Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 788.916 zobrazení | 18.360 odpovědíTohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 14. září 2012 v 11:04 ® ZN reakce na …
-
regulus> v tom bude nějaký háček
reagovat - Pátek 14. září 2012 v 10:29 ® nnnap reakce na …
-
regulus> z toho si nic nedělej, porotci právě také ne
reagovat - Pátek 14. září 2012 v 10:18 ® regulus reakce na …
-
ZN> Soča je fakt divná, ale mě zase nedochází Dánská a Iránská kultura, myslím tím vztah fotka název
reagovat - Pátek 14. září 2012 v 9:09 ® ZN reakce na …
-
osprey> no, na ty diskuze bych byl zvědavý taky
Nepochopil jsem moc jednu fotku, tu Soču. Asi proto, že tam bude OH.
reagovat - Čtvrtek 13. září 2012 ve 21:01 ® osprey reakce na …
-
ZN> Nepopírám. Napsal jsem, že některé hodně dobré a u jiných nevím. Prostě jsem je nepobral, nedorostl jsem k nim nebo mě neoslovují.
A dovedu si představit ty diskuze při vybírání vítězů
Robur> Prohlédl sis tu galerii v plné palbě nebo náhledy?
reagovat - Čtvrtek 13. září 2012 v 19:39 ® Robur
-
hele, je v pořádku, že ty mladé nevěsty, poseldní foto je první pár bez noh? Kupiduvu i na výstavě Saudka jsem si všiml, že jedné osobě trčí z hlavy lampa.
reagovat - Čtvrtek 13. září 2012 v 19:32 ® MP-E65mm reakce na …
-
osprey> mám dva favority
reagovatIronman a Na revoluční cestě. Docele se mi i líbí ten portrét Dánská a iránská kultura.
- Čtvrtek 13. září 2012 v 18:05 ® ZN reakce na …
-
osprey> procentuálně nevím, ale jsou tam hodně dobré fotky. I když v této „soutěži“ jde vždy o místo, kde to bylo focený.
reagovat - Čtvrtek 13. září 2012 v 17:49 ® sus1 reakce na …
-
regulus> … a když se podíváš na celej přehled,tak to vypadá, že to drží v ruce ta fetka.: )
reagovat - Čtvrtek 13. září 2012 v 17:26 ® regulus
-
Mimochodem, čiči ve finále zařvala a ten borec to přežil, aspoň to tady píšou http://www.worldpressphoto.org/…l-bera-sn-hm?…
reagovat - Čtvrtek 13. září 2012 v 17:18 ® regulus reakce na …
-
osprey> nečtu jak se to jmenuje a odkud to je a vůbec neřeším kdo to rozhodoval a proč zrovna takle.
Pokud chceš slyšet můj názor tak jediná fotka která mě na první pohled nějakým způsobem zaujala je ta druhá, něco na ní je, ale člověk se musí oprostit od kontextu kdy, kde a proč to bylo focený, brát to jen jako fotografii.
reagovat
Ta skáčící číča je zajímavá tím okamžikem, je to klasická momentka i když věřím, že fotograf napálil dávku. Jistě se jí dá lecos vytknout, ale u tohoto druhu fotografií se asi nejvíc cení ta pohotovost to zmáčnout v pravej okamžik. U té fotky naprosto věřím, že to nebylo naaranžovaný a docela by mne zajímalo, jak to dopadlo.
Ještě je tam jedna fotka, která trochu vzbudila můj zájem, je to fotka č.17. Je zvláštní, asi by se jí taky dalo ledacos vytknout, ale nejspíš splňuje účel pro který byla focena. - Čtvrtek 13. září 2012 v 16:12 ® nnnap reakce na …
-
osprey> té naší soutěže se neboj. To je v pohodě. To bude rychlý.
reagovat
Jistě, že to jsou vodborníci. A největší odborníci jsou to v dostizích o nejstupidnější dobrý důvod, proč má jejich fotka vyhrát. To si vem to první místo. To je kýbl důvodů. Mediální splašky. To je cena za dojímání se prakticky poroty sebou samou. Vůbec z toho snímku nečiší autentičnost. Komorní scéna. Černé divadlo. Hanba fotografie. Je to korupce. Místo, aby na fotografa letěla bota, drží jak sousoší. Ti lidí se prodaj za manipulaci západního světa. Ochotně žerou zahraničním médiím hru na zpravodajství. Je to symbióza. Ne, opravdu nemám nad čím uchcávat. - Čtvrtek 13. září 2012 v 15:49 ® osprey reakce na …
-
nnnap> Já bych řekl, že místy je to přesně o tom, co jsme tu řešili. Jde víc o to, CO autor vyfotil než JAK to vyfotil.
Ale to je jedno. Je to uznávaná soutěž, porotu jistě tvoří odborníci, kterým nesahám po kotníky. Já už se zase děsím toho, až budu komentovat zdejší fotosoutěž.
reagovat - Čtvrtek 13. září 2012 v 15:37 ® nnnap reakce na …
-
osprey> ale to není fotka ze severní Moravy.
reagovat - Čtvrtek 13. září 2012 v 15:36 ® nnnap reakce na …
-
osprey> nelze utéci před hodnocením soutěže, i když ji úmyslně bojkotuji. Takže jsem byl nakrmen hned po vyhlášení výsledků. Mě se na tom zajídá ideologická angažovanost, tedy něco, čeho mám tři prdele v ošatce vlastní minulosti, ještě vlaječky do oken a jsem schopen od těch pitomců dostat první cenu. Tedy většinou nelíbí. Snímky uřvaných primitivů, a teď se člověk kulturalny dojímá jejich emocinkami, pupínkami na nohou… Ať se jdou… vycpat se to myslím slušně říká.
Jediné, co jsem byl ochoten zkoumat, byl obrázek budov. Já jsem totiž spíš přes ty plochy. A ta kočička se správně dívá na svou oběť a ta správně už nežije.
reagovatTakže fotce věřím. I když má asi 30 miliónu jinech chyb. Nevadí. Jinak bída.
- Čtvrtek 13. září 2012 v 15:31 ® osprey reakce na …
-
Bigpista> Myslím, že jsou to alkouni.
reagovat - Čtvrtek 13. září 2012 v 15:19 ® Bigpista reakce na …
-
osprey> Bez ohledu na kvalitu fotky – lední medvěd a tučňáci? To je trochu renonc, ne? Nebudou to spíš papuchalkové?
reagovat - Čtvrtek 13. září 2012 ve 14:49 ® osprey
-
Tak jsem koukal na toto:
http://kultura.idnes.cz/…e-umeni.aspx?…
Některé velmi dobré, u jiných fakt nevím…
A ten, co vyfotil toho levharta, tak to byl fakt střelec.
reagovat - Čtvrtek 13. září 2012 ve 12:45 ® MP-E65mm reakce na …
-
regulus> jsem rád, že si to pochopil, už bych neměl energii na to reagovat
reagovat - Čtvrtek 13. září 2012 ve 12:13 ® osprey reakce na …
-
Libor> Já nezapomínám, že WL fotka může být dobrá. Dokonce bych ji upřednostnil před „umělou“, pokud by byla srovnatelná. Ale moje focení je zvěře je těžký amatérismus a tak je to vlastně jedno. Ostatně na žádném workshopu mě nikdo nikdy neviděl.
Moje focení je vůbec tak trochu problém. Proto se celkem dost bráním označení, že jsem fotograf. Fotografuju. Nic víc.
Fotit strnada, nedej bože chřástala nebo křepelku, i když mi všichni žijí tady kolem, na to nemám čas ani techniku a kdybych tu fotku nedej bože udělal, nevěděl bych, co s ní. Tak maximálně bych ji dal sem.
reagovat - Čtvrtek 13. září 2012 v 11:35 ® regulus reakce na …
-
MP-E65mm> ale ve svojí podstatě jsme lovci senzací všichni. Všichni se snažíme vyfotit cokoliv podle svých představ, nesnažíme se kopírovat něčí fotku, naopak když už se jedná o něco co bylo 100× nafocený, tak hledáme nebo se alespoň snažíme udělat ten svůj snímek trochu nebo úplně jinak. Každá, i ta nejblbější fotka je svým způsobem originální, pochopitelně čím je fotografovaný objekt profláknutější, tím je fotka ze všech možných úhlů pohledu méně zajímavá a to i za předpokladu, že se jedná o skutečně dobrou a někdy i nevšední fotografii.
Pochopil jsem jak jsi to myslel, ale nedalo mi nenapsat to co jsem napsal.
Pokud se týká focení zvířátek, což je v jazyku vašeho kmene WL i WS, tak WS vůbec nechápu, nedovedu si představit, že bych ležel někde „zaparkovanej“ s odjištěným foťákem a čekal až krotitel vypustí objekt fotografování abych to do něj mohl napálit s kadencí samopalu soudruha Kalašnikova nebo fotit fógla přivázanýho za nožičku k větvi (jak psal Libor), tohle bych fakt nikdy neabsolvoval a popravdě mě hlava nebere lidi co na WS chodí fotit, ale jak se říká, proti gustu žádnej dišputát.
No a u té druhé skupiny, fotografů zamaskovaných kdesi ve volné přírodě čekajících jestli se objekt fotografování objeví nebo nikoliv a je úplně jedno jestli to je půl kilometru za Dolní Lhotou nebo na Aljašce, tak ty docela chápu i když bych to asi neabsolvoval, není to můj šálek čaje. Tím nechci říct, že nikdy nevyfotím zvířátko, to zase jo, ale nechodím je fotit cíleně.Problém tohoto trendu focení je asi to, že je všude přezvířátkováno, každej lojza co si koupí zrcadlovku s dlouhým, trochu světelným sklem to zkusí. Nastaví vyšší ISO aby měl dostatečně krátkej čas, zapne „kulomet“ a když to nevyjde napoprvý, tak to vyjde na podesátý. Hurá, fotka se povedla, šup s ní na net, koukejte jé ptáček nebo jiný zvířátko.
Tohle všechno přinesla digitalizace fotografie, oni nemusí kupovat a vyvolávat filmy, nemají 36 fotek na film, je jim vlastně jedno kolik fotek udělají, prakticky kromě času to nic nestojí a tak místo pár desítek fotografií denně jich udělají stovky, možná i tisíce (kdyby to udělali na film, tak je čeká být tejden zavřenej ve fotokomoře). No a to je právě to, co si myslím, že tyto fotky v dnešní době tak degraduje. Fotky zvířátek z volné přírody budou svým způsobem dycky jenom momentky. Máš málo času, i když ptáček sedí, nikdy nevíš kdy odlítne, takže nemáš čas moc promýšlet kompozici, o tom že by to bylo lepší fotit víc zleva se mluvit nedá už vůbec, musíš to zmáčknout. Takže na většině těchto fotek se najde něco na zkritizování. Pokud ještě nastane trend, že někteří lidí vydávají přivázaný zvířátko za náhodnou fotografii někde v lese, tak to nutně musí alespoň u části fotografické veřejnosti vyvolávat jakousi nelibost vůdči takovýmto fotografiím.Za sebe, taky fotky zvířátek moc nežeru, ale ani nepatřím k odpůrcům, tak nějak je nevyhledávám a když na to někde narazím, tak se sice podívám, ale nemám snahu to nějak hodnotit nebo zkoumat jestli to bylo skutečně foceno tam kde autor uvádí.
reagovat - Čtvrtek 13. září 2012 v 11:15 ® MP-E65mm
-
Libor> tady máš jednoho sterilního workshopového papuchalka, rybičky jsou přilepené k zobáku kanagonem a samotný papuchal je zavěšen na patnáctce fluorcarbonu. Pozadí je fotografická zeď světlé modré barvy. Autor snímal sekvenčním snímáním a prakticky nedal prst ze spouště. Karta 32GB foceno do RAWu, fotek jako zavodící rybářu v této sezoně
EDIT: eee, zase ten prohlížeč
reagovat - Čtvrtek 13. září 2012 v 9:56 ® MP-E65mm
-
nnnap> ano, ale zůstane pouze cenná a to je vše. Jako dokument, jako nějaké sebeuspokojení, lovci senzací (vyfotil jsem něco co nikdo nemá) atd.
reagovat - Čtvrtek 13. září 2012 v 9:49 ® MP-E65mm reakce na …
-
ZN> máme na to stejný pohled
reagovat - Čtvrtek 13. září 2012 v 9:14 ® ZN
-
já si myslím, že fotka je jenom fotka. Buď je dobrá, výborná nebo špatná. Dle mého je úplně jedno, čím vznikla, jak vznikla a kde vznikla. I když u těch načančených ze ZOO je to takové divné.
reagovat - Čtvrtek 13. září 2012 v 8:43 ® MP-E65mm
-
Libor> budeš se divit, ale ja si WL vážím víc jak WS. Na druhou stranu WS nezatracuju. Jsem taky radši v přirodě, ale to tobě říkat nemusím. Pokud víš co dělat, tak tři hodiny třiskat do jednoho fogla je nesmysl. (nebavím se o běžných navštěvnících WS) tam je to jasné a pro ně je to víceméně dělané.
reagovat - Čtvrtek 13. září 2012 v 8:40 ® Robur
-
Libor> to mně připomíná, že vím o místě, kde výr sedává a pohrabu fotky, kde dcera fotila malé bažanty a my fotili dceru jak fotí malé bažanty.
reagovat - Čtvrtek 13. září 2012 v 1:17 ® nnnap reakce na …
-
Libor> a trh si cení které fotografie více?
reagovat - Čtvrtek 13. září 2012 v 1:16 ® Libor
-
MP-E65mm> hoď sem papuchalka woe, ať ty naše plky zapadnou do odpadkovýho koše databáze
reagovat - Čtvrtek 13. září 2012 v 1:12 ® Libor
-
regulus> wl = wild life, neboli divočina = fotíš divokýho fógla a hledáš ho v lese či na poli, čakáš na něj v mrazu atd.
Výhody: žádná (možná sebeuspokojení osobní úchylky)
Nevýhody: když se ti to nakonec povede, jsi dávno v důchodu a posléze jsi nařčen z fotomontáže nebo focení na workshopu
workshop = uvážeš ochočenýho fógla na větev a fotíš ho ze všech stran třeba 3 hodiny, občas se můžeš jít zahřát mezitím i do auta.
Výhody: za 20 min. máš fotky jak lusk Nevýhody: pořád jsi napadán WL fotografy, že to není fér
reagovat