Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 789.043 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 22. července 2012 ve 12:09 ® džigit

není toj o focení ryb,ale je to zajímavé.Hlavně ten výkon! http://vimeo.com/44709652

reagovat
Sobota 21. července 2012 ve 21:35 ® Tino
Tino

bolen

reagovat
foto/forum/2012/th-img20793.jpg
Pátek 20. července 2012 ve 14:57 ® Tino
Tino

ryba pro dnešní den ;-)

Foceno v akváriích na Orlíku. Mají tam i 2m sumce Pepu. Leží líně na dně mělkého bazénku. Nejakčnější byl bolen, otvíral si na mě hubu :-)

reagovat
foto/forum/2012/th-img20791.jpg
Úterý 17. července 2012 ve 22:59 ® nnnap
nnnap

dnešni fotostory- jedouc autem, koukám, vidím svoji modelku, pannu v rouše adamově, říkám si přibrzdi, vole, foťák vedle pravého kolena. Tak jo, když říkáš. Ovšem lenost pohnout mozkem se projevila přejezdem místa, a to já zas pěšky moc chodit nebudu. Tedy volím nové místo a parkuji u krajnice nad místním mostem. 10 minut sem se neodvážil otevřít dveře do kolon míjících aut. Pak jsem se nadechl a riskl to. Mezera vyšla. Obhlédl jsem situaci, místo nenabídlo nic zajímavého, nic jsem tam nedokázal spojit, ale nerad se vzdávám, přece jen to je prohra a když slyším zvuk projíždějící techniky, tak si říkám v duchu- alespoň tuctovku, alespoň tuctovku! Zvýším své zrychlení do lepšího místa, v pohybu, s okem na čočce kalkuluji scénu, říkám si co , kdy a kde zmáčknu, pak to tedy mačkám, hotovo, mašina v trapu, klasický se vyplavuje adrenalínek, opouštím místo s hlavou skloněnou k foťáku, chci si přehrát fotografie a … karta zůstala v počítači.:-D
No, pak ještě jednu modelku svou jsem uviděl a už poučen důsledky lenosti své jsem brzdil důrazně. I jednu z mnoha karet jsem v brašně vylovil a modelkou nakrmil. Ani skotačící romčata mne od mého záměru neodradila. Ale hlavu jsem měl vyvrácenou, to zas jo.
Ale nelámu nad jimi hůl, pohledy zvědavé… Chci věřit, že je zajímalo, co fotím, že nekalkulovali cenu mého těla a teleobjektiv je zaujal pouze svou konstrukcí. Možná, si jednou koupí mé divko s těmi záběry, uvidí tu nádheru, kterou měli nad hlavou a svedu je ze scestí a přivedu je k umění. Bylo by to pěkné.

reagovat
Úterý 17. července 2012 ve 22:25 ® nnnap reakce na …
nnnap

rliebzeit> dneska se mi nechce ani otvírat editor. Mam toho už fakt plne gatě. Pamatuji si jen, že to nejsou vysoké hodnoty. Asi 25, 50 a maska 10.

reagovat
Úterý 17. července 2012 v 15:37 @ rliebzeit reakce na …

Ahoj , Adobe má více možností šumu, včetně reduce noice, jaké máš nastavení hodnot šumu ?

reagovat
Úterý 17. července 2012 v 10:51 ® nnnap
nnnap

jaký máš? Adobe má dobře vymakanou redukci šumu. Alepoň mi stačí. Na těch fotkách je vidět, že redukci jsi už použil. Já ti tady ukážu mé základní nastavení redukce šumu, které používám plošně pro všechny své fotografie. Je trošku více vyhlazující, má dopad do kresby, což mi nevadí, protože se věnuji většinově plochám. Tedy co vyhovuje jednomu, nebude vyhovovat druhému. První je výřez z tvého „pstruha“, druhá po mém filtru šumu. Navíc odšumuji už odšuměné. Navíc ejpeg. Takže ukázku ber spíše symbolicky.

reagovat
foto/forum/2012/th-img20783.jpgfoto/forum/2012/th-img20784.jpg
Úterý 17. července 2012 v 8:17 @ rliebzeit

Ahoj, Ahoj přidávám foto mých oblíbených pstruhů. Ostrost je slabší, foceno na ISO 1600. Lepší kvalitu jsem z toho nedostal ani z Adobe. Už se ale blíží na lepší časy a fotka dle mých představ jednou bude. Kdo upravujete foto v adobe, víte jak efektivně odstanit šum ? díky za radu

reagovat
foto/forum/2012/th-img20780.jpgfoto/forum/2012/th-img20781.jpgfoto/forum/2012/th-img20782.jpg
Úterý 17. července 2012 v 1:02 ® nnnap
nnnap

osprey> souhlas, to by byl i můj užší výběr. Ale ta s tím dikobrazím stromem má v sobě spoustu použitelných tónu ve stínech, díky tomu že je přeexponovaná se z toho dá, podle mne , vykouzlit docela povedená fotografie, založená na drobné hře světla. Ale já tam limitní černou prakticky neumím najít. Teda ona tam je, ale moc vysoko. Ale kdo ví, jak je to v originále a jak to mám na monitoru přechroustané ejpeg kompresí. A vůbec, kdo ví, jak mám nastaven svůj monitor a kde je barevná pravda. To je kus od kusu jinak.

reagovat
Úterý 17. července 2012 v 0:47 ® osprey reakce na …
osprey

nnnap> Souhlasím s tvým výběrem. Taky to tak nějak vidím. U mě jsou zajímavé řetěz, schody, potok.

Nedojil jsem nic, trochu jsem si pohrál s kanály a lehce přikontrastil. Řezané to není, všechny jsou na celý snímač.

reagovat
Úterý 17. července 2012 v 0:11 ® nnnap reakce na …
nnnap

osprey> tak, já také určitě nejsem odborník na černobílou, ale držel bych se obecně toho, že ČB zjednodušuje. Dá vyniknout tvarům, či emocím. Pakliže toto první náhled nenabízí, zahodil bych ho. To znamená, že z první várky bych se věnoval pouze potoku, u fotky s tím klukem mi není jasné poselství a ČB by ho měla obsahovat, tam mi chybí pohled do tváře. Druhá várka je pro mne daleko zajímavější a dovedu si představit, že bych s vyjímkou stromu šel do úpravy všech. Tedy, že bych se pokusil z toho vydojit, co je pixelích. Možná, že tam už o moc více není. Netuším, jak moc už jsi to vydojil. Určitě bych se snažil u toho dikobrazího stromu hledat jinou černou, podle mne je jí málo, u té fotky s řetězem, skoro dobrá, hledal bych způsob jak zvýraznit stupně, ta fotka potřebuje zapojit ještě něco jiného, samotný řetěz nestačí, proto bych se snažil o ty blízké stupně. Ty schody mají poselství, nic méně ten bordel vlevo, s tím půjde obtížně něco udělat, ale šel bych do lokálního rozostření nebo alespoň retuš toho černýho klacku. Praktickou ukázku tu dneska nedám, mám rozdělaných pár fotek z dnešního hnusného, uchcaného dne a musím se s tím nějak poprat. Prakticky všechno koš, něco obecně publikovatelnýho, ovšem to není to, pro co jsem do toho mrholení šel. Ale kdo nejde štěstí naproti, se nedočká.

reagovat
Pondělí 16. července 2012 ve 23:26 ® osprey reakce na …
osprey

nnnap> Vzhledem k tomu, že mě nikdo neučil pracovat s ČB fotkou, tak to není finální mastering z toho důvodu, že vlastně nevím, jak by měl vypadat.

Před 10 – 15 lety bych měl čas si s tím po večerech hrát. Teď to prostě zbastlím do podoby, která se mi zdá jakž takž přijatelná, dám to sem a kouknu, jestli se mi někdo pokusil konstruktivně vynadat.

Následně se pokusím něco si z těch komentářů vzít.

reagovat
Pondělí 16. července 2012 ve 22:23 ® Mrakoš reakce na …

nnnap> Jen jsem zkoušel nahrát fotku. Po čtvrthodině jsem na to zapoměl.

reagovat
Pondělí 16. července 2012 ve 20:53 ® nnnap reakce na …
nnnap

Mrakoš> souhlasím.

reagovat
Pondělí 16. července 2012 ve 20:48 ® Mrakoš
reagovat
Pondělí 16. července 2012 ve 20:44 ® nnnap reakce na …
nnnap

osprey> jo, 2–3 a dalo by se pracovat na čtyřech. To není finální mastering, že ne.

reagovat
Pondělí 16. července 2012 v 15:33 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

osprey> Ty schody mi přijdou dobré. Nejsem fotograf, ale tahle fotka mi přitáhla oči a chvíli jsem u ní zůstal.

reagovat
Pondělí 16. července 2012 v 15:04 ® osprey
osprey

A druhá půlka.

reagovat
foto/forum/2012/th-img20771.jpgfoto/forum/2012/th-img20772.jpgfoto/forum/2012/th-img20773.jpgfoto/forum/2012/th-img20774.jpg
Pondělí 16. července 2012 v 15:03 ® osprey
osprey

Na dva tahy sem nacpu zbytek těch čb fotek ze Slovenska. Je to spíš hraní, asi dvě by se možná daly brát trochu vážněji.

reagovat
foto/forum/2012/th-img20767.jpgfoto/forum/2012/th-img20768.jpgfoto/forum/2012/th-img20769.jpgfoto/forum/2012/th-img20770.jpg
Pondělí 16. července 2012 ve 14:07 ® džigit reakce na …

osprey> tady musíš dávat bacha,aby Ti i ti za Tebou nelezli do záběru :-))

reagovat
Pondělí 16. července 2012 ve 14:03 ® osprey reakce na …
osprey

džigit> Rybí voko na divoko…

Držte mě od toho dál, mohl bych to ušpinit:-))

reagovat
Pondělí 16. července 2012 v 11:36 ® Tino reakce na …
Tino

džigit> konečně objektyv co se tam vleze moje stará i ten slavnej kostel v Pařýži :-D

zkoušel jsem jednou 8mm a taky to byla síla. Ale nevidím to na nic jiného, než na hrátky s perspektivou

reagovat
foto/forum/2012/th-img20766.jpg
Pondělí 16. července 2012 v 10:48 ® džigit

http://www.quesabesde.com/…lisis,1_8767 úhel záběru 220° vydraženo za 160 000 dolců :-O

reagovat
Neděle 15. července 2012 ve 21:38 ® nnnap
nnnap

na co já se snažím, když si můžu Sýkorky na slunečnici koupit!

reagovat
Neděle 15. července 2012 ve 21:20 ® Tino
Tino

no tak to je fakt hlína :-D :-))

reagovat
Neděle 15. července 2012 ve 20:22 ® nnnap
nnnap

vidím, že mám rezervy zejména v kompozici, celkové myšlence, ostrosti, pojmenování díla, chybí mi seběvědomí, … Kuwa, je toho tolik, že to asi vzdám.

A ty p ivoňky- ty voní až domů. To já prostě nikdy nedokážu.

Oči mám suché jak treska, od editace ani nevidím, ale teď se mi zaplnili oči vláhou, smutkem, ale aspoň konečně zas vidím.

reagovat
Neděle 15. července 2012 v 19:45 ® regulus reakce na …
regulus

nnnap> kristova noho … :-O

reagovat
Neděle 15. července 2012 v 19:22 ® džigit reakce na …

nnnap> hustý :-))

reagovat
Neděle 15. července 2012 v 19:03 ® nnnap
nnnap

pořád je se od koho učit, pořád mám na co navazovat.

http://reality.aukro.cz/…9165228.html

reagovat
Neděle 15. července 2012 v 0:02 ® osprey
osprey

lunimus> No, máš to do toho Ráje blíž. Já se tentokrát jen svezl s kolegy z bývalé práce.

reagovat