Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 789.187 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 16. dubna 2012 v 11:23 ® nnnap reakce na …
-
jiris> je to záběr toho typu, že si nejsem jistý, jestli se na to vůbec chci koukat. Cítím, že ne. Je to fotka pro fotku. Ano, i to je cíl. Ale zcela tam postrádám humanitární, estetický, či jiný lidský rozměr. Je to obyčejný, technický záběr. I kdyby to byla odlovená náhoda, je to studený. Kolotočářský. Asi jako kamarád.
reagovat - Pondělí 16. dubna 2012 v 11:15 ® nnnap reakce na …
-
Libor> strašnej nevkus a kýč- ano, standardy tvořej lidé. Ty hezčí kousky pochopitelně na záběrech mám, ale vždy s pejskem
reagovatTo musím.
- Pondělí 16. dubna 2012 v 11:11 ® nnnap reakce na …
-
džigit> někdy člověk musí. Záleží, jakýho čokla si vybral. Taková výstava mě vycházela na cca 4000. Čistokrevnej pes je spousta práce, myslím na plemeni a je slušnost, když si koupím papírové štěně potvrdit oprávněnost jeho linie. Jinak, pokud jsem jezdil se psem, tak jsem si vybíral pouze zahraniční mezinárodní, pokud možno s né domácími sudími nebo v tuzemsku oborové speciálky se zahraničními rozhodčími. Domácí rozhodčí jsou často majitelé chovných stanic a na tuto komedii jsem odmítal přispívat. To raději sednul do auti a rakousko, polsko…
reagovat - Pondělí 16. dubna 2012 v 10:40 ® Libor reakce na …
-
nnnap> občas je to i přehlídka pěkných paniček
reagovatJá několika výstavama prošel a nemám je vůbec rád. Je to komedie, občas strašnej nevkus a kýč. A focení tam? Určo se dá, ale je to boj. Ono i to focení psů chce trochu toho knowhow.
- Pondělí 16. dubna 2012 v 10:39 ® džigit reakce na …
-
nnnap> já byl vystavovat jednou a už NE.Brodit je mezi nasranými lidmi a hromádkami,poslouchat nemístné poznámky fiflen vystavujících krysopsy a nakonec na poslední chvíli změněnou rozhodčí jezevčíků nechat posoudit bulla…
reagovat - Pondělí 16. dubna 2012 v 10:13 ® nnnap reakce na …
-
džigit> jes
reagovat - Pondělí 16. dubna 2012 v 10:09 ® džigit reakce na …
-
nnnap> si byl v Ova na výstavě?
reagovat - Pondělí 16. dubna 2012 v 10:05 ® nnnap reakce na …
-
Libor> taky sem se zůčastnil vékendové akce s pesany. Ale našlapáno, fotit se nedalo. Tak sem se věnoval opět zase svému soukromému dokumentu a fotil spíše lidi. Trochu jsem nepochopil majitele lepších foťáků, kteří napochodovali do hal s telety. Já byl vděčný za iso 800 a krátké sklo. Spíše než psi, tam byly zajímavé situace vzniklé snahou fotofanoušků o pořízení interesantní fotografie. A protože udělat fotku normálně nešlo, šli ti největší / bohužel tragikomici/ do pokleku a trpělivě se snažili o cvak zajímavé situace z bezprostřední blízkosti. Nu a takhle sem na vlastní voči viděl, jak jeden sledoval dva rozdováděné americké stafordy. Muhehe. Když mu na okamžik zmizel obraz z hledáčku. Haha. Pět vteřin zůstal překvapen než pochopil, že se jeho foťák stal součástí zábavné hry Teď tě kousnu já, pak mne kousneš ty.
reagovatPoohlížel sklo, bylo to dobrý, pak se postavil, dal najevo, že toto je celkem běžná situace a že to bylo pochopitelný a normální, ale už si nečupnul.
Paradoxně na takových to akcích bývají málokdy k focení psi, ale páníčkové, rozhodčí, to je pošušňáníčko. Například- jaké rozjeté škatule chovaj atletické sportovce, jak posuzovatelé, kteří se sami nevejdou do žádné myslitelné kategorie fyzického estetična posuzují a určují standard druhým… No to je nářez. Ale je v těchto situacích nefotím. Uvědomuji si, že ač bych získal zajímavou fotku, byla by to fotografie nečestná. A určitě ti lidé nechodí po světě proto, abych se jim vysmíval. Takže atmosféru nasávám do sebe. Nic víc na těchto akcích pro sebe neumím najít. Jinak ano, byla to opět přehlídka nejen psů ale i foťáků. - Pondělí 16. dubna 2012 v 0:02 ® osprey reakce na …
-
Libor> Dost dobrý. Fakt.
reagovat - Neděle 15. dubna 2012 ve 22:36 ® Libor
-
Včera navečer se ženu 20km fotit štěňata foxíků, přijedu, zatáhla se obloha a bylo vymalováno, uplně tma. Každá díra v mraku dobrá. Mám od těch piraňů poslintané UV filtry na objektivech
reagovat - Sobota 14. dubna 2012 ve 14:29 ® MP-E65mm reakce na …
-
jiris> tzv. papuchalk rybičkový
reagovat - Sobota 14. dubna 2012 ve 13:12 ® jiris reakce na …
-
osprey> hodně fotožánrů je jen o technice. Vyfoť tohle s UZ
reagovat - Sobota 14. dubna 2012 ve 13:09 ® osprey reakce na …
-
jiris> Vždycky jsem si říkal, jak to dělají, že jich poberou tolik.
A jinak tohle je jedna z fotek, kde na technice záleží. Nejsem si jistý, co by tomuhle říkal můj autofocus
reagovat - Sobota 14. dubna 2012 ve 12:58 ® jiris
-
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/…283839_n.jpg
reagovat - Úterý 10. dubna 2012 v 17:24 ® jiris reakce na …
-
osprey> aha, tak toho jsem si nevšiml. Hold se adaptoval dobře. To se mi už párkrát taky s někým stalo, u vláčáku to bylo pasé úplně
reagovat - Úterý 10. dubna 2012 ve 13:32 ® osprey reakce na …
-
jiris> No, navijáky má kličkou doprava. Kdyby se ty ryby nezdolávaly na mušáku taháním za šňůru, tak jsem si ten jeho klacek ani nemohl půjčit.
reagovat - Úterý 10. dubna 2012 ve 13:20 ® jiris reakce na …
-
MP-E65mm> Libora poznám, zrcadlově ? Já měl za to, že je pravouk
reagovat - Úterý 10. dubna 2012 ve 13:10 ® MP-E65mm
-
jiris> Ano, ono to pak ve finále i vypadá
EDIT: to je Libor, pozor
reagovat - Úterý 10. dubna 2012 ve 13:09 ® jiris reakce na …
-
MP-E65mm> levou?
reagovat - Pondělí 9. dubna 2012 ve 23:41 ® MP-E65mm reakce na …
-
Libor> Posílám ti vzkaz od Lucky, že prý máš přijet na brigádu a abych nebyl pozadu taky jednu posílám. Ty si se totiž válel furt, i v tom krmení
reagovat - Pondělí 9. dubna 2012 ve 23:37 ® Libor reakce na …
-
osprey> tráva tam bude i jindy dokud nezezelená
reagovat - Pondělí 9. dubna 2012 ve 23:31 ® osprey reakce na …
-
Libor> Já to doplním statickými záběry, kvůli kterým nebylo třeba se válet. Dělal jsem, co se dalo. Lituju té trávy, šlo to líp, ale slunce sebou fláklo za obzor dřív, než jsem to vymyslel.
reagovat - Pondělí 9. dubna 2012 ve 23:04 ® Libor
-
Protože je venku kosa, dávám kosa pro zítřejší den. Byla kosa když jsem fotil toho kosa. Pěkně jsem se při tom vyválel v bahně a musel jsem si svlíknout kalhoty, jinak hrozilo že z ryb pojedu v kufru nebo v plastové vaničce na střeše auta. Nebylo světlo, pršelo pod mrakem.
reagovat - Neděle 8. dubna 2012 ve 23:44 ® osprey reakce na …
-
sus1> Ty žiješ?
Libor> No, nějaký pokus jen tak nesedět učiněn byl
reagovat - Neděle 8. dubna 2012 ve 22:12 ® sus1
-
Jedna z balkonu.
reagovat - Neděle 8. dubna 2012 ve 21:20 ® Libor reakce na …
-
regulus> zdar, to je fakt, zima se vrátila a jsme nuceni sedět u PC
reagovat - Neděle 8. dubna 2012 ve 20:44 ® regulus
-
No koukám, že všichni fotíte jako diví, tak sem nemáte čas dát ani řádek …
reagovat - Sobota 7. dubna 2012 v 19:17 ® nnnap
-
asik se nedá upravit barva mřížky v transformacích v lajtrúmu, že.
reagovat - Čtvrtek 5. dubna 2012 ve 21:10 ® nnnap reakce na …
-
Segoves> pixelů máš dost, nějakým se trefíš
reagovat - Čtvrtek 5. dubna 2012 ve 20:41 ® Segoves
-
ZN> budu muset v sobě najít skrytej talent
reagovatzatím se peru i stim jak ten fo´ták držet ale to se podá