Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 763.540 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 15. října 2012 ve 20:29 ® nnnap reakce na …
nnnap

ZN> dodrbaný, ale krásná práce

reagovat
Pondělí 15. října 2012 ve 20:29 ® nnnap reakce na …
nnnap

MP-E65mm> to nedostane, ale když požádáš admina o kontakt na mne, jakože mi chceš svěřit zakázku, tak no problema. To je jak s malým děckem. Proč za vším vidíte problém? A nejde jen o fotobanky, fotky můžu mít napraseny kdekoliv pod reálným jménem. Taky není důvod ho zapírat. Prostě ne. Já s tím nemám problém.

reagovat
Pondělí 15. října 2012 v 19:09 ® ZN
ZN

1050×1050, 203 kilo, dodrbaný na 825×825, 62 kilo. Je to marný.

reagovat
Pondělí 15. října 2012 v 19:06 ® ZN
ZN

tak teda další pokus. Musíme to vyladit :-)

reagovat
foto/forum/2012/th-img21217.jpg
Pondělí 15. října 2012 v 18:43 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

nnnap> Jak se dostane tvoje fotka do fotobanky s tvým jménem, potažmo informacemi vedoucí k tvé osobě, můžeš mi na to odpovědět!!!!!! očekávám jasnou odpověď bez omáčky.

reagovat
Pondělí 15. října 2012 v 18:35 ® nnnap reakce na …
nnnap

ZN> zkus to dát na 1099×1099.. Možná to bere tu hranici úpravy právě od 1100

reagovat
Pondělí 15. října 2012 v 17:15 ® nnnap
nnnap

asi kvalitní fotky,

muhehe

http://art.ihned.cz/…-milan-jaros#…

neříkám, že nemůžou být. Teprv se začínám koukat. Havel, havel, dášenka, pejsek… No to si pošušňám.

reagovat
Pondělí 15. října 2012 v 16:07 ® nnnap
nnnap

no to je zajímavý- dopoledne se mi otevřel na 128 kilo, teď ten samý na 121kilo.:-O

reagovat
Pondělí 15. října 2012 ve 12:45 ® sunet reakce na …

ZN> Též mám 825×825, ale 120kB.

reagovat
Pondělí 15. října 2012 ve 12:00 ® nnnap reakce na …
nnnap

ZN> teď to sedí, přesně.

reagovat
Pondělí 15. října 2012 v 11:56 ® ZN reakce na …
ZN

nnnap> mi taky. Divné. Další pokus, 825×825 128 kilo. Mělo by to být nastavené tak, aby se fotky nedodrbaly až do, řekněme, roznměru 1100× x a velikosti třeba 300 kilo.

reagovat
foto/forum/2012/th-img21215.jpg
Pondělí 15. října 2012 v 11:48 ® nnnap
nnnap

ZN> mně se to otevřelo na 825×825 a 112 kilo.

reagovat
Pondělí 15. října 2012 v 11:07 ® ZN reakce na …
ZN

nnnap> co kolik? Jestli pixelů, tak 1100×1100 .

reagovat
Pondělí 15. října 2012 v 10:47 ® nnnap reakce na …
nnnap

ZN> a bylo kolik?

reagovat
Pondělí 15. října 2012 v 10:21 ® nnnap reakce na …
nnnap

lunimus> hovořím o běžných idiotech. Vidí a koná. Mít tento web veřejné zobrazení ipečka, nejsem tu.

reagovat
Pondělí 15. října 2012 v 10:15 ® lunimus reakce na …

nnnap> sorry, ale pride mi daleko jednoduchsie ta dohladat podla IP adresy z ktorej sem pristupujes, nez podla „parovania“ fotografie, ktoru si umiestnil do nejakej fotobanky a sem …

… takze mi to tiez nejde celkom do hlavy … jedine, ze by mal vzniknut podobny problem ako na istom SK serveri, ze sa chalan hlasil k ulovku krasneho sumca, co dokumentoval „autentickou“ fotkou, ku ktorej sme mu nasli nasledne original a bolo po sumcovi …

… verim vsak, ze toto u teba nehrozi, takze skor by som si strazil ine veci, ako fotografie, ak ovsem nefotis unikatne veci, ktore robia dvaja ludia na svete, ako napr fotenie farebnych „kvetov“ z rozprsknutej kvapky, alebo ine unikatnosti :-)

reagovat
Pondělí 15. října 2012 v 10:13 ® ZN
ZN

pokus

reagovat
foto/forum/2012/th-img21214.jpg
Pondělí 15. října 2012 v 10:11 ® nnnap reakce na …
nnnap

MP-E65mm> neudělal si chybu. Prostě si koupíš práva za 0,4 doláčů ke stejné fotce, jakou třeba prezentuješ zde.

Jako těch teoretických bariér, proč by to nemělo jít je spousta. Prakticky záleží jenom na tom, jak moc ty data kdo chce. A ty data se spojují v databázi fotobank. Dokonce s fotokopií dokladů. A protože to tak je, proto zásada- když někde s údaji, tak mimo nikde.

Možná se to bude zdát běžným ajfonistům http://mobil.idnes.cz/…/iphone.aspx?… , ten odkaz jen tak navíc mimochodem, mimo téma, jako zbytečné, FuckBroherům jako absurdní, ale faktem je, že v dohledné době dáte největší peníze za to, jak zamést za sebou stopy ve své internetové identitě, kterou si zaměstnavatelé, obchodní partneři, různí zmrdové a spol s.r.o na vás vytáhnou. To není otázka budoucnosti, to je reál už teď, je jenom otázne, kdy se bude zajímat někdo o vás. Jo, čím větší nula, tím spokojenější člověk. Smutné je, jak o svou minulost začnou zakopávat mladí. Dovedu si představit i legální vydírání. Jako třeba firma v usa, která z dostupné databáze zločinců si vytahuje jednotlivé lidi a těm za úplatu nabízí, že je vyškrtne ze své databáze grázlů. Hoši, neutečete. Napráskejte toho o sobě co nejvíc, budete kúůl.

Tak jako by se měla na školách učit finanční gramotnost, tak nesvéprávní by potřebovali vysvětlit rizika čistého, upřímného stolu u kterého se ovšem může zastavit a nabrat každý.

reagovat
Pondělí 15. října 2012 v 8:18 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Tino> u mě fajn, dlouho jsem tu neviděl slušnou fotku na rybářské téma, tahle mezi ně rozhodně patří.

reagovat
Pondělí 15. října 2012 v 8:17 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

nnnap> Když najdeš stejnou ve fotobance (se jménem a adresou) tak si udělal někde pěknou chybu. Nebo mi chceš říct, že když sem vložíš fotku, tak podle nicku a tvé internerové hygieny někdo pozná že jsi Petr Womáčka z Ústí? Já to nechápu a budu rád když mi odpovíš, tak aby to dávalo smysl.

Takže ještě jednou se tě zdvořile ptám, jak někdo pozná podle tvojí fotky vložené na tento server jak se jmenuješ a kde bydlíš.

reagovat
Neděle 14. října 2012 ve 23:00 ® Tino
Tino

tak já o sobě udělám otisk do historie (googlu) ;-)

kouzlo okamžiku ze sobotního rybaření. Dopoledne sice ryby nebraly, ale byla fotogenická mlha. Odpoledne tomu bylo naopak.

reagovat
foto/forum/2012/th-img21213.jpg
Neděle 14. října 2012 v 19:53 ® ZN reakce na …
ZN

nnnap> mi to nijak nedrásá nervy, každý máme svůj přístup, svůj pohled, a hlavně svůj život. Internet je jen plkání.

reagovat
Neděle 14. října 2012 v 19:11 ® nnnap reakce na …
nnnap

ZN> :-)) víš, když nasereš normálního člověka, to není problém. Když nasereš nebo zaujmeš idiota, tak to je problém. Ten nejmenší. Rýpej např. do vietnamské mafie a pak mi pověz, kdy ti zazvonili. A opakuju, nemá to nic společného s paranoiou. Prostě obecná zásada, něco jako umýt si ruce z hajzlu. Neosobní automatika u které nemusím přemýšlet. Jo a tady nediskutuji, tady jenom relaxuji.

reagovat
Neděle 14. října 2012 v 18:59 ® nnnap reakce na …
nnnap

MP-E65mm> když najdeš stejnou ve fotobance, se jménem a adresou, tak to fakt není problém:-D

reagovat
Neděle 14. října 2012 v 16:00 ® ZN reakce na …
ZN

nnnap> agent bez minulosti – Jason Bourne :-)

reagovat
Neděle 14. října 2012 v 15:26 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

nnnap> dost věcí které si napsal dokážu pochopit. Jediným s čím mám opravdu problém a věř, že jsem se nad tím pozastavil a pokusil zamyslet je to, jak může někdo vystopovat podle tebou vložené fotografie tvojí identitu. Samozřejmě s ohledem na obsah a prvky které vedou k tvé osobě (tam je předpoklad, že si to pohlídáš)

Fakt, mě to zajímá.......­........

reagovat
Neděle 14. října 2012 v 1:43 ® nnnap
nnnap

MP-E65mm> odpovím vám teď synky. Mohl jsem hned, ale když sem viděl, že máte chuť si pokecat alespoň o mně, tak sem nerušil.

Správně naznačuješ gugl. Ale je to jinak.

Miluju svobodu nad cokoliv jiného. Internet nemá pro mne jinou cenu, jak říci, když chci, rovinu. Obnáší to pár nevyhnutostí. Mé diskuzní postavičky, v průběhu nekrátkého času lidé buď milovali nebo nenáviděli. Nic mezi tím. Mne zajímali samozřejmě ti, co to dali. Nemalou část jsem iritoval tak, že i otevřeně vyhrožovali. Ono, když poukážeš např na nelegální praktiky menšin, se to dá očekávat.

A proto ten gugl. V situaci, kdy stačí prakticky 2 kliky, abys dostal celou historii každého na netu vystupujícího člověka, je blbost, za sebou nechávat identifikovatelné stopy. Můžeš nechat souvislé stopy, ale nesmíš je nikde spojit. Nebo celý život krákat o ničem. Nebo se vzdát svobody a budovat vztahy, kariéru. To nepotřebuji.

A jak to souvisí s rubrikou fotografování ryb? No kdyby to někdo nechápal, tak nevěnuji se vůbec námětům, které by se tu hodily. To by nevadilo. Chápu. Nevěnuji čas tématům, které fotí jiní. Proč. Napsat tu třeba, že se věnuji žížalkám, do 2 dnů si mne vyslídí i průměrně retardovanej kdokoliv. Není to paranoia, je to základní internetová hygiena, jak jí učím i svým dětem.

Omlouvám se, že nevyhovím fotografií, možná někdy topol, někde z kola, navigací, z ciziny.

Píšu za sebe. Jestli vám to tu vadí, nemám problém nepřispívat svým pohledem na věc. Chápu a rozumím pocitům komunity. Ale nebudu s tím dělat nic. Prostě, mohu nabídnout pouze text nebo brak. Berte, neberte.

reagovat
Sobota 13. října 2012 ve 23:36 ® nnnap
nnnap
:-D
reagovat
Sobota 13. října 2012 ve 23:23 ® ZN reakce na …
ZN

siri> můžeš tady dát nějakou fotku? Ptám se stejně, jako se za ty léta této diskuze ptám každého. Nic v tom nehledej, jen by bylo dobré předejít dalším debatám o teoretizování.

reagovat
Sobota 13. října 2012 ve 14:56 ® siri

nnnap> Hele, hodil jsem mu adekvatni terminus technicus, ktery si uz snadno dohleda, bo kdyz se nekdo chce dozvedet a naucit neco noveho, rad ho nasmeruju, ale jestlize se v zasade nic ucit nechce, jen neco ‚opsat‘ a pustit okamzite z hlavy – a priste se treba ptat znova na totez, to at si pak radsi spanembohem dal funguje na principu slepyho kurete… Cili polopatismy nevedu. :-)

reagovat