Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 789.107 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 15. května 2012 ve 12:36 ® osprey reakce na …
-
TOMMY CATFISH> No jistě, přirozený vývoj. Já jsem na tom taky tak, jenom jsem začal o pár roků dřív.
reagovat - Úterý 15. května 2012 ve 12:27 ® TOMMY CATFISH reakce na …
-
osprey> noo postupne sa učím tak ak budem neskôr môcť tak si kúpim niečo lepšie. Snažím sa necvakať všetko a rýchlo ale snažím sa urobiť čo najlepšiu fotku snažim sa vynechavať rušivé efekty a tak aby fotka bola čo najlepšia
reagovat - Úterý 15. května 2012 ve 12:19 ® osprey reakce na …
-
TOMMY CATFISH> Neřeš to, nepospíchej, foť s tím, co máš. Uč se vidět a myslet.
I když je dneska technika úžasná, fotku pořád ještě dělá fotograf.
Pro začátek se zkus třeba zamyslet na tím, co je a k čemu slouží clona a jak se s její pomocí dá ovlivnit kvalita snímku. U kompaktu sice není její vliv až tolik výrazný, ale pro pochopení fotografie je to jedna z nejzákladnějších věcí.
reagovat - Úterý 15. května 2012 ve 12:11 ® TOMMY CATFISH reakce na …
-
osprey> a ZN> tak som ešte študent čiže stály príjem nemám tak som si kúpil aspoň niečo lepšie niečo ako nič. Ak budem zarábať tak plánujem nejaký foťák od Nikon alebo Canon tak suma 150 alebo 200 e momentálne na to nemám
reagovat - Úterý 15. května 2012 ve 12:08 ® TOMMY CATFISH reakce na …
-
skwor> a prečo ? aby si si ho dal do vytrínky a pozeral na ňho ?
reagovat - Úterý 15. května 2012 v 11:55 ® osprey reakce na …
-
Libor> Skorec nebude nic těžkýho, jen si zaplatit výlet k nám na jih za 20 USD. Hodím ti k řece starou matraci, aby se ti líp válelo. Žije tu v kraji několik párů
reagovat - Úterý 15. května 2012 v 9:39 ® Libor reakce na …
-
džigit> tohle nebude nic těžkýho vyfotit. Jen si zaplatit výlet na lodi za 20USD
Pro mě je výzva skorec brouzdající ve vodě, ale už jsem v jarní ledový vodě ležel 2 hodiny bez úspěchu a opakovat se mi to ještě nechtělo.
reagovat - Úterý 15. května 2012 v 9:23 ® džigit
-
povedlo se vám zde taky něco podobného?
reagovat - Úterý 15. května 2012 v 9:17 ® džigit
-
povedlo se vám zde taky něco podobného?
reagovat - Pondělí 14. května 2012 v 19:50 ® ZN reakce na …
-
TOMMY CATFISH> Tento tvůj neznám, ale za tyto peníze žádný zázrak a kreativitu očekávat nemůžeš. Ale tím vůbec nechci říct, že s tím nemůžeš udělat výbornou fotku.
Nedávno jsem si koupil P300, jako záložní do kapsičky vesty. Je to vynikající věc.
reagovat - Pondělí 14. května 2012 v 15:53 ® nnnap reakce na …
-
džigit> vubééééc
reagovat - Pondělí 14. května 2012 v 15:41 ® osprey reakce na …
-
TOMMY CATFISH> Sice si tu z tebe lidi dělají legraci, ale uvědom si, že sis koupil základní jednoduchý přístroj pro běžného spotřebitele.
Ve většině situací bude fungovat velmi uspokojivě. Pokud jde o to vyfotit nějaký objekt a dát fotky na web, tak naprosto v pohodě. Nesmí se ale zapomínat na lidský faktor.
reagovat - Pondělí 14. května 2012 v 15:41 ® džigit reakce na …
-
nnnap>
reagovatnejsi škodolibý?
- Pondělí 14. května 2012 v 15:32 ® skwor reakce na …
-
TOMMY CATFISH> Fakt abys mohl fotit? S tímhle cílem moc lidí foťáky nekupuje…
reagovat - Pondělí 14. května 2012 v 15:27 ® TOMMY CATFISH reakce na …
-
osprey>
reagovatkupil som niečo aby som mohol fitiť.
- Pondělí 14. května 2012 v 15:26 ® TOMMY CATFISH reakce na …
-
nnnap>
reagovatnie
- Pondělí 14. května 2012 v 15:03 ® osprey reakce na …
-
TOMMY CATFISH> Normální kompakt. Co bych za něj před 8 lety dal…
reagovat - Pondělí 14. května 2012 ve 14:54 ® nnnap reakce na …
-
TOMMY CATFISH> to je foťák?
reagovat - Pondělí 14. května 2012 ve 14:52 ® TOMMY CATFISH
-
Tak ja som si kúpil tento foťák – nikon coolpix s3100 – máte niekto s ním skúsenosti ?
reagovat - Pondělí 14. května 2012 ve 14:40 ® nnnap reakce na …
-
osprey> vítej
reagovat, souvislost najdeš níže
- Pondělí 14. května 2012 ve 14:24 ® osprey reakce na …
-
nnnap> No nic, to je třeba pro případ, že bys měl na půdě starou Leicu
reagovat - Pondělí 14. května 2012 ve 14:14 ® nnnap reakce na …
-
osprey> a…
reagovat - Pondělí 14. května 2012 ve 14:10 ® osprey
-
Čistě pro zajímavost:
http://zeny.tiscali.cz/…korun-137420
reagovat - Neděle 13. května 2012 ve 20:06 ® nnnap reakce na …
-
Tino> myslel jsem ty časy. Ale vlastně je to jednoduchý- ty se jenom tak ve vodě vznášíš, co je na tom složitýho se nehýbat
reagovat - Neděle 13. května 2012 ve 20:00 ® Tino reakce na …
-
nnnap> já taky ne. Na medúzy ani ty pichlavé ryby nerad sahám
reagovat - Neděle 13. května 2012 v 19:59 ® nnnap
-
víte vy, že pěkné fotky dělá foťák a vy ho jenom držíte? Ne? Já to také neveděl. Už to vím. A musela mi to říct manželka.
reagovat - Neděle 13. května 2012 v 11:17 ® nnnap reakce na …
-
Tino> takhle jo. Hele, já když do vody, tak jenom abys se potápěl. I ve vaně
Ale já si sobecky nabírám obrázky jenom do svý hlavy. Já si tedy dopočítám, co na tom snímku dna vidím. Mě to je jasný, tobě to je jasný, oběma nám stačí natáhnout ruku, ale pro ostatní to bude kousek neostrýho něčeho. Taková fotka potřebuje ostrost. A kde ji vzít. To prostě bez dodatečného světla nedáš. Ale já ji oceňuji, protože mi je jasné, za jakých podmínek vznikala. To bych nechtěl držet v rukách ani na suchu.
reagovat - Neděle 13. května 2012 v 11:01 ® ctverec
-
Tino> Zdar, bohužel s touto tvojí větou nemohu souhlasit (Upozorňuju předem, že umělecké ambice se nedají očekávat u potápění na hubu v cca 10m
Právě naopak, pokud šnorchluješ je pod vodu daleko víc života k vidění, ryby se tolik nebojí jak když funíš do automatiky. Freediving se dá časem natrénovat
K těm fotám chybí ti tam světlo, chtělo by to přinejmenším blesk…Hledej trochu inspirace třeba tady http://www.filmyhabrman.com/
reagovat - Neděle 13. května 2012 v 10:50 ® Tino
-
nnnap> mám podvodní pouzdro na Panasonic Lumix FX30. V té době to bylo jedno z mála pouzder do 30m za rozumnou cenu k foťáku co splňoval pár mých požadavků. Ale s foťákem bych se občas s chutí potápěl bez pouzdra
S přístrojem už se nepotápím. Ploutve, neoprénové ponožky, zátěž cca 3kg na opasku na vyrovnání vztlaku, maska, šnorchl, nůž, rukavice, foťák v pouzdře a plavky. To olovo tomu hodně pomůže, když jsem už dobře rozplavaný, tak mám od nádechu k nádechu cca minutu a za tu dobu se dá někam doplavat.
Jediné nad čím u dna přemýšlím je kompozice záběru a čas potřebný k hladině.
reagovat - Neděle 13. května 2012 v 7:44 ® nnnap
-
džigit> be…
reagovat