Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 789.280 zobrazení | 18.360 odpovědíTohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 13. února 2012 v 19:56 ® SURF reakce na …
-
osprey> Ten kompakt pro mě vychází asi líp. Zrcadlovka – větší, těžší (místo a váha na rybách je mínus), dražší, úprava na PC..... Myslím, že mi říkal, že je složitější i na ovládání. A hlavně, ji prý využiju, tak na dvacet procent.
reagovat - Pondělí 13. února 2012 v 19:43 ® osprey reakce na …
-
SURF> Podívej, snahu máš. Když se podívám na ty fotky, tak u štiky to chtělo jít maličko blíž a u té podzimní vyhodit ten batoh, co do toho leze.
Můžeš začít s nějakým lepším kompaktem, klidně i s Panasonicem. Se zrcadlovkou se dá dělat víc věcí, ale je větší, dražší a budeš muset dělat víc operací na PC (kompakty většinou samy upravují kontrast a snímky doostřují).
reagovat - Pondělí 13. února 2012 v 18:49 ® SURF
-
regulus> Tak jsi to přesně vystihl. Budu si muset něco přečíst. Vlastně bych chtěl foťák, co udělá většinu práce za mě. Je mi jasné, že pokud chceš „perfektní“ fotky, tak se musíš vzdělávat a stojí to spoustu času a peněz. Já to beru tak, že pokud na to nemám (ať finance, nebo buňky), tak se o to nezajímám. Děti byly přednější. Pouze pro názornost:
Jinak dík za tvůj názor.
reagovat - Pondělí 13. února 2012 v 18:46 ® lunimus reakce na …
-
SURF> Tak ako ti pisal Regulus, jedna sa o lepsi kompakt. Osobne s nim nemam ziadne skusenosti a nemam skusenosti ani s kompaktami Panasonic, ale vo vseobecnosti Panasonic-u by som vo fotakoch asi neveril (ale pri kompaktoch je to vseobecne asi jedno) … pri takomto velkom tele sa ti straca vyhoda kompaktu a chyba ti vyhoda klasickych zrkadloviek s vymennym objektivom. Ak sa chces venovat foteniu co len trochu serioznejsie, tak by som siel urcite do zrkadlovky CANON, alebo NICON … Canon ma lepsi pomer vykon/cena, Nicon je zas na trochu vyssej urovni … v principe vyber ale zavisi skor od toho v akej skupine ludi sa pohybujes, aby si si mal pripadne od koho pozicat nieco co ti chyba, alebo aby ti vedeli povedat svoje realne skusenosti
reagovatdruha vec co by som ti poradil je, ze sa pri vybere zrkadlovky neorientuj ani tak na telo, kludne ti staci bazarova CANON EOS 350D a k tomu si mozes kupit lubovolny objektiv
… v principe ktorakolvek zrkadlovka CANON/NICON je schopna spravit pekne zabery a kvalita zaberov je priamo umerna nie telu, ale kvalite objektivov
… a tie si mozes kedykolvek dokupit … a asi posledna rada k objektivom, ak je nadej, ze by si sa tomu chcel do buducnosti venovat naozaj seriozne, tak objektivy si kupuj take, aby si ich mohol pouzit aj na full frame
- Pondělí 13. února 2012 v 17:42 ® regulus
-
SURF> to co ti ten známej doporučil, je řekněme lepší kompakt. V souvislosti co jsi psal ve všeobecné, že fotíš jen tak pro sebe, chápu to tak, že se nemíníš focením nějak hlouběji zabývat, fotíš fotky typu byl jsem tam, na rybách, tohle jsem chytil atd., prostě jen dokumentuješ, tak je to patrně dobrá volba. Patrně proto, že jsem ten foťák v ruce neměl, ale jak jsem už psal, patří do skupiny lepších kompaktů a jeden můj známej měl před několika lety od Panasonicu taky něco podobnýho a jeho fotky byly velice slušný, na kompakt v tehdejším pohledu až nadrůměrný. Jinak to samozřejmě není jediná volba v této kategorii, ale konkurenční na tom budou velice podobně. Pokud se týká toho focení na delší vzdálenosti, tak kompakty obecně nemají tak propracovaný systém zaostřování (pracuje na jiném principu), takže se může stát, že s těmito fotkami budeš rozčarovanej, protože to ne vždy dokáže pořádně zaostřit (myslím tím svým způsobem extrémní scény).
reagovat
Pokud se týká tvýho dotazu ve všeobecné ohledně hloubky ostrosti atd. tak to je dáno především objektivem. Jsou situace, kdy to tak jak zrcadlovkou kompaktem nevyfotíš, ale rozhodně se nejedná o běžný fotografie, ono spousta věcí je rukama, i kompaktem se dá vyfotit spousta věcí, ale hold jsou tam jakýsi limity.
Takže v souvislosti jak jsem pochopil co od foťáku očekáváš, bych řekl, že ten typ na toho Panasonica není vůbec špatnej a asi s ním budeš spokojen. - Pondělí 13. února 2012 v 16:38 ® SURF
-
Pročítal jsem některé vaše diskuze a „vidím“, že jsou tady někteří, úplní profíci. Chtěl bych toho využít a zeptat se na váš názor, na fotoaparát, který mi doporučil, jeden dobrý známý a podle mě, slušný fotograf. Je to: Panasonic Lumix DMC – 100, Black. Chtěl bych fota i na větší vzdálenost. Cca 200m. http://www.megafoto.cz/…0-black.html
reagovat - Pondělí 13. února 2012 v 15:09 ® sus1
-
osprey> Mě taky a proto jsem si ji vyfotil,když jsem stál u řeky.To slunce na tej hladině( pod jezem ) docela pěkně ,, malovalo " . : )
reagovat - Pondělí 13. února 2012 ve 14:41 ® osprey reakce na …
-
sus1> Mě se ta fotka hladiny docela líbí.
reagovat - Neděle 12. února 2012 ve 22:47 ® sus1 reakce na …
-
regulus> Tomu nerozumíš??!!.
reagovat
Slunce hřálo,tak jsem vyrazil na kukačku, jak že to tam vlastně po těch mrazech vypadá. - Neděle 12. února 2012 ve 22:31 ® regulus reakce na …
-
sus1> k fotce nezaujala …
Že se ti chce v tý zimě vylízat z baráku …
reagovat - Neděle 12. února 2012 ve 21:45 ® sus1
-
Tak sem dám ještě jednu dnešní.: )
reagovat - Neděle 12. února 2012 ve 20:23 ® sus1 reakce na …
-
regulus> Ten jo ale hledam díííírku .
reagovat - Neděle 12. února 2012 ve 20:20 ® regulus reakce na …
-
sus1> jak to, nemáš vrták???
reagovat - Neděle 12. února 2012 v 18:47 ® sus1
-
Sem také chodim na ryby ale zatim to nejde.
reagovat - Neděle 12. února 2012 v 18:32 ® sus1 reakce na …
-
ZN> A co nacvakávací pedál??Kolikrát si spad,než sis na to zvyknul??
reagovat - Neděle 12. února 2012 ve 14:28 ® ZN reakce na …
-
sus1> ani ne. Jen do té fotky musíš prostě dostat nějaký skladebný prvek, který tu fotku určí, dá ji aspoň nějaký smysl.
Krom toho, jak napsal nnnap, to kolo tomu dá nejen smysl, ale i tu dynamiku
reagovat - Neděle 12. února 2012 ve 14:25 ® ZN reakce na …
-
lunimus> no, já bych to možná celý udělal jinak. Problém je mobil. Nenastavíš expozici, nezaaretuješ, neuděláš nic. Člověk musí vycházet z toho, že pokaždé ostří na jiné místo. Tím se samozřejmě dostává do problémů se stejným ohniskem a expozicí. Proto se musí vybírat scéna, kde se dá předpokládat, že tyto dva základní atributy budou stejné. Pokud bys ten mobil zvedl, neuděláš to. Oblohu musíš při ostření úplně vynechat.
reagovat - Neděle 12. února 2012 ve 12:54 ® nnnap reakce na …
-
lunimus> s těmi 2 cm nahoru by to ztratilo dynamiku.
reagovat - Neděle 12. února 2012 ve 12:39 ® lunimus reakce na …
-
ZN> Ak mozem poznamocku
reagovat… tu prvu s bicyklom by som kompozicne asi trochu posunul, nech je na nej malicko viac oblohy … vysloene centimeter-dva dohora
ta druha sa mi celkom paci aj kompozicne
(samozrejme s prihliadnutim tech. kvality rovnej mobilu)
- Neděle 12. února 2012 v 11:00 ® sus1 reakce na …
-
ZN> Rád si fotiš svoje kolo.
reagovat - Neděle 12. února 2012 v 9:57 ® ZN
-
Většinou je to focený NIKONem D300 a objektivem NIKKOR 28–105. Starý objektiv, ale dobrý. Něco je i TAMRONem 17–35. Program používám ZONER. Nijak se panoramaty nezabývám, tak mě nějaké programy ani nenapadly
Tyto poslední dvě jsou mobilem.
reagovat - Neděle 12. února 2012 v 0:03 ® lunimus reakce na …
-
ZN> uz som konecne doma
reagovat… pekne panoramky
… co pouzivas na skladanie? … pripadne vies hodit par info aj o pouzitej technike (EXIF
… ja mam na panoramy kupeny AutoPano Pro, ale celkom fajn je aj HUGIN
- Čtvrtek 9. února 2012 v 17:01 ® ZN reakce na …
-
nnnap> každý rypák se musí kamuflovat
reagovat - Čtvrtek 9. února 2012 v 16:26 ® nnnap reakce na …
-
ZN> tím myslím samoretuši rypáku nízkou hloubkou ostrosti.
reagovatJinak samozřejmě beru důvody, pro které se používají.
- Čtvrtek 9. února 2012 v 16:19 ® ZN
-
lunimus> taky občas blbnu
reagovat - Čtvrtek 9. února 2012 v 15:47 ® ZN reakce na …
-
nnnap> proč myslíš, že lhát?
reagovat - Čtvrtek 9. února 2012 ve 13:15 ® nnnap
-
na objektivní portréty je nejlepší nějaké rybí oko s malou dírou, řekl bych
reagovat. Proč lhát s 1,4?
- Středa 8. února 2012 ve 21:00 ® sus1 reakce na …
-
regulus> Hm,hm,hm,...... tak nic.
reagovat - Středa 8. února 2012 ve 20:59 ® regulus reakce na …
-
sus1> mám dojem, že ZN má sice Samyang ale portréťák 85/1,4, pokud se nepletu.
reagovat - Středa 8. února 2012 ve 20:52 ® sus1
-
ZN >> Zdravim tě pane, ty fotíš též na 14 Samayang ??
reagovat