Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 789.094 zobrazení | 18.360 odpovědíTohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 27. května 2012 ve 12:13 ® ZN reakce na …
-
nnnap> obecně je úplně jedno, čemu člověk rozumí a čemu ne. A osobní emoce je jedna věc, realita je věc druhá. S uměním to nemá nic společného.
Myslím, že i osobní fotky, albumovky, můžou mít základní „úroveň“, splňovat určitá kritéria fotky jako takové. Pokud ne, pak je to škvára a nemá cenu o tom plkat.
reagovat - Neděle 27. května 2012 v 11:33 ® nnnap
-
tady nejde pánové o umění, ale o osobní emoce. To je také důležitá kategorie. Jenom proto tento snímek vzniknul. Naprosto rozumím snaze ten snímek zachránit.
Hele, já jsem teďkom byl na návštěvě své tety a kromě svých, pro svět zbytečných, obrázků si cvaknul i jejího čokla. Takový snímek určitě nemá- s teletem, krásný boklet, krátkosrstnost krásně dává vyniknout liniím hlavy, pěkná hra světel… přesto ten snímek nemá pro tetu žádnou hodnotu- je jako fotka z hajzlu nebo skříňky dělňase. Je tam jakésik cosik umělého, z journalu, prostě hnus. Sice s pěkným bokletem, zajímavou hrou stínů, ale plastový hnus. Není jedinný důvod, aby ho teta stavěla nad své, pořízené mobilem. Proto jí ho ani nenabídnu. Jenom bych tím řekl- podívej se, jak ti nerozumím.
reagovat - Neděle 27. května 2012 v 10:54 ® ZN reakce na …
-
osprey> když není aspoň trošku přijatelné světlo, tak nepomůže ani sv.Petr, ne tak RAW
Ostatně, myslím, že zrovna u fotky toho čokla je to úplně jedno.
reagovat - Neděle 27. května 2012 v 10:49 ® reakce na …
-
Tino> Poslední nebyla,ale jedna z fotek co po něm zůstalo jako památka. Sem taky říkal,že neumim dělat zázraky. Jenže to se kolikrát těžko vysvětluje. Díky
reagovat - Neděle 27. května 2012 v 7:25 ® Tino
-
nebyla to poslední fotka pejska… zapnout blesk, připravit špekáček a šup…
Lepšího psa z toho neudělám… funkce jas a stíny, křivky, vyvážení bílé na stín ocasu
reagovat - Sobota 26. května 2012 v 19:38 ® reakce na …
-
nnnap:zapoměla vážení,na jahody mražený…
reagovat - Sobota 26. května 2012 v 16:21 ® nnnap
-
mě znáte,ne?
hele, tady mannice je ve zkoušce, jeho samička zkouší tetřívka z jeho dovedností v chlapském světě, testuje jeho hranice, on to ví, snaží se jí vyhovět, a vy mu, místo solidární bratrské pomoci, jdete s proklamací.
Dejme hlavy dohromady a zachraňme ho. Tady nejde o to,jestli obecně zachraňovat špatné fotky, tady prostě samička zavelela- udělej. Mi neříkejte, že nevíte vocogou, ženáči.
Ženské se na to dívají úplně jinak. Jako na dítě. Pro ně má smysl, tu špatně udělanou fotografii opravit. Je tam jejich „miminko“.
My chlapi, bysme si přiblejskli.
reagovat - Sobota 26. května 2012 ve 14:25 ® Mrakoš reakce na …
-
osprey> Děkuji ti náčelníku že ses mě zastal.
reagovat - Sobota 26. května 2012 ve 13:44 ® osprey reakce na …
-
nnnap> Fotografie do RAWu a následné zpracování a konverze snímku se dnes staly standardem (já se tomu dost vyhýbám, protože bych nestíhal a do RAWu fotím jen některé scény, kde tuším problémy).
Takže zpracování v editoru je už běžná věc a lidi jsou na takové výstupy zvyklí. I já jsem se musel přizpůsobit.
Ale špatnou fotku žádný editor nezachrání. Když to tam není, tak to tam není. S tím souhlasím.
reagovat - Sobota 26. května 2012 ve 13:31 ® Mrakoš reakce na …
-
nnnap> Jo, jsou to plky. Přesto ti nějak nerozumím.
reagovat - Čtvrtek 24. května 2012 v 19:53 ® nnnap reakce na …
-
Mrakoš> teď ještě vydat pravidla českého pravopisu a budeme mít ty pravdy pěkně na jednom místě. Jako hoši, takových proklamativních sraček kolem sebe slýchám furt. To je furt- jednou se zabíjéš, nebo někoho zabíjéš, protože jezdím jak " hovádko" apod, a furt nic. Jako takých keců, že vás to baví, ty léta.
reagovat
Udělat jde úplně vše a čo také je hen tá dobrá fotográfia? Pokud do toho hrabu fotošopem, tak už to není fotografie, ale obrázki. S měkkým. - Čtvrtek 24. května 2012 v 16:09 ® Mrakoš reakce na …
-
Špatnou fotku ani ve fotošopu nezachráníš. Možná bude trošku lepší, ale pořád bude špatná.
reagovat - Čtvrtek 24. května 2012 ve 13:51 ® Tino reakce na …
-
mannice> ještě můžeš zkusit funkci jas a stíny ( existence funkce záleží na programu). Ale asi bych blejsknul při protisvětle.
reagovat - Čtvrtek 24. května 2012 v 11:31 ® brčkoo
-
Pokud by měl někdo zájem, tak prodám objektiv Canon EF 24–70L USM. Objektiv je 2 roky starý a v poslední době ho vůbec nevyužívám. Více info poskytnu v osobní poště.
reagovat - Středa 23. května 2012 ve 22:56 ® nnnap
-
jde. U digitálu jde všechno. Pouze ukázka na 3 kliky. Já jsem si dneska cvaknul nějaké své obrázky a jdu na ně.
reagovat - Středa 23. května 2012 ve 22:31 ®
-
Zdravim, chtěl bych se zeptat zkušenějších, protože moje zkušenosti jsou ještě v začátcích. Dostal sem od přítelkyně pár fotek a příjde mi,že po mě chce nemožný.
Je možný např.z fotky vytáhnout toho pejska ze „stínu“ aniž bych nějak vyloženě viditelně porušil kvalitu fotky? Zkoušel sem to před křivky a nějak valnýho,hlavně koukatelnýho výsledku sem nedocílil. Díky za rady, dištak pošlu foto i přes mail.
reagovat - Neděle 20. května 2012 ve 12:59 ® nnnap
-
no, aby to mělo nějaké praktické využití, tak to uvolňovat na danný měsíc. Uspořádání jako do plochy s datumovkou někde v nejčastěj volném místě plochy. Vč. loga Chytej.
reagovat - Sobota 19. května 2012 ve 22:30 ® Tino
-
v případě kalendáře by to chtělo ještě minimální rozměr a DPI snímku.
Jinak nápad je to pěkný, jsem za
reagovat - Sobota 19. května 2012 v 11:12 ® nnnap
-
hele, tak mě napadá- což udělat takovou pikantní fotosoutěž. Některá děvčata nám už předvedla, že se ryby nebojí. Formát snímku- aranžovaná kalendářovka, vkusná, s pouze lehkým erotickým nádechem. Chodí zde nezralá mládež, jak zjišťujeme. A sešlo by li se 12 slušnejch snímků mohli by to v redakci hodit do nějakého kalendářového formátu s logem chytej.
reagovat - Sobota 19. května 2012 v 9:51 ® nnnap reakce na …
-
džigit> je famózní!
reagovat - Sobota 19. května 2012 v 9:51 ® nnnap reakce na …
-
Tino> jo, šestky jsou fajn.
reagovatTen kdo tu dívčinu líčil přemýšlel a viděl dopředu. Je osvěžující. Taky mě lehce zaujala, zastavil jsem se ovšem poprvé až u 34, kdy jsem musel začít přemýšlet, tím neříkám, že je to dobrá fotka, poté hurónský smích u 36 a pak jsem ke své hrůze zkonstatoval a to jsem se těšil na dalších téměř 200 fotek že už vůbec nic. Je tam některé dobré řemeslo, které ovšem veřejnost nebere, pak jaký má smysl, že a vyhraje fotka bez ladu a skladu, když pominu, že tak čtvrtina nemá vůbec žáden nápad, pouze se sešlo- ochotný fotograf, ochotný model, digitální aparát a čorlý fotošop.
- Sobota 19. května 2012 v 7:02 ® džigit
-
i když to neni o rybach,je tam světlá výjimka.
reagovat
36-pěknej bobr - Sobota 19. května 2012 v 6:39 ® Tino
-
ale jinak se mi tam fotky líbí. 6. fotka mě zaujala. Mimo jiné i tím, že jsem byl s autorkou jednou fotit. Na hřbitově
no nic. Prdim na internet a jedu na ryby. Kdo ví, jestli se mi opět spadne prut z lodě někam do hlubiny… já vím… VŠE PŘIVÁZAT !
reagovat - Sobota 19. května 2012 v 6:37 ® Tino reakce na …
-
nnnap> kritika nebo (polo)nahé mladé holky? Smutně se musím přiznat, že na tohle focení stejně nemám buňky.
reagovat - Pátek 18. května 2012 ve 22:53 ® nnnap reakce na …
-
Tino> koleno má modré jak kuře z kajflandu
reagovat, ale vo to nic. Já si dělám taky fotky, kde na nějaké kompoziční pravidla kašlu, ale toto je málo rafinované, to opravdu vypadá na nezralost. Ale nemůžu nadávat- toto mne bude na důchodě živit.
- Pátek 18. května 2012 ve 22:27 ® Tino reakce na …
-
nnnap> co je to? Fotka skryté sexuality. Zdá se, že je nahá, pohled přímo do objektivu naznačuje zájem, překřížené ruce a posed v klubíčku evokuje pocit ochránce.
Jen netuším od čeho má ten hnědý prsteníček.
reagovat - Pátek 18. května 2012 ve 14:05 ® nnnap
-
no nic. Třeba se mi na digitální fotografii líbí, že můžu současně jednou rukou upravovat obrázky a druhou trhat upečenýho cejna. Mňam.
reagovat
Tak jsem si ráno udělal za hoďku a půl asi 100 obrázků svých modelek, teď to buším do stroje. To jsou 3 radosti fotografa- Najít, Zvládnout technicky a kompozičně snímek, Zpracováním sdílet cítěné. Žádná prdel, přátelé. Jdu si dát kafe, abych u toho neusnul. - Pátek 18. května 2012 v 0:55 ® nnnap
-
tak která rybička se líbí?
první místo neberu. Co říkáte kompozici? Vyhrát jenom proto, že je všechno špatně? Je to nezkušenost, nevědomost, je to čerstvý vítr, co je to?
reagovat
Je to fotka 16 letý žáby. - Čtvrtek 17. května 2012 v 18:16 ® MIG-35
-
nnnap> Taky pěknej sloh a story vypečená! Myslim, že v každym je trochu hajslika.. Ale konec dobrej všechno dobrý, ne?
reagovat - Čtvrtek 17. května 2012 v 17:24 ® regulus
-
Mrakoš> přiznám se, že jsem to nečetl, ale ten obrázek mi jaksi padl do oka. Mimochodem netvrdím, že žádnej kompakt nemá clonu, ale asi většina a ty Low Endový určitě. Ale nemá smysl tohle téma dál pitvat.
Pokud to vezmu kompakt versus zrcadlo, tak třeba na focení mušek mi víc vyhovuje kompakt, zrovna tak různý akce typicky veletržní sraz, tam nemá smysl zrcadlo vůbec tahat, jednak kvůli hloubce ostrosti a konec konců jde spíš o jakýsi dokumentační fotky a po pár pivech už nic s nějakým nápadem nevyfotíš.
reagovatProstě ono má všechno svoje plus a mínus a je spousta kompaktů, který jsou opravdu velice slušný.
Já třeba fotím skoro furt na manuál, prioritu času nebo clony využívám docela málo, nicméně jsou fotky (hlavně momentky), kdy je použití těchto režimů na místě, úplný AUTO nepoužívám skoro vůbec, někdy s bleskem.