Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 763.272 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 29. října 2012 v 15:56 ® nnnap reakce na …
-
osprey> taky zneužívám lidi v podobných situacích. Je to podobná berlička, jak položený prut. Kolikrát vidíš pěkný, byť třeba kýčovitý/ on za to nemůže/ obrázek krajiny, prostředí a říkáš si, paráda, fajn, našel jsem, fotíš a pak ve finále ti to přijde jako málo. prázdné. To znamená, že já si například vyfotím to co mě zaujalo v prvním okamžiku, to pro ten moment neopakovatelna, abych se třeba i uměl vrátit k myšlence a pak si to nastřelím i s lidmi. Snažím se je mít v nerušivých místech, tak aby na sebe nestáhli všechnu pozornost, neb snímkem jsem chtěl vyjádřit jiné. Nebo ta scéna nemá žáden prostor a nacválaným bigošem si vypomůžeš. Prostě nemáteli hořčici, jebněte tam člověka. /babica kop/
Co mne zaujalo, byl fakt, že bych 2 a asi i 3 snímky v daném místě udělal naprosto stejně. Jak téma, tak kompozice. Až mě coflo.
reagovat - Pondělí 29. října 2012 v 15:50 ® Mates(původní) reakce na …
-
osprey> Mě hodně baví tyhle výběry co dělají tady http://www.photoextract.com/cs/clanky/ nechávám si to posílat na maila, abych to nepropásával
reagovat - Pondělí 29. října 2012 v 15:48 ® osprey reakce na …
-
Mates(původní)> Holčička ještě jo, i když bych jí kousek místa navíc dopřál.
V tomhle já vidím smysl diskuzí – já něco vidím a jiní to vidí jinak. A pokud se člověk opakovaně baví o tom co, proč a jak, získává širší pohled na věc, chápe, jak uvažují jiní a následně má širší rozhled, větší toleranci a může to ovlivnit i jeho, řekněme, tvorbu.
reagovat - Pondělí 29. října 2012 v 15:31 ® Mates(původní)
-
osprey> Myslím, že věšina znás je zvyklá hledat člověka na fotce úplně někde jinde, ale tady je člověk jen kousek fotky která je prioritně o „Barvách podzimu“ Třebas ta s tou holčičkou na tříkolce je podle mě velmi vydařená, Já tam to dítě vnímám, ale víc vnímám ty sekce „tvarobarev“ Nevim jak to nazvat jinak
A třebas ta třetí fotka, by klidně mohla být na bukletu-obalu nějaký desky.
Každej to vnímá jinak.
reagovat - Pondělí 29. října 2012 ve 14:00 ® osprey reakce na …
-
ZN> Jo, některé ty abstraktnější jsou pěkné. Ale prostě jsem nestrávil tu mrňavou rozmazanou ženskou, co každou chvíli opustí snímek nebo ty lidí uříznuté v kolenou.
Asi jsem moc zkostnatělej a málo kreativní
reagovat - Pondělí 29. října 2012 ve 13:46 ® ZN reakce na …
-
osprey> fotky z lidima se mi povětšinou líbí, evidentně mu šlo o tu zvláštní kompozici.Já mám takové fotky rád. Sám je dělám. Má to zvláštní atmosféfu. Co se mi moc nelíbí, to jsou některé ty ohráté písničky s barevnou krajinou. Vyloženě je mi protivná ta s tou rozmázlou vodou. Těch je milióny, tato je bez invence, jen se spoléhá na efekt rozmázlé vody. Je to takové základní cvičení o požití času. Ale i tam jsou fajn fotky. Nejvíc ta červená s tím listem. Ta se mi vyloženě líbí.
reagovat - Pondělí 29. října 2012 ve 13:45 ® osprey reakce na …
-
Mates(původní)> Náladovky určitě, ale mě to ten člověk v některých případech kazí. Taky tomu prd rozumím, ale může nastat chvíle, kdy tady budu podobnou fotku hodnotit, což je vlastně tragédie, když tomu prd rozumím.
reagovat - Pondělí 29. října 2012 ve 13:08 ® Mates(původní) reakce na …
-
osprey> Podle mě krásný náladovky, kompozičně pro mě v pořádku, lidi v tomto případě beru jako podružné ve vztahu ke kompozici. Ale já tomu prd rozumim.
reagovat - Pondělí 29. října 2012 ve 13:01 ® osprey
-
http://aktualne.centrum.cz/…asy-podzimu/
Kdyby měl někdo čas a chuť kouknout se na tyhle fotky, tak by mě zajímalo, co si myslíte o kompozici, kdy jsou osoby na snímku vytlačené do rohů, krajů apod, na zemi pod stromy je několikamilimetrový proužek trávy apod. Mě to rve oči, ale zajímalo by mě, co si o tom myslí další.
reagovat - Pondělí 29. října 2012 v 9:54 ® MP-E65mm reakce na …
-
nnnap> můj osobák ( ne že bych je sbíral) je –22 stupnů. Foták to dával bez problému. Jediný v čem byl problém byla námraza na displeji resp. celé straně pod očnicí, tím jak jsem dýchal.
Mates(původní)> Ryby fotím tak málo, že se odvažím říct, že je vůbec nefotím. Rybářskou tématiku ano.
reagovat - Pondělí 29. října 2012 v 9:48 ® MP-E65mm reakce na …
-
regulus> Jako mouchy bych tam asi našel, ale neurazí
reagovatVím co to je najít v tuhle dobu nějaký slušný motiv ( i když koncem zimy kdy je uplně všechno chcíplý je to větší oříšek). Chtěl jsem vyrazit na houby (fotit) ale jako každoročně se k tomu nedostanu. Je to se mnou čím dál tím horší
- Pondělí 29. října 2012 v 0:41 ® Mates(původní) reakce na …
-
ZN> Tuhle? tady to asi bude rozostřený je tu větší rozlišení.
reagovat - Pondělí 29. října 2012 v 0:11 ® regulus reakce na …
-
Libor> no vono je to trochu jinak. Naschvál jsem sem ten čtverec vložil v rozlišení 850×850, protože mi už dávno došlo, že čtvereček to domrví na tento rozměr. Rozměr sice zůstal, zato ta bílá na původním snímku je na rozdíl od té bílé na snímku tady poněkud dost šedější, to neovlivním a pokud se týká kontrastu, tak jsem to nechtěl přepálit a asi jo, nemám rád vyumělkovaný snímky. Popravdě jsem ji tam vložil jen jako navození atmosféry, když už jsme debatili o zimním focení.
reagovat - Neděle 28. října 2012 ve 23:37 ® Tino reakce na …
-
nnnap> jojo, blázni tu jsme…
reagovat - Neděle 28. října 2012 ve 23:06 ® nnnap
-
dík kluci za odpovědi. Zajímalo mne, na kolik jsme tady blázni.
reagovatAle je tak akorát kolem nuly, tak sem si ho dneska taky vytáhl. Zastávkoval jenom při druhém snímku. Tak co s digitálním dědečkem. Do hrobu ať jde tělo zhuntované.
- Neděle 28. října 2012 ve 20:49 ® ZN reakce na …
-
Mates(původní)> nemůžeš dát tu fotku, co se nedomrvila v muškaření, i sem? Myslím, že tady je to nastavený jinak. A mohl by jsi zkusit velikost okolo 800 x x ? Dík.
reagovat - Neděle 28. října 2012 ve 20:33 ® osprey reakce na …
-
Mates(původní)> Fotím. Ale teď je tak bídné světlo, že se většinou spokojím s fotkou typu „kýbl“.
Taky jsem poslední dobou dost lovil z kajaku a tam jde kreativita stranou.
A když jsem teď byl na odlovu generačních pstruhů, byla tma a lilo a pak ještě začalo sněžit. Fotky mám, ale sem bych se je dát nedovážil. Foťáky suším ještě teď.
reagovat - Neděle 28. října 2012 ve 20:31 ® Libor reakce na …
-
regulus> celkem se mi ta tvoje fotka líbí, jen bych zase chtěl vyššší kontrast a aby bílá bílá byla. Ale vím že ty máš rád ty šedý pošmourna, tak to respektuju jako ok.
reagovat - Neděle 28. října 2012 ve 20:19 ® regulus reakce na …
-
Mates(původní)> já ti ani ne, taková ryba se blbě fotí, furt se hejbe …
reagovat
No a další problém je ten, že nějak nestíhám nejen fotit, ale i chytat ryby, takže i kdybych je chtěl fotit, tak nemám co … - Neděle 28. října 2012 ve 20:17 ® regulus
-
nnnap> pokud nemyslíš zrcadlo jako zrcadlo (u tebe jeden nikdy neví), ale jako foťák, tak já jo, kolikrát i v docela brutální zimě a dokonce se v tom vyžívám. Víš jak potom chutná grog, svařák, na cestu mám pochopitelně „švestkový topení“.
reagovat - Neděle 28. října 2012 ve 20:04 ® Mates(původní)
-
A kluci, fotíte taky teda ty ryby?
reagovat - Neděle 28. října 2012 ve 20:00 ® regulus
-
A nechcete se na to už vysrat, tolik keců kvůli jednomu příspěvku, sice kontroverznímu, ale nedá se říct, že by někoho mohl urazit, alespoň mě to tak připadne …
reagovat - Neděle 28. října 2012 v 19:58 ® ZN
-
nnnap> pane NN, jasně že jo. Proč taky ne. Je to přece jenom foťák, nástroj a pomocník
reagovat - Neděle 28. října 2012 v 19:55 ® ZN reakce na …
-
osprey> ale jo, máš samozřejmě pravdu. Jak jsem psal, jen jsem se zamyslel. Někdy to není dobře
reagovat - Neděle 28. října 2012 v 19:14 ® osprey reakce na …
-
ZN> Já ti rozumím. Ale je nás tu víc. Když tě naštve jeden, je škoda odcházet.
Mě tady vyhovuje ta pestrost názorů. Můžu si nad tím přemýšlet, občas si z toho něco vezmu.
Právě, že toto fórum je svým způsobem výjimečné, byl bych docela rád, kdyby se nerozpadlo. A teď to nemyslím jako osoba svázaná s chodem serveru.
reagovat - Neděle 28. října 2012 v 19:08 ® Libor
-
nnnap> před zimou zrcadlo vyčištím a pak je v brašně zásadně až do velikonoc. Jen blázni to nosí do mrazu.
reagovat - Neděle 28. října 2012 ve 14:39 ® sus1 reakce na …
-
ZN> Napiš mě to Ty,když se cítíš tak dotčenej.Hrozně by mě totiž zajímalo,co je stupidního na tom,že jsem napsal, že tomu rozumíš(te),to mě teda fakt zajímá.?!
reagovat - Neděle 28. října 2012 ve 14:38 ® Tino
-
nnnap> zrcadlo máme na dveřích skříně a ty se mi ven tahat nechce. Je s nimi obtížná manipulace, kor když fouká vítr.
Ale jinak jsem zlenivěl tak, že ZRCADLOvku jsem vytáhl naposled na výlov. Jinak tahám Lumíka.
reagovat - Neděle 28. října 2012 ve 12:30 ® ZN reakce na …
-
sus1> proč bych ti to měl psát do mailu? Diskuze je tady a MP-čko ti to myslím napsal docela jasně. Dál se nemám proč k tomu vyjadřovat. Už jsem se vyjádřil.
reagovat - Neděle 28. října 2012 v 10:42 ® sus1
-
ZN> Napiš mě na mail,co je na tom stupidního.Díky.
reagovat