Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 789.043 zobrazení | 18.360 odpovědíTohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 1. srpna 2012 ve 22:42 ® Libor
-
A k tématu ryba
reagovat - Středa 1. srpna 2012 ve 22:39 ® Libor
-
To All: měl jsem v pátek na focení svatby půjčený objektiv Canon EF-S 17–55mm IS USM a je super, hlavně tedy pěkně ostrý asi třeba jako legendární
70–200 f4 L USM.
A je určo ostřejší než 24–105L IS USM. Prostě super základák na 1,6 crop snímače.
Svatba horor, srašlivý ale strašlivý vedro, ostrý slunce , obřad byl venku, ráno mi nechytlo auto. Odpolední
reagovatbylo vysvobození
- Středa 1. srpna 2012 ve 22:32 ® Libor reakce na …
-
David Havlíček> davide, mě vadí že není moc ostrý. Ostrost není nutná, ale tohoto „technickýho“ snímku mi to vadí.. .
reagovat - Středa 1. srpna 2012 ve 22:31 ® Libor reakce na …
-
Tino> na můj vkus jsi to moc ořízl
reagovat - Středa 1. srpna 2012 v 19:33 ® HaD reakce na …
-
jiris> však jsem jí pak vyretušoval, jen mě zajímalo, zda si jí někdo všimne a bude mu také vadit
reagovat - Středa 1. srpna 2012 v 18:53 ® jiris reakce na …
-
David Havlíček> ta tečka by mě nesrala vůbec. Jeden klik
a nikdo nic nepozná.
Přijde mi dost kontrastní pozadí a podloží. Takže v tomto případě bych volil chladnější pozadí (hnědá, šedá). Vzhledem k tomu, že je ten reel stříbrnej, tak by i BaW varianta mohla být zajímavá
reagovatTo by potom lidi nezaujal navijak, ale fotka
- Středa 1. srpna 2012 v 15:39 ® HaD
-
btw: ta fotka není primárně žádné umění. Je to dokumentační snímek do nového duelu
reagovat - Středa 1. srpna 2012 v 15:37 ® HaD reakce na …
-
Tino> to je fajn
reagovatUdělal jsem to z originálu a vypadá to lépe. Jen jsem méně desaturoval
- Středa 1. srpna 2012 v 15:20 ® Tino reakce na …
-
David Havlíček> no taky jsem si té tečky všiml, navíc bych ubral saturaci, dost mě barevnost tahá za oči.
Dovolil jsem si desaturovat –30, posunout střed histogramu 88, natočit a oříznout
reagovat - Středa 1. srpna 2012 ve 14:43 ® džigit reakce na …
-
David Havlíček> mě nějak nesedí to „podloží“ navi.Nějak mi to „bere“ oči
reagovat - Středa 1. srpna 2012 ve 14:39 ® HaD reakce na …
-
jiris> mě tam sere ta tečka
reagovatJiný pozadí – třeba voda?
- Středa 1. srpna 2012 ve 14:33 ® jiris reakce na …
-
David Havlíček> ne, jen bych zvolil jinou barvu pozadí.
reagovat - Středa 1. srpna 2012 ve 14:02 ® HaD
-
Vadí vám něco na týhle fotce?
reagovat - Pondělí 30. července 2012 v 10:19 @ rliebzeit
-
Jen pro doplnění foto-fora
reagovat - Sobota 28. července 2012 ve 14:59 ® Tino
-
ryba pro dnešní den
reagovat - Středa 25. července 2012 v 11:26 ® nnnap
-
proklikněte si samozřejmě nahoře domů, ať se něco dozvíte o autorovi.
reagovat - Středa 25. července 2012 v 11:25 ® nnnap
-
když večer neberou… http://www.astrofoto.cz/…Galerie.html
reagovat - Pondělí 23. července 2012 v 0:27 ® nnnap reakce na …
-
Tino> jo, tak
reagovatAle ten křivý topol jsem nekřivil
Ta fotka těch štěňat by zabrala ještě méně. Byl jsem v pozici, stačilo nasadit k oku a cvaknout. Prakticky vteřina. Ta fotka jezera zabrala daleko více. Už jsem to psal.
- Neděle 22. července 2012 ve 23:59 ® Tino reakce na …
-
nnnap> byla to narážka na myslím že jedinou fotku, kterou jsi zde ukázal. Bylo to nějaké jezero s křivým
reagovattopolem a u toho tvrzení, že fotíš pouze navigací a fotky které nezaberou víc než 2s času kompozice
- Neděle 22. července 2012 ve 23:33 ® nnnap reakce na …
-
osprey> to je ideální pstruch! Co se vám na něm nelíbí!
reagovat - Neděle 22. července 2012 ve 23:28 ® nnnap reakce na …
-
Barr> víš, nemyslím si, že by ze mne padaly perly na přání, vyjadřuji se k tomu, k čemu se chci vyjádřit. To nebyla fotostory, to má souvislosti globálně na jiné mé působení tady. Tedy nesypu ze sebe pohádky na přání. Doufám, že jsem tě nepozlobil, jsou zde i jiní, nechci, aby to byla one mane šou.
reagovat - Neděle 22. července 2012 ve 22:54 ® Barr reakce na …
-
nnnap> tamto se mi líbilo víc…,také se nemohu dostatečně soustředit,protože jsem uchvácen tou krásnou rybičkou.Kdy a kde to začnou nasazovat?
reagovat - Neděle 22. července 2012 ve 22:02 ® nnnap reakce na …
-
Tino> úplně jsem to nepobral, ale jako super těžký introvert chápu pocity lidí, když se jim kradou ksichty. Proto téměř lidi nefotím. I cigán je v tomto pro mne člověk se svými city. Já to respektuji a proto je nefotím. Též nemusím mít všechno. Vyjímkou jsou situace, kdy je na place více foťáků jak ostatních lidí. Tam pak fotí kdekdo a já si sem tam nějaký portrét ukradnu. Ale i tam jiné rasy nefotím. Sám to cítím jako rasismus.
reagovat - Neděle 22. července 2012 ve 20:43 ®
-
osprey:Presne to napadlo aj mňa,krásna línia:D
reagovat - Neděle 22. července 2012 v 16:11 ® osprey reakce na …
-
Luban> Tak to dokázali. Univerzální ryba na vysazení kamkoli. Napůl kapr, napůl duhák.
reagovat - Neděle 22. července 2012 v 16:07 ®
-
krásna rybička…
reagovat - Neděle 22. července 2012 ve 14:17 ® Tino reakce na …
-
nnnap> asi jsi s sebou neměl navigaci s foťákem a musel bys zastavit na více než 2s, že jo? Pochybuju, že to byl stud nebo obavy o bezpečí…
reagovat - Neděle 22. července 2012 ve 13:14 ® nnnap reakce na …
-
Barr> jó, ty romský děcka jsou na lepší cestě k umění, jak děcka některých plzeňských právníků. Dostali se alespoň ven.
Hele s těmi hromama mám ještě jednu story. Sem dal auti do servisu a maje cca 2 hodiny čas, šoulal jsem periférií. Sbírám si své modelky, když tu se do jednoho přízemního okna nahrnou 2 děti, kluk a holka, malí, zvědaví, prý pane, co fotíte…? A co jim mám říct? Je to záminka, je to upozornění pro rodiče, že je za okny nebezpečí, či kořist… Nevím, ale šoulám po veřejné ulici, tedy dost drz na to, se utkat slovně i pěstí, bylo by třeba. Ignoruji tedy hru malých cikáňat a pokračuji dále. Z bytu se začínají ozývat mužské hlasy, tak možná 8 dospělých, intenzita se zvyšuje… Přemýšlím nad tím, kolem sebe vidím bílé v práci… Prostě se tam v 8 hodin ráno válelo hafo dospělých cigánů. Nebyli mrtví hladem, ozvučnice svědčily o mohutných hrudnících, dobře živených… No nic. Jsem rád, že z depeha za opravu auta jsem jim přispěl na rohlík a odcházím. Ale jsem blbec. Když si vezmu, že mi slušnost nedovolila si pořídit záběr dvou romčat, pověšených na mříži v okně zasazeném do pozadí saudkovi stěny, tak jsem prostě chuj. V černobílém by to byla pecka.
reagovat - Neděle 22. července 2012 ve 12:42 ® Barr
-
nnnap> Pěkné! Jen houšť a více setkání s objekty a dojmy z nich a ze sebe!
reagovat - Neděle 22. července 2012 ve 12:38 ® regulus
-
džigit> je to borec, čtvrt hodiny dolů a sedm hodin nahoru kvůli dekompresi, navíc když si člověk představí, že tam dole je tlak přes 20 Atm, tak fujtajbl, jak jsem psal, klobouk dolů.
reagovat