Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 789.216 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 12. března 2012 ve 20:03 ® Libor reakce na …
Libor

MP-E65mm> wolle

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 19:59 ® MP-E65mm
MP-E65mm

Držím minutu ticha za životy tak krásných ryb jako je tloušť :-)

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 18:50 ® osprey reakce na …
osprey

džigit> Když je hlad, je i husa dobrá:-D

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 17:39 ® džigit

pán je zřejmě gourmet,tímhle si zasrat pánev,nebo udírnu…

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 17:07 ® regulus reakce na …
regulus

rliebzeit > a to ti není těch chudinej rybišek líto? Podívej jak smutně koukají … :-D :-D :-D

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 16:00 ® nnnap reakce na …
nnnap

rliebzeit > nikdo také neříká, že to je jednoduché. Já bych třeba zrcadlo do upatlaných ruk nevzal. Ale chválím snahu o fotografické vyjádření. Že to je téma ožehavé je zřejmé, ale na to se vyprdněme, to nechme zodpovědným:-)) . Já myslím, že dospělí lidé nemusí tajit techniku zátiší, zvláště když na půlce disku máme odkazy na frífoto.:-D Pokračuj.

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 15:04 ® Libor reakce na …
Libor

rliebzeit > jj udírna je dobrá věc, nejlepší je na kapra.

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 15:02 ® osprey reakce na …
osprey

rliebzeit > Pokud jich tam máte ještě dost a chutná ti to, tak budiž. U nás je tloušť na podobné šibřinky vzácné zboží. Z řeky beru kapra a výjimečně dravce.

Od focení skupin ryb a aranžování mrtvol dost upouštím, má to negativní výchovný dopad:-)

reagovat
Pondělí 12. března 2012 ve 14:46 @ rliebzeit

No nejsem masař, ale tentokrát po hodně dlouhé době šli tloušti na pánvičku. 99 % ryb vracím tak nemám výčitky svědomí. Pro kolegy rybáře tloušť je hájený až od 16. března. Pro kolegy vegoše, stavím si ještě udírnu na ryby, na těch pár ryb co si odnesu. K samotné fotce- měl jít pokus o zátiší s rybami. Podložku od batohu jsem použil záměrně , v trávě by tak nevynikli. To s tou aranží není zase až tak jednoduché. Chodíš kolem vody a pak chytneš rybu, co stojí za snímek . Takže tvoříš zátiší podle okolí, co máš k dispozici. V jedné ruce držíš zrcadlo a druhou upravuješ ryby, které né a né držet. Nakonec tadle byla nejlepší. P.S určitě to jde líp.

reagovat
Pondělí 12. března 2012 ve 14:06 ® nnnap reakce na …
nnnap

osprey> v kontextu s uveřejněnými. Ano, bylo to napsáno trošku motivačně pro autory stávajících fotografií.:-)

reagovat
Pondělí 12. března 2012 ve 13:51 ® osprey
osprey

nnnap> Kanár (červenka) je tam kvůli svému pobytu na ceduli ČRS, fotograficky to žádná liga není.

reagovat
Pondělí 12. března 2012 ve 12:10 ® nnnap reakce na …
nnnap

Libor> to jen tak mrsknul jsem nemyslel doslova. Jenom uvést disciplínu zátiší. Když už se s tím tak patlat, tak ať vznikají pěkné kompozice. Je jich pomálu. A podle mne to je škoda.
Ale hovořím o kompozicích úlovku. Mrtvého úlovku. Nic jiného u mne nepřichází eticky do úvahy. Dělat to se skupinkou živých tvorů by byl tak trošku pokus o drezůru v cirkuse. Adekvátní fotkám, například skupině papoušků držených pod vodou. To nikoho nenapadne. To by byl brajgl. U ryb nám to prochází. Nakonec proč ne, je to jídlo.

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 11:57 ® Libor reakce na …
Libor

nnnap> to mě příde že ta podložka je právě část (víko) toho batohu. Prut není jentak přihozen, myslím že naviják slouží jako podpěra tlouští sestavy.

Já to taky dělám že aranžuju, proto vím jak to muselo vypadat narovnat 4 tloušťáky. A vědí to všichni co ryby fotí.

To mi prozradil Peťa Sanderů jak fotit tlouště aby se nemrskal. Ale na víc jak jednoho to neplatilo a neplatilo to na 100% ani u toho jednoho kusu.

Jen chci podotknout že rliebzeit-a nijak ničím nenapadám, jen jsem napsal jak tu fotku vnímám. Je to dokument (zátiší) úlovku. A v případě, že byly ryby ponechány pak je to v pořádku.

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 11:23 ® nnnap
nnnap

tak, pravděpodobně jde o zátiší s úlovkem. Nebo byli 4 s mimořádným, synchronizačním štěstím. Tomu nevěřím, tedy jde o zátiší. V tom případě jde o narychlo aranžované zátiší, což je škoda. Moc aranžovaných zátiší s úlovkem nemáme. To žes tam jenom přihodil prut nestačí. Otázky:
a) proč si nevyvalil pryč ten batoh nebo

1. ho nějak nezakomponoval do scény

a potom kompozičně doladit podložku, přesahy, množství její barvy do celkového snímku + stavba hlavního motivu, prostě bych řekl, že zátiší vyžaduje spoustu aranže. Dá se sice občas najít i tak, ale spíše u neživých předmětů.

A je tady otázka: Kdo vůbec stojí o aranžovaný snímek úlovku? No třeba já.

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 11:13 ® Libor
Libor

Tomik> zdar, hájení je až od 16.března tuším

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 10:30 ® džigit reakce na …

Tomik> proto jsem se neusmíval

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 10:23 ® Tomik reakce na …
Tomik

džigit> bych si radši dal suchej rohlík než tlouště..:-!

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 10:19 ® džigit reakce na …

Tomik> hlad je sviňa :-((

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 10:16 ® Tomik reakce na …
Tomik

rliebzeit > Není náhodou tloušť hájený do 15. června???

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 9:11 ® Libor reakce na …
Libor

rliebzeit > ahoj, no mě ta fotka (více ryb) přijde moc masařská, buď sis ty ryby odnesl (což je v poho, máš na to právo) nebo dostali tloušti ale sakra zabrat než jsi je vyrovnal. Otázkou je zda se srovnali potom oni ve vodě.

Jinak mi přijde přeostřená či co.

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 7:18 @ rliebzeit

Ahoj, včera jsem si parádně zarybařil, foukal vítr a ryby braly jak divý, bohužel to světlo to byla bída. Nicméně rybářova dušička byla potěšena.

reagovat
foto/forum/2012/th-img20009.jpgfoto/forum/2012/th-img20010.jpg
Neděle 11. března 2012 ve 22:32 ® nnnap reakce na …
nnnap

MP-E65mm> plním tvé přání:->

reagovat
Neděle 11. března 2012 ve 22:27 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

nnnap> Tak si dej za mě jednoho prcka navíc :-)

reagovat
Neděle 11. března 2012 ve 22:25 ® nnnap
nnnap

jinak začínám dojíždět nedopité flašky z oslavy, tak budu sdílnej k fotografické diskuzi o kdejakém – etickém, uměleckém apod rozměru fotografie, kromě čistě technického. S tím bych u vzácných tekutin čas nemrhal.:-)

reagovat
Neděle 11. března 2012 ve 21:38 ® nnnap
nnnap

nnnap> a obvykle to bývá tak, že čemu dnes nepřikládám důležitost, se v průběhu času vyjeví zcela jinak. Někdo se ztratí… a pak i zdánlivě zbytečná fotka nabývá zcela jiných rozměrů. Jenom taková poznámka- u fotografování starších lidí si povšimneš, že se na fotografování dívaj tolerantně, nadčasově. V hledáčku vidím dohodu v očích s fotografem. Vím, proč mne fotíš, říkaj. Ví, že tvoříme minulost pro budoucnost.

reagovat
Neděle 11. března 2012 ve 20:53 ® nnnap reakce na …
nnnap

ZN> v poho, já jsem zvyklej. Raw vyvalím do záloh bez přebírky, minoltí jpg projdu, vyvalím do záloh, editovat budu pouze zajímavé, ty si uložím do nové složky BOMBA&PECKA. Ponechávám číslování beze změny, takže kdyby nějaká rodina chtěla něco, co se mi nezdálo suprkůl, šáhnu a mám. A chleba to nejí. 2 divka do sejfu utáhnu. Jinak jsou to všechno záběry, které jsem udělat chtěl. 10% odpadu vidím reálně. Víc ne. To není umění, to není ani dokument, to je zmrazený čas. Zatím to jinak neumím.

reagovat
Neděle 11. března 2012 ve 20:41 ® ZN reakce na …
ZN

nnnap> proč to děláš? Z toho se posereš:-)

reagovat
Neděle 11. března 2012 ve 20:41 ® ZN
ZN

saman> gratulace

reagovat
Neděle 11. března 2012 ve 20:32 ® nnnap
nnnap

Libor> na těch 500 snímků to zkoriguji, protože mám k tomu ještě 1,5 hodiny mpeg:-D
Jinak chleba to nežere a slajd šou návštěvám, ať je vyženu se taky hodí.

reagovat
Neděle 11. března 2012 ve 20:08 ® džigit

saman> tož gratulace a šťastnou cestu životem :-)

reagovat