Chytej.cz

Fotografování ryb

1.3.2009 | filip111 | 763.315 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 28. října 2012 v 10:15 ® ZN reakce na …
ZN

osprey> jako… nepotřebuji přemlouvat (víš, jak to myslím), abych se někde účastnil něčeho, v tomto případě diskuze. Buď prostě chci, nebo ne. Buď mě něco baví, nebo nebaví.

Je to o něčem jiným. Je to o tom, že po letech diskuze snad v jediné nezmršeném pokecu na webech, napíše její stálý účastník takovou stupiditu, při které se musíš zamyslet, jestli svůj čas nebudeš věnovat něčemu jinýmu. Nijak mě to neurazilo, jen ta ztráta času se mi zdála zbytečná.

reagovat
Neděle 28. října 2012 v 8:53 ® sus1

MIG-35> Jo, to mě taky.
Chtěl jsem dvě tváře,ale jak jsem pohnul s fotákem,tak se pohnul i pes. :-) 8-(

reagovat
foto/forum/2012/th-img21301.jpg
Neděle 28. října 2012 v 8:27 ® Mrakoš

Ukažte fotky s čerstvým sněhem. Udělejte mi radost.;-)

reagovat
Neděle 28. října 2012 v 7:32 ® nnnap
nnnap

jestliže tu pravdu vidí jenom vyvolený, tak stejnak musí být tato situace uznána slintalem. Protože kdo vynáší do nebe nebo respektuje vyvoleného? Jenom slintal. Ale to jenom logicky na okraj. Je to prostě soužití. Dvě kategorie. Můžeme tu jednu nazvat pohrdlivě konzument. Jmenuje se to vlohy. Někdo je má na holky, druhý na vdolky. Jestliže v nějaké kategorii mám statut tvůrce, v jiné jsem mamlas. Takže spíše užívejme si svých 5 minut slávy v té trošce, kterou jsme nadáni

Jinak díval sem se z okna, nevěda, mám li jako řidič láteřit na to bílé za oknem, ale převládl pocit nových příležitostí ke snímkům. Už se těším. Chodíte někdo v zimě ven se zrcadlem?

reagovat
Neděle 28. října 2012 v 0:48 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

MIG-35> Tak to bych asi prohrál, ten můj je těžkej jako chytit parmu :-)

reagovat
Neděle 28. října 2012 v 0:43 ® sus1 reakce na …

MIG-35> Z toho si nic nedělej, já fotit taky neumim,nejsi sám.:-))

reagovat
Neděle 28. října 2012 v 0:41 ® MIG-35
MIG-35

O lalalá a já uh se lek, že se ude šermovat stativama. :-D Přidejte raději nějaký vaše fotečky ať se můžu pokochat! Já fotit neumim teda fotim, ale jen si dokumentuju rodinku občas ryby, ale „umělecká“ kvalita nejni. No co by chcáli,mam jen digi kompakt a mě stačí… ;-)

reagovat
Neděle 28. října 2012 v 0:37 ® sus1 reakce na …

MP-E65mm> Správně, nevim, proto se ptam.
Asi to tak má bejt.Kdyby bylo všechno monotonní,byla by nuda.

reagovat
Neděle 28. října 2012 v 0:34 ® sus1 reakce na …

MP-E65mm> Jakou nálepku sis vysloužil,takovou máš,s tim se musíš ve veřejné diskuzi bohužel smířit.:-)
Jak to mam příště napsat, … že tomu rozumíte ? aby se někdo neurazil ?
Jseš nad věcí,tak pak je vše v pořádku.;-)

reagovat
Neděle 28. října 2012 v 0:33 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

sus1> Možná to bude tím, že těch 10% lidí je soudnějších, mají ten dar rozpoznat a vidět tu kvalitu, nevím........­..............

reagovat
Neděle 28. října 2012 v 0:29 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

sus1> ber to tak, že mi sdílíme nějaký názor/myšlenku v dobrém slova smyslu a hned si vykoledujeme nálepku, cituji „ti kdo tomu rozumí“ bohužel v kontextu s tím dalším textem to nevyznělo moc lichotivě. Ale neboj jsem nad věcí :-)

reagovat
Neděle 28. října 2012 v 0:28 ® sus1 reakce na …

osprey> Jo, jako s tim kalendářem.90% lidí ho koupí a oněch 10 % ne, protože tomu ,, rozumí " a vědí, že je to brak.Je jasný,že tyhle skupiny se nikdy nedomluví, o tom nemusíme vůbec diskutovat. Proč se těch 10% lidí nezmění v těch 90%, když oni se dívají jinak, prodejněš,…, je o to zájem ?Proč to neurčuje třeba ta většina,ale nýbrž naopak?Kdo dává to nepsané právo těm 10% udávat ten pomyslný směr,hodnotit a řikat třeba o fotkach přírody( viz kalendář ), že jsou to patlaniny apod.
Ano, někdo si ty dané lidi zvolil, …

reagovat
Neděle 28. října 2012 v 0:12 ® sus1 reakce na …

MP-E65mm> Ale já to fakt nemyslel nijak zle, ale jak tak koukam, tak to bylo zle pochopeno. Bohužel,to je ta nevýhoda psaného textu,že nejde hned poznat, jak to bylo myšleno, pokud toho člověka neznáš třeba osobně, … a nebo jsem asi dost dostatečně nepopsal, i to je možný.
Až to budu myslet opravdu ,, zle " a budu Tě to chtít napsat,tak to nebudu psát tady veřejně,ale napíšu to přímo tobě,třeba na mail.Zatim jsem k tomu neměl důvod ani pro kolegu ZN, nebo pro jinou osobu zde se vyskytující .

reagovat
Sobota 27. října 2012 ve 23:57 ® Mrakoš reakce na …

sus1> Je to jednoduchý. Jak říkal pan Sudek „Buďto to tam je, anebo to tam není“ A ani on u svých fotek to neurčoval hned, nechal jí viset na zdi pár měsíců a pokud to tam ještě bylo, pak to byla dobrá fotka. Každej považuje svoje fotky za povedený. Nafotil je tak jaký vidění si vypěstoval. Jenže ostatní lidi to vidí jinak. Někdy (většinou) tam prostě není nic co by opravňovalo existenci fotky. Člověk by měl raději fotku vymazat než pustit do světa něco o čem má pochybnost. Fotek jsou totiž miliardy, kdo se tím má probírat. Takže kdo určuje? Všichni kromě fotografa.

reagovat
Sobota 27. října 2012 ve 23:56 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

sus1> ten první odstavec nebyl úplně košer. Kdybys místo toho škatulkování a poukazování na druhý se radši věnoval ty FOTCE, udělal bys líp.

reagovat
Sobota 27. října 2012 ve 23:55 ® osprey reakce na …
osprey

sus1> Kdo určuje? Ti, co se dívají.

Někdo fotí pro dav, někdo pro pár vyvolených, úspěšní mohou být oba. Dnes se dokonce vyplatí tvořit pro dav, bo je to výnosnější.

Když sem dáš fotku a my všichni z ní budem paf, jaká je úžasná, tak jsme právě zúžasnili tvou fotku a přidali ti body na tvou fotografickou hromádku. Anebo naopak.

Když má někdo velkou hromádku, stává se uznávaným fotografem. (Zrovna jsem se chtěl podívat na svoji hromádku, ale nějak jsem ji nenašel. Zítra si vezmu lupu a budu pokračovat.)

reagovat
Sobota 27. října 2012 ve 23:50 ® osprey reakce na …
osprey

MP-E65mm> Ano, je to o vnímání toho pojmu.

U nás je běžné, že někdo, kdo se něčím živí, své řemeslo neovládá. Pro mě je prostě profesionál ten, kdo odvede kvalitní práci ve svém oboru. Když má někdo nafotit kalendář, bude to koukatelný kalendář – technicky dostatečně kvalitní, bez zjevných chyb a plně prodejný. Nemusí z něj nikdo padat na zadek, prostě to bude dobře odvedená práce. To máš jako s architekty – mnohý ti dobře navrhne rodinný domek (pěkný, funkční, k plné spokojenosti), jiný naprojektuje katedrálu.

Nedávej rovnítko mezi profesionála a nějakou výjimečnou produkci. Výjimečné snímky nakonec vytváří pár lidí.

reagovat
Sobota 27. října 2012 ve 23:44 ® sus1 reakce na …

regulus> Nemyslel jsem tim nic konkrétního, jen , že máš pravdu v tom, ( bylo to tady řečeno x krát ),pokud seš ( ,,slepej,nemáš ten dar,… " ) ,tak tu fotku prostě nevyfotíš a drahá technika tě nepomůže.
Kdo určuje …

Co je na tom dotazu k nepochopení?!

reagovat
Sobota 27. října 2012 ve 23:41 ® osprey reakce na …
osprey

ZN> To by bylo škoda, kdybys sem přestal chodit kvůli jednomu susovu příspěvku, nemyslíš?

reagovat
Sobota 27. října 2012 ve 23:36 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

osprey> jenže ten co fotí fotky do občanek (tedy dřív, teď už ne) fotograf nejspíš byl, dokonce nejspíš i profesionál když za to pobíral peníze a živil se tím. Fotky s velkým F taky nedělal. Ani to po něm nikdo snad nemohl chtít. Ale ale byla to jeho živnost, tak byl profesionál.

Z druhého soudku. Podívej se na fotky členů Asociace profesionálních fotografů. Už jenom ten název mi napovídá, že tu není něco v pořádku, vzhledem k tomu na co tam člověk narazí. A teď si vem, že tam jsou dobří fotografové a .............. bych brečel. Nechápu ten obsahový rozdíl. Kdo rozhoduje o tom co se to považuje za profesionální. Takže nejenom já vnímám slovo profesionální fotograf trošku jinak.

reagovat
Sobota 27. října 2012 ve 23:34 ® regulus reakce na …
regulus

sus1> to je těžký, každej člověk má na cokoliv trochu jinej pohled. Fotka je něco jako obraz, jsou dobrý fotky i obrazy a taky průměrný i špatný. Jako příklad vezmu Monu Lisu, nikdo nepochybuje, že to je vyjímečnej obraz i když na něm sám třeba i nic nevidí a možná, že se někomu třeba i nelíbí. Fakt nevím, kdo určil, že je Mona Lisa vyjímečnej obraz zrovna tak je tomu u spousty jinejch obrazů a stejně jako u obrazů nevím kdo rozhoduje co je dobrá a co špatná fotka.

Jinak jsem moc nepochopil, cos tím příspěvkem měl na mysli.

reagovat
Sobota 27. října 2012 ve 23:32 ® lunimus

ale pani … ked sa na to tak pozriem, kazdy hovorime vlastne o tom istom, len kazdy trocha inymi slovami

reagovat
Sobota 27. října 2012 ve 23:14 ® sus1 reakce na …

ZN> Psal jsem bez urážky.
Nevim, co je na tom k uražení, když jsem napsal, že tomu rozumíte.
Ten poslední odstavec neni na vás dva,ale všeobecně ve světě.
To jen na vysvětlení, jestli si myslel tohle.

reagovat
Sobota 27. října 2012 ve 23:09 ® ZN reakce na …
ZN

sus1> to je nejstupidnější příspěvek, který se tady za těch x let objevil. Nic hloupějšího jsem tady ještě nepřečetl. Úplně mi vzal náladu, tady dál chodit.

reagovat
Sobota 27. října 2012 ve 23:06 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

nnnap> Nvm jak u mrvenců, ty makaj asi všichni a moc se neaví, ale u lidu to tak bude. Jo talent na cokoliv je vzácná věc!

reagovat
Sobota 27. října 2012 ve 23:00 ® nnnap reakce na …
nnnap

MIG-35> pánbůh nemarní s talentem. Talent je strašně drahá věc. Takovej člověk většinou není schopen ničeho praktickýho. Většinou se zakope do sebe. Kdyby to bylo naděleno každému, společnost umře hladem. Je třeba 98 mravenců a 2 co je pobaví. Nic víc.

reagovat
Sobota 27. října 2012 ve 22:51 ® sus1 reakce na …

osprey> :-D

reagovat
Sobota 27. října 2012 ve 22:43 ® osprey
osprey

MP-E65mm> Ten, co fotí bouračky a fotky pro pojišťovnu není fotograf. To by pak ten, co maluje vodorovné silniční značení byl malíř.

reagovat
Sobota 27. října 2012 ve 22:38 ® MIG-35
MIG-35

nnnap> Tak proč to dokáže jen málo kdo? Asi je tu málo pimitivů. :-D Já nefotim jen dokumentuju. Nemam na to aparát ni smysl. Ani mi to moc nebaví. Rači si ten okamih užiju, fotka je jen bledá připomínka toho co bylo.

reagovat
Sobota 27. října 2012 ve 22:37 ® sus1

regulus> Takže v ,, tomto foru " jsou ZN a MP … ti,kdo tomu rozumí , mají ten zde odiskutovávaný ,, dar " fotit a my, ostatní se jen snažíme je( nebo jiné lidi – bez urážky ) napodobit ?
Je to jen takové pomyslné rozdělení,aby se vedělo o koho jde. : )

Přesně,(viz. tvůj příspěvek ) stále dokola ( ZN,… ), jak to nevidíš, tak to stroj za 1200 nebo 50 000 za tebe neudělá.

Také by mě zajímalo, doba jde doředu,všechno se mění,technika,ži­votní styl,potřeby,věci, ..... ,tak kdo o tom ,, rozhoduje ", co je k tomu opravnuje udávat ,, ton " , jak ta fotka musí vypadat,aby to bylo považováno za FOTKU ??Neni jen názor několika lidí, kterej vlastně ostatním vnucujou ?

reagovat