naprostá většina je jen pouhé ofocení skutečnosti, sem tam něco navíc a fakt dobrejch je tu jenom pár. No a pak bychom tu jenom teoretizovali o fotkách bez fotek nebo se sem spíše jen nakoukli jestli se tu náhodou něco neděje.
reagovat
To listí tak jak tu bylo prezentovaný by mne vůbec ani nenapadlo fotit, možná i tebe a několik dalších, mě spíš šlo o to, aby se tu vůbec nějaký fotky objevovaly, nelze očekávat, že budou všechny super. Tím, že když sem někdo dá fotku vo ničem to sestřelím nebo se k tomu nevyjádřím (nemyslím tím pochopitelně, že je nutný se ke všemu vyjadřovat), ničemu nepomůžu. Je dost možný, kdyby se tady většina fotek tak trochu proprala, tak by jich tu bylo víc. Pochopitelně tím nemyslím, že bychom se tu měli vzájemně plácat po ramenou a není problém napsat, že fotka stojí za hovno, jen je dobré také napsat proč, jde to několika slovy, nemusí se k tomu psát nějaký elaborát včetně podrobnýho rozboru. Konec konců ty jsi to ve svým příspěvku stručně zhodnotil. Samozřejmě nelze nikoho nutit něco psát, ale pokud nebudeme psát bude tu mrtvo. Myslím si, že jsem tímto odpověděl i MPčkovi. - Čtvrtek 1. listopadu 2012 v 18:19 ® MP-E65mm reakce na …
-
regulus> já tě chápu, ale nějak si nedokážu představit jak stručně poradit. Ono to zkrátka nelze napsat do pár vět a psát nějaký román? na to není čas. Já jsem si jist, pokud to tady někdo čte a má snahu něčeho docílit, tak jen praxí (fotit, fotit, fotit) a za přispění těchto „plků“ lze přinejmenším ukázat směr. Je na jednotlivci jak se s tím vypořádá, pokud to tam je, není co řešit. Pokud ne, cesta bludištěm je nekonečná.
reagovat - Čtvrtek 1. listopadu 2012 v 16:43 ® ZN reakce na …
-
regulus> jen tak mezi námi, ty fotky jsou fakt docela špatný. Proč? Chybí tomu nápad, invence. Ofocení skutečnosti prostě nestačí, zvlášť když ta skutečnost je naprosto banální. Prostě… chybí tam něco, co by těm fotkám dalo aspoň trochu šťávy.
reagovat - Čtvrtek 1. listopadu 2012 v 15:03 ® regulus reakce na …
-
MP-E65mm> v podstatě souhlas, ale proč nenapsat i proč? Potom se dotyčnej má kam posunout, takhle sice získal informaci, že to je na nic, ale třeba neví proč.
reagovat - Čtvrtek 1. listopadu 2012 ve 14:57 ® regulus reakce na …
-
Mates(původní)> já to nesměroval přímo na tebe i když jsem tam tak trochu použil tvůj výrok a vůbec by mě nenapadlo, že to myslíš zlostně, prostě co na srdci, to na jazyku …
reagovatDaleko výstižnější by asi bylo napsat, že jedna nebo dvě jsou mizerný a zbytek stojí za hovno.
- Čtvrtek 1. listopadu 2012 ve 13:55 ® Tino
-
MIG-35> jojo, to jsme viděli… prej pramicoidní mládě
Na keně chodil zepředu do zadu a zase nazpátek. Doporučuji se zaměřit na pravý horní roh.
p.s. fotografie má pouze dokumentační charakter. Bohužel měl víc prostoru za sebou. Je mi jasné, že by chtělo, aby bylo celkově kolem víc místa.
p.s.s. ale vlastně to patří asi do jiné diskuze.
reagovat - Čtvrtek 1. listopadu 2012 v 10:45 ® sus1 reakce na …
-
Mates(původní)> Jak tady někdo napsal, hlavně že tě to baví a to je důležitý.
reagovat - Čtvrtek 1. listopadu 2012 v 10:20 ® Mates(původní)
-
Já asi tuším o co tady jde. Já když jsem si pořídil foťák a začal se učit ho ovládat tak jsem kolikrát naflákal mraky fotek a z některých jsem byl strašlivácky unešenej a navíc jsem byl přesvědčenej o jejich umělecké hodnotě. Vystřízlivění se dostavilo záhy. Dodnes si se mnou kolikrát udělá foťák co chce, ale postupem času jsem se začal na fotky koukat jinak. Dneska je maximum za vycházku cca 250 fotek z toho je 80% test něčeho nového, 20% jsou fotky o kterých si myslím, že sem tak chtěl a ze kterých doma zjistím, že se povedly tak 2–3
reagovat - Čtvrtek 1. listopadu 2012 v 10:05 ® sus1
-
Věřim tomu, že kdyby autor fotek o ,, howně " dal tyto fotky postupně,čas od času a ne najednou( souhlasim s kolegou siri ),tak se ke každé někdo nějak vyjádřil,ale takhle to bylo odsouzeno jako celek a šmitec.U mě taky spíše mínus,ale jak řikam,kdyby …
reagovat - Čtvrtek 1. listopadu 2012 v 9:54 ® MP-E65mm
-
regulus> víš někdy je lepší říct svůj názor klidně i od plic, než nechávat někoho představě, že ty fotky jsou v pořádku a ve skutečnosti to tak není. Stačí se podívat na nějaký fotoserver. Vím, píšeš cosi o objektivitě ale to je stejně tak ošemetný jako subjektivní názor jedince. A kdo rozhodne o tom, že ta fotka je kvalitní....... je to pouze názor.
Co se těch fotek týká, i přes to, že se to autorovi líbit nebude na nich vůbec nic neshledávám. I tak to musí brát kladně, pokud se s tím nebude chtít smířit třeba ho to posune dál
reagovat - Čtvrtek 1. listopadu 2012 v 9:34 ® MP-E65mm
-
siri> Mám stativ Benro a hlavu Really Right Stuff, toto vše váží cca 4kg. Když k tomu připočtu všechy krámy v batohu, tak jsem daleko za deseti kilama. Ale k tomu stativu, za svůj krátký fotofrafocký život jsem měl možnost vyzkoušet mnoho stativů od lehkých ( dovolím si říct ne až tak kvalitních) po kvalitní a zároveň lépe dílensky zpracované. Dnes už vím, že pro moje potřeby je lepší težší a kvalitnější. V praxi to znamená, lepe sedí, méně otřesů, bohužel to má i své proti.
Ve finále ho stejně moc nepoužívám. Nejraději fotím z ruky. Při delších expozicích cca 30vteřin a více (většinou krajina) mi nic jiného nezbývá. U delšího skla jsem měl stabilizátor. U makro skla udržím 1/100s a to mám ohnisko 180mm. Takže pro mě nejlepší stativ jsou vlastní ruce.
reagovat - Čtvrtek 1. listopadu 2012 v 8:32 ® ZN
-
siri> „Za mne tedy kompozice do ctverce znamena, ze se dobrovolne vzdavam casti svych vyrazovych prostredku – orientace obrazu – a to nevim, proc bych delal“
Já si naopak myslím, že právě čtverec rozšiřuje výrazové možnosti fotografa. Jasně, není to všelék, nehodí se všude, ale jsou věci, kterým čtverec hodně dodá.
Můžeš tento velice svérazný nazor nějak rozvést? Ale vyhni se prosím nějakým internetovým rozumům. Dík.
PS: taky jsem tě poprosil, jestli tady můžeš dát nějaké fotky. Doufám, že nemáš stejný pohled jako panNN, to už by byl duplikát
reagovat - Čtvrtek 1. listopadu 2012 v 8:29 ® Mates(původní)
-
regulus> Já to napsal na rovinu a upřímě, ne zlostně. Konstruktivní kritiku, na tu nejsem dost erudovanej, ale pokud mě fotka zaujme a donutí mě nad ní se zastavit, tak klidně napíšu, co se mi líbí a co bych udělal jinak. To listí mě vůbec nechhytlo, není tam vůbec nic.
reagovat - Čtvrtek 1. listopadu 2012 v 8:08 ® MP-E65mm
-
Tino> říkáš, když už cvaknout tak at v tom nejsem sám
reagovatJá bych na to vlez pouze v letním období resp. v době kdy má voda aspon 16 stupnů