Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 789.216 zobrazení | 18.360 odpovědíTohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 20. března 2012 ve 12:41 ® osprey reakce na …
-
Tino> My je průběžně taky měníme za nové. Ale já osobně mám velké stromy rád. Mají tvar, osobnost, dá se pod nimi sedět, ležet, sekat tráva. V korunách hnízdí ptáci… A vyroste na nich hromady ovoce.
Prostě fungují. Mám rád věci, co fungují. Lidi je dnes ale často nahrazují věcmi, které fungují jednoúčelově, často jen zdánlivě.
Typickou ukázkou takového produktu je regulovaná řeka.
reagovat - Pondělí 19. března 2012 ve 23:26 ® Tino reakce na …
-
osprey> proto jsem stromy upravil na výšku já + židle. Takže něco lehce přes 2m
reagovat - Neděle 18. března 2012 ve 23:36 ® osprey reakce na …
-
ZN> Já si teď užívám výšky na stromech v sadu. Poté, co se mi z jednoho zřítila manželka, snažím se ty exponované partie v korunách co nejvíc popidlat sám, protože poprvé sice odešla po svých, ale napodruhé by se jí to nemuselo podařit.
Práce ve výškách člověku vždycky trochu stahuje svěrač…
reagovat - Neděle 18. března 2012 v 19:48 ® ZN reakce na …
-
osprey> jedna z budov Barum Continental. V tom šíleným koši je syn, nikdo jiný tam nechtěl. Byl jsem trošku připosraný, páč ta žaluzie byla valká a těžká, ale ten iPhon tomu dal grády
reagovat - Neděle 18. března 2012 v 19:13 ® MP-E65mm reakce na …
-
Prutos> Ahoj, určitě písni. Mám jisté věci v hlavě a chtěl bych to na nich vyzkoušet. Díky.
reagovat - Neděle 18. března 2012 v 16:51 ® Prutos reakce na …
-
MP-E65mm> Myslím na tebe, jak se ukážou ti velcí brouci, dám ti vědět
reagovat - Neděle 18. března 2012 ve 14:58 ® osprey reakce na …
-
ZN> To je plot nové věznice pro osoby s korupční minulostí nebo tak něco?
reagovat - Neděle 18. března 2012 ve 12:30 ® MP-E65mm reakce na …
-
ZN> už vím, proč máš takový ten všeobecný rozhled
reagovat - Neděle 18. března 2012 v 11:41 ® ZN reakce na …
-
MP-E65mm> jedna pracovní ze čtvrtka, občas máme zajímavou práci. 22 metrů nad zemí
reagovat - Neděle 18. března 2012 v 11:03 ® MP-E65mm reakce na …
-
ZN> To je tak, když nemám nic nového a hrabu se v archivu. Letos se do toho ale wopřu
reagovat - Neděle 18. března 2012 v 11:00 ® MP-E65mm reakce na …
-
Arnej> už i ptactvo hulí
reagovatkam ten svět spěje
- Sobota 17. března 2012 ve 20:41 ® Arnej
-
Dnešní ranní procházka kolem vody. Bylo opravdu nádherně.
reagovat - Sobota 17. března 2012 ve 20:36 ® ZN reakce na …
-
MP-E65mm> to je ten čtverec
reagovatAle nevadí, že tady byl, je to dobrá fotka po všech stránkách.
- Sobota 17. března 2012 ve 20:19 ® MP-E65mm reakce na …
-
regulus> je to možný
reagovat - Sobota 17. března 2012 v 10:59 ® regulus reakce na …
-
MP-E65mm> ten tu už myslím kdysi byl, ne???
reagovat - Sobota 17. března 2012 v 10:33 ® MP-E65mm
-
Jeden hmyzocvak pro dnešní krásný den
reagovat - Čtvrtek 15. března 2012 v 17:51 ® ZN reakce na …
-
rliebzeit > jako… vůbec si z toho nedělej hlavu. Je důležitý, že tě to baví, že víš, co chceš. To ostatní a od ostatních (smo že i ode mne)jsou jen plky
reagovat - Čtvrtek 15. března 2012 v 11:37 @ rliebzeit reakce na …
-
souhlasím , žádná sláva to není, spíše bída. znáš to pořeklo jak nouze naučila Dalibora na housle hrát. Foto ryby jsem vložil jen jako vsuvku. Také mám jiné a jasné představy, jak by to mělo vypadat a jednou bude. Foťák fotí slušně, optika je dobrá, tak už stačí jen fotit a fotit. Tenhle rok se zameřuji na potočáka, tak jsem zvedev , co se povede. čauves
reagovat - Středa 14. března 2012 ve 14:09 ® jiris reakce na …
-
rliebzeit > ta fotka mi přijde taková „nijaká“. Málo akční, ryba tam zaniká, poloha ryby jak v doktorovi mráčkovi.
reagovat - Úterý 13. března 2012 ve 20:23 ® nnnap
-
no je to uprostřed talíře. Jestli máš prostor kolem, tak to přestříhej.
reagovat - Úterý 13. března 2012 v 16:09 ® ZN reakce na …
-
rliebzeit > popravdě, mi na té fotce vůbec nevadí nějaké úpravy, ale vadí mi jiný věci, které žádnýma úprava nejdou zlepšit. Třeba kompozice a šmrnc.
reagovat - Úterý 13. března 2012 v 15:46 ® regulus reakce na …
-
rliebzeit > úpravy fotek nejsou zrovna moje parketa, furt se s tím peru, ale asi bych při převodu z RAWu zkusil trochu pošoupnout „Vyplnit světla“ a pak křivkama, ale jak jsem psal, sám se s tím peru, takže radit nemůžu. V APS je určitě spousta fíglů kterýma by se to třeba dalo vyřešit, jen nevím jakejch. Určitě to půjde nějak z vrstvama, ale konkrétní postup fakt nevím.
reagovat - Úterý 13. března 2012 v 15:40 ® osprey reakce na …
-
rliebzeit > Potřebuješ lepší světlo. Proč by jinak byla dobrá fotka tak vzácné zboží? Musí se sejít všechny podmínky, fotograf, technika, musí se to povést…
No a to celé se podaří raz za čas.
Byl jsem týden na Alandech a reálně jsem přivezl asi pět koukatelných fotek. A dvanáct set takových nějakých. To je realita.
Kdybych nechytal a jen fotil a měl lepší techniku (on by stačil už stativ, úhlový hledáček a pár filtrů, ale bodlo by i tělo s citlivějším snímačem a lepším autofokusem), asi bych to dokázal vylepšit.
reagovat - Úterý 13. března 2012 v 15:23 @ rliebzeit reakce na …
-
díky za upřímnou radu, to bych taky rád prosvětlil vodu a zviditelnil tělo s ploutve, když ta polarizace je pěkná mrcha. Já to vidím jinak než můj foťák.No a výsledek , když doladím kontrast, expozici, světlo, barvy, je tento. Jestli máš návod v adobe sem s ním budu za něj rád, díky . Nafotil jsem přes 200 snímků a byla to bída, vybral jsem tři a to ještě v jpg.
reagovat - Úterý 13. března 2012 v 15:10 ® regulus reakce na …
-
rliebzeit > jen k fotce, něco mi na ní malinko nesedí, možná bych ju trošinku přišmiknul a možná bych se pokusil trošinku prosvětlit tu vodu aby se víc zdůraznily ty červený ploutve, je dle mýho taková příliš temná, ale možná na tom zapracoval místní automat. Jinak u mě dobrý …
reagovat - Úterý 13. března 2012 ve 12:35 ® osprey reakce na …
-
rliebzeit > Tak si ten flek hlídej jako oko v hlavě.
Fotka už je z těch povedenějších. Pořád sice trochu popisná a statická, ale lepších za rok moc neudělám.
reagovat - Úterý 13. března 2012 v 10:07 @ rliebzeit
-
s dovolením ještě přidám jedno foto „živé ryby“ Ano, mám jedno tutové místo, kde jsou tloušti jako noha, 50cm je častý úlovek. Největší a puštěný tloušť měl 64cm. Jednou jedinkrát jsem prozradil své místo a nezbyla tam ani šupina. Takže pro mě ponaučení. Jsem rybář ale i lovec, takže si tu rybu několikrát do roka klidně vezmu, generačky v žádném případě, do by mi ruka upadla. No a když se povede ještě pěkná fotka, což je málokdy, jsem spokojenej foto-rybář
reagovat - Pondělí 12. března 2012 ve 22:39 ® nnnap reakce na …
-
ZN> no, když pominu, že se dobrovolně připravuji o blahorodí teplé dlaně na zlatavý mok, přesto mne pohled do hrdla této lahve na chvíli přenesl do dětství, jak jsme koukali do takovýho otočnýho bazmeku, jak se tam sypali ty korálky a spol, jenom v takovémto dospělejším provedení. A pohled do nitra, který kouzlí jemné nuance stínů na skleněných ploškách, s odrazem slunečné hladiny, je určitě inspirativnější, jak pohled do leckteré sklenice.
reagovat - Pondělí 12. března 2012 ve 22:14 ® ZN reakce na …
-
nnnap> Metaxa se z lahve nepije, barbare. Ale je pravda, že se hodí ke všemu.
reagovat - Pondělí 12. března 2012 ve 21:51 ® nnnap
-
do bříška míří první doušek mé solidární pomoci s bratrským řeckým lidem. Z lahve, aby si zas tak moc o sobě nemysleli. Ale je to příjemný pohled do toho skleněnýho tubusu se zlatočajovou barvou. Prakticky je zajímavější, jak pohled do hledáčku a navíc voní.
reagovat