Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 789.256 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 25. února 2012 v 11:06 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

nnnap> Tak nám pak nezapomeň něco ukázat ;-)

reagovat
Sobota 25. února 2012 v 10:54 ® regulus reakce na …
regulus

nnnap> no a právě ta koncovka je ten průser. Oni mají soudruzi z Canonu všecko atyp, totéž je dálková spoušť, dvoupolohový tlačítko v GM nebo GES na dvacku, krabička z umělý hmoty a kus drátu s debilní koncovkou. Pokud si dobře pamatuju, tak za to chtějí 12 set, čangoši to ale zase mají za zlomek a navíc to vypadá ale úplně stejně.

reagovat
Sobota 25. února 2012 v 10:13 ® nnnap
nnnap

jinak, přátelé, je to doma. Fantastická mašina. S tím opravdu po zemi házet nebudu:-D

reagovat
Sobota 25. února 2012 v 10:10 ® nnnap
nnnap

sus1> upřímně? Za komára bysme to zbastlili na koleně. O moc hůř by to nevypadalo. Kór dneska. Ty sestavy na baterky se dají dneska koupit profi za nula nula hovno, kabel umím ustřihnout a oholit káblíky, kuwa 2 káble ±, to je snad datový tok i pro žížalu, a pájku má doma v šuplíku každý normální synek. Ale je možné, že demokratické hybridy tam maj Plej stejšn. Kalafuna, cín, nebo pro slečinky cín s kalafunou. Hotove. Takych puzder na stare mobily ve výprodeji za kačku ti naseru do rana taky kybel. Jedina věc- sehnat tu koncovku.

reagovat
Pátek 24. února 2012 ve 20:47 ® sus1 reakce na …

nnnap> Jo,palba to je a koupit si to ?????? =-|

reagovat
Pátek 24. února 2012 ve 20:40 ® nnnap reakce na …
nnnap

sus1> to je masakr. Proto mě pošlou lidi do řiti s cenou, aby měli na takovéto sra.ky. Jako výrobní cena tohoto musí být do 30 korun. A to má číňan i s luxusní prémií.

reagovat
Pátek 24. února 2012 ve 20:36 ® sus1 reakce na …

regulus> Jenomže to je Made in Japan. :-D

Jo, ta cena je strašná.

reagovat
Pátek 24. února 2012 ve 20:34 ® regulus
regulus

sus1> no to je bomba, dva držáky na 4 baterky, kus káblu s atypickou koncovkou a futrál z vixlanvajtu za čtyřiapůl litru, to mě po.er.
A od čangošů to dostaneš za něco málo přes pětikilo i s cestou http://www.ebay.com/…250933179455?…

reagovat
Pátek 24. února 2012 ve 20:25 ® sus1 reakce na …

regulus> Jestli kolega náhodou nemyslí tohle.

reagovat
foto/forum/2012/th-img19864.jpg
Pátek 24. února 2012 v 19:57 ® regulus reakce na …
regulus

brčkoo> sus mluví o externím blesku, ten nemá s BP nic společnýho, má svoje nezávislý baterky.

reagovat
Pátek 24. února 2012 v 18:49 ® brčkoo reakce na …

sus1: Pokud ti jde o rychlost dobíjení blesku, tak jsem někde četl, že za použití tzv. battery packu by se měla rychlost nabíjení kondenzátoru uvnitř blesku urychlit. Nevím, co je na tom pravdy, ověřené to nemám a „battery pack“ kupovat nebudu, protože bych ho nevyužil :-)

reagovat
Pátek 24. února 2012 v 9:52 ® sus1 reakce na …

MP-E65mm> Vyzkoušim,uvidim, napíšu.

reagovat
Čtvrtek 23. února 2012 ve 21:04 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

sus1> vyvarovat se tomu 100% nejde. A mám takový pocit, že ten problém vyřešit 100% taky nepujde. Samozřejmě zavisí na rychlosti snímání u 5Dčka by to mohlo být ok, u 1Dčka to problém bude.

reagovat
Čtvrtek 23. února 2012 ve 20:46 ® sus1

ZN> Výdřž je dobrá, jen mě jde o tu rychlost dobíjení blesku.Zítra je koupim.

reagovat
Čtvrtek 23. února 2012 ve 20:13 ® ZN reakce na …
ZN

sus1> Pravda, s bleskem zase tolik nefotím, ale používám zrovna tyto. V pohodě mi vystačí na focení nějaké akce, např.svatby. Pro jistotu mám dvoje:-)

reagovat
Čtvrtek 23. února 2012 v 19:39 ® regulus
regulus

Udělám radost Mírovi, on je na ty fotky mašinek (aspoň to tu kdysi psal), náhodou jsem narazil na vcelku zajímavou sérii fotografií, teda ono jde víc o ty mašinky, ale oko to potěší …

http://www.flickr.com/…collections/

Když pominu ty první dva odkazy a třetí kde se vyžijou i autíčkáři, tak je to tak na 2–3 hodiny kochání …

reagovat
Čtvrtek 23. února 2012 v 19:37 ® regulus reakce na …
regulus

sus1> já tyhle používám, nejen do blesku a spokojenost, nicméně tak jak jsem psal, někdo s nima může mít klidně blbý zkušenosti, já už mám za víc jak pět let (možná 7, možná 10) několikátý balení, vydrží mi to tak 3 roky a když některá ze sady odejde, tak ty co jsou ještě jakž takž, skončí v hodinách nebo něčem podobným co žere nulanula hovno.

reagovat
Čtvrtek 23. února 2012 v 19:05 ® sus1
reagovat
foto/forum/2012/th-img19855.jpg
Čtvrtek 23. února 2012 v 18:58 ® sus1

regulus> Asi zejtra koupim tyhle.
http://www.oehling.cz/…2700mah-4xaa-[id-153976].html

Edit : ach jo.:-((

reagovat
Čtvrtek 23. února 2012 v 18:49 ® regulus reakce na …
regulus

sus1> jsme si asi nerozuměli, bleskneš a nějakou dobu trvá dobití kondenžátoru v blesku, prostě blesk nezableskne s plným výkonem 3× za sekundu. Za předpokladu, že baterky mají dostatečnou kapacitu (neovlivňují délku dobití kondenzátoru v blesku), tak to trvá řekněme 2 sekundy. Pochopitelně když jsou neustálým bleskání vybitý, tak se může délka nabití onoho kondenzátoru prodloužit, obvykle až když jsou baterky na 20–30% svý kapacity. No a pochopitelně pokud jsou baterky v kýblu, tak už to délku nabití blesku může ovlivňovat.
Tvoje otázka byla položena tak, že jsem ji pochopil ve smyslu, že se ti při sérii rychlých snímků nestačí dobíjet blesk a myslíš si, že to vyřešíš jiným typem baterek, což je pochopitelně blbost, rychlejš se to nenabije, protože ten blesk se hold nějakou dobu nabíjí i kdyby tam byly jakýkoliv baterky. Řekl bych, že by v technických údajích blesku mělo být uvedený, jak dlouho trvá jeho dobití, respektive v jakém časovém sledu je schopen dalšího záblesku no a podle toho si to můžeš posoudit. Pokud to tam uvedeno není, tak určitě nemáš jen jednu sadu akumulátorů a pokud jo, tak si kup jednu sadu slušnejch alkalickejch tužkovek, bleskni na prázdno a hned vypni blesk, dej tam ty tužkový a po zapnutí změř za jak dlouho se rozsvítí (zhasne) kontrolka, to je asi tak čas co na to blesk potřebuje. No a tento čas si můžeš porovnat s těma dobíjecíma, pokud to bude výrazně delší, je po nich hovno, ale pozor, delší to teoreticky být může, protože tužkový mají o 0,3V vyšší napětí, takže tam může být odchylka v řádu do 10%.
Pokud chceš koupit nový baterky, tak ti asi každej poradí něco jinýho, ty co bude jeden chválit, bude druhej zase hanit, protože natrefil na blbou sérii nebo kus, je to tak trochu sázka do loterie. Mě se obecně osvědčili Sanya a třeba Panasonic jsou dle mýho strašný sračky a včil si vyber.

reagovat
Čtvrtek 23. února 2012 v 18:35 ® sus1 reakce na …

MP-E65mm> Jj, přesně nějak takhle je ten problem.Mám 2 sady nabíjecích baterií a tak přemejšlim,že koupim jiné.
Ležáky,no,..... jak se toho vyvarovat.:-)

reagovat
Čtvrtek 23. února 2012 v 18:28 ® MP-E65mm
MP-E65mm

sus1> z praxe ti můžu říct, že jsou lepší baterky které se nedají nabít. Když jsem ještě používal BETTER BEAMER na letovky, tak jsem měl taky tento problém při použití sekvenčního snímaní. Dvakrát blesklo jednou vynechalo, jednou blesklo atd. prostě se při té rychlosti nestačil „nabít“ blesk. Ty baterky na jedno použití na tom byly lépe. Otazka je koupit baterky kvalitně nabitý a ne ležáky. Nakonec jsem to vzdal a koupil nabíjecí. Stejně ted blesk moc nepožívám. Do makroblesku mi stačily nabíjecí baterky, tam jsem ale nepožíval sekv. snímání. takže ok.

reagovat
Čtvrtek 23. února 2012 v 18:15 ® sus1 reakce na …

Libor> Já si právě také myslim.Díky.

reagovat
Čtvrtek 23. února 2012 v 17:31 ® Libor
Libor

sus1> to bude právě baterkama, dobrá koupě je http://www.megapixel.cz/…oop-2000-mah

dobrou zkušenost mám i s panasonic baterkama

reagovat
Čtvrtek 23. února 2012 v 17:02 ® sus1 reakce na …

regulus> To jako že kaput blesk?

reagovat
Čtvrtek 23. února 2012 v 16:57 ® regulus reakce na …
regulus

sus1> to na 99% není baterkama

reagovat
Čtvrtek 23. února 2012 v 16:54 ® sus1

Jakou značku baterií do blesku? Nějaké mam ale nestíhají dobíjet,když cvakam rychleji za sebou.Díky.

reagovat
Čtvrtek 23. února 2012 v 16:14 ® nnnap reakce na …
nnnap

nnnap> no, i ta desetikoruna byla za to moc.

reagovat
Čtvrtek 23. února 2012 v 0:17 ® nnnap
nnnap

regulus> dík za pokec, už mne dneska bolej oči z čumění na fotky.:-) Pustim si nějaký pěkný horor na spinkalinka. :-D achrr

reagovat
Středa 22. února 2012 ve 23:37 ® regulus
regulus

nnnap> no ono se to optický sklo prý taky dělalo tak, že se ze skla udělal válec nebo blok a sklo zrálo (zní to legračně) a pak se to teprve nařezalo a brousily se z toho čočky plus ještě halda jinejch technologickejch ptákovin. Tuto informaci mám ze dvou nezávislých zdrojů, oba z branže (myslím přes optiku), takže to asi bude pravda. No a v kontextu toho znaje tehdejší poměry v RVHP kdo ví, jestli se ta optika nedělala v NDR nebo v Meoptě. Z druhé strany si myslím, že rusi to asi taky dělali ve velkým, kdo se tam dostal, tak od tam tahal foťáky, objektivy a dalekohledy, teda mimo jiné. Mimochodem ten tvůj zmiňovanej Zenit byl taky nápadně podobnej praktice, jen asi o 2 kila těžší, nikdy jsem ho neměl, ale právě v tomto ohledu kdysi zvítězila Praktica MTL nad Zenitem E i když byl podstatně levnější. Konec konců, když se podíváš na současnej trh s novejma manuálníma objektivama, tak jsou tam Zenitary, Pelengy, ty zrcadlový, tuším se to jmenuje Rubinar a to si myslím, že je fakt originál ruská výroba. Jak moc jsou dobrý nebo blbý netuším, v ruce jsem to neměl, ale přehlédnutelný nejsou, takže na slušný úrovni asi budou.

reagovat