Chytej.cz

Fotografování ryb

1.3.2009 | filip111 | 789.043 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 1. srpna 2012 ve 22:42 ® Libor
Libor

A k tématu ryba :-)

reagovat
foto/forum/2012/th-img20843.jpg
Středa 1. srpna 2012 ve 22:39 ® Libor
Libor

To All: měl jsem v pátek na focení svatby půjčený objektiv Canon EF-S 17–55mm IS USM a je super, hlavně tedy pěkně ostrý asi třeba jako legendární :-) 70–200 f4 L USM.

A je určo ostřejší než 24–105L IS USM. Prostě super základák na 1,6 crop snímače.

Svatba horor, srašlivý ale strašlivý vedro, ostrý slunce , obřad byl venku, ráno mi nechytlo auto. Odpolednípivo bylo vysvobození :-)

reagovat
Středa 1. srpna 2012 ve 22:32 ® Libor reakce na …
Libor

David Havlíček> davide, mě vadí že není moc ostrý. Ostrost není nutná, ale tohoto „technickýho“ snímku mi to vadí.. .

reagovat
Středa 1. srpna 2012 ve 22:31 ® Libor reakce na …
Libor

Tino> na můj vkus jsi to moc ořízl

reagovat
Středa 1. srpna 2012 v 19:33 ® HaD reakce na …
HaD

jiris> však jsem jí pak vyretušoval, jen mě zajímalo, zda si jí někdo všimne a bude mu také vadit

reagovat
Středa 1. srpna 2012 v 18:53 ® jiris reakce na …
jiris

David Havlíček> ta tečka by mě nesrala vůbec. Jeden klik :-)) a nikdo nic nepozná.

Přijde mi dost kontrastní pozadí a podloží. Takže v tomto případě bych volil chladnější pozadí (hnědá, šedá). Vzhledem k tomu, že je ten reel stříbrnej, tak by i BaW varianta mohla být zajímavá :-) To by potom lidi nezaujal navijak, ale fotka :-)

reagovat
Středa 1. srpna 2012 v 15:39 ® HaD
HaD

btw: ta fotka není primárně žádné umění. Je to dokumentační snímek do nového duelu :-)

reagovat
Středa 1. srpna 2012 v 15:37 ® HaD reakce na …
HaD

Tino> to je fajn :-) Udělal jsem to z originálu a vypadá to lépe. Jen jsem méně desaturoval :-)

reagovat
foto/forum/2012/th-img20842.jpg
Středa 1. srpna 2012 v 15:20 ® Tino reakce na …
Tino

David Havlíček> no taky jsem si té tečky všiml, navíc bych ubral saturaci, dost mě barevnost tahá za oči.

Dovolil jsem si desaturovat –30, posunout střed histogramu 88, natočit a oříznout

reagovat
foto/forum/2012/th-img20841.jpg
Středa 1. srpna 2012 ve 14:43 ® džigit reakce na …

David Havlíček> mě nějak nesedí to „podloží“ navi.Nějak mi to „bere“ oči

reagovat
Středa 1. srpna 2012 ve 14:39 ® HaD reakce na …
HaD

jiris> mě tam sere ta tečka :-D Jiný pozadí – třeba voda?

reagovat
Středa 1. srpna 2012 ve 14:33 ® jiris reakce na …
jiris

David Havlíček> ne, jen bych zvolil jinou barvu pozadí.

reagovat
Středa 1. srpna 2012 ve 14:02 ® HaD
HaD

Vadí vám něco na týhle fotce?

reagovat
foto/forum/2012/th-img20840.jpg
Pondělí 30. července 2012 v 10:19 @ rliebzeit

Jen pro doplnění foto-fora

reagovat
foto/forum/2012/th-img20838.jpg
Sobota 28. července 2012 ve 14:59 ® Tino
Tino

ryba pro dnešní den ;-)

reagovat
foto/forum/2012/th-img20809.jpg
Středa 25. července 2012 v 11:26 ® nnnap
nnnap

proklikněte si samozřejmě nahoře domů, ať se něco dozvíte o autorovi.

reagovat
Středa 25. července 2012 v 11:25 ® nnnap
nnnap

když večer neberou… http://www.astrofoto.cz/…Galerie.html

reagovat
Pondělí 23. července 2012 v 0:27 ® nnnap reakce na …
nnnap

Tino> jo, tak:-) Ale ten křivý topol jsem nekřivil:-D Ta fotka těch štěňat by zabrala ještě méně. Byl jsem v pozici, stačilo nasadit k oku a cvaknout. Prakticky vteřina. Ta fotka jezera zabrala daleko více. Už jsem to psal.

reagovat
Neděle 22. července 2012 ve 23:59 ® Tino reakce na …
Tino

nnnap> byla to narážka na myslím že jedinou fotku, kterou jsi zde ukázal. Bylo to nějaké jezero s křivým :-) topolem a u toho tvrzení, že fotíš pouze navigací a fotky které nezaberou víc než 2s času kompozice

reagovat
Neděle 22. července 2012 ve 23:33 ® nnnap reakce na …
nnnap

osprey> to je ideální pstruch! Co se vám na něm nelíbí!

:-D
reagovat
Neděle 22. července 2012 ve 23:28 ® nnnap reakce na …
nnnap

Barr> víš, nemyslím si, že by ze mne padaly perly na přání, vyjadřuji se k tomu, k čemu se chci vyjádřit. To nebyla fotostory, to má souvislosti globálně na jiné mé působení tady. Tedy nesypu ze sebe pohádky na přání. Doufám, že jsem tě nepozlobil, jsou zde i jiní, nechci, aby to byla one mane šou.

reagovat
Neděle 22. července 2012 ve 22:54 ® Barr reakce na …

nnnap> tamto se mi líbilo víc…,také se nemohu dostatečně soustředit,protože jsem uchvácen tou krásnou rybičkou.Kdy a kde to začnou nasazovat?

reagovat
Neděle 22. července 2012 ve 22:02 ® nnnap reakce na …
nnnap

Tino> úplně jsem to nepobral, ale jako super těžký introvert chápu pocity lidí, když se jim kradou ksichty. Proto téměř lidi nefotím. I cigán je v tomto pro mne člověk se svými city. Já to respektuji a proto je nefotím. Též nemusím mít všechno. Vyjímkou jsou situace, kdy je na place více foťáků jak ostatních lidí. Tam pak fotí kdekdo a já si sem tam nějaký portrét ukradnu. Ale i tam jiné rasy nefotím. Sám to cítím jako rasismus.

reagovat
Neděle 22. července 2012 ve 20:43 ® 

osprey:Presne to napadlo aj mňa,krásna línia:D

reagovat
Neděle 22. července 2012 v 16:11 ® osprey reakce na …
osprey

Luban> Tak to dokázali. Univerzální ryba na vysazení kamkoli. Napůl kapr, napůl duhák. :-))

reagovat
Neděle 22. července 2012 v 16:07 ® 

krásna rybička…

reagovat
foto/forum/2012/th-img20794.jpg
Neděle 22. července 2012 ve 14:17 ® Tino reakce na …
Tino

nnnap> asi jsi s sebou neměl navigaci s foťákem a musel bys zastavit na více než 2s, že jo? Pochybuju, že to byl stud nebo obavy o bezpečí… ;-)

reagovat
Neděle 22. července 2012 ve 13:14 ® nnnap reakce na …
nnnap

Barr> jó, ty romský děcka jsou na lepší cestě k umění, jak děcka některých plzeňských právníků. Dostali se alespoň ven.

Hele s těmi hromama mám ještě jednu story. Sem dal auti do servisu a maje cca 2 hodiny čas, šoulal jsem periférií. Sbírám si své modelky, když tu se do jednoho přízemního okna nahrnou 2 děti, kluk a holka, malí, zvědaví, prý pane, co fotíte…? A co jim mám říct? Je to záminka, je to upozornění pro rodiče, že je za okny nebezpečí, či kořist… Nevím, ale šoulám po veřejné ulici, tedy dost drz na to, se utkat slovně i pěstí, bylo by třeba. Ignoruji tedy hru malých cikáňat a pokračuji dále. Z bytu se začínají ozývat mužské hlasy, tak možná 8 dospělých, intenzita se zvyšuje… Přemýšlím nad tím, kolem sebe vidím bílé v práci… Prostě se tam v 8 hodin ráno válelo hafo dospělých cigánů. Nebyli mrtví hladem, ozvučnice svědčily o mohutných hrudnících, dobře živených… No nic. Jsem rád, že z depeha za opravu auta jsem jim přispěl na rohlík a odcházím. Ale jsem blbec. Když si vezmu, že mi slušnost nedovolila si pořídit záběr dvou romčat, pověšených na mříži v okně zasazeném do pozadí saudkovi stěny, tak jsem prostě chuj. V černobílém by to byla pecka.

reagovat
Neděle 22. července 2012 ve 12:42 ® Barr

nnnap> Pěkné! Jen houšť a více setkání s objekty a dojmy z nich a ze sebe!

reagovat
Neděle 22. července 2012 ve 12:38 ® regulus
regulus

džigit> je to borec, čtvrt hodiny dolů a sedm hodin nahoru kvůli dekompresi, navíc když si člověk představí, že tam dole je tlak přes 20 Atm, tak fujtajbl, jak jsem psal, klobouk dolů.

reagovat