Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 789.269 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 17. února 2012 ve 12:20 ® nnnap reakce na …
nnnap

TOMMY CATFISH> není důvod, aby příště ty fotografie nebyly lepší.

reagovat
Pátek 17. února 2012 v 11:25 ® TOMMY CATFISH reakce na …
TOMMY CATFISH

nnnap> ja som to myslel, že to niekde bude ešte horšie.9-)

reagovat
Pátek 17. února 2012 v 10:23 ® nnnap reakce na …
nnnap

TOMMY CATFISH> dobrá, příště budu mlčet a nic se nedozvíš. Spokojen?

reagovat
Pátek 17. února 2012 v 9:48 ® TOMMY CATFISH reakce na …
TOMMY CATFISH

nnnap> :-) D na budúce to bude 100 percent :-D ale u teba a ostatných pod nulou :-)

reagovat
Pátek 17. února 2012 v 9:46 ® TOMMY CATFISH reakce na …
TOMMY CATFISH

MP-E65mm> :-) samozrejme človek sa učí :-)

reagovat
Pátek 17. února 2012 v 9:39 ® nnnap
nnnap

uvítám i všeobecné glosy na téma morálně zastaralé, praktické zkušenosti s neautofokusovými skly a dsrl těly. Momentálně se kloním k úvaze, že by mi čip s 6,1 megapikslama, vzhledem k nízké úrovni šumu, oproti třeba 10, vyhovoval a dostačoval. Použit je CCD snímač velikosti APS-C (23,5×15,7 mm). Samoklep.
Dotaz je samozřejmě pro ty, kdož mají s podobnou krkolomností praktickou zkušenost.

reagovat
Čtvrtek 16. února 2012 ve 21:53 ® nnnap
nnnap

vážení přátelé. Kálím na svět. Už se nehodlám pro vás honit, přemýšlet, vymýšlet, odvést to nejlepší v rámci soutěže nejlépe za hubičku. SERU NA TO. Ordinuji si většinový bolševický pracovní veget a vyhrazuji si čas pro koníčky pro sebe! Jako zákazníci mi už můžete skočit na cara! Mám tedy jeden dotaz do fóra.
Při placeném bloumání městem, nevěda, co s volným časem, jsem obrátil svoji pozornost k bazarům a zástavárnám, zvědav, jestli tam lid dělný a jinak hloupý, nepohodil něco, čemu nerozumí, nemá to pro něj tu správnou ideologickou hodnotu, třeba nějaký pěkný kousek hudebního nástroje, malbu uhlem nebo olejem nedosahující hodnot kravským lejnem počmárané zdi na dvorku plemenného statku, ušlechtilý kousek lidské práce či ušlechtilého přírodního materiálu, jsem částečně ukojiv své kanibalské chutě a tu můj zrak padl na starou analogovou zrcadlovku a vedle ní stojící stará skla. Za hubičku. Tu mne trklo, že hledajíc způsob, jak zabít bolševické volno, které bych pak mohl sdílet s Vámi, bych si je mohl dokoupit k té své, prastaré Dynax 5. No, byl jsem sám zaskočen možností, jaká se mi nabízí. Ale upřímně, představa, že budu do té Minolty cpát baterie za 300 co 5 kinofilmů, že budu běhat do fotolabu a spol, kvůliva prakticky náhledům mých cvakanců mne neokouzlila. Ale přetočil jsem svůj mozek a přemýšlím, že bych obětoval docela kvalitní tělo a zakoupil k mým objektivům a šnajdrům a spol. nějaké starší e-tělo s bajonetem Minolta A-type.
Uvažuji o Dynax D7 nebo při letmém hledání na webu se nabízí těla Sony A 100 a výše, jako pokračovatel minolty. Celkem bych stál o stabilizaci snímače, dalo by se s ní využít hafo starých dobrých skel, za hubičku. Máte někdo postřehy k danému záměru? S danými fotografiemi nemám velké záměry, jak o mne známo, World Press Photo nezasluhuje mé pozornosti. Pouze koníček. Dík za postřehy a tipy.

reagovat
Čtvrtek 16. února 2012 v 18:18 ® nnnap reakce na …
nnnap

TOMMY CATFISH> musíš rozlišit, že tady to je o fotografování. Třeba i ryb. No a ty tvoje fotky jsou jenom záznam radosti. Z fotografického umu tam není ani 0%. Tzn. co mi tam chybí- kompozice žádná- co dala ruka, cvak. Práce s hloubkou ostrosti žádná- co cvaknul automat, cvak. Toto patří pouze do Z lovu. Za tydle fotky tě tu vždy natřem.

reagovat
Čtvrtek 16. února 2012 v 17:41 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

TOMMY CATFISH> věřím, že si z toho mýho (možná v tuto chvíli moc nechápajícího komentáře) něco vezmeš. Když k tomu připojíš komentář regula, který ti to přeložil do jazyka fotografického, tak budu doufat, že sám v sobě najdeš chuť, přiště tu fotku vyfotit lépe. Tak aby se to fotkou nazvat aspoň dalo. Fotku v tom právém slova smyslu. good luck

reagovat
Čtvrtek 16. února 2012 ve 14:23 ® TOMMY CATFISH reakce na …
TOMMY CATFISH

lunimus> :-) w pohode len ja chcem wedieť čo mám zlepšovať :-) mám slabý foťák a som študent tak nieje ešte začo kúpiť niečo ovea lepšie :-) ja prímem každú kritiku samozrejme ak je oprávnená a má zmysel :-) no môj teraz dám na tú moju fotku :-) : tak farby podľa mňa sú krásne ako pekne to vyznie na fotke je pravda že ju mám v ruke a na trávu som ju nechcel dávať aby sa jej neztieral ochranný sliz z tela

reagovat
Čtvrtek 16. února 2012 ve 13:51 ® lunimus reakce na …

TOMMY CATFISH> :-) z toho si nic nerob … nie kazdy moze byt fotograf profesional … a ked sa nahodou raz jednoho dna zacnes viac zaujimat o fotenie, tak sa naucis zaklady kompozicie, prace so svetlom atd. a potom sam uvidis „chyby“ na tychto fotkach … ale inac sa s tym moc netrap :-) … to ze sa to nam nepaci, tak to je len nasa (polo)profesionalna deformacia :o)

reagovat
Čtvrtek 16. února 2012 v 11:39 ® regulus reakce na …
regulus

TOMMY CATFISH> jsi asi typickým příkladem člověka co to prostě nevidí. Parma (mrena) je to fakt hezká, ale přemejšlej, jestli ji nešlo vyfotit jinak, aby tam nečučel ten tvůj palec, jestli nebyla kolem na kraji vody nějaká tráva prostě něco aby ta ryba vynikla v celé svojí kráse. To už je fakt lepší fotka na podběráku.

reagovat
Čtvrtek 16. února 2012 v 11:38 ® ZN reakce na …
ZN

TOMMY CATFISH> a proč si myslíš, že je dobrá?

reagovat
Čtvrtek 16. února 2012 v 10:23 ® TOMMY CATFISH reakce na …
TOMMY CATFISH

MP-E65mm> preto že nieje vo vode preto je fotka zlá ? čiže keď ja zfotím človeka vo vode tak bude potom tiež zlá no 9-)

reagovat
Středa 15. února 2012 v 19:39 ® regulus reakce na …
regulus

SURF> :-D

reagovat
Středa 15. února 2012 v 19:00 ® SURF

regulus> Pěkné čtení si mi doporučil. Ještě jsem se neprokousal expozicí.......

reagovat
Středa 15. února 2012 v 17:46 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

TOMMY CATFISH> protože je to, to samé jako by si vyfotil hrocha v poušti. Jako fotka nic.

reagovat
Středa 15. února 2012 v 16:39 ® jiris reakce na …
jiris

TOMMY CATFISH> protože na ní není nic k závidění.

reagovat
Středa 15. února 2012 v 15:04 ® TOMMY CATFISH reakce na …
TOMMY CATFISH

MP-E65mm> :-) tých bolo veľa :-) a prečo nie fotku ? 9-)

reagovat
Úterý 14. února 2012 v 16:47 ® sus1 reakce na …

MP-E65mm> Tak.:-)

reagovat
Úterý 14. února 2012 v 16:43 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

sus1> neboj, já si do te své bubliny nikoho nepustím :-) byl bych sám proti sobě.

reagovat
Úterý 14. února 2012 v 16:32 ® sus1 reakce na …

MP-E65mm> Proč ? jedeš si po svém a je to.Někdo s tebou souhlasí a jinej ne,tak holt je.:-)

reagovat
Úterý 14. února 2012 v 16:31 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

TOMMY CATFISH> tu rybu ti závidím, fotku už ne.

reagovat
Úterý 14. února 2012 v 16:27 ® sus1 reakce na …

lunimus> Možná že to takhle dělá jen někomu, nevim přesně.:-)

reagovat
Úterý 14. února 2012 v 16:27 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

sus1> asi žiju v jiném světě........ono je to mnohdy lepší !

reagovat
Úterý 14. února 2012 v 15:21 ® lunimus reakce na …

sus1> fuu .. tak pri tej cene by som veril max tomu, ze to bude upravovat automat a vsetky upravy sa sustredia na auto upravu histogramu, jasu, kontrastu, saturacia, mozno jemne doostrenie … ale vsetko urcite len v automatickom rezime, ktory je optimalizovany pre ich tlaciarne … resp. pre ich farebne podanie … ale taketo upravy nie je mozne povazovat za upravy profika, ktore by si zrejme chcel na svojich fotkach vidiet … tam k tej cene by si musel pridat minimalne jednu nulu :o)

reagovat
Úterý 14. února 2012 v 15:01 ® sus1

MP-E65mm> Možná jo, když si s tim neví rady sám,tak at to vyzkouší třeba tam.Bylo mu tady přece poraděno,chod,kou­kej, zkoušej,uč se,… Možná že pak tu úpravu nechá opravdu na profi.,nevíš.

ZN >> Ty by si taky hned všechno věšel na zed.:-D

lunismus >> Ano komplet.
Ta cena je 8 Kč, zjistil jsem to přesně.:-)
Více kusů , ještě menší cena.

reagovat
Úterý 14. února 2012 ve 13:03 ® lunimus

sus1> to si pytaju 10,– KČ za fotku aj za upravu? … ak ano, tak potom tito „profici“ v labe max roztiahnu histogram, pripadne jemne pohnu kontrastom a jasom … neverim tomu, ze by sa za tuto cenu s tym vyraznejsie hrali … dokonca sa obavam, ze by to za tuto cenu nechali na automatiku, takze by si vlastne vobec nevidel upravu fotky od profikov … ale od robota … … a presne ako tu bolo spominane, fotka je moja, tak nech mi do nej nekafru … vsetky upravy si vykonam radsej sam :-) … pre toho, co ma dost penazi, alebo si nerobi problem s kreknutou verziou, je idealny profi nastroj Photoshop … pre nas, zastancov kvalitneho opensource je tu GIMP, co je vlastne ludovo povedane Photoshop zadarmo … jedinym problemom bola nemoznost vystupu do CMYK, co uz ale riesia rozne doplnky :-) … bezny smrtelnik, ktory si uchovava format JPG vsak tento stary nedostatok GIMPu nijako nepociti :-)

reagovat
Úterý 14. února 2012 ve 12:44 ® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

Niečo z vlastných fotografií, môže byť? :-) 9-)

reagovat
foto/forum/2012/th-img19778.jpgfoto/forum/2012/th-img19779.jpg
Úterý 14. února 2012 ve 12:42 ® ZN
ZN

sus1> já si celou dabu tady myslel, že se bavíme o fotkách, a ty přijdeš po těch letech s pohlednicí!!! :-)) )

Btw., ta úprava v labu, to je …

reagovat