Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 788.851 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 11. října 2012 v 15:46 ® Mates(původní) reakce na …
Mates(původní)

Libor> No ty vole, tohle nemám zapotřebí. Nic, končím, nenech si rušit své kruhy.

Omlouvám se za neomalený vstup.

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 15:36 ® Libor
Libor

MP-E65mm> a já si myslím že taky při těch 1100px na šířku nesahá, ale ještě zkusím z domova.

Mates(původní)> vlož sem prosím nějakou fotku, ze které se stane poté tragédie.

edit: 1100 px na šířku přesně, jo a zkus to nahrát přes ten klasický způsob , nižší způsob (nikoliv přes flash).

Zvětšování je problém, souhlas, to by nemělo.

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 15:31 ® Mates(původní) reakce na …
Mates(původní)

Libor> Podívej, když mi poradíš jaké paramatry fotky použít, vyřešíš můj problém. Důležitej? To že mě něco sere a poukážu na to, neznamená nutně, že chci být důležitej, pokud vám mrvení fotek nevadí, dobrá, v pohodě. Mě to vadí. Já jsem jen reagoval na ZN a jeho divení o zvětšení fotky.

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 15:22 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

osprey> Původní myšlenka kterou jsem tady kdysi vznesl byla aby na to systém nešahal a velikost fotky byla 1200× něco, to, že se to stáhlo na 1100× něco, je už nepodstatný. Pokud Davidovi jde o datový prostor tak at si dá limit 400kb na fotku, ono by možná bohatě stačilo na těch 1100px 300kb a má to vyřešený. Samozřejmě pokud vložím menší velikost, tak bez nějakého „roztahování“ to mi mozek nějak nebral.

Zavěr: 1100px a 300kb jako strop, pokud dodržím tyto dva parametry system do toho nebude sahat.

Klidně ať si David vezme moje fisheura na HDD, věřím, že nebudu sám kdo by je rád daroval :-)

PS: když se podívám do sekce „obrázky na plochu“ tak tam vidím krásné plýtvání s datovým prostorem, netvrdím, že všechno. Ale nějaký to Mega by se ušetřit dalo.

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 15:05 ® osprey reakce na …
osprey

Mates(původní)> Pokusím se na Radima trochu tlačit. Minimálně si nechám vysvětlit, jak je to nastaveno.

Zeptám se jenom – na jiných serverech jsi s kvalitou zobrazení svých snímků spokojen? Abychom honili reálnou věc, která se uhnat dá.

Libor> Myslím, že i Míra (MPčko) se tu o té kvalitě nevyjádřil příliš lichotivě. Když už to děláme, měli bychom to udělat pořádně. Už proto, že třeba tahle diskuze na fotkách stojí.

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 ve 14:53 ® Libor
Libor

Mates(původní)> myslím si že přeháníš. Já s tím nějak problém nemám. Při vší úctě, si začínám o Tobě myslet, že potřebuješ být akorát abnormálně důležitej.

Jinak v jádru problému souhlas, že by mělo být naprogramováno tak, aby na to script nesahal, či resamploval kvalitněji.

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 ve 14:08 ® Tino reakce na …
Tino

osprey> mě se tam právě líbí ta prázdnota. A vlastně i ty bublinky od pádla, ty to dobře doplňují

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 ve 13:57 ® Mates(původní) reakce na …
Mates(původní)

osprey> Tragedie je, že i když dodržíš rozměr stejně to ten automat deformuje, prostě za každou cenu. A to je špatně.

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 ve 13:27 ® osprey reakce na …
osprey

Mates(původní)> Napsal jsem znovu Radimovi. Štve mě to, ale já jsem taky jen vkládač. Jen toho můžu a musím vkládat víc. :-)

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 ve 13:21 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Mates(původní)> Nejsi první a věřím, že ani poslední :-)

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 ve 12:45 ® Mates(původní) reakce na …
Mates(původní)

To mrvokurvení fotek tou kompresí mě odrazuje cokoliv sem dávat. Pokaždý když jsem něco dám, tak jsem akorát nasranej, už jsem se zařekl.

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 11:03 ® MP-E65mm
MP-E65mm

Fotosoutěž : „Podzimní naděje“ Když bych byl hnidopich něco bych tam našel, ale celkově to na mě působí fajn, co říkáte?

reagovat
Čtvrtek 11. října 2012 v 0:50 ® ZN reakce na …
ZN

Tino> ty, já se tou neostrostí moc nezabýval. Mě spíš zajímala ta ostrost :-)

reagovat
Středa 10. října 2012 ve 23:35 ® Tino reakce na …
Tino

ZN> spousta neostrosti mě tahá za oči, ale může to být tím, že jsem už docela unavený…

reagovat
Středa 10. října 2012 v 16:28 ® foks01 reakce na …
foks01

osprey> dík za tip,vyzkouším.

reagovat
Středa 10. října 2012 ve 13:04 ® osprey reakce na …
osprey

ZN> Fotka pěkná. Je vidět, že jsi při tom focení fotil a nesbíral jabka jako já:-))

reagovat
Středa 10. října 2012 ve 13:00 ® osprey reakce na …
osprey

ZN> Tady jsme si kdysi uhádali, že budou fotky větší. Nakonec jsme se shodli na 1100 bodech a David nechal Radima, ať to naprogramuje. Jenže ten program menší fotku, místo aby ji nechal, nafoukne.

Takže 1100 x něco. Zkus to.

reagovat
Středa 10. října 2012 ve 12:58 ® osprey reakce na …
osprey

MP-E65mm> Tam prostě motiv nebyl, je tam jen atmosféra. Vím, že je to hodně prázdné. Taky to není fotka do soutěže, ale sem jako případné téma pro konverzaci. A je to ukázka toho, jak těžké je zařídit, aby se ti k té dobré fotce všechno sešlo.

Ale mě se to líbí i takhle prázdné (hlavně proto, že jsem tam byl). Na tom místě není co vyfotit – nejsou tam stromy, keře, lidi, jen to, co vidíš. Možná by tam byl fajn druhý člověk na kajaku. Ale to už je rozpor mezi potřebami rybáře a fotografa. Já asi pořád budu vždycky víc rybář a dost samotářsky založený.

reagovat
Středa 10. října 2012 ve 12:53 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

ZN> zajímavý kontrast barev. Zvláštní jak jsou poskládaný ty listy s přičiněním clony to působí jako nějaký optický klam :-) líbí.

reagovat
Středa 10. října 2012 ve 12:48 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

osprey> Ahoj, u ty druhý „vychodovky“ mě chybí nějaký hlavní motiv. Když bych si představil, že tam stojí rybář ( nejlépe muškařící) asi by to nemělo chybu. To světlo je zajímavé, to prazdno to ničí.

reagovat
Středa 10. října 2012 v 9:00 ® ZN
ZN

proč to to fotku tady o cca 15 % zvětší ?

reagovat
Středa 10. října 2012 v 8:54 ® ZN
ZN

osprey> taky ze zahrady:-)

reagovat
foto/forum/2012/th-img21196.jpg
Úterý 9. října 2012 ve 23:06 ® osprey
osprey

A dvě fotky rána asi tak před měsícem.

reagovat
foto/forum/2012/th-img21194.jpgfoto/forum/2012/th-img21195.jpg
Úterý 9. října 2012 ve 23:04 ® osprey
osprey

Taky cosi přidám. Napřed dva cvaky ze sobotní práce v sadu.

reagovat
foto/forum/2012/th-img21192.jpgfoto/forum/2012/th-img21193.jpg
Úterý 9. října 2012 ve 23:03 ® osprey reakce na …
osprey

foks01> Ostřil bych do oblasti zlatého řezu vpravo vpředu a clonu použil velkou. Přijde mi, že tohle by mělo být ostré celé.

reagovat
Úterý 9. října 2012 ve 21:20 ® foks01
foks01

chlapi,kam by jste ostřili a jakou použili clonu?

reagovat
foto/forum/2012/th-img21189.jpg
Úterý 9. října 2012 v 0:28 ® MP-E65mm
MP-E65mm

nnnap> vlevo, vpravo, dole, nahoře ............. přihořívá, přihořívá, samá voda, samá voda........ hoří.

Tino> mě tam chybí víc místa. Pokud to nešlo, nefotím to. Spekulovat o tom jak bych to udělal když jsem tam nebyl (neviděl tu situaci) nelze.

reagovat
Pondělí 8. října 2012 ve 23:48 ® nnnap
nnnap

Tino> to jo, ale ukážeš mozku nejdřív kupu šutrů a pak chceš, aby v něm převládl pocit neurčita, jenom tím, že vyběhneš doprava. To jo, jdeš do mlhy, ale mě se potom oči tahaj zpátky ke šutru. A když ne fyzicky, tak povědomě tam mám ten šutr stále.

Ale na mě nedejte, já jsem jakýsi nedomrdek, protože ač pravák, tak se neumím postavit například ke golfu. Je mi jedno, kterým bokem se postavím. Ani krompáč neřeším. Prostě to tam peru pravou , levou stejně:-D

reagovat
Pondělí 8. října 2012 ve 23:41 ® nnnap
nnnap

ZN> viz, pod tímto příspěvkem.

reagovat
Pondělí 8. října 2012 ve 23:40 ® nnnap
nnnap

nnnap> znáš The Hitchhiker's Guide to the Galaxy? Možná jsem tam měl dát smajlík.

Píšu za sebe, neřeším světový mír, píšu… mi jde oko.:-)

reagovat