Chytej.cz

Fotografování ryb

1.3.2009 | filip111 | 788.887 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 28. září 2012 v 15:33 ® nnnap reakce na …
nnnap

spike> se mi to zdá, že to ty rostliny pixelizuje?

reagovat
Pátek 28. září 2012 v 15:01 ® spike
spike

Starý digitál vypověděl služby a tak se učím cvakat s novým kompaktem. Jedna z prvních fotek.

reagovat
foto/forum/2012/th-img21115.jpg
Čtvrtek 27. září 2012 v 11:48 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

brčkoo> Ahoj, děláš dobře že to prodáváš. Měl jsem naprosto stejnou situaci, takže vím o čem mluvíš. Na co mít doma sklo za desetky tisíc, když ho nevyužiješ. Zbytečně doma držet peníze které se neustále znehodnocují je blbost. Lze je použít jinam.

reagovat
Úterý 25. září 2012 v 15:18 ® osprey reakce na …
osprey

brčkoo> Já workshopy neorganizuju. Ale kdybys hodně chtěl, přijet můžeš. Nevyhodím tě. :-))

reagovat
Úterý 25. září 2012 ve 14:57 ® brčkoo reakce na …

Libor> Na ně mám macro objektiv, ten mi zatím dostačuje i když je pravda, že někdy by se mi to 180mm dlouhé macro sklo hodilo. Jak to sleduji, tak musím být úplný „dřevák“, který ještě nenašel i po několika letech užívání ty pravé přednosti tohoto objektivu.

reagovat
Úterý 25. září 2012 ve 14:50 ® brčkoo reakce na …

osprey> Opravdu?? Až budeš organizovat nějaký fotografický macro workshop, tak dej vědět. Pokud budu mít čas, tak rád zajedu :-)) To víš, že vím, jaký je rozdíl mezi kaprem z neveselé říčky a ze soukromáku za městem. Teď je neveselá říčka o trochu více zanesená nejrůznějším nepořádkem, takže boje se zdejšími kapry jsou mnohem napínavější. Tam je radost rybařit :-)) 1DX bude asi úžasný stroj, ale ta cena je za něj dost vysoká. Za ty peníze, bych si ho asi nikdy nekoupil, přesně, jak píšeš ty. Na tyto „stroje“ budeme muset ještě několik let počkat. Jestli ho za tuto dobu koupím, tak to sám nevím. Pokusím se sem dát nějaké foto. Spíše, ale až o prodlouženém víkendu. Teď jsem v práci a fotky tu u sebe nemám.

reagovat
Úterý 25. září 2012 ve 14:26 ® Libor reakce na …
Libor

brčkoo> k broučkům, vážkám, motýlům a trochu i portrétům , tak právě na to bych si 70–200 nechal, fakt.

reagovat
Úterý 25. září 2012 ve 12:17 ® osprey
osprey

brčkoo> Tak někdy přijeď. Měl bych tu pár zajímavostí.

S těmi věcmi, co jsou zadarmo to platí celkově. Dokonce i na rybách. Ty víš, jaký je rozdíl mezi kaprem 60 cm z takové té neveselé říčky a z toho soukromáku co máte za městem. I to je svým způsobem cena.

Já jednou budu fotit Canonem 1DX. Ale budu si muset tak 6 – 8 let počkat. To čekání je cena, kterou si mohu dovolit spíš než těch 160 tisíc, co stojí teď.

A mimochodem – dej sem nějakou fotku:-))

reagovat
Úterý 25. září 2012 v 11:42 ® brčkoo reakce na …

osprey> Teď si uvědomuji, že na tvém tvrzení „co je zadarmo, toho si nevážíš“ něco opravdu je. Pozastavuji se nad tím, protože jsem ho ještě nikdy neslyšel.

To je pravda, dostanu se blíž, ale u toho konvertoru ti nevím, tam už bude trpět celá kvalita fotografie. Konvertor bych spíše viděl na pevném 200 mm skle, než na zoomu.

Se mnou to je těžké, držím se hesla, že „nejdražší jsou věci, které člověk nevyužívá“. Usoudil jsem, že jak ten objektiv nebyl dlouho venku, tak by měl jít z domu. Nebudeš tomu věřit, ale co jsem zakoupil zrcadlovku, tak na rybách vůbec nefotím ani jí tedy k vodě vůbec neberu. Musím vykonávat jen jedno, buď se jen snažit chytat ryby a nebo se snažit fotit. Oboje současně neumí :-)) A co chci fotit?? Poslední dobu nějak tíhnu k broučkům, vážkám, motýlům a trochu i portrétům a u toho doufám že i snad zůstanu :-))

reagovat
Úterý 25. září 2012 v 10:38 ® osprey reakce na …
osprey

brčkoo> Nechtěl bych ho zadarmo. Co je zadarmo, toho si nevážíš.

Já s tím ve verzi s clonou 4 fotím snad čtvrtinu svých fotek. Dostaneš se blíž, má to malou hloubku ostrosti, pokud je ti to krátké, stačí konvertor za pár tisícovek…

Neprodával bych. Ale volba je na tobě. Ty víš, co a jak chceš fotit.

reagovat
Úterý 25. září 2012 v 9:51 @ rliebzeit

jedna fotečka pro osvěžení ducha

reagovat
foto/forum/2012/th-img21083.jpg
Úterý 25. září 2012 v 7:00 ® brčkoo reakce na …

osprey> Ten objektiv je bez stabilizace, což to by mi až tak nevadilo. S tím využitím je to už horší. Sporty v hale nefotím, svatby také ne, na zvířátka je to mnohdy krátké, na portréty mám pevnou 50, což je úžasné sklo. Tak teď si pokládám otázku, co s tímto objektivem mám fotit?? Je to snad rok, co jsem ten objektiv nevytáhl ze skříně. Hlavně poslední dobou nějak tíhnu k pevným objektivům. Oproti zoom objektivům mají lepší kresbu, menší rozměry a hlavně některé jsou i lehčí. Dát ti ho zadarmo?? Hmm… to je lákavá nabídka, ale myslím, že jí neužiji. Přeci jen zase tak v „balíku“ nejsem, abych rozdával L – kové objektivy :-))

reagovat
Pondělí 24. září 2012 ve 21:49 ® osprey reakce na …
osprey

brčkoo> Jak můžeš takovou věc nevyužívat? Máš 70 – 200/2.8 IS II? :-))

Stoupl bych si do fronty, ale musel bys mi ho dát zadarmo. Takže ho radši někde prodej.

reagovat
Pondělí 24. září 2012 v 19:07 ® brčkoo

Ahoj, pokud by měl někdo zájem, tak prodám objektiv Canon EF 70–200mm f/2.8L USM. Objektiv je 2 roky starý a v poslední době ho vůbec nevyužívám. Více info poskytnu v osobní poště.

reagovat
Sobota 22. září 2012 v 9:27 ® nnnap
nnnap

Stromy. Vděčný námět fotografů. Ať víte, kam si koupit jízdenky na MHD. http://life.ihned.cz/…zila-tsunami#…

reagovat
Čtvrtek 20. září 2012 v 16:29 ® osprey reakce na …
osprey

Mates(původní)> Včera jsme to spáchali. Bylo hodně drbání se na hlavě a přešlapování, ani všeobecná shoda moc nepanovala. Což se dalo čekat. On je to i důvod, proč tě ty výsledky zajímají – co se nakonec vybralo a jak se z toho vykecám. :-))

Flešku s fotkami, jak jsme je vybrali, jsem ale zapomněl v Táboře a dneska jsme s mvincikem dělali Duel kajak vs boat. Takže ještě ani nevím, jestli to mám od Davida v mailu. Zrovna se snažím všechno to tu uhnat.

I tak to ale asi dneska nestihnu, okomentovat tolik fotek, abych nebyl za úplnýho ignoranta. Snad zítra.

reagovat
Čtvrtek 20. září 2012 v 8:29 ® Mates(původní) reakce na …
Mates(původní)

osprey> Ahoj, chtěl bych se zeptat jak je na tom odborná porota z vyhodnocením fotosoutěže o podvečerním chytání.

reagovat
Středa 19. září 2012 ve 23:47 ® osprey reakce na …
osprey

sus1> Já se k tomu dohrabu, letos jsem chytal štiky v cizině a koupil plastovej Titanik a to jsem se rozšoupnul dost.:-))

reagovat
Středa 19. září 2012 ve 21:32 ® sus1 reakce na …

osprey> Tak se tady všichni veřejně přimluvíme u náčelníka, ať Tě přídá na platu a pak si konečně něco koupíš.:-)

reagovat
Středa 19. září 2012 v 11:49 ® osprey reakce na …
osprey

nnnap> Proto mám ta dvě 20D a moc se nederu někam výš. Ty moje kousky už nikdo nekoupí, ty mi shnijou pod rukama.

Můj finální stav bude stále dvě takové vykopávky a něco pro radost. Vykopávek jsou plné bazary, takže jak mi něco odejde, prostě to nahradím. Na tu radost si budu muset našetřit. Letos byla radost s pádlem. Víc radosti bych neustál:-))

reagovat
Středa 19. září 2012 v 11:42 ® nnnap reakce na …
nnnap

osprey> jo, je to takovej univerzál na měsíc a do lesa. Pro mě to je také řešení. Já když mám v prackách zrcadlo prostě nedokážu už nic jinýho do těch pracek vzít. Představa, že mačkám rukou kulu kolem krmelce a pak šahám na zrcadlo, brr

reagovat
Středa 19. září 2012 v 11:34 ® osprey reakce na …
osprey

nnnap> To nevypadá zle. Myslíš, že by mi udělali Canona ve dřevu a titanu, abych u té vody konečně trochu vypadal? :-))

reagovat
Středa 19. září 2012 v 8:47 ® nnnap
nnnap

konečně něco vhodného do batohu s kaprařskou bižu. http://img.ihned.cz/…ad_Lunar.png

Tak děvčata, kdyby některá chtěla mezi zavezením a prvním záběrem nějaké lechtivé foto před zajímavým oprýskaným stavidlem, domluvíme se. Máme na to průměrně 3 dny.

reagovat
Úterý 18. září 2012 ve 22:36 ® osprey reakce na …
osprey

sus1> No, docela se mi to líbí. Budu muset časem vymětit ty svoje vraky a zdá se, že bude za co…

reagovat
Úterý 18. září 2012 v 9:45 ® sus1 reakce na …

nnnap> Tak budou brzy v bazaru Canony 5D III za ,,dobrou" cenu. : )

reagovat
Úterý 18. září 2012 v 9:30 ® nnnap
nnnap

novinky od Canonu

http://technet.idnes.cz/…ec_foto.aspx?…

reagovat
Pátek 14. září 2012 v 11:55 ® regulus
regulus

ZN> ve všem je háček … ;-)

reagovat
Pátek 14. září 2012 v 11:42 ® Robur reakce na …
Robur

nnnap> to je foto z roku 2008, řekl bych, že to tak vypadlo z digitálu, ale krk na to nedám. Ještě zkusím ty její čnb fotky, páč se tehdy učila pracovat s clonou atd.

reagovat
Pátek 14. září 2012 v 11:36 ® nnnap reakce na …
nnnap

Robur> tendle jpg ti padá z toho digitálu? To je bez úpravy? V této prezentaci je 2 a 4 zbytečně hendikepována. Klidně ty fotky tahej přes nějakou hromadnou 1 klikovou optimalizaci. Třeba Ashampoo foto commander 9, tím nic nezkazíš. Upravené fotky můžeš pro sichr uložit jako kopie.

reagovat
Pátek 14. září 2012 v 11:16 ® Robur
Robur

ještě slíbené WL foto z našeho digitálu, ty čnb fotky budu muset vyloudit od lovce, nyní tedy lovec a jeho oběti

reagovat
foto/forum/2012/th-img21030.jpgfoto/forum/2012/th-img21031.jpgfoto/forum/2012/th-img21032.jpgfoto/forum/2012/th-img21033.jpg