Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 788.967 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 12. září 2012 v 10:56 ® Libor reakce na …
Libor

nnnap> houby k lhostejnosti, k pochopení woe.

reagovat
Středa 12. září 2012 v 10:29 ® nnnap reakce na …
nnnap

Libor> to nechci, to je kompromis. Čemu slouží? K čemu to je dobré? Vede to k lhostejnosti. Na to nemám čas.

reagovat
Středa 12. září 2012 v 10:20 ® Libor reakce na …
Libor

nnnap> jinak diskutovat či argumentovat umíš, ale chybí mi u tebe schopnost dívat se na obě strany mince.

reagovat
Středa 12. září 2012 v 10:12 ® Libor reakce na …
Libor

nnnap> to co udělali ti pánové se nesmí, ale bůh ví o co šlo. Blbců je na světě plno.

Jinak nějak jednat může oficialně myslivecká stráž(klasický řadový myslivec, proškolený, většinou znalý, v 90% případech je 1ks stráže na 500ha plochy, může být ale více), která může žádat totožnost a nahlédnout na osobní věci, občan by měl dbát jejich pokynů. Stráž se musí prokázat odznakem, který má své jediněčné číslo. Stráži, i občanovi by měla pomáhat PČR.

více přesně práva stráže: http://eagri.cz/…0051569.html

reagovat
Středa 12. září 2012 v 10:09 ® nnnap reakce na …
nnnap

osprey> čekám, kdy nějakého magora napadne vyžadovat v soukromém lese Model Release u vyfoceného stromu :-D nebo hned a to by bylo jednodušší, Property Release (Souhlas majitele)

reagovat
Středa 12. září 2012 v 8:45 ® Libor reakce na …
Libor

osprey> ahoj, hezká fotka, líbí se mi.

reagovat
Středa 12. září 2012 v 1:36 ® osprey reakce na …
osprey

Tino> Z kajaku.

reagovat
Středa 12. září 2012 v 1:30 ® regulus reakce na …
regulus

osprey> jo …

reagovat
Středa 12. září 2012 v 1:21 ® Tino reakce na …
Tino

osprey> tak kvůli tomu stojí za to vstávat dřív…

reagovat
Středa 12. září 2012 v 1:16 ® osprey
osprey

Fotka z dnešního rána.

reagovat
foto/forum/2012/th-img21018.jpg
Středa 12. září 2012 v 0:22 ® osprey reakce na …
osprey

nnnap> Nic takového není – taky ti dva byli obviněni z loupeže.

reagovat
Úterý 11. září 2012 ve 23:55 ® nnnap reakce na …
nnnap

Libor> jenom k tomu lesu- existuje něco takového, že tě někdo může vykázat z lesa s fotoaparátem? Je něco takového oficiálně nebo teoreticky možné, šušká se mezi vámi o této možnosti?

reagovat
Úterý 11. září 2012 ve 23:53 ® nnnap
nnnap

MP-E65mm> tak jestli je první odstavec mimo, tak se omlouvám. Ty popisky k fotografiím a zejména text samotný vytvořil patrně autor sám, možná za drobného redakčního vedení. To je celkem fuk. Však píšu od začátku, že mi vadí prezentace těch záběrů.

Myslíš, že nevšiml? Ta umělina je tam přímo zažehlená. Braillovým písmem. To by i slepý viděl. Nehovoříc o momentkách, třeba ta, podezřívám, že snad dokonce samospouští, s tím nahrblým králem divočiny 6 metrů od nakomponovaného posedu autora.:-D Ta čtverka se dívá s tak nechutným opovržením, že to bych viděl i zadkem.

Dík za odpověď. Jsem myslel, že se nějak moc dojímám fototeorií, co kdo napsal a tak.

reagovat
Úterý 11. září 2012 ve 22:59 ® Libor
Libor

MP-E65mm> každý to má jinak nastavený, já si wildlife fotek vážím, protože vím jak je těžké je získat, pokud vidím u pěti autorů 10 stejných fotek z workshopu, degraduje to ve mě tu fotku k nule. Však víš že se workshopům bráním, je to jako střílet zvěř u krmelce v oboře, není z toho prostě ta radost..

Asi bych to vzdáleně přirovnal k tomu, jako chytit pstruha do čeřenu versus chytit ho na suchou mušku.

Každý má svou cestu, každý to vnímá jinak.

reagovat
Úterý 11. září 2012 ve 22:45 ® Libor reakce na …
Libor

Tino> možná jo :-)

reagovat
Úterý 11. září 2012 ve 22:28 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

nnnap> sladké řečičky = text pod fotkami o kterých se tu bavíme, to jen na vysvětlenou. Kdyby si viděl fotky mědvědů a nečetl ty sladké řečičky, tak se nad tím vůbec nepozastavíš. Tak trošku si vytváříš svůj svět, budiž ti přáno :-)

Hodnotím fotku. Jako výsledný produkt. Rád si vyslechnu příběh jak byla fotka pořízena, ale nemá to vliv na hodnocení.

Na ten první odstavec snad ani nemá cenu reagovat.

reagovat
Úterý 11. září 2012 v 19:47 ® nnnap reakce na …
nnnap

MP-E65mm> to bych byl i rád za osvětlení tvého pocitu. Samozřejmě vím, že tě seru od samého počátku, co s tím nadělám, ale mi to nevadí a doufám že ani tobě ne.:-D

Já na pravidla docela kakám a řídím se jenom svým rozumem nebo citem. Tak netuším kterými sladkými řečičkama by mne kdo ovlivnil. Napráskám na sebe, že jsem beran. Se mnou nikdo, nikdy nic nenadělal. I v době manuální prostituce/ zaměstnání/ jsem si vybíral vedoucí.:-)

Tak mi to písni. Klidně tady nebo do osobky.

reagovat
Úterý 11. září 2012 v 17:26 ® Tino reakce na …
Tino

Libor> přemýšlel, jestli půjde po mě :-93;

reagovat
foto/forum/2012/th-img21012.jpg
Úterý 11. září 2012 v 16:45 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

nnnap> duvod proc jsem to tak napsal je, ze jsi aspon v mych ocich prave ovlivnen tema sladkyma kecama kolem fotek. Ja jsem to necetl a dokazu se od toho odprostit. Ty fotky nemaji atribut „velke“ fotky, ale jsou technicky na dobre urovni, je z nekterych citit akcnost. Jestli je to wild life nebo zoofotka chg cokoliv jineho nebudu hodnotit, protoze to tu fotku nesrazi pokud to je fotka s velkym F. Debat na tema WL fotografie jsem si uzil az az. Je to jakasi forma honeni si trika a dokazovani ega. Fotka je fotka a pokud nekdo bude stavet na tom ze WL fotka je top a ve skutecnosti to je sracka, tak by mel prestat hulit.

reagovat
Úterý 11. září 2012 v 16:19 ® regulus reakce na …
regulus

Luban> u tohodle by mu asi jen tak popruh neutrh, leda s hlavou … :-))

reagovat
Úterý 11. září 2012 ve 14:58 ®  reakce na …

nnnap:ak mal niečo takéto:D

reagovat
foto/forum/2012/th-img21009.jpg
Úterý 11. září 2012 ve 14:26 ® nnnap
nnnap

podařilo li se mi osvětlit některé otázky jsem rád. A teď by mne zajímala tato věc. Co na to říkáte? Dost mne to zarazilo a jsou tady fotografové + myslivci- co se stalo? Je to kiks, je to možné, je to vůbec možné? Asi začnu chodit do lesa s útočným granátem.

http://zpravy.idnes.cz/…-/krimi.aspx?…

reagovat
Úterý 11. září 2012 ve 14:02 ® Mates(původní) reakce na …
Mates(původní)

Díky za osvětlení.

reagovat
Úterý 11. září 2012 v 10:45 ® kubas reakce na …
kubas

Libor> To je nádhera :-) .

reagovat
Úterý 11. září 2012 v 10:44 ® nnnap
nnnap

děkuji přátelé za příspěvky. Záměrně jsem nevstupoval do průběhu diskuze, když jste přijali nabídku diskutovat. Pokud zde totiž nebudeme psát nebudeme mít co číst. Nebudu teď jmenovitě reagovat na jednotlivé posty, byl by to samý odkaz.

Musím říci, že jsem spokojen se závěry diskuze a že posty, zejména Libora a Regula byly přesné. Bylo by tedy zbytečné, napsat svými slovy to samé. Ta závěrečná Liborova fotografie anakondy a 6 wágnerů zřejmě vysvětlila i konzumentům hodnotu těchto fotografií a já téměř nemám co více bych k tomuto napsal. Teď několik konverzací ke konkrétním lidem

Mates(původní)> narazil jsem zřejmě na svůj mantinel, protože už nevím jak lépe napsat, že neutíkám z lopaty, ale zvu do diskuze. Kdybych totiž napsal svůj názor hned , tak by nebylo mnoho k diskuzi. A přečíst si svůj názor nepotřebuji, to uznej:-)

Teď odpovím na otázku, co mne přivedlo na zjištění, že to nejsou fotografie divokých zvířat, že to je načančaná bída a cirkus humberto. JSOU TO OČI těch zvířat. Všimněte si, že prakticky na všech fotografiích se lovící zvíře dívá přímo na fotografa. Teď to odlehčím- taková fotografie může být pouze jediná, z pozůstalosti. A dále je zbytečné o těchto " fotografiích " mluvit. ŠAŠKÁRNA, ŠAŠKÁRNA, ŠAŠKÁRNA. Já ale autora nekritizuji, je to jeho strávený čas. Ty záběry jsou dobrý na rodinou plazmu, ke grilovačce s přáteli s dobrým wow efektem. Nic víc. A k prezentaci v médiích už pouze jako pijarko cestovky. Jiný důvod uveřejnit tento paskvil na celostátně sledovaném webu asi nebyl.

osprey> já se Mirku nedokážu přenést přes počáteční lež a hodnotit technickou úroveň hanby. Tam se prostě nedostanu. Zavřené dveře. Mám blok.

Na a teoreticky o tom, co mi tam asi vadí- popsal to Regulus a Libor. Takové věci, jako práce s hloubkou ostrosti a jiné fotokumšty, na to zřejmě není čas. To také sráží tyto fotografie na prakticky popisné momentky. Pokud jede sériové snímání, je z čeho vybrat. Ano, dobrou a výbornou fotografii udělá až něco navíc. A ano, jak píšeš, takovou fotografii by udělal úplně každý na daném místě. Na fotografiích je vidět, že jsou pořízeny v místě, kde dovolili účastníkům safari vystoupit z auta.

MP-E65mm> píšeš o pokoře.Já nekritizuji dotyčného pána, protože ten si jen udělal radost a pro kámoše to je dostatečná kvalita, psal jsem, že mi vadí přístup médií, jejich hlad a potřeba nasytit hladové krky čumilů, výroba hrdinů. Tak na to snad názor můžu mít aniž bych snad byl sebestředný nafoukanec. Teď jsem to trošku autocenzuroval, ten výraz:-)

No a co bych ještě napsal, kdybych odpověděl hned, že jsem přesvědčen o tom, že jsou zde, u nás na webu, lepší přispívající fotografové, jak uvedený autor.

To bylo zhruba vše, doufám, že rozsah reakce nezavdá důvod že jsem odpovědi odflákl.

A teď mne omluvte , kráčím ke kombu a budu chvíli mimo tento svět. Budu se pohybovat s Neil Youngem v jeho vesmíru ve skladbě Kortéz je vrah. Ten člověk má totiž velice zajímavý, muzikantský mozeček. Je to směs primitivity a geniality.

Ještě jednou- dík za diskuzi.

reagovat
Úterý 11. září 2012 v 10:09 ® kubas
kubas

Robur> To už dávno neplatí a když už si chtěl jmenovat ústav, který jsem navštěvoval 8 let, tak je to Biskupské gymnázium :-D …

reagovat
Úterý 11. září 2012 v 0:05 ® Libor
Libor

A ještě podzimní rybu na jejím domečku (do vody padlý strom)

reagovat
foto/forum/2012/th-img21003.jpg
Pondělí 10. září 2012 ve 23:56 ® Libor
Libor

tak jsem jednoho medvěda přeci jen našel, a pamatuju, že tenkrát jsem taky přemejšlel jestli půjde blíž… :-) (ohnisko 100mm)

reagovat
foto/forum/2012/th-img21002.jpg
Pondělí 10. září 2012 ve 22:52 ® Robur
Robur

MP-E65mm> tak to jsem byl asi já.-D

reagovat
Pondělí 10. září 2012 ve 22:51 ® prasopes
prasopes

Mates(původní)>Vi­dim jenom jednu velkou tmavou fotku bez slunce a barev kde mi to moc prirozene nepripada no nevim asi nemam citeni na foceni:-)

reagovat