Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 789.280 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 14. února 2012 v 11:31 ® MP-E65mm reakce na …
-
sus1> na to ale nepotřebuje upravu od „profíka“ z labu. Nemyslíš?
reagovat - Úterý 14. února 2012 v 11:29 ® sus1
-
MP-E65mm> Pujde (třeba ) do hospody a bude se chtít pochlubit kamarádům,co chytil.Ponese tam PC a nebo fotku A4 ,nebo mu postačí ,, pohlednice " ??
Takhle to myslim.S tim labem máš pravdu,znám už delší dobu.Byl jsem tet v Plzni.Nechávam si dělat fotky i v Klatovech, nedá se to srovnat.
reagovat - Úterý 14. února 2012 v 11:19 ® MP-E65mm reakce na …
-
sus1> není lab jako lab. V tom bych byl asi opatrný. Nehledě na to, že je to tvé dílo a tak by to mělo zústat. Můj názor...............
reagovat - Úterý 14. února 2012 v 11:17 ® MP-E65mm reakce na …
-
sus1> no pokud z toho chceš dělat pohled tak to není opravdu moc peněz, ale potom mi nějak uniká ta potřeba dát to na papír. Asi máme jiné měřítka, já bych šel minimálně do A4 a kvalitní tisk. Osobně takový fornát fotky nemám. Používám větší.......to jen proto aby se to dalo nazvat fotkou
reagovataby to na mě dýchlo.............pohled si mužu vytisknout doma a věř , že tam nějaký velký rozdíl nebude. Co se týká upravy v labu............. nevím, přijde mi to jako pitomost, ale beru to z mé pozice...........naopak, já kladu důraz na to ať mi do fotky v žádném případě nazasahují!!
- Úterý 14. února 2012 v 11:11 ® sus1
-
MP-E65mm> Mě by zajímala ta jejich úprava a nebo co mu řeknou ,,profíci ".
Normální lidská vlastnost – zvědavost.
reagovat - Úterý 14. února 2012 v 11:10 ® sus1 reakce na …
-
MP-E65mm> 10Kč za fotku neni zase tak moc,né??
reagovat - Úterý 14. února 2012 v 11:09 ® MP-E65mm
-
sus1> vyhozený prachy a čas
EDIT: ty si myslíš taky že by to papír nazachráníl a přesto by si tam šel .................. ???
reagovat - Úterý 14. února 2012 v 11:06 ® sus1
-
MP-E65mm> No, to si právě taky myslim,pochopil si mě dobře.
reagovat
Ale, pokud by ji majitel chtěl mít( třeba se pochlubit kamarádům,mít ji pro sebe v archivu, apod. ), tak bych s ní zašel do labu a nechal na nich úpravu a dát ji na papír,schválně,co z toho udělají a jak to bude vypadat. - Úterý 14. února 2012 v 11:03 ® MP-E65mm reakce na …
-
sus1> obávám se že by tohle ani papír nazachránil
reagovat - Úterý 14. února 2012 v 10:59 ® sus1 reakce na …
-
Libor> Moc jsem se s tim nedělal,to je pravda.Jen jsem to chtěl vyzkoušet.Ono spoustu věcí vypadá na monitoru jinak a na papíře taky.
reagovat - Úterý 14. února 2012 v 10:23 ® Libor
-
SURF> ten opar nad vodou je fajn, asi by tam šlo na pěknou fotku najít nějakou scénu. Ty vyčnívající stromy, to je lákadlo. osobně bych se soustředil jen na část té scény.
reagovat - Úterý 14. února 2012 v 10:19 ® Libor reakce na …
-
sus1> tu štiku si přesaturoval, nepřirozené barvy. Nic moc se s ní dělat nedá, tam tomu dal nafrak ten blesk.
reagovat - Úterý 14. února 2012 v 7:26 ® sus1 reakce na …
-
osprey> S barvou jsem vůbec nic nedělal, je původní,autorovo.Oči žluté ?? mě přijdou akorát,teda na mém monitoru. : )
reagovat - Úterý 14. února 2012 v 1:42 ® regulus reakce na …
-
SURF> Picasso sice neznám, ale určitě to bude jako v každým jiným programu, buď uložit ⇒ přepíše původní soubor nebo uložit jako ⇒ můžeš ho přejmenovat.
reagovat - Úterý 14. února 2012 v 1:33 ® SURF reakce na …
-
osprey> Teď jsem zmaten ještě více a to nemám neštovice.
reagovatNu dobrá, nevím co bych ještě napsal. šoupnu fotku do Picasa a upravím ji, podle sebe. Zvětším, zmenším, hodím stíny, …atd. Po úpravě nevím, jak ji uložit. Zapomněl jsem, protože, jsem to asi rok nedělal.
- Úterý 14. února 2012 v 1:09 ® osprey reakce na …
-
SURF> Necháš si poradit, zajdeš sem, v kostce vyklopíš, co ti řekli a my to tu teoreticky rozeberem. Odejdeš poučen nebo zmaten.
A uděláš dobrý skutek, páč nám dáš záminku k rozhovoru
reagovat - Úterý 14. února 2012 v 1:08 ® SURF reakce na …
-
osprey> Nevíš, jak uložit upravenou fotku z Picasa, tak aby mi zůstala ta úprava uložená?
reagovat - Úterý 14. února 2012 v 0:58 ® SURF
-
lunimus> Jsem rád, že ten výběr asi nebude špatný. Já se asi tak na tuhle cenu cítim. Objektivy za deset, dvacet tisíc a víc, už bych asi špatně snášel. Bude to o nějaký skok dopředu a pak se časem uvidí. http://www.digineff.cz/…s-sn-ma.html
Mě stačí si přečíst stránku o tomhle objektivu a je toho dost. Pokud budou prodejci pracovat nezávisle (což vlastně nejde), tak jim řekneš požadavky a oni by ti měli nabídnout vyhovující kus. A taky tomu musí rozumět. To je další věc. Ale ty se vlastně nikdy nedovíš, jestli ti radí dobře.
reagovat - Úterý 14. února 2012 v 0:52 ® osprey reakce na …
-
sus1> Ta štika už je moc kontrastní – má oči zvýrazněné jak blondýnka.
reagovat - Pondělí 13. února 2012 ve 23:33 ® lunimus reakce na …
-
SURF> Aby som tu teraz nevystupoval v roli „opovrhovaca“ kompaktov
reagovat… je fakt ze kompakt v rukach dobreho fotografa moze spravit lepsiu fotku ako profi fotak v rukach fotografickeho analfabeta
… osobne mi najviac na kompaktoch vseobecne vadi ich automaticke doostrovanie … no ale aby som naozaj nedrzal stranu len zrkadlovkam, trochu som sa na tuto masinku povypytoval par znamych (zistil som, ze par z nich ho aj malo v rukach) a dostal som zaujimavy verdikt – pre teba priaznivy. Vyjadrenia zneli stylom: „Na to, ze je to kompakt, je to velmi slusna masinka“
- Pondělí 13. února 2012 ve 23:12 ® SURF
-
lunimus> Do velké hloubky nepůjdu. Je tu rodina, ryby, kolo, houby, bouda, práce.....To vše má přednost a zabere spoustu času. Já bych řekl, že ta hloubka, je taky dost finančně náročná. Stačí mi „slušná“ fotka. Ale díky, za tvůj příspěvek.
reagovat - Pondělí 13. února 2012 ve 22:56 ® SURF reakce na …
-
nnnap> Máš lepší oko, než já. Souhlasím s tebou. Pokusím se polepšit.
reagovat - Pondělí 13. února 2012 ve 22:53 ® SURF reakce na …
-
regulus> Určitě se na ten odkaz mrknu.
reagovat - Pondělí 13. února 2012 ve 22:49 ® SURF reakce na …
-
sus1> Snažil jsem se foto vylepšit v Picasu podle ospreye. Podařilo se mi to napůl. Úprava ano, ale ne uložení změny. Myslím, že jsem se dostal k podobnému výsledku.
reagovat - Pondělí 13. února 2012 ve 22:44 ® SURF
-
Já jsem tušil, že to s vámi nebude jednoduché…
reagovatJinak díky všem za návrhy a připomínky..Pokusím se něco přečíst a něco naučit.
- Pondělí 13. února 2012 ve 20:51 ® regulus
-
SURF> chtít po foťáku, aby to udělal za tebe je cesta do pekel (když to trochu přeženu), většinou je lepší mu napovědět jak to chceš, než ho to nechat udělat jak mu velí software (režim AUTO). To ovládání není žádná věda a je více měně stejný nebo hodně podobný (až na nějaký drobnosti), u malejch i větších kompaktů a konec konců i u zrcadlovek, který jen někdy mají těch funkcí trochu víc. Nevím čím jsi fotil ty fotky, ale z technickýho hlediska rozhodně špatný nejsou, takže ten foťák taky úplně blbě nebude.
K tomu Panasonicu, má to režim Manual, Prioritu clony a Prioritu času, což je předpoklad abys mohl ovlivnit to co fotíš. Objektivy jsou Leica, takže to taky bude spíš to lepší než horší v této kategorii, no a že by sis o focení měl aspoň něco málo přečíst, tak o tom žádná. Mrkni semka http://www.fotoroman.cz/techniques2.htm , řekl bych, že je tam vše, co člověk pro začátek potřebuje a asi ještě víc. To jestli to přelouskáš celý nebo jen něco je na tobě, ale na škodu to nebude.
reagovat - Pondělí 13. února 2012 ve 20:47 ® sus1
-
Štika taky nevypadá špatně.
reagovat - Pondělí 13. února 2012 ve 20:36 ® nnnap
-
SURF> jestli můžu, tak štiku nehodnotím, ta je úplně mimo téma fórum
reagovat, ale u barevné 2 moc prava, u 3 málo prava. A trošičko maličko odzůmovat.
- Pondělí 13. února 2012 ve 20:12 ® ZN
-
SURF> a ještě ti dám jednu radu. Přečti si, co tady kdo napíše, přemýšlej o tom, ale taky než něčemu uvěříš, snaž se to ověřit buď v praxi, nebo i z jiného zdroje. Můžeme se taky plést, můžeme kecat, můžeme o tom taky prd vědět a dělat chytráky,že. Ale základní vodítko to být může
reagovat - Pondělí 13. února 2012 ve 20:06 ® ZN
-
SURF> čti a dívej se na fotky obecně uznávaných autorů (tím nemyslím bulvárních
) S tím foťákem, co máš na mysli, s tím uděláš prakticky všechno, jen s tou větší vzdáleností to nebude asi to pravé ořechové.
Větší a těžší je vždycky lepší jak lehčí a menší. Ale… to ti může být v této fázi vlastně jedno
reagovat