Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 763.286 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 30. října 2012 ve 22:54 ® regulus reakce na …
-
Doudleban> čtvereček a poslední vcelku jo, první mi připadne jako dost chaos (větve za listem).
reagovat - Úterý 30. října 2012 ve 22:52 ® regulus reakce na …
-
sus1> no mě se ta fotka vcelku líbí.
Ohledně Tinovy poznámky o „šikmosti“ bych asi trochu nesouhlasil, když se člověk pořádně podívá, tak pokud fotka „letí“, tak jenom fakt malinko a více méně se nedá ničeho pořádně chytit, takže těžko soudit.
Chaos se židlemi se mi docela líbí i když ta u oné postavy by být nemusela. Zákryt stolu se zídkou je možná trochu chyba, ale těžko to z tohoto místa vyfotit jinak, víc zespodu by to asi bylo ještě horší a z vrchu to třeba nešlo. No a těžko lze někam přijít a začít kvůli fotce stěhovat nábytek i když kdo ví …
Pokud se týká postavy, tak mě tam vyloženě neruší, ale bez ní by to … , ono asi bude lepší o tom neteoretizovat, fotka je taková jak ji autor vyfotil a nějaké kdyby ji nezmění.
reagovat - Úterý 30. října 2012 ve 22:27 ® sus1 reakce na …
-
Tino : Mě by pro začátek stačilo,aspon se do té oblasti dostat, pak by se vidělo. : )
reagovat - Úterý 30. října 2012 ve 22:25 ® Ftmči
-
A ještě dvě.
reagovat - Úterý 30. října 2012 ve 22:23 ® Ftmči
-
Nevím, jestli sem vůbec můžu přidat pár fotek, když se tu teď řeší taková velká témata, obzvlášť když jsou mé fotky 100% mnichů prosté a dokonce ani tu židli tam nemám
reagovat - Úterý 30. října 2012 ve 22:10 ® Tino reakce na …
-
sus1> jo, nechat tam jen mnicha a jednu židli… ale stejně by mě štvalo mimoběžnost zídky a oblačnosti
reagovat - Úterý 30. října 2012 ve 21:06 ® sus1 reakce na …
-
ZN> Dal jsem ji sem proto, že na mě .. ,, na mě tak jaksi zvláštně působí " s tim souhlasim.
reagovat
Tu židli u mnich bych asi odstarnil, pak bych zkusil dát pryč ten stůl a židle nějak jinak rozmístit,možná i ubrat počet.Chtělo by vyzkoušet,ale to prostředí je pěkný. - Úterý 30. října 2012 v 18:37 ® nnnap
-
dnes jsem si uvědomil sílu domova.
Najím se kdekoliv.
Vyspím se třeba v hotelu.
Ale akumulátor dobiju jenom doma.
reagovat - Úterý 30. října 2012 v 18:29 ® Mrakoš
-
Fotka je zajímavá barevně. Trochu bych si s tím pohrál a stůl a obličej trochlu oteplil, zbytek a hlavně nebe hodil víc do studena. A hlavně křivky, nejspíš to podexponoval. Vlastně ne. Nejdřív bych jí smazal protože se tváří jako že o něčem je přitom není vůbec o ničem.
reagovat - Úterý 30. října 2012 v 18:23 ® ZN reakce na …
-
nnnap> „Mi právě na té fotce nesedí ten spěch a neřád.“
To je přesně ono. Souhlas,nedokázal jsem to tak pojmenovat. Měl na to moře času a nedotáhl to.
reagovat - Úterý 30. října 2012 v 18:20 ® nnnap
-
jo, bez toho pána by to byla katastrofa.
Je to takový divný neučesaný komplot na diváka. Částečná aranž, jsem přesvědčen, že ten mnich pouze vyhověl přání fotografa a to je snad jediné, co fotograf udělal. Ten mrdník v židlích neviděl. Spěchal i když nevím kam.
Mi právě na té fotce nesedí ten spěch a neřád. To je trošku kontraproduktivní k osobě mnicha.
reagovat - Úterý 30. října 2012 v 17:40 ® ZN reakce na …
-
osprey> už jen, že se o té fotce diskutuje, je důkaz toho, že na ní něco je
Ten mnich, či co to je, mi tam fakt sedí, i v tom kraji. Evokuje myšlenku, jako kdyby do toho světa posezení nepatřil, že je prostě mimo,jen nezúčastněně sleduje, co se na tom světě děje. A ta prázdnota to podtrhuje. Bez něho by to byla úplně jiná fotka a museli by jsme ji zdrbat na ultimo, páč pak by ty chyby, které tam jsou, nešly nijak moc tolerovat. No, ta línie stolu a zídky je špatně i tak
reagovat - Úterý 30. října 2012 v 17:37 ® Tino
-
MIG-35> neva… já taky
reagovat - Úterý 30. října 2012 v 16:04 ® MIG-35
-
Jak píše nnnap.. Bída s nouzí, navíc mi to příde dost nepřirozený.
reagovatAle co já můžu pindat, nefotim jen kritizuju…
- Úterý 30. října 2012 ve 14:55 ® osprey reakce na …
-
ZN> Já bych to postavil jako takové posezení s výhledem do nebe. Přijď a sedni si. Ten stůl bych pak rozhodně neměl takhle.
Mě ten chlap, co se tam kroutí na zdi, když je kolem mraky židlí, připadá, jakože neví, co chce a proč tam je. To už bych ho snad radši postavil zády, aby se díval dolů. To by dávalo smysl a navíc by se trochu zviditelnil.
Ale ono je to těžký, každý za tím hledá něco jinýho.
reagovat - Úterý 30. října 2012 ve 14:43 ® ZN
-
mě to celkem oslovilo. V každém případě, zapamatuji si ji. Jednak „divnou kompozicí“, jednak na mě tak jaksi zvláštně působí. Člověk na mě působí dobře, vdechl tomu jakoby jen tak btw. život. Co mi vadí, to je to, co psal Tino, stůl v zákrytu s hranou zídky. To tahá oči hodně.
reagovat - Úterý 30. října 2012 ve 13:46 ® nnnap reakce na …
-
sus1> buď přišelvidělcvaknul, tedy bída, nebo přišeltahalrekvizitysematam, potom dvojnásobná bída.
reagovat - Úterý 30. října 2012 ve 12:45 ® osprey reakce na …
-
sus1> Komponoval bych jinak a silně zvážil přítomnost toho mnicha.
reagovat - Úterý 30. října 2012 v 11:42 ® džigit reakce na …
-
sus1> trochen chaos
reagovat - Úterý 30. října 2012 v 11:35 ® Tino reakce na …
-
sus1> já nic. Mě to neoslovilo. Kdybych tam byl, tak by se mi situace taky líbila, že bych zmáčknul spoušť. Ale vadí mi zákryt desky stolu se zídkou, člověk je tam úplně zbytečný a nejsem si jistý vodorovností… zídka ubýhá jinam než mraky (těm bych věřil víc…)
reagovat - Úterý 30. října 2012 v 11:20 ® sus1
-
Už jsem to sem dával,ale co na to foto řikáte ?
http://www.photoextract.com/…/399242.html
reagovat - Úterý 30. října 2012 v 0:10 ® osprey reakce na …
-
nnnap> Co dělat, já mám z té fotky divný pocit a nafotit ji, zfleku ji mažu.
reagovat - Úterý 30. října 2012 v 0:06 ® nnnap
-
kdyby ten prostor přiznal, tak se úplně změní výraz snímku. Udělá z těch 2 hlavní motiv. Tak je použil jako předmět do díla.
Tím, že jim různě pokrátíš končetiny se stanou věcí. Něco jako sádrovej trpaslík na zahradě.
reagovat - Pondělí 29. října 2012 ve 23:25 ® osprey reakce na …
-
Mě nejvíc vadila ta 3. A třeba u 10 (ti dva na mostě) mám pocit, že ti dva by zasloužili kus země pod nohama. Ale co už…
ZN> Je jasný, že člověk by měl fotit, jak to vidí. Ale může se od druhých učit vidět. Když jsem měl první digitální kompakt, byl jsem nadšený tou absolutní hloubkou ostrosti. Teprve cizí fotky mi ukázaly, že ne vždy je to to pravé.
reagovat - Pondělí 29. října 2012 ve 21:29 ® sus1 reakce na …
-
Tino> Takhle nějak ( 31 ) to vypadá tady nedaleko na Šumavě, jen trefit to správné světlo.Je to na Zhůří, kdybys náhodou někdy jel okolo. : )
reagovat - Pondělí 29. října 2012 ve 21:24 ® Tino
-
taky mě zaujalo pár fotek (4, 23, 34, 51) a třeba 31 mě docela dostala…
reagovat - Pondělí 29. října 2012 ve 21:23 ® ZN
-
já dříve sledoval kde co, jezdil jsem po výstavách, později projížděl internet. Nakonec jsem došel k závěru, že je to nesmysl. Člověk má vlastní vidění, vlastní představy a není dobré, se nechat, i když nechtěně, něčím ovlivňovat. Nechal jsem si pár oblíbených, na které občas kouknu, jen tak.
Tím nechci říct, že fotky po internetu letmo nesleduji, ale v poslední době není o co moc stát. K inspiraci mi skutečně stačí těch pár, většinou z pionýrských dob, kdy fotka byla fotka, kdy se neřešily úpravy, kdy to bylo jen o tom vidění a kouzlu okamžiku
reagovat - Pondělí 29. října 2012 ve 20:51 ® regulus
-
osprey> nerad tohle hodnotím, páč tomu nerozumím, jednoznačně mi nesedí 3 a 10 ta míň, tam by to chtělo jenom víc pod nohama, 6 mne sice ze začátku flákla do očí, ale pak mi došlo, že to je docela zajímavý a že to tam asi vlastně pasuje, 20 je trochu kontroverzní, spíš ne než jo.
Pak je tam několik fotek co je tak 50/50, ale myslím si, že to není žádná tragedie.
Z těch co ti nevoní, se mi asi nejvíc líbí ta první, ta holčička mě tam docela pasuje.Pokud se týká ostatních, tak u mě asi vede 18, ale jsou tam i další co mému oku lahodí.
reagovat - Pondělí 29. října 2012 v 17:31 ® MP-E65mm
-
osprey> U mě jednoznačně foto č.43, ale i ostatní jsou fajn. Některé zachycují krásný okamžiky podzimu, některé jsou prázdné, okoukané. Hodně mi oku lahodí foto č. 15 dobře sladěné barvy. Co se týká těch lidí v rohu fotek, podle mě to autor zvolil zaměrně. Když bych si je odmazal např. na fotce č.6 tak by mi to přišlo děsně prázdný, ten pár tomu dává tu prostorovost. Autor jasně dává najevo co je na fotce dominatní. Když na to koukám poněkolikáté, tak mi přijde že ty lidi poukazují „hle, podívej se na tu krásu“ jako návod jak v té fotce číst. Foto č.3 je podle nějaký zvláštní počin, nerozumím mu. Ale proč ne. No a první fotka je v mých očích pěkná, taková příjemná, člověka nutí se pousmát
reagovat - Pondělí 29. října 2012 v 16:41 ® osprey
-
Mates(původní)> Dobrý. Fakt dobrý.
K tomuhle se nepřiblížím ani hned – musel bych se tomu opravdu věnovat.
reagovat