Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 789.148 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 3. května 2012 ve 14:24 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

ZN> a to je ten důvod proč fotit :-) Podobně vyznívajících fotek mám také dost. Vím že se to bude líbit naprosté menšině o to víc si jich vážím, protože mě mají co říct. Moje vnitřní zpětná vazba je duležitější než okolí, tím ale nechci říct, že si názoru ostatních nevážím :-)

reagovat
Čtvrtek 3. května 2012 ve 12:55 ® ZN reakce na …
ZN

MP-E65mm> v pohodě, já z ní mám naopak radost.

reagovat
Čtvrtek 3. května 2012 ve 12:47 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

ZN> u mě nic. Působí to na mě prázdným dojmem :-)

reagovat
Čtvrtek 3. května 2012 ve 12:38 ® ZN reakce na …
ZN

Libor> jo, a ještě dodám. Je to focený mobilem v plastovým obalu. Takový obal je lepší jak filtr:-)

reagovat
Čtvrtek 3. května 2012 ve 12:35 ® osprey reakce na …
osprey

Mates(původní)> Tak to je. Ale já potřebuju měsíčně 12 pro časopis a několik desítek pro server. Naštěstí většinou nemusejí mít umělecké ambice.

Teď jsem v aktuálním článku zkusil pár pseudouměleckých úprav. Po třech hodinách hraní jsem pochopil, že nemám dost fotek na to, abych je mohl zpracovat stejnou technikou a tak jsem to tam dal, jak se to zrovna tvářilo.

Dokonalá fotka vychází člověka překvapivě draho (čas, duševní úsilí, energie, peníze,…).

reagovat
Čtvrtek 3. května 2012 ve 12:32 ® ZN reakce na …
ZN

Libor> já s nima taky nejel!!! Byli to nějací neznámí šneci, ale chvála bohu za ně. Čekal jsem na ně deset minut, než dojeli na místo, kde jsem potřeboval. Strašní šráci :-)

Jinak v pohodě, každého baví něco. Je důležité to bavení.

reagovat
Čtvrtek 3. května 2012 ve 12:30 ® džigit reakce na …

nnnap> Bigpista> přátelé plytkého umění,jak to budete řešit mimo kopírku? Chce to trochu kreativity i v tomhle.Klasická kopírka je dnes vrchol :-D

reagovat
Čtvrtek 3. května 2012 ve 12:29 ® Mates(původní) reakce na …
Mates(původní)

osprey> Já jsem loni naflákal fotek hafo, líbili se mi tři, z toho jednu jsem poslal ZN na posouzení. Focení je řehole.

reagovat
Čtvrtek 3. května 2012 ve 12:26 ® nnnap reakce na …
nnnap

džigit> určitě chyba software:-D To musíme zkusit znova. To přece není možné, aby to tak bylo. Ukaž?!

reagovat
Čtvrtek 3. května 2012 ve 12:25 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

džigit> Drahá, mohu Vám ukázat svou sbírku ofocených bobrů? :-D

reagovat
Čtvrtek 3. května 2012 ve 12:19 ® džigit

Bigpista> no pokud již zhlédla některé ze Tvých předešlých reprodukcí… :-D

reagovat
Čtvrtek 3. května 2012 ve 12:00 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

džigit> Občas je umění jí k tomu ukecat :-D

reagovat
Čtvrtek 3. května 2012 v 11:51 ® džigit reakce na …

nnnap> ale to už není umění,ale pouhá reprodukce orgánu :-))

reagovat
Čtvrtek 3. května 2012 v 11:27 ® nnnap
nnnap

a vůbec, nejlepší kompozice stejnak jsou ty, kdy si holka sedne na kopírku. Tam máš všechno.:-D

reagovat
Čtvrtek 3. května 2012 v 11:25 ® nnnap reakce na …
nnnap

džigit> no, to se dalo čekat. Vem si kolik potřebuješ kožešin, peří a různého chemlonu na to, ulovit pstruha! Natož namalovat obraz! To vyžaduje celou pí ehm, ehm, přirození.:-))

reagovat
Čtvrtek 3. května 2012 v 11:18 ® džigit reakce na …

osprey> kdyby hovnem,nějaká už je maluje ochlupení získaným z přirození známých osobností :-))

reagovat
Čtvrtek 3. května 2012 v 11:16 ® osprey reakce na …
osprey

Mates(původní)> Já si tak říkal, co bych musel udělat, abych spáchal něco, co tu ještě nebylo. A říkal jsem si, že tak namalovat obraz hovnem.

Znaje vlastnosti této suroviny, myšlenku jsem zavrhl, ale krátce nato jsem zjistil, že se fakt našel týpek, který to udělal a dokonce ty obrazy i někde vystavoval.

V ten moment jsem to vzdal. Nepíšu dějiny výtvarného umění a tak to práskám, jak se mi to líbí. Sem si chodím pro zpětnou vazbu, abych si o sobě náhodou nezačal moc myslet:-))

reagovat
Čtvrtek 3. května 2012 v 11:07 ® Mates(původní)
Mates(původní)

osprey> Ta fotka je jak obraz od starého Moneta, akorát míň barevnější a víc ostřejší :-)) ) Taková standartní kompozice, ale to už tu všechno dávno bylo.

reagovat
Čtvrtek 3. května 2012 v 10:55 ® osprey reakce na …
osprey

Mates(původní)> Já zas umím fotit jen rybu střední velikosti v mírném levotočivém pohybu v půl deváté ráno:-))

Ta cesta bez stínu by nebyla ono a vzhledem k tomu, že cyclisti jsou už trochu hnidy, potřeboval je dobře vyrýsovat proti pozadí, což se mu podařilo dost dobře.

reagovat
Čtvrtek 3. května 2012 v 10:46 ® nnnap reakce na …
nnnap

džigit> ne, do prodeje šel podkladní kartón. Sem si říkal, že kdyby o to někdo stál, tak sem více tlačil.:-D

reagovat
Čtvrtek 3. května 2012 v 10:38 ® džigit reakce na …

nnnap> se chlubíš koupí,nebo si stěžuješ,že Ti utekl :-))

reagovat
Čtvrtek 3. května 2012 v 10:16 ® nnnap
nnnap

a máme tady novej rekordíček. Není to přímo fotografie, ale určité pricipy a hodnoty sdílí s naším koníčkem. Tak proč ne. hír- http://kultura.idnes.cz/…varneum.aspx?…

reagovat
Čtvrtek 3. května 2012 v 8:26 ® Mates(původní) reakce na …
Mates(původní)

osprey> Míro já si myslím, že ty to focení moc preparuješ. ZN je deformovanej vyučenec, co je svázaný jistými zásadami a myslím si, že umí fotit akorát jídlo a moře, bo to oboje se nehejbe. :-)) )

reagovat
Čtvrtek 3. května 2012 v 0:33 ® nnnap reakce na …
nnnap

osprey> tak já jsem vyšel z rozlišení u snímků a naučeného ve škole, že 4*4 je 16. Hele, že ty si už těch 8 mega někde odklonil?!:-D

reagovat
Středa 2. května 2012 ve 23:42 ® Libor
Libor

ZN> ahoj, nic mi to neříká, asi proto že jsem nejel s váma :-1

reagovat
Středa 2. května 2012 ve 23:15 ® osprey reakce na …
osprey

ZN> Vypadá na první pohled jednoduše, ale rozhodně se tam myslelo. Stín na zemi, lidi, pozadí za nimi… Jo.

Docela bych to chtěl vidět větší.

reagovat
Středa 2. května 2012 ve 23:09 ® osprey
osprey

Jo – a taky jsem chtěl nějak odlišit tu cestu a to potom. Problémů s tím bylo mraky. Bohužel nemám čas to rozebírat. Zítra večer se tam pokusím vrátit a musím ještě udělat dost věcí.

Většinu jsem měl mít hotovou včera, některé předevčírem.

reagovat
Středa 2. května 2012 ve 23:08 ® ZN
ZN

mám docela radost z této fotky ze včerejška. Tak ji sem dávám .

reagovat
foto/forum/2012/th-img20393.jpg
Středa 2. května 2012 ve 23:05 ® osprey reakce na …
osprey

nnnap> Jo, je to úmysl. Možná jsem to měl rozbít ještě víc.

A šestnáct mega mají moje dvacetdéčka obě dohromady:-))

reagovat
Středa 2. května 2012 ve 23:01 ® nnnap
nnnap

osprey> ne, vážně. Určitě nepoužíváš 16ti megapiksel k výrobě čtverečků:-D To je úmysl nebo jak?

reagovat