Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 763.442 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 21. října 2012 ve 22:30 ® osprey reakce na …
osprey

henny> Dobře zdokumentovaný okoun. S dobrým kompaktem a slušným světlem budeš dělat podobné fotky opakovaně a pořád. Uděláš ji ty, já, Tino, kdokoli. A lišit se budou v detailech.

Takže je to sice dobře vyfocený okoun, klidně by mohl být jako doprovod nějakého článku, ale dobrá fotka by měla mít nějaký výtvarný záměr – být osobitá, jedinečná, zajímavá, inspirující, provokující…

Ne, že bych takové fotil. Obvykle končím přesně tam, co ty – slušně zdokumentuju, co jsem chytil.:-))

reagovat
Neděle 21. října 2012 ve 22:29 ® ZN
ZN

henny> okoun. Poznal jsem ho, což je dobře. Nic ve zlém.

reagovat
Neděle 21. října 2012 ve 22:26 ® osprey reakce na …
osprey

nnnap> Jako fotka ano.

reagovat
Neděle 21. října 2012 ve 22:02 ® Tino reakce na …
Tino

henny> normální dokumentační fotka. Hlavní předmět je sice ostrý, celý, bez špatných ořezů, ale pozadí je celkem matoucí. Z uvedeného není jasné, kde byla ryba chycena, jestli v křoví, trávě nebo na pařezu.

tož asi tak… ;-)

reagovat
Neděle 21. října 2012 v 16:24 ® nnnap reakce na …
nnnap

osprey> to jo, přesto by si nějaké věci měli pohlídat. Fotka, která potřebuje vysvětlit stojí za… starou belu.

reagovat
Neděle 21. října 2012 v 15:44 ® henny

Co myslíte na tuhle fotku ;-) Je to foceno foťákem Agfaphoto 10.0Megapixel 3× optical zoomlens DC-1033m. Celkem šit ale ta fotka se mi celkem líbí ;-)

reagovat
foto/forum/2012/th-img21244.jpg
Neděle 21. října 2012 ve 14:19 ® osprey reakce na …
osprey

Rendy> Nejhezčí atmosféru má ta první (dolní). Ale rovnal bych to asi jinak.

Jinak já ten ortel nevyřknu. Já to jenom musím okecat a to způsobem, abych nebyl za vola a aby nám příště do té fotosoutěže ještě někdo něco poslal.

reagovat
Neděle 21. října 2012 ve 2:22 ® Rendy

Diskuse je zde velice dlouhá. Vše přečtené nemám. Nevím co se zde vše probíralo. Zajímal by mne názor a zkušenosti s fotoaparátem Canon 7D a zda měl někdo možnost v reálu srovnat s Canon 50D. Jde mi o srovnání výstupu. Má cenu uvažovat o přechodu z 50D na 7D , nebo raději už rovnou uvažovat o mark II nebo mark III ? Mark II mi připadá spíše jako portrétní tělo, ale na rybaření méně vhodné. Já ale uvažuji jen z mého pohledu.Mám raději větší hloubku ostrosti.5D mark II jsem ale neměl možnost nikdy vyzkoušet i když o ní uvažuji už dlouho. Třeba tu někdo je kdo má a může srovnávat.

reagovat
Neděle 21. října 2012 ve 2:09 ® Rendy

Jsou to všechno podzimní " hladinovky". Jednu z nich jsem chtěl vybrat, ale scházelo mi tam tak trochu života a rybářského ducha. I když rybaření je o pobytu v přírodě a vše s tím spojené vlastně k životu rybáře patří.

reagovat
foto/forum/2012/th-img21242.jpg
Neděle 21. října 2012 ve 2:05 ® Rendy

Dalším podzimním adeptem byla i tato. Nad ořezy jsem dlouho váhal a nevím jestli to bylo to správné řešení.Proto bych rád znal názory ostatních. Jestli mohu poprosit o nějakou radu.

reagovat
foto/forum/2012/th-img21241.jpg
Neděle 21. října 2012 ve 2:03 ® Rendy

Všimnul jsem si, že se zde diskutuje o soutěžních fotografiích. Chudák Osprey který musí spolu s ostatními vyřknout ortel. Sám bych to nedokázal a asi málo kdo z nás. O soutěžních fotografiích raději nechci tady psát, ale rád bych pár rad ohledně jiných, které jsem původně vybral jako adepty, ale nakonec v mém výběru se do nominace nedostaly. Tak třeba tyto

reagovat
foto/forum/2012/th-img21240.jpg
Sobota 20. října 2012 ve 23:56 ® osprey reakce na …
osprey

nnnap> Místy tam mám pocit, že nejde o to, jak vypadá fotka, ale jaký okamžik byl vyfocen.

reagovat
Sobota 20. října 2012 ve 22:16 ® Tino
Tino

půjdem do ilegality… ;-)

vlastně já nemusím :-))

reagovat
Sobota 20. října 2012 ve 20:52 ® ZN reakce na …
ZN

nnnap> no, snad je to i dobře. Aspoň ze sebe neděláme trdla. I když, dnes se focením živí kdejaký vandrák a pomalu začíná doba, kdy u soudného člověka se člověk ani nemůže zmínit, že fotí.

reagovat
Sobota 20. října 2012 v 17:21 ® nnnap
nnnap

další ochutnávka z prý nejlepších. http://sport.ihned.cz/…ky-vsech-dob#…

se mi zdá, že jsme na své amatéské cvaky někdy moc přísní.

reagovat
Pátek 19. října 2012 ve 14:22 ® Tino reakce na …
Tino

MP-E65mm> :-D :-D :-D :-D

reagovat
Pátek 19. října 2012 v 10:29 ® sus1 reakce na …

MP-E65mm> Přesně.

reagovat
Pátek 19. října 2012 v 10:22 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

sus1> tak se na focení vyser a máš to

reagovat
Pátek 19. října 2012 v 10:21 ® sus1 reakce na …

MP-E65mm> Ten už nezabírá. : )

reagovat
Pátek 19. října 2012 v 10:17 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

sus1> tak ti nezbývá nic jiného než přibalit ibalgin

reagovat
Pátek 19. října 2012 v 10:15 ® sus1 reakce na …

MP-E65mm> :-) … a zrovna to budu potřebovat.

reagovat
Pátek 19. října 2012 v 10:13 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

sus1> tak si to odlehči ..................

reagovat
Pátek 19. října 2012 v 10:10 ® sus1 reakce na …

MP-E65mm> To ne,ale bolí mě záda od batohu se zrcadlem.:-)

reagovat
Pátek 19. října 2012 v 10:04 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

sus1> proč? myslíš, že to vyfotíš líp kompaktem? tomu sám přeci nevěříš

reagovat
Pátek 19. října 2012 v 9:47 ® sus1 reakce na …

MP-E65mm> S tim kompaktem to myslim vážně. : )

Sony CyberShot DSC-RX100

CANON POWERSHOT G15

reagovat
Pátek 19. října 2012 v 9:31 ® sus1 reakce na …

MP-E65mm> Jasný,také jsem to psal, že jinej věk. Ale jinak,jdu si koupit kompakt. : )
http://www.fotoaparat.cz/index.php?…

reagovat
Pátek 19. října 2012 v 9:21 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

sus1> samozřejmě že slyšel a bylo to první co mě proběhlo hlavou. Jenže Hitlerjugend měla své věkové hranice a když budu brát v potaz Jungvolk, tak ten také. Pochybuji, že tomu chlapci je na fotce deset let. Proto otázka proč.

reagovat
Pátek 19. října 2012 v 8:34 ® Mates(původní)
Mates(původní)

MP-E65mm> Je to asi tři roky stará fotka, samozřejmě je to ze slavností na Slivici. Já na tom viděl kontrast mezi ušmudlaným, prakticky bezbraným dítětem a tou svastikou. Ale já tenkrát fotil všechno.

reagovat
Pátek 19. října 2012 v 8:21 ® nnnap
nnnap

Mates(původní)> já myslím, že to je úplně zbytečná fotka. Obsahově. Zůstává pro mne momentkou z natáčení.
Nejspíše nějaké komedie. Jinak není možné, aby švejk krmil drceným lososem nějaké děcko v německým mundůru před americkým vojenský náklaďákem.

reagovat
Pátek 19. října 2012 v 7:53 ® sus1

MP-E65mm> O Hitlerjugend si nikdy neslyšel ??Možná to měl ten klučina ,,znázornovat ".Je teda fakt,že se to týkalo až starších dětí,ale … jestli to byla jakási recese,setkání ss,… ?? : )

reagovat