Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 788.987 zobrazení | 18.360 odpovědíTohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 30. srpna 2012 ve 20:27 ® ZN reakce na …
-
Mates(původní)> na tvůj popud jsem si fotky v té soutěži prohlédl. Odborná porota se zapotí.
reagovat - Čtvrtek 30. srpna 2012 ve 20:25 ® ZN reakce na …
-
rliebzeit> to upravování přepalů v editoru mě hodně zajímá. Můžeš to zveřejnit?
reagovat - Čtvrtek 30. srpna 2012 ve 14:54 ® Mates(původní)
-
osprey> Zdravím, chtěl bych se zeptat kdy proběhne vyhodnocení fotosoutěže podvečerní lov, bude to trvat jako u rybářského nářadí, nebo to bude dříve? Já se totiž na to hodnocení odborné poroty hrozně těším. Díky.
reagovat - Čtvrtek 30. srpna 2012 ve 14:15 @ rliebzeit reakce na …
-
Je mit o jasný, na kompozici není čas a místo je většinou dané. Nicméně pokud je to možné fotím v úseku sl. svitu , řeka kde fotím je dost zarostlá, takže stínu je dost. Slunce volím kvůli kratké závěrce alespoň 1/800 a více Iso mám min. 800, takže mám i dost šumu. Expozici nastavuji o +0,1 až o +0,3, vše na hranici přepalu. V editoru vše pak ztmavím a bez zvýšení šumu. Nedělám to vždy ale funguje to . Slabé přepaly jde upravit i v editoru , kde je ale bílá už nepomůže nic kromě klonování a výsledek je bez záruky
reagovat - Středa 29. srpna 2012 ve 20:25 ® nnnap reakce na …
-
Libor> a nepomohlo by, Libore, u této fotky, exponovat spíše na světla, obětovat některé stíny? Kresba u ryby mi přijde nejdůležitější, ostatní by se dodělalo. Cvičně jsem si to hodil do editoru, ale s tímto už moc nenadělám. Je vidět, žes už moc pracoval. Ale posun černé o +15/ jako imitace nedokreslené tmy/, expozice na –1,2 s následnou korekcí oranžové a žluté+ samozřejmě práce na celkové světlosti a jsem zpět, zhruba, ve tvém zamýšleném odstínu.
reagovat
Chyť ju znova zkus o –2 podexponovat - Středa 29. srpna 2012 v 17:12 ® Libor reakce na …
-
rliebzeit> spíš ubrat do mínusu ne? Jenže pokud je scéna tak kontrastní nepomůže nic. Stínu široko daleko nebylo a s parmou není žádná schovávačka, během chvilky musela být z5 ve vodě..
reagovat - Středa 29. srpna 2012 v 15:08 @ rliebzeit reakce na …
-
Konečně je tady ryba a docela dobře nafocená. Retrostyl má šmrnc. Co mi tam trochu vadí je jedna světelná tonina . Podmínky u vody ale nejsou atelieriové. Sám bojuji s přepaly a poslední rybí zákoutí jsem raději smazal. Mé doporučení, zkus to nafotit ve stínu a zkontroluji si histogram , kde je rozložení světla. Leckdy stačí přidat +0,1 na expozici a je po přepalech. fotolovu zdar
reagovat - Úterý 28. srpna 2012 v 16:17 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> prdím na to
reagovat - Úterý 28. srpna 2012 ve 13:27 ® MP-E65mm
-
Libor> Kámo ta srnka ne mě působí divně. Ten retro styl + tvrdek k sobě nějak neladí. Hoď to sem v barvě, klidně i s tím přepalem. Foto fauny , flory by měla být barevná i za cenu nějakého nedostatku.
EDIT: ta houba se mi líbí, má svoje kouzlo. Zajímavé světlo, ta trává tomu hodně pomohla. Fajn.
reagovat - Úterý 28. srpna 2012 ve 13:24 ® MP-E65mm
-
Proč se ty lidi musí v něčem neustále predhánět, že je to baví!! by mě zajímalo využití takového skla. Vím, že Canon taky něco podobného dělal, ale pouze pro vojenské učely.
reagovat - Úterý 28. srpna 2012 ve 13:15 ® Mrakoš reakce na …
-
džigit> Utratit tolik peněz za zbytečnej krám, z toho je mi blivno.
reagovat - Úterý 28. srpna 2012 v 11:30 ® džigit
-
Libor> jj
reagovat
Beztak se to kupil na šmirovani susedovic harema - Úterý 28. srpna 2012 v 11:23 ® Libor reakce na …
-
džigit> taková věcička do batohu na výšlapy do hor
reagovat - Úterý 28. srpna 2012 v 10:53 ® džigit
-
Jedna zajímavost
reagovat
Takto vypadá objektiv Leica 1600mm/f5.6, který si na zakázku nechal vyrobit katarský šejk Saud Bin Mohammed Al-Thani. Zaplatil za něj v přepočtu 41 496 450Kč. Bohužel dosud nezveřejnil žádnou fotografii, tak se patrně ani nedozvíme jak tento objektiv vlastně kreslí. Prototyp největšího a nejtěžšího objektivu značky Leica je k vidění přímo v továrně tohoto renomovaného výrobce.
(Martin Lukeš – zdroj www) - Úterý 28. srpna 2012 v 9:49 ® Libor reakce na …
-
Mrakoš> jo, souhlasím s tebou. Nebyl čas se tím patlat, pár kliků jen tak, nakonec i výsledek by byl třeba nejistý. Možná za dlouhých zimních večerů.
reagovat - Úterý 28. srpna 2012 v 8:22 ® Mrakoš
-
Libor> Hezky fotíš, to se musí nechat. Tuhle fotku ale neocením. To proto že si ještě trochu pamatuju jak vypadá opravdová fotka. Tím myslím fotku zvětšenou z černobílého filmu na papírový papír. Tahle fotka si na něco hraje a to je jedinej pocit kterej z ní mám. Tenhle pocit totiž spolehlivě přebije vše ostatní.
Pokusím se parafrázovat klasika. „Takhle prý vypadala opravdová fotka, a pokud někdo pravou fotku nikdy neviděl, mohl by tomu možná i uvěřit“
reagovat - Pondělí 27. srpna 2012 v 10:22 ® džigit reakce na …
-
Libor> krása
reagovat - Pondělí 27. srpna 2012 v 0:27 ® ZN reakce na …
-
Libor> jo, jasně, přemýšlet. Člověk ale kolikrát přemýšlí tak, že už víc přemýšlet nejde, a… stejně to stojí za hovno
Ono, ve skutečnosti je to brnkačka, buď to dáš, nebo ne. Buď to v tobě je, nebo není. Čím víc to v člověku je, tím je ta brnkačka brnkačtější. No, hlavně, že nás to baví, máme z toho radost, a to je nejdůležitější
reagovat - Neděle 26. srpna 2012 ve 23:52 ® Libor reakce na …
-
MP-E65mm> a teda jeste srnku
reagovatMusel jsem ji takhle upravit, neboť original v tom ostrém slunci byl naprdlačku uplně.
- Neděle 26. srpna 2012 ve 23:10 ® regulus reakce na …
-
Libor> já to respektuju, jen jsem popsal svůj pocit, někdo jinej to může vnímat jinak …
reagovat - Neděle 26. srpna 2012 ve 23:08 ® regulus reakce na …
-
nnnap> ale já vůbec nenapsal, že to je špatně, jen jak to na mě působí, no a zatahování toho nemateriálního rozměru, to je dle mýho trochu dobře, pokud se to nezvrtne do nějakejch šíleností.
reagovat - Neděle 26. srpna 2012 ve 22:02 ® Libor
-
Teď sem vložím jednoho letního hřiba, kterého jsem záměrně nezaostřil úplně. Ostrost nehraje roli, kamarád z bývalé práce tuto fotku chtěl a už ji má vytisklou na stěně.
reagovat - Neděle 26. srpna 2012 ve 21:52 ® Libor
-
ZN> no díky za kladný komentář, ale stejně udělat tu „fotku“ není prča. Alespoň jsem se už posunul k tomu, že vím, kdy to nemá senu ani mačkat a je potřeba víc přemýšlet.
Ale jak říká MPčko, musí na to mít člověk náladu, nutit se, to nejde, alespoň mě ne.
reagovat - Neděle 26. srpna 2012 ve 21:42 ® Libor reakce na …
-
regulus> nějak mě to napadlo šikmo, jinak ho nemám, občas s tou šikmostí mám taky problém, ale teď ne.
reagovat - Neděle 26. srpna 2012 ve 21:40 ® Libor
-
MP-E65mm> již toho mnoho nemám, nenacvakal jsem toho tolik co ty. IS je k ničemu v tomto případě, i snad jsem ho myslím vypínal na ty letovky, přijde mi že to lépe ostřilo.
reagovat - Neděle 26. srpna 2012 ve 20:08 ® Tino
-
Libor> nojo, tak to je famózní foto
reagovat - Neděle 26. srpna 2012 v 18:33 ® nnnap reakce na …
-
regulus> pírsing na pravé ucho to spraví
Je dobře, že do toho kluci zatahují i nemateriální rozměr. Ostatní mají oči a můžou vidět věci normálně.
reagovat - Neděle 26. srpna 2012 v 18:10 ® regulus
-
MP-E65mm> Libor> jste „šílenci“
, ale evidentně vás to baví a to je důležitý.
Možná se mýlím, ale připadne mě že se posouváte od čistejch zvířátek někam jinam, v každým případě mě to oslovuje víc.Fotky zajímavý, jen ten Liborův motýl mě „naklání“ hlavu, je mi jasný, že ten sklon je záměr, ale mě to nesedí.
reagovat - Neděle 26. srpna 2012 v 17:35 ® MP-E65mm reakce na …
-
ZN> díky
reagovat - Neděle 26. srpna 2012 v 17:13 ® ZN
-
MP-E65mm> tobě se taky ta fotka povedla. Díval jsem se u tebe na webu.
reagovat