Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 788.887 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 30. září 2012 v 18:38 ® ZN reakce na …
-
lunimus> add.HDR, hluboká mýlka, hluboká. Nejsou to lidi, kteří si to nemůžou vynachválit a lidi, kteří hodí tyčku, jen to uvidí. Jsou to jen lidi, kteří mají míru vkusu posunutou dolů, nebo nahoru.
reagovat - Neděle 30. září 2012 v 15:59 ® nnnap reakce na …
-
lunimus> nad tím vůbec nepřemýšlím a automaticky to peru na max. Vyblitá šedivka, nezajímá nikoho plným právem. A kýč v tom musí být také. Je to pro lidi. Samozřejmě, že soukromá dílka, si ladím pro sebe. Ale fotoubeng, tam musím být modřejší než modrý.
reagovat - Neděle 30. září 2012 ve 14:04 ® foks01 reakce na …
-
lunimus> každej názor něco v sobě má,at už je pozitivní či negativní,dnes jsem byl pozván na focení ptactva, poštěstilo se a přilétl tenhle krasavec.jen by to chtělo aspon 300 objektiv.
reagovat - Neděle 30. září 2012 v 9:09 ® lunimus reakce na …
-
Libor> toto je celkom fajn, jedine, co mi na tom prekaza je, ze okraj je az moc rozmaznuty – posobi na mna dost rusivo a zabera moj pohlad viac ako ustredny motiv … a nebal by som sa odstrihnut z fotky spodnu 1/5 a z lavej strany rovnako 1/5 …
foks01> Nemas zac, ale neber nas moc vazne … my si tu len vyjadrujeme svoj nazor na fotky … a pritom nas nazor sa v danom okamihu nemusi vobec zhodovat s nazorom ostatnych … skratka kolko ludi, tolko chuti
reagovat… a ako som povedal … v prvom rade musis fotit preto, ze to bavi teba a paci sa to tebe … no a potom sa vzdy najde par ludi, ktori budu tvoju fotku chvalit rovnako ako sa najde par ludi, ktori dokazu tu fotku zniest pod ciernu zem … typickym prikladom kde to je asi najvypuklejsie, je HDR … su ludia, ktori si to nevedia vynachvalit a su ludia, ktori „hodia tycku“ len co to zbadaju … Alebo napriklad, ked fotim pre reklamne agentury krajinky, tak si nepamätam, ze by mi zobrali fotku, ktora by bola presne tak ako sa to paci mne … vzdy musela byt tak trochu gycova a z mojho pohladu zbytocne presaturovana …
- Neděle 30. září 2012 v 8:26 ® foks01
-
pánové děkuji za cenné rady a reakce,zatím jsem nafotil cca 300 fotek,takže jsem opravdu na začátku všeho,fotka byla pořízena při procházce s dvouletým synátorem,takže na nějaké velké štelování nebylo moc času neb ho mám stále za chvostem,…ještě jednou děkuji zkusím se zas něčím pochlubit.
reagovat - Sobota 29. září 2012 ve 22:13 ® nnnap reakce na …
-
Libor> pěkný.
reagovat - Sobota 29. září 2012 ve 22:12 ® nnnap reakce na …
-
foks01> zdravím. Je fajn, že přibýváte, kolezi.
Jseš levák? Nejseš, zřejmě, ale komponuješ jako levák. To není špatně. To je jedno. Možná ovšem by pro většinového koukače lepší, nabídnout mu jeho sexuální orientaci. Jestli této nadsázce rozumíš.
Tady pro začátek si stačilo pohlídat to zbytečné stéblo před hlavičkou červenatky mňamkovité. Ale to je jenom takovej všeobecnej dříst, ve skutečnosti mi nevadí. Zkus si více kompozic daného místa s drobnými posuny hlavního objektu. Možná se ti podaří i zachytit nějaký příběh do fotografie. Tady mi trošku chybí. Příklad- hlavička je obrácena hlavou dolů ke středu snímku. Opticky zavírá dějovou linku. prostě ta fotka končí v půlce. Tedy bych z tohoto pohledu fotografoval trochu více ze spodu, a umístil červenatku výbornou více doleva a lehce nad polovinu snímku.
reagovat - Sobota 29. září 2012 ve 22:11 ® Libor reakce na …
-
foks01> jj, a to houby nikam neutečeou, neuplavou, neuletí
reagovat - Sobota 29. září 2012 ve 21:59 ® lunimus reakce na …
-
foks01> jj … cim viac viem o foteni, tym viac svojich fotiek stahujem z obehu
… a urobit fakt doru fotku znamena, ze ju musim mat premyslenu skor, ako stlacim spust, lebo spravit 100 zaberov s tym, ze jeden mozno bude dobry, je blbost …
pri tejto tvojej fotke by som sa nebal jemne uprait prostredie pred fotenim … Je to sice prirodzene, autenticky zachytena muchotravka, ale ziaden katalogovy snimok z toho nikdy nebude … chcelo to odstranit stebla suchej travy krizujuce muchotravku … a mozno aj ten list by sa mohol odstranit … ale to si uz nie som celkom isty … urcite by som fotku ale este rezal a to cca 1/5 z prava a cca 1/10 zdola a tiez zhora …
reagovat - Sobota 29. září 2012 ve 21:44 ® foks01
-
tak se taky pomalu pokouším proniknout do tajů fotografování,…čím víc se dozvídám,tím víc se mi zdá,že udělat dobrou fotku je opravdová dřina.
reagovat - Sobota 29. září 2012 ve 21:15 ® lunimus reakce na …
-
nnnap> Ano mas pravdu
nechal som sa trochu uniest … takze sa verejne ospravedlnujem :o)
spike> nic si zo mna nerob, ja mam len take trochu prehnane kriticke oko … a musim povedat, ze nnnap ma uplnu pravdu … vo fotografii je mozne napredovat milovymi krokmi a za mesiac i skor je mozne fotit na poloprofesionalnej urovni … je vsak nutne vela studovat, vela pocuvat nazory inych a hlavne vela fotit … K tomu, ze treba vela pocuvat inych len podotknem, ze zas nie uplne kazdeho a tiez je dobre mat na vec vzdy aj vlastny nazor … lebo ak budes mat vsetky fotky fotene presne stylom konkretneho profi fotografa, nikdy sa nedostanes na foto vyslnie, lebo kazdy si povie „aha zas niekto, kto kopiruje fotografa XXX“ … musis mat na fotografiu vlastny nazor a ist tak trochu svojou vlastnou cestou … a najdolezitejsie je, aby sa fotky pacili tebe samemu … lebo si uchovavas svoje spomienky pre seba … a fotit tak, aby sa to pacilo inym zacni az potom, ked zacnes fotit komercne, lebo to uz sa potom mozno nebude pacit tebe
reagovatAle zaklad toho, aby fotka mala uspech je odfotit ju tak, aby bola niecim ina, ako vsetky ostatne fotky
- Sobota 29. září 2012 ve 20:57 ® nnnap reakce na …
-
Tino> to se stává, když fotíš z blízka prasklým prvním optickým členem.
reagovat - Sobota 29. září 2012 ve 20:52 ® nnnap reakce na …
-
lunimus> nemůžeš nám vyplašit člověka, který je ochoten dávat materiál
reagovatA přece mu jeho radost neznechutím. Je to jeho radost. Jo, kdyby tvrdil, že má nejlepší foťák a fotky super, tak …říííz. Ale to netvrdí. Proto z mé strany spíše tolerance a pluralita. Těším se na další, i když špačky už jsem viděl, tedy vím co mě čeká, ale ve focení se dá zrychlit rapidně. Za měsíc z něho může být slušný snímkář, chtěl li by. Ale každý má jiné priority.
- Sobota 29. září 2012 ve 20:39 ® lunimus reakce na …
-
nnnap> … mozno mas pravdu, ze som niekedy zbytocne prisny, ale ked sa budeme vsetci vzajomne potlapkavat po pleci, ake je to super, tak nas to nikam neposunie
… co sa tyka kompozicie, tak pri pohlade na chameleona a zvysok teraria som to vzdal a riesil som veci, ktore dokazem ovplyvnit
reagovat… ostatne je vecou dlhsej diskusie a do toho som sa teraz pustat nechcel … aj vzhladom k tomu, ze mam pripraveny clanok ohladom kompozicie a davam akurat dokopy obrazovy mterial
- Sobota 29. září 2012 ve 20:30 ® lunimus reakce na …
-
sus1> fuu .. ab niekto tvrdil, ze je to s kvalitou obrazu zrkadlovky … tak to je trochu odvazne tvrdenie … Zrkadlovka ma totizto tak kvalitny obraz, ako kvalitny objektiv pouzijes
… samotny snimac toho az tak moc neovplyvni (v porovnani so sklom)
… co sa tyka samotneho fotaku, nepoznam ho … chcelo by to mozno pohladat napr na digineff.cz recenziu tejto masinky
a ci je to vhodnou alternativou ako doplnok ku zrkadlovke … nechapem celkom zmysel … skus popisat, na co by si ho chcel pouzit …
Napr profici maju viac tiel fotakov a na kazdom maju nasadeny iny objektiv … bud kvoli tomu, aby nemuseli casto prehadzovat objektivy, alebo napr foti v prasnom prostredi (na pusti) a prehadzovanie objektivu by mohlo mat fatalny dopad na snimac …
ak si toto chces kupit kvoli tomu, ze sa ti obcas nechce vlacit velku zrkadlovku, tak toto o moc mensie od zrkadla nie je, takze nic neusetris …
reagovat - Pátek 28. září 2012 ve 22:26 ® Tino
-
nnnap> co pixelizuje, ale řeže chameleóny
reagovat - Pátek 28. září 2012 ve 22:02 ® sus1
-
Je tohle dobrý tip k zrcadlovce ? : )
http://www.megapixel.cz/…rny-18-55-mm
reagovat - Pátek 28. září 2012 v 16:51 ® spike reakce na …
-
lunimus> Až budou nějaké další fotky tak sem něco přihodím. Beru na vědomí, že čekat nějaké zázraky nemůžu. Ale můžu říct, že je lepší než bývalý digitál co sem měl a na focení vyfocení úlovku mně to bude stačit
reagovat - Pátek 28. září 2012 v 16:47 ® spike reakce na …
-
nnnap> Ano, budu tahat i k vodě, byl to dobrý kup i s brašnou a je cca rok starý a skoro nepoužívaný.
reagovat - Pátek 28. září 2012 v 16:09 ® nnnap reakce na …
-
spike> budeš to tahat k vodě?
reagovat - Pátek 28. září 2012 v 16:07 ® nnnap
-
možná jseš zbytečně přísnej. Vždyť se jedná o foťák za pár kaček. Kdo ví, na co mu to ostřilo. Spíše bych vypichol, že autor má dost prostoru pro práci s prostorem. To spíše jako autor ovlivní. Pro fotografii jako takovou, jsou technické parametry až druhořadé. Myslím u dobré fotografie.
reagovat - Pátek 28. září 2012 v 16:04 ® lunimus reakce na …
-
spike> Ze nechces pouzit blesk, chapem
reagovat… ale skus nastavit podstatne vyssiu hodnotu ISO, nech dosiahnes kratsi cas … skus to hodit na stativ … ak nemas, tak si opri ruku aspon o stolicku a skus aspon v miestnosti zabezpecit väcsie svetlo … mohlo by to tomu dost pomoct
… pripadne skus sem este hodit aj nejaku inu fotku (cohokolvek) lebo z tychto fotiek by som sa pre tvoju masinku nikdy nerozhodol
- Pátek 28. září 2012 v 16:00 ® spike
-
lunimus> Nemýlíš se, je to foceno z ruky, přes sklo a bez blesku abych neničil oči chamovi.
reagovat - Pátek 28. září 2012 v 15:55 ® lunimus reakce na …
-
spike> pozeram trochu detailnejsie tvoju fotku, netvrdim, ze som jej pridal body za kvalitu, ale podla absencie tvrdych tienov si myslim, ze bola robena tak, ako som pisal – zrejme bez blesku, z ruky, na dlhy cas a ostrenie bolo na automatike a neporadilo si poriadne s fotenim cez sklo terarka … alebo sa v niektorom z tychto bodov mylim?
reagovat - Pátek 28. září 2012 v 15:52 ® lunimus reakce na …
-
spike> fu … a to sa mi len zda, ze to ma tak malu hlbku ostrosti? … lebo mam pocit (tu nie je tvoja fotka v plnej velkosti) z moj mobil by to zvladol lepsie …
samozrejme nebudem to porovnavat s mojou zrkadlovkou, ale ta fotka ma fakt moc o kvalite nepresvedcila …
Alebo si to este mozno fotil z ruky, bez blesku a na dlhy cas … no rozhodne, ak by som videl tuto fotku ako prezentacnu k tomu, co tvoj novy fotak dokaze, tak by som si ho na 100% nekupoval
Skus pripadne hodit info, za akych podmienok to bolo fotene … mozno mu to prida par plusovych bodov
reagovat - Pátek 28. září 2012 v 15:51 ® nnnap
-
tak do dámské kabelky to není. Znamená to tedy, že fotíš častěji a rád?
reagovat - Pátek 28. září 2012 v 15:43 ® spike reakce na …
-
nnnap> http://www.fotoradce.cz/…00-cislo2364
reagovat - Pátek 28. září 2012 v 15:41 ® nnnap reakce na …
-
spike> vím. Co sis koupil?
reagovat - Pátek 28. září 2012 v 15:38 ® spike
-
nnnap> Jsou umělé tak proto
reagovat - Pátek 28. září 2012 v 15:33 ® nnnap
-
nnnap>
reagovat, ne vážně, co sis pořídil?