Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 788.987 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 10. září 2012 ve 14:15 ® nnnap reakce na …
-
Mates(původní)> tak, musíš trošku diskuzí zaplatit, ne si to nechat nasypat na talíř. Já to pro sebe nepotřebu třepat. Já to vím. A teď mne prozatím omluvte, frčím pro kombo.
reagovat - Pondělí 10. září 2012 ve 14:13 ® osprey reakce na …
-
Mates(původní)> Já bych to řekl takhle – jsou to akční fotky popisného charakteru (mimochodem, velmi často takhle fotím já, vlastně skoro pořád). Považuju ty fotky za docela dobré a technicky zdařilé – takové dobře zvládnuté řemeslo, nnnapovi bude asi chybět víc vloženého fotografického ducha – práce se světlem, hloubkou ostrosti, snaha dostat do těch fotek nějakou atmosféru nebo jimi něco vyjádřit.
Já tohle zas tak moc neumím a shoduji se s názorem mnohých, kteří tvrdí, že právě v tom je mistrovství fotografie.
Kdybych tam seděl s patřičnou technikou, asi bych dokázal pořídit stejné záběry. Možná až moc stejné. Ani bys nepoznal, které jsou moje a které toho pána. A o tom to nejspíš bude.
reagovat - Pondělí 10. září 2012 ve 14:13 ® nnnap reakce na …
-
Libor> taky svoje hraní nikam necpu. Je to výhradně soukromá kategorie. A fender mne neurazí. Chci čistej zvuk pro svůj efektovej pedál. Kytaru třebars, jsem si od nich nekoupil. Jako že stratokaster by byl velmi kůl. A teď už si běžím pro kombíčko.
reagovat
Omega byla velmi inspirující. - Pondělí 10. září 2012 ve 14:02 ® Mates(původní) reakce na …
-
Inu to jsem se toho moc nedozvěděl.
reagovat - Pondělí 10. září 2012 ve 14:01 ® nnnap reakce na …
-
Luban> vím, říkám vobler. Taky jich mám víc.
reagovatApropo- vyžvanil jsem to manželce. Jsem kupa sraček. Ale jo, když mi to udrží manželství
- Pondělí 10. září 2012 ve 13:53 ® reakce na …
-
nnnap:Stovka je do ložnice akurát,ale žiaden tranzistorák ti nenahradí jemné brumendo lampového komba a charakteristický vintage soud,ktorý oceníš u nesmrtelných rockových balád hrajúcich manželke o polnoci do uška:D
reagovat - Pondělí 10. září 2012 ve 13:48 ® Libor reakce na …
-
nnnap> jaký je rozdíl v tom koupit si teleobjektiv a fender? oboje ani něco přináší. Dneska je spoustu babráků co si kupují fendry a přitom…
focení wild life, milionkrát propírané téma.
reagovat - Pondělí 10. září 2012 ve 13:38 ® nnnap reakce na …
-
Luban>
reagovat, diskutujme o fotkách. Je to 100W do ložnice na příležitostné hraní. Dokonce tranzistor. Ale beru to jako finalizaci svého řetězce a kupuju to pouze jako dalšího voblera.
- Pondělí 10. září 2012 ve 13:05 ® reakce na …
-
nnnap:Nekupuj fendra,kúp maršala.
reagovat - Pondělí 10. září 2012 ve 12:27 ® nnnap
-
no, rozhýbat vás k diskuzi synci, to už dříve vyvolám spontánní porod u panny
Proč jsem ten příspěvek psal. Já samozřejmě nemám nic proti pánovi a jeho fotografické prezentaci koupeného prostředí. Mě spíše k sepsání příspěvku ponoukla situace kdy se nedobré, nepříliš kvalitní záběry v MÉDIÍCH vydávají za dobré, jako třeba v tomto odstrašujícím příkladě, s popiskem český fotograf divoké zvěře apod. Je jich povícero, toto není první případ. Na toto jednotlivě sral pes. Ale jednotlivě to není. Viz i jiní, kteří si z nudy a neschopnosti cvaknout dobrou fotku doma vyjeli do safari, udělali si první záběr žirafy, koukli, zkonstatovali, že to je jiné, lepší, jak fotografie Nečase, kterou mají z lampijónového průvodu a dnes vedou fotocestovky, pomalu se z nich stávají vzory pro amatérské následovatele. kteří uchcávají, aby ne, když zatím nejšílenější zvíře, které si ulovili do hledáčku byla domácí kočka.
Tedy spíše než na konkrétní autory chci poukázat na negativní roli médií. Ano, je to bulvár, ale bohužel, jak víme například z Wágusovic story, ten je schopen udělat z Jabuka slušného člověka. Což není. To samé se děje u fotek. Média si z nudy vyrábějí story a stáry. To mi dost vadí.Abych se vrátil k těmto konkrétním fotografiím a co proti nim mám, ať to nevypadá, že jen tak ze závisti cintám.
Fotografie se prezentují, jako fotografie přírody, divočiny, je nám podsouváno, že zvířata jsou divoká. To je všechno očividná lež. Nechám vás přijít na to proč. Není to těžké. Mám výhrady k prostředí, způsobu získání těchto záběrů a finální prezentaci jako snímkům divokých zvířat. Tady ponechám prostor diskuzi a vyjádřím se se svými konkrétními výhradami v rámci diskuze, bude li nějaká. Když ne, tak to samozřejmě doplním taky. Ale teď mě pánové omluvte, momentálně trpím šílenou představou, že si musím koupit jedno kombo od Fendru a přemýšlím, jak to navléknout manželce. Jestli jí to říci předem nebo postavit před holou věc. Bé je správně
Kdybych měl zpoždění, tak jsem za a) mrtvej od manželky, b) hraju, c) vysvětluji měšťákům, že opravdu není noční klid, d) zabili mne sousedi.
reagovat - Pondělí 10. září 2012 v 10:50 ® SURF
-
nnnap> Mě se ty fotografie líbí. Asi jsem taky babrák.
Mohl by si sem dát fotografii, která je podle tebe na profesionální úrovni? Pokud možno stejné téma. Pro porovnání. Abych pochopil, jak má taková fotografie vypadat.
reagovat - Pondělí 10. září 2012 v 9:37 ® Libor reakce na …
-
nnnap> jj, amaterské záběry ze ZOO vypadají jinak, v zoo neteče třeba řeka. V Praze teče vedle zoo, ale zase v ní jsou medvědi jen nafukovací.
reagovat - Pondělí 10. září 2012 v 8:26 ® Mates(původní) reakce na …
-
A nemohl by si to trochu víc rozvést? Já si totiž myslím, že takové fotky se nepodaří leckomu.
reagovat - Čtvrtek 6. září 2012 ve 13:59 ® nnnap
-
ve fotogalerii jsou nějaké fotografie rybařině spřízněného prostředí, proto to sem dám. Jinak osobně vůbec neuchcávám. Je to na úrovni amatérských záběrů ze ZOO. http://xman.idnes.cz/…renalin.aspx?…
Musím říct, že je to poněkolikátá galerie takzvaných fotografů přírody, prezentována jako profesionální práce, ofšem do fotografie to má na míle daleko. Je to asi trend doby, každého babráka nazývat odborníkem. Je to šílený trend.
reagovat - Úterý 4. září 2012 ve 21:57 ® osprey reakce na …
-
nnnap> Nebudu do toho víc investovat. Není tu na to voda.
A stačil jsem už rozbít i ten foťák, co je to s ním nafoceno.
reagovat - Úterý 4. září 2012 ve 21:11 ® nnnap
-
osprey> je celkem zbytečný vyvolávat pocity z černobílé krajiny pomocí berličky podvodní fotografie. Ano, ono se celkem nabízí, použít docela otřesnou kvalitu použité techniky a vlastností prostředí k vyvolání pocitu tajemna, je to snadnější jak počkat si v lese na světlo a opar, určitě je to pohodlnější, jak se o něco takového pokoušet v editoru, ale nakonec z toho nic jiného, jak na podvodní foto začátečnická fotografie nevhodným vercajkem, nevyleze. Pokud tomu nedáš, co dávaj ostatní podvodníci, to je peníze do techniky a čas, tak nemůžeš být lepší jak etablovaní. Posouvat se taky, kvůli limitu svého zařízení nemůžeš.
Ale nic z toho neznamená, že by ses do něčeho takového neměl pouštět. Každý cíl měl start. Záleží kolikátý chceš doběhnout.
reagovat - Úterý 4. září 2012 ve 20:30 ® nnnap
-
dělá měřítko muchově epopeji?
reagovat - Úterý 4. září 2012 ve 14:43 ® Robur reakce na …
-
kubas> dál nic, se chlubím.
reagovat - Úterý 4. září 2012 ve 14:36 ® kubas reakce na …
-
Robur> A dál?
reagovat - Úterý 4. září 2012 ve 13:22 ® Robur
-
hečte, dera dnes pomáhá na výstavě v Práglu
reagovat - Pondělí 3. září 2012 v 18:00 ® osprey reakce na …
-
Libor> Spadl na kámen a dost z výšky. Sice v pouzdře, ale tam je natěsno, takže rána to byla pořád velká.
Co by ti tam chybělo, schází tam půlmetrovej okoun
reagovat - Pondělí 3. září 2012 v 10:06 ® Libor reakce na …
-
osprey> ahoj, ajaj, tak to vždy zamrzí když člověk porouchá přístroj. Potopený? třeba vyschne… .
Ta tvoje první černobílá má jistý potenciál, ta atmosféra se mi líbí, nedokážu přesně říci co mi tam chybí.
reagovat - Pondělí 3. září 2012 v 0:25 ® osprey reakce na …
-
Tino> Jo, něco takového. Ono je hezké, že v té vodě vidíš na dva metry, ale reálně se dá fotit tak na půl. Proto jsem z toho udělal takové polosnové černobílé věci.
Pokud ten foťák opraví, tak hádám, že se nám domů vrátí někdy v říjnu a to už s ním strčím do vody tak maximálně ruku.
reagovat - Pondělí 3. září 2012 v 0:14 ® Tino reakce na …
-
osprey> myslím, že je to vražedná kombinace malého chipu, velkého ISO, automatu a zakalené vody. Aspoň nad tím můžeme zafilozofovat
reagovat - Neděle 2. září 2012 ve 23:59 ® osprey reakce na …
-
Tino> Už loni jsem koupil pouzdro do 40 m na manželčinu G10 (výhodná koupě, stálo čtvrtinu ceny). Dnes jsem jí ten foťák zrušil.
Takže konečná, letos nic dalšího podvodního nebude.
A mimochodem, lepší technickou kvalitu z toho prostě nevyrazím – jestli je to vodou, technikou nebo mou blbostí, to nevím a za současného stavu věcí už na tom nesejde.
reagovat - Sobota 1. září 2012 v 11:22 ® Ftmči
-
Dovolím si sem dát pozvánku na jednu výstavu. Jedná se o první výstavu našeho rodinného přítele Pavla Šimona. Jeho tvorbu můžete zkouknout na této stránce: http://fotografroku.ifotovideo.cz/…ranka/18198/ . Předpokládám, že výstava bude tvořena převážně výběrem z fotografií na uvedeném odkazu.
reagovat - Pátek 31. srpna 2012 ve 21:34 ® Tino reakce na …
-
osprey> první je pěkná kresbou světla, druhá je šedivka s chaosem obrostlého bordelu. Náhledy vypadají překvapivě líp. Asi je to technickou kvalitou. Z fotek je jinak vidět nadšení majitele nové hračky.
Napsal jsem to kulantně, že?
Vzhledem k tomu, že jsem se pár let potápěl v českých vodách, tak mi prostě fotky nepřijdou zajímavé. Ale vzhledem k tomu, že umíš chytat ryby a fotit je, tak si myslím, že podobnou kvalitu za chvíli ukážeš i s UW fotkami.
Pochlub se, co sis pořídil?
Já mám Panasonic Lumix DMC-FX30 s podvodním pouzdrem. Vhodné do 40ti metrů, kvalita odpovídá ceně. Takže nic moc…
reagovat - Pátek 31. srpna 2012 v 16:15 ® Libor
-
nnnap> ale jo, ale jak je scéna tak kontrastní (na jedný straně hluboký stíny a na druhý ostrý odražený slunce) neuděláš nic. Je to takovej rozsah, co foťák nezvládne.
Prostě za sluníčka na parmy už nejdu
reagovat - Pátek 31. srpna 2012 ve 13:27 ® osprey
-
Ještě sem dám takové dvě neokoukané. Technicky žádný zázrak, ale něco na tom je. Docela bych uvítal postřehy, jak tohle dělat líp
reagovat - Čtvrtek 30. srpna 2012 ve 22:24 ® osprey
-
Mates(původní)> Někdy po srazu, až pojedu za Davidem do Tábora. Teď je přednější sraz.
reagovat