Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 788.810 zobrazení | 18.360 odpovědíTohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 22. října 2012 v 19:02 ® nnnap reakce na …
-
Doudleban> zkus tady tendle. V první poloze měříš a v druhé exponuješ. http://cz.traconelectric.com/…menu/TSK.gif
reagovat - Pondělí 22. října 2012 v 17:18 ® Ftmči
-
regulus, lunimus: Oběma vám děkuji za rady. Tělo jsem koupil i s batery gripem, ale vůbec ho nepoužívám, i bez něj je to těžké až dost. Teď jsem to ale hned zkusil a… chvilka napětí… funguje to bez problému. Tudíž je závada ,,jen" v tom knoflíku. Aspoň že to bude ta levnější varianta opravy. Teď se pokusím zjistit kdo, kde a za kolik. Sám si na výměnu netroufám.
reagovat - Pondělí 22. října 2012 v 16:43 ® regulus reakce na …
-
Doudleban> se servisem v CB neporadím, ale asi ti stejně zbude než to poslat do Práglu do servisu Canonu.
Pokud se týká rady luminuse, tak má sice z jedné strany pravdu, že si zjistíš, jestli to je jenom tlačítko nebo krpa v elektronice, ale i kdyby to bylo to tlačítko, tak ti to bude na 99% prd platný, ten servis tě stejně nemine. To tlačítko je dvoupolohový, je to vlastně mikrospínač, kterej má dva kontakty, z nichž se jeden sepne při namáčknutí a druhej po úplným stisku. Před pár lety jsem se pídil po tom, za co že chce Canon tuším ale 1200 Kč za dálkovou spoušť, když je to jenom plastová krabička, tento mikrospínač, metr káblíku a ten jejich atypickej konektor. Tehdy jsem to tlačítko kdesi vygoogloval, stálo pomalu to samý co dálková spoušť na E-Bay od čangošů. Proč to ale píšu. To tlačítko v tom foťáku bude naprosto určitě něco špéci, viděl bych to na něco v tomto duchu http://www.hbc.cz/…zka-ie230005 , tedy atypickej rozměr, aby to pasovalo tam kam má, připojení nejspíš podobným páskem jako na obrázku v odkazu nebo ještě hůř, bude to nějakej multifunkční díl, čili nějakej modulek s více prvky (bude se to muset vyměnit celý). Nechci ti brát iluze, ale tak jak to kolega popisoval, že zjistíš, skočíš do elektra, koupíš a vyměníš, to určitě nebude, ale je docela možný, že se to bude někde dát koupit, třeba na tom E-Bay, ale je otázka, jak složitý to bude vyměnit. Rozdělat budík umí každej, ale složit …
reagovat - Pondělí 22. října 2012 v 16:34 ® sus1 reakce na …
-
nnnap> S fotkou jsem nic nedělal, jen zmenšil a dal sem.
reagovat
Jinak tvoje úprava vypadá dobře. - Pondělí 22. října 2012 v 16:05 ® lunimus
-
btw. kablova spust v kombinacii so stativom vie urobit divy
reagovat… napr v dave ludi sa dostanes kludne aj 1,5m nad hlavy davu
… a kablova spust by mala byt sucastou povinnej vybavy kazdeho lepsieho fotografa, alebo IR spust … ta vsak moze mat nevyhodu, ak strati kontakt s fotakom, moze dojst pri „B“ckovom case k predcasnemu ukonceniu expozicie … co sa ti pri kablovej spusti s aretaciou nestane
- Pondělí 22. října 2012 v 16:01 ® lunimus reakce na …
-
Doudleban> servis v okoli CB nepoznam … ale co sa tyka opravy mozes najskor zistit, ci sa jedna o mechanicku vadu tlacitka spuste (relativne lacna oprava) alebo sa jedna o elektronicku zavadu (kusok drahsia oprava)
Zistit to mozes za pomoci napr kablovej spuste, alebo batery gripu, kde je tiez vyvedene tlacitko spuste. Ak reaguje bez problemov, tak chyba je na 95% mechanicka, zrejme zodraty kontakt … ak je rovnaka, tak je zavada v elektronike/ v software fotaku …
Ak kablovu spust nemas, je to „korunova“ zalezitost, ale je mozne vbehnut do obchodu a pod zamienkou, ze by si si to chcel kupit, si jednu priamo na predajni pozicaj a vyskusaj … ak si ju kupit nechces, tak si potom vypytaj strasny rozmer kablovej spuste, ktory mat nebudu … napr 10m (kablove sa bezne robia do 5m) … btw. 3m stoji cca 10,–€ (cca 250,–CZK) .. samozrejme nie original Canon, ale pri tomto naozaj niet co riesit … je tam pouzity obycajny (tusim) 2,5mm stereo jack prepojenim 1–2 je „namacknutie spuste“ 1–3 „odpalenie spuste“ a na tom ani cina nema co pokazit
reagovat… ak budes mat zaujem, mozem ti poslat kontakt na predajnu
- Pondělí 22. října 2012 v 15:50 ® Ftmči
-
Jak se to tu píše? Bird pro dnešní den?
Ale proč hlavně píšu, stůně mi přístroj, konkrétně spoušť na 40D. Namáčknutí a zaostření je bez problému, ovšem po domáčknutí spouště se navzdory očekávání občas nic nestane. Pokud spoušť i nadále držím, tak dojde k exponování snímku za 2,3,4 či 5 sekund. Někdy ani to ne. K popsané situaci dochází zhruba ve 2/3 případů. Nemáte s tím někdo zkušenost? Může to být nějakou doma odstranitelnou banalitou? (v to ani moc nedoufám, ale za zeptání nic nedám) Nějaký tip na kolik mám připravit prasátko? Je v okolí ČB nějaký solidní servis?
reagovat - Pondělí 22. října 2012 v 15:42 ® ZN reakce na …
-
Tino> to je docela pěkná fotka.
reagovat - Pondělí 22. října 2012 ve 14:27 ® MIG-35 reakce na …
-
lunimus> Určo.. tak výkoný stroj zasejc nemam
reagovat - Pondělí 22. října 2012 ve 14:23 ® Tino
-
jedna z neděle… ryby už se trochu probraly..
reagovat - Pondělí 22. října 2012 ve 14:10 ® lunimus reakce na …
-
MIG-35> a dodrzal si max rozmery fotky + max velkost v MB?
reagovat - Pondělí 22. října 2012 ve 14:09 ® MIG-35 reakce na …
-
MP-E65mm> Vzhledem k tomu, že mam předpotopní a dost zabržděnej stroj tak by se zasejc tolik nedílo. Ale neměl bych pak žádnou zábavu. To je jedinej přístroj na kterym koukam, posloucham a dost komunikuju. A bak by bolelo pořídit novej.
reagovat - Pondělí 22. října 2012 ve 13:51 ® MP-E65mm reakce na …
-
MIG-35> to by byla drahá inzultace
reagovat - Pondělí 22. října 2012 ve 12:57 ® MIG-35 reakce na …
-
MP-E65mm> Tak tos mi potěšil! Mě to nende uh vod min. tejdne. Aspoň nemušim inzultovat komp.
reagovat - Pondělí 22. října 2012 ve 12:05 ® MP-E65mm reakce na …
-
džigit> Ahoj, jj vím o tom, četl jsem to. Jsem zvědav jak nikdy víc
reagovat - Pondělí 22. října 2012 ve 12:02 ® džigit
-
MP-E65mm> on Revoke psal,že přes víkend bude makat na nějakém překvápku
reagovat - Pondělí 22. října 2012 v 11:24 ® MP-E65mm reakce na …
-
MIG-35> myslíš, že je to tvým laptopem? mě to sem taky nejde vkládat. Teda jde, ale přes jiný prohlížeč. Na své webovky, taky cpu fotky, přes redakční systém, přes FTPko, na jiný web taky a bez problému. To jen pro rýpali, který mají pocit, že je problém u mě.
reagovat - Pondělí 22. října 2012 v 10:44 ® MIG-35 reakce na …
-
nnnap> Víš já mam klasika digital a fotošop je pro mě velká neznámá. Takže tvoje tunění je pro mě velký kouzlení. Fotim jen „dokumentčně“. Rodinku, venku, když se mi něco líbí. Moje fotky nejsou k publikování vhodné.
reagovatAle tu co sem chtěl oslat se mi líbí. Fix a nejdou mi dát fotěšky takže nic a ještě mi to místo toho hází 2× přízpěvek. Budu mušet tomu lapťopu domluvut bo co.
- Pondělí 22. října 2012 v 10:23 ® nnnap reakce na …
-
MIG-35> je to jenom ilustrační ve světlech. Aby bylo i monitorům zřejmý, o co jde. Osobně bych ty světla tahal jenom do změny barevnosti, všimni si, že se barva dole na nožce začala měnit do nazelenalé, tedy ne tolik, co tam je, tzn bych musel přiznat trochu lesku na tom spodku, dál bych pak pracoval s kontrastem, ten bych zmenšil nebo nastavil levou třetinu ve stínech a možná ubral sytosti pro echt puritány. Ale zas na druhou stranu, mírná saturace pomůže, když autor nepoužil polarizák.
reagovat - Pondělí 22. října 2012 v 10:11 ® MIG-35 reakce na …
-
nnnap> Dobře ty! Tady též jedna dokumentační nic moc. Foceno před 12ti léty jakýmsi automatem.
reagovatJe to s diáku skenovaný. Kostelík ráno, kdesi v zapadlé vísce. Líbilo se mi to světlo a t modrá. Páč ta je dombrá.
- Pondělí 22. října 2012 v 10:08 ® MIG-35 reakce na …
-
nnnap> Dobře ty! Tady též jedna dokumentační nic moc. Foceno před 12ti léty jakýmsi automatem.
reagovatJe to s diáku skenovaný. Kostelík ráno, kdesi v zapadlé vísce. Líbilo se mi to světlo a t modrá. Páč ta je dombrá.
- Neděle 21. října 2012 ve 23:31 ® nnnap
- reagovat
- Neděle 21. října 2012 ve 23:30 ® nnnap reakce na …
-
sus1> dobrý, cvak, ale pak u toho sedíš u editoru.
Pošlu ti tu svou verzi, kde jsem upravil co mi nejvíc vadilo. Neříkám, že je to dobrý, jenom dokumentuji svou výhradu ke světlům. Byly to 3 tahy čudlíkem.
reagovat - Neděle 21. října 2012 ve 23:12 ® osprey reakce na …
-
sus1> Myslíš editačně? Můžeš zkusit lokálně doostřovat apod.
Já bych to ale spíš vyfotil znova a trošku přitom couvnul – nebude to tam tak natěsno a hloubka ostrosti se zvětší.
reagovat - Neděle 21. října 2012 ve 23:12 ® sus1 reakce na …
-
nnnap> Je to při dopoledním slunci, při prohlídce v ,, Keltské osadě ", takže cvak a pokračujem. : )
reagovat - Neděle 21. října 2012 ve 23:06 ® sus1 reakce na …
-
osprey> Top si taky myslim,ale jak to napravit : )
reagovat - Neděle 21. října 2012 ve 23:05 ® nnnap reakce na …
-
sus1> já bych řekl, že ta fotka by chtěla trošku větší hloubku ostrosti a na mém zakarpatském, ručně, po večerech dělaném LCD hlavně moc světla. Vpředu. Ztrácí se kresba ve dřevě, o kameni nehovořím. Pokud to nemáš na tisk, já bych to cpal ve světlech do bezpečnějšího přístavu půměrnosti.
reagovat - Neděle 21. října 2012 ve 23:03 ® osprey reakce na …
-
sus1> Já myslím, že už je mimo hloubku ostrosti. Prostě to není chyba, ale technicky to tak vychází.
Spíš mi vadí, že je to tam celé nějak natěsno.
reagovat - Neděle 21. října 2012 ve 22:56 ® nnnap
-
okouni se chytaj v pařezech. Já to vím. Ježíši, co mne to stálo peněz, ta jejich záliba.
reagovat - Neděle 21. října 2012 ve 22:53 ® sus1
-
Jaká je tady chyba,prostředek(noha) číše je mázlá.
reagovat