Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 763.467 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 19. října 2012 ve 2:05 ® MP-E65mm reakce na …
-
Mates(původní)> obsah mě nikterak neuráží, ale na svoje děti bych to v životě nenavlékl. Tak trošku se nad tím pozastavuji a sám sobě si kladu otázku proč. Proč to dítě..........
reagovat - Pátek 19. října 2012 v 1:06 ® osprey reakce na …
-
Mates(původní)> Já s ní problém nemám. Takže pokud se někdo takový nenajde, tak je to v klidu.
reagovat - Pátek 19. října 2012 v 0:14 ® Mates(původní) reakce na …
-
osprey> Kdyby si měl s tou fotkou níže problém, tak jí klidně odpal pryč.
reagovat - Pátek 19. října 2012 v 0:06 ® Mates(původní) reakce na …
-
MP-E65mm> Tuhle fotku jsem jednou dal ne jednu galerii, dostal jsem výhružky trestním oznámením a podmínkou k odstarnění. Co si o tom myslíš?
reagovat - Pátek 19. října 2012 v 0:03 ® MP-E65mm reakce na …
-
Mates(původní)> tak to sorry, něco mi uniklo............asi jsem zrovna chyběl když jsme probírali geometrické útvary
reagovat - Čtvrtek 18. října 2012 ve 23:58 ® Mates(původní) reakce na …
-
MP-E65mm>Ale já psal štverec ne čtverec, to je totiž něco jinýho.
reagovat - Čtvrtek 18. října 2012 ve 23:47 ® MP-E65mm reakce na …
-
Mates(původní)> oko není p..a , oko vidí
reagovat - Čtvrtek 18. října 2012 ve 23:45 ® Mates(původní) reakce na …
-
MP-E65mm> Rejpale.
reagovat - Čtvrtek 18. října 2012 ve 23:45 ® MP-E65mm reakce na …
-
Mates(původní)> to ale není 100% čtverec
reagovat - Čtvrtek 18. října 2012 ve 23:42 ® Mates(původní)
-
štverec z dávných časů…zkouška
reagovat - Čtvrtek 18. října 2012 ve 22:32 ® MP-E65mm reakce na …
-
Mates(původní)> to bych se musel rozpůlit, nejlépe rozčtvrtit, čas natáhnout na dvojnásobek a někoho otravovat bo tak velký revír...........mohl bych se ztratit
reagovat - Čtvrtek 18. října 2012 ve 21:54 ® sus1 reakce na …
-
ZN> Ne,ne ,v pohodě, jen jsem si dělal srandu.
reagovat
Ad. Toho scanixe bych fotil 3 : 2 s tim,že bych měl odraz ve vodě celej,nebe bych trochu oželel ale na vejšku ne. A nebo ...... možná i ten čtverc. - Čtvrtek 18. října 2012 ve 21:49 ® ZN reakce na …
-
sus1> upřímně, 99% fotek. Ale člověk když fotí, tak tu kompozici někam směřuje.Tyto fotky se prostě do 3:2 nehodí, jsou to pak jen cvaky bez invence. Ti lidi evidentně něco viděli, ale moc se s tím nesrali. Ten čtverec tomu dává aspoň nějaký smysl. Ale… ono se to těžko vysvětluje a nakonec, ať si každý fotí jak chce.
reagovat - Čtvrtek 18. října 2012 ve 21:25 ® Tino
-
pěkný fotky má i spartan.
reagovat - Čtvrtek 18. října 2012 ve 21:25 ® Mates(původní) reakce na …
-
MP-E65mm> Rozumím, no v tomhle období si tam užiješ mlh, východy v barvách, pavučiny plné rosy.....jinovatky…a ty okouni, jeah
reagovat - Čtvrtek 18. října 2012 ve 21:19 ® sus1 reakce na …
-
ZN> Řekni mě, ale upřímě, co máš doma v poměru 3 : 2 kromě gauče a postele.
reagovat - Čtvrtek 18. října 2012 v 19:43 ® MP-E65mm
-
Jo a hodně velký potenciál nese v sobě fotka „před vyplutím“ od Téci. Pohužel tomu chybí to správné světlo. Šel bych více doprava abych dosáhl více protisvětla, ty pavučiny by udělali své. Při spávné expozici resp. podexpozici bych tomu dodal větší atmosféru. Samozřejmě v závislosti na podmínkách, je možné že by z toho nebylo nic. Člověk by musel být tam. To jen, abych ukazal kudy bych se ubíral.
reagovat - Čtvrtek 18. října 2012 v 19:33 ® MP-E65mm reakce na …
-
Mates(původní)> Vidiš, já byl na Orlasu tolikrát, že bych to mohl spočítat na jedné ruce. Z toho tuším jednou v tomto období a tu možnost vidět tuto scenérii (tenkrát jsem i něco vyfotil). Ono totiž vidět a zaznamenat jsou dvě rozdílné věci. Ne každý to dokáže
reagovat - Čtvrtek 18. října 2012 v 16:51 ® osprey
-
Jo, ZN tomu tím ořezem dal hlavu a patu.
Já se jenom děsím toho, až to zas budu muset celé okomentovat a zdůvodnit, proč tři lidi, kteří se celou dobu handrkovali jak báby na trhu, rozhodli tak, jak rozhodli
reagovat - Čtvrtek 18. října 2012 ve 14:30 ® ZN
-
Mates(původní)> někdo fotí do čtverce a ani o tom neví. To je i případ té scanixovy fotky
reagovat - Čtvrtek 18. října 2012 ve 14:21 ® Libor reakce na …
-
Mates(původní)> souhlas
reagovat - Čtvrtek 18. října 2012 ve 14:09 ® Mates(původní) reakce na …
-
ZN> Trošku upravil? Podle mě už jenom ten čtvercovej ořez otočí tu fotku o 100% jinam.
reagovat - Čtvrtek 18. října 2012 ve 13:10 ® Mates(původní) reakce na …
-
MP-E65mm> Nevím, mě tohle nic neříká. Jezdil jsem 15 let na Orlík a tam jsou takové výjevy celekem běžná věc.
reagovat - Čtvrtek 18. října 2012 ve 13:10 ® ZN reakce na …
-
MP-E65mm> tentokrát je tam docela dost zajímavých fotek. Pro mne asi nej jsou tyto dvě (trošku jsem si je upravil, ale autora jsem pro jistotu uvedl
reagovat)
- Čtvrtek 18. října 2012 ve 12:06 ® MP-E65mm reakce na …
-
Mates(původní)> Mě se líbí fotka Tina, dával ji i sem. Není to omalovánka, má to atmosféru. Možná bude mít někdo problém s kompozicí a to zejména s umístěním dvou hlavní objektů (ostrůvek/lodka) ale poslední dobou mě baví koukat na fotky které se vzdalují nějakým šablonám, pravidlům atd.
Pak mě oslovuje fotka Scanixe, jak prosvítá slunce mezi stromy, vytváří to zajímavou atmosféru. Celkově ta fotka na mě působí lehce abstrakně. Ano, nebe, to by se dalo vytknout.
reagovat - Čtvrtek 18. října 2012 v 11:44 ® Mates(původní) reakce na …
-
MP-E65mm> Mě se tam líbí to jezero Vrbenský myslím, jak jsou tam ty větve z vody, ale taky by to šlo udělat lépe a radostněji. Jinak šeď, šeď, bída, bída…
reagovat - Čtvrtek 18. října 2012 v 10:15 ® MP-E65mm
-
Mates(původní)> známý efekt, kdy je zataženo nízkou oblačností, která se v jednom bodě roztrhá a prosvítne slunko. To osvítí scénu. Vytvoří se ojedinělé světlo s tmavou peřinkou (oblačnost). Nějak se tomu i lidově říká.........nevím, nevzpomenu si.
K fotce: vůbec mě neoslovila, trošku omalovánka. Jsou tam lepší v mých očích
reagovat - Čtvrtek 18. října 2012 v 9:47 ® Mates(původní) reakce na …
-
ZN> Jako na tý fotce není nic jen to světlo, ale to prostě zaujme. Napsal jsem jen postřeh.
reagovat - Čtvrtek 18. října 2012 v 8:54 ® ZN
-
Mates(původní)> světlo hezký, ale to je tak všechno. Myslím, že to moc nezvládnul. Jednak kompozici, to vůbec, rozostření jsem taky nepochopil. A to mi rozostřený fotky nijak nevadí, ale v tomto případě?
reagovat - Čtvrtek 18. října 2012 v 8:03 ® nnnap
-
Mates(původní)> takhle, vedle sebe jde o velmi nevyrovnané zpracování. To je trošku škoda. Osobně bych utlumil ten barák před kostelem na té přesluněné fotce a když už barvičky, tak více černé, jako na první fotografii.
reagovat
Taky si cvakám podobné fotky při nízkém sluníčku a studených mracích. Industriální krajina. Ale tam je výhoda, že osluněné předměty jsou jednotlivě dominantní a vytváří zajímavé prvky, ne jednolitou slitou hmotu. Z toho důvodu je pro mne zajímavější ta první, tmavší.