Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 789.201 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 5. dubna 2012 v 15:49 ® ZN reakce na …
-
Segoves> pokud v tobě něco je, tak tímto foťákem uděláš snímky, které moho viset ve všech galeriích. Beze srandy.
reagovat - Čtvrtek 5. dubna 2012 v 8:45 ® džigit reakce na …
-
Segoves> máti je spokojená,už jsem jí to osvětlil.Už jsem viděl i horší plečky za víc peněz.
reagovat - Čtvrtek 5. dubna 2012 v 8:33 ® Segoves reakce na …
-
džigit> moje máti ho právě taky dostala tak sem jí ho z rekvíroval na pořádnej za prví nemám a zadruhý bych se bál že ho utopim
reagovatno nic lepší jak mobil:)
- Čtvrtek 5. dubna 2012 v 8:21 ® džigit reakce na …
-
Segoves> tohle je jen zápisník.Máme něco takového doma,teda máti.
reagovat - Čtvrtek 5. dubna 2012 v 7:48 ® Segoves
-
hoši timhle foťákem asi klavlitní snímky neudělám co? ve fotografování se nevyznám tak nevim jak ho nastavit ale a´t dělám co dělám a dost možná je to i rukama ale fotky se mi moc nelíbí:)
http://www.olympus.cz/…00_22876.htm
reagovat - Středa 4. dubna 2012 ve 13:36 ® nnnap reakce na …
-
osprey> tak úplně to neodflákl- nabral bílou z límečku.
reagovat
Právě to mě děsí, to množství korekcí, než se člověk dobéře k použitelnému výsledku, s bílou. Proto mé úvahy nad krytkou. I když tady to byly 4 kliky a za 1 minutu mám použitelnej výsledek.
Dost mne to uráží, takhle konzumně odvedená práce. Ptám se potom po smyslu. Komu to slouží a co pro koho znamenám. To nejsou dobré výsledky!
Ale zase dám smajlíka. Páč vím, co si o mně konzum myslí. - Středa 4. dubna 2012 ve 12:50 ® osprey reakce na …
-
nnnap> Ono co na to říct. Když vidím problémy, nafotím to do RAWu a pak dělám, co se dá.
Jenže dneska je čas drahej a tak to pánešek trochu odflák. Beztak si toho většina lidí nevšimne.
A ta vražedná kombinace vícero světelných zdrojů a taky odrazy od barevných stěn, to dovede nadělat slušnou paseku. Možná by se to dalo přebít bleskem.
reagovat - Středa 4. dubna 2012 ve 12:44 ® nnnap reakce na …
-
osprey> víš proč mne to zajímá, protože já celý den zápasil s cca 60 fotkama z turnaje a řešil podobné problémy,které vidím na této fotografii. To jest zářivky, dřevěný obklad, pleťové tóny. Navíc v různých vzdálenostech a úhlech. Nakonec jsem to taky odflákl a asi po čtvrtém nastavení vzdal, ale toto je katastrofickej výsledek.
reagovat - Středa 4. dubna 2012 ve 12:34 ® osprey reakce na …
-
nnnap> No, moc přirozeně se ty barvy netváří. Ona je to vůbec taková neutěšená fotka.
reagovat - Středa 4. dubna 2012 ve 12:27 ® nnnap
-
co říkáte na vyvážení bíle na těchto rypácích? http://media.novinky.cz/…o2-7z2xt.jpg
reagovat
Navíc bych to rovnal trošku doleva a svislou perspektivu. Ale to je amatérská úchylka. Tady to není potřeba. To je od profesionálů za peníze. - Úterý 3. dubna 2012 v 11:59 ® MP-E65mm
-
Včera na ČT24 pořad před půlnocí. Aleš Dolný, zajímavé povídání o vážkách a přírodě. Doporučuji (archiv ČT).
reagovat - Úterý 3. dubna 2012 v 11:49 ® MP-E65mm reakce na …
-
jiris> pěkný, fakt pěkný moment
reagovat - Úterý 3. dubna 2012 v 11:39 ® nnnap
-
i když stran kompozice lze vyčíst modelům jistou chaotičnost při aranžování úprku. Snad si ten model v třetím sloupci zleva, třetí zhora nemyslí, že mu to věřím! To může vykládat tak leda svojí babičce!
reagovat - Úterý 3. dubna 2012 v 11:29 ® nnnap reakce na …
-
osprey> na mé ploše
reagovat - Pondělí 2. dubna 2012 ve 23:34 ® osprey reakce na …
-
jiris> Týýýýýýýýý brďo, ta je…
reagovat - Pondělí 2. dubna 2012 v 19:36 ® jiris
-
Ptáčnící
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/…793201_n.jpg
reagovat - Pondělí 2. dubna 2012 v 16:13 ® osprey reakce na …
-
Mates(původní)> No a jak to na tebe působí? Honím si triko a nemám na to nebo to působí dojmem, že by se těm mým hodnocením i dalo věřit?
Já to nevím a kvalitní zpětná vazba chybí. Prostě se to jen snažím dělat, jak umím nejlíp.
reagovat - Pondělí 2. dubna 2012 v 15:01 ® Mates(původní) reakce na …
-
osprey> V pohodě, jen jsem to chtěl vědět, četl jsem ty hodnocení soutěží, tak mě to zajímalo.
reagovat - Pondělí 2. dubna 2012 ve 12:41 ® osprey reakce na …
-
Mates(původní)> Já ani nevím. Přečtu na co padnu a pořád zkouším. Nevím, nakolik jsou mé znalosti rozsáhlé a mezi fotografy bych se s nimi vůbec neoháněl.
Dělám, co můžu, z titulu své práce. Každé vyhodnocení soutěže je pro mě malý porod.
A ještě jedna věc mě napadla. Přemýšlím o fotkách – svých i cizích. Jak je to udělané, proč je to tak udělané, jak by to šlo udělat jinak…
Jestli jsem ti někde neodpověděl, tak se omlouvám. Trávím teď víc času tvorbou nových věcí. Jde to hůř a trvá déle, páč dostupná témata jsem vyčerpal. Je to asi jako když chodíš do lesa na dříví – napoprvé nasbíráš na kraji, ale pak musíš pořád dál a zabírá to víc času.
No a nakonec – zvu si domů Libora s MPčkem
reagovat - Pondělí 2. dubna 2012 v 9:46 ® Mates(původní) reakce na …
-
osprey> Zdravím, asi si můj dotaz neviděl, tedy zeptám se znovu: Zajímalo by mě kde čerpáš vědomosti o fotografování a fotografii. Knihy, internet, kurz?
reagovat - Pátek 30. března 2012 v 16:29 ® osprey reakce na …
-
nnnap> Pokud si to počítač přepočítá do sRGB, vždycky to vidíš jinak.
Já si na foťáku nastavil AdobeRGB, protože to je širší prostor než sRGB, ale pak jsem všechny fotky viděl „vyblité“. Tak jsem se pokorně vrátil k sRGB.
Jedním z důvodů, proč jsou profi monitory pro fotografy tak drahé, je i to, že zobrazují víc barev (např. 10 bitů na kanál). Na většině monitorů si ale musíš vystačit s 16.7 mil barev, což jsou, myslím, osmibitové.
reagovat - Pátek 30. března 2012 v 16:09 ® Libor reakce na …
-
nnnap> je to tím že prohlížíš fotku v režimu sRGB, zatímco ona samotná má nastavený ten tvůj ProPhotoRGB. Nastav všude sRGB a uvidíš. A aby to byl větší guláš, aplikace které nepodporují barevné profily, si je přejímají z nastavení operačního systému, třeba z windows (jedná se třeba o internet. prohlížeč, jednoduché editory obrázků – irfan, xn apod.)
reagovat - Pátek 30. března 2012 v 15:55 ® nnnap reakce na …
-
Libor> jo, díky. Já se teď musím vzdálit. Zkoušel sem uložit jednu fotku s barevnýma plochama žlutá, zelená, modrá, šedá a ať to uložím do jakéhokoliv z nabídnutých tří profilů u jpeg, tak to barevně neodpovídá předloze. Exportuji to bez nějakých přednastavení, což si myslím, že když zadám ručně parametry, tak musí jít. Jestli mi tam visí nějaká šablona z úprav, tak to si taky nemyslím. Dal jsem zatím neupravovanej snímek ale všechno je možný, nějak se tím prokoušu. Ten barevný posun není normální. Ať to pak otevřu ašampem nebo zonerem, je to stejný- do fialova. Chyba bude ale klasicky u druhých a né mezi židlí a klávesnicí.
reagovat - Pátek 30. března 2012 v 15:37 ® Libor reakce na …
-
nnnap> no jo, hele sepiš co ti není jasný v bodech a hoď mi to do mailu co mám v kartě. Pokusím se odpovědět. Taky sem neměl moc přesnou představu. Fakt je ten že popisy k tomuto softu nejsou nic moc ani u jeho výrobce.. . Kniha lightroom2 je ale dobrá..
reagovat - Pátek 30. března 2012 v 15:10 ® nnnap reakce na …
-
Libor> nějak to splácám. Těch 16 bitů půjde do TIFF na ty mona lízy a na to domácí žvýkání to pude do sRGB. Ještě se aktuálně nasírám tím, že bych tu potvoru potřeboval často minimalizovat, nemluvě o tom, když jsem tam instalil češtinu a zaboha se nemohl dostat do síting
reagovat
To ty sexuální pracovnice létaly vzduchem fest. - Pátek 30. března 2012 ve 14:57 ® Libor reakce na …
-
nnnap> pracuj v prostoru sRGB, nastav si ho do exportu lightroomu. sRGB je default pro internet prohlížeče. Nativně i pro windows atd.
reagovat - Pátek 30. března 2012 ve 14:42 ® nnnap reakce na …
-
Libor> jo dík, už jsem to našel. Bylo to tam dole a je tam i ten prostor v ProPhotoRGB. Vypadá to, že nic jinýho potřebovat nebudu
reagovat - Pátek 30. března 2012 ve 14:08 ® Libor
-
nnnap> export, mzslím že je to CTRL+shift+E , jde i myší přes nabídku soubor.
reagovat - Pátek 30. března 2012 ve 12:58 ® nnnap
-
no a třeba je to naklepaný na bracketing…
reagovat - Pátek 30. března 2012 ve 12:55 ® nnnap
-
MP-E65mm> s rozdílem tonality, nebo je to jen rozdíl ze zpracování v různých editorech a jenom pro sebe.
reagovat
Na rodinu bych se víš, co. Ti dostanou jeden ejpeg.